Ingrid D. (ingridd) ID 12073 |
|
mimibazar.sk/ingridd |
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.2.2007 |
Naposledy: 28.12.2023 7:42 |
Aktualizácia: 7.12.2016 23:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
zelené "viazaničky" z čerstvej vňate do zásoby na zimu
[ recept č. 49157 zo dňa 26.7.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
petržlenová a zelerová vňat, pórik, niť
POSTUP PRÍPRAVY
***neviem ako u vás, ale u nás od detstva si pamatám, že do polievok mamina pridávala v lete pre chuť do polievok zviazané vechtíky zelenej vňate
***v zime to bol až donedávna problém, skušali sme sušiť, nebolo to ono
***posledné 2roky si viazaničky v lete naviažeme, a nasucho dáme zamraziť do plastových krabičiek, a tak mám celu zimu vo vývare, zeleninových polievkach, omáčkach neopakovatelnu príchuť takmer čerstvej zelenej vnate
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
tieto su na kope v krabičke práve vybraté z mrazničky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (1.8.2012, 10:42) |
aj ja mrazím všetky možné zelené vnaťky |
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (AlinkaK) ID 51796 (1.8.2012, 9:05) |
super. ja tak dávam petržlenovú vňať aj zelerovú. ale tie viazaničky sa mi páčia. toto urobím tiež |
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (29.7.2012, 21:07) |
Mňa kolegynka naučila do zelených paprík napchať petržlenovú aj zelerovú vňať, zamraziť. Je to výborné do mäsových polievok, najmä keď je paprika trošku pikantná. A dá sa to použiť aj do gulášu. |
ODPOVEDAŤ |
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (29.7.2012, 19:36) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Tatiana Č. (dapefi) ID 2495, mimibazar.sk/tana (26.7.2012, 18:19) |
ja dávam normálne do sáčky celú petržlenovú vňatku. Takisto aj kôpor. Roky rokúce |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (26.7.2012, 18:15) |
my to takto tiež robíme, už odnepamäte |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila P. (jatea) ID 106659 (26.7.2012, 18:14) |
dobrý nápad |
ODPOVEDAŤ |