Marcela V. (krupicka) ID 41990 |
|
mimibazar.sk/krupicka |
Oblasť: Trebišov |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 8.4.2008 |
Naposledy: 19.4.2024 16:38 DNES |
Aktualizácia: 19.4.2024 16:38 DNES |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
rolada s bylinkovým maslom
[ recept č. 49635 zo dňa 28.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 vajcia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 60 g hladkej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 60 g zemiakového škrobu (Solamyl), 150 g ovčieho syra (ja som použila Sabinovskú hrudku), 300 g masla (v pohode aj rastlinné alebo kombinácia), štipku soli, 1 červená paprika, 2 lyžice nasekaných byliniek (zmes, ja som mala pažitku, petržlen. vňať a trošku tymianu)
POSTUP PRÍPRAVY
Ako na to: Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a 2 PL horúcej vody do penista. Z bielkov, zo štipky soli a z 3 PL studenej vody vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a so Solamylom. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na strednej priečke pečieme asi 10-12 min. Upečené cesto vyklopíme na čistú navlhčenú utierku a stiahneme papier. Piškótu zvinieme a necháme vychladnúť. ovčí syr prepasírujeme cez sitko, zmiešame so zmäknutým maslom a vymiešame do peny. Primiešame pokrájanú červenú papriku a posekané bylinky. Vychladnutý piškótový plát potrieme pripraveným krémom, opäť pevne zvinieme a odložíme na studené miesto. Pred podávaním pokrájame na plátky. dobrú chuť :-) |