. .. .. .. .. .. .
. .

ĽAHKÝ A SVIEŽI OVOCNÝ KOLÁČIK - RECEPT 43109

Katarína T. (studiokatja) ID 26305
.
mimibazar.sk/studiokatja
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 19.4.2024 11:55 DNES
Aktualizácia: 19.4.2024 11:55 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 91|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 127
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


ĽAHKÝ A SVIEŽI OVOCNÝ KOLÁČIK


[ recept č. 43109 zo dňa  ]


ĽAHKÝ A SVIEŽI OVOCNÝ KOLÁČIK


POTREBNÉ PRÍSADY

NA CESTO:7 žĺtkov, 7PL práškového cukru, 7PL polohrubej múky, sneh zo 7 bielkov. 2x850ml broskyňový kompót KRÉM: 1L plnotučného mlieka, 2vanilkové pudingy, 7PL kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor. ŠĽAHAČKOVÁ VRSTVA: 500ml šľahačky POSYP: granko

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som dostala mailom, zaujal ma a tak som ho vyskúšala. Trošku som ho prispôsobila. Znásobila som pudingový krém a spravila som len bledé piškótové cesto, lebo som mala veľký plech.
Ak sa robí do menšieho plechu, tak sa delí cesto tak, že sa zalejú broskyne prvou polovicu bledej piškóty a do zvyšnej polovice sa zamieša kakao, a potom sa vyleje aj tá a dá piecť.
Ale poďme k postupu, ako som ho robila teraz ja:

Otvoríme si konzervy s broskyňami, zlejeme z nich štavu a broskyne nakrájame na hrubšie plátky.
Na plech rozprestrieme papier na pečenie a pokladieme ho broskyňovými plátkami.

Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, postupne po lyžiciach pridávame múku a zamiešavame. Nakoniec zľahka lyžicou vmiešame na tuho vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na broskyne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 2O minút.
Vyskúšame špajdlou, či je cesto upečené.
Vychladnuté cesto otočíme, broskyne budú navrchu, a stiahneme papier .

Z mlieka, cukrov a pudingového prášku si uvaríme puding, necháme ho trošku vychladnúť za občasného premiešania a natrieme na broskyne.
Dáme vychladniť.
Po vychladení si ušľaháme natuho šľahačku, natrieme na puding a posypeme grankom.
Dáme odpočinúť do chladničky na noc.

Koláčik je výborný. Ľahký ako perinka, ovocie mu dodáva sviežosť a krém jemnosť.
Naozaj sa oplatí vyskúšať !!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné prísady...
...žĺtka s cukrom vymiešame do peny...
..po lyžiciach pridávame múku a premiešame.-..
...z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k zmesi...
...lyžicou sneh zapracujeme do cesta..
...broskyne si necháme odkvapkať, nakrájame na plátky. Na plech rozložíme papier na pečenie a naň pokladieme broskkyne...
na broskyne vylejeme cesto a dáme piecť...
po upečení ho necháme vychladnúť,..
...potom prevrátime broskyňami navrch a stiahneme papier...
..uvaríme si puding...
..natrieme na broskyne...dáme vychladiť...
ušľaháme si šľahačku a navrstvíme na puding...
šľahačku rozotrieme..
...posypeme grankom a dáme do chladničky na noc..... a tešíme sa..ak to nevydržíme, odkrojíme si aspoň kúsok, ja som tiež neodolala :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< TARTALETKY S VANILKOVO-CITRÓNOVÝM KRÉMOM | ĽAHKÝ A SVIEŽI OVOCNÝ KOLÁČIK | LEMON CURD-CITRÓNOVÝ KRÉM /Anglicko/ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (13.4.2014, 6:20)
Vcera som robila, je perfektny (Y) (Y) (Y) A velmi rychly. Urcite som nerobila naposledy. Dala som marhule a višne. Dakujem za super receptik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 30.4.2014, 10:06)
Mirka, som rada, že chutil :-) Pekný deň (hello)
ODPOVEDAŤ
Michaela G. (Mischel17) ID 143989 (8.10.2011, 15:11)
Ja som ho akurat dorobila,len som tam este pridala detske okruhle piskoty,poukladala so ich na tie broskine ,-)a spravila som ten puding jahodovy,super je,dakujem za recept (F) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.10.2011, 16:45)
Miška som rada, že chutilo (F) a improvizácia býva super (Y) človek sa tak zdokonaľuje a aj recepty dostávajú viacej rozmerov a chutí (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Saša L. (Alexa61) ID 107270 (7.10.2011, 18:36)
Prášok do pečiva tam nemá ísť?
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (upravené 8.10.2011, 8:43)
Saška, nie, bez prášku. Cesto je krásne nadýchané. Len sneh treba jemne vpracovať prevaľovaním, nie šľahaním ,-) je ako perinka ,-)
ODPOVEDAŤ
Saša L. (Alexa61) ID 107270 (7.10.2011, 22:45)
ok, dakujem, zajtra peciem.....
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (8.10.2011, 11:34)
Daj vedieť :-) KATKA
ODPOVEDAŤ
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 16:40)
Asi som ho celý dovrzala - jablká až tak nevyskočili ako vaše broskyne a puding mám riedky, uvidím keď to celkom vychladne, možno ho budeme jesť lyžicou rovno z plechu, neviem či sa oplatí dať tam tu šľahačku.
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 17:05)
Miriam, puding treba uvariť hustý ,-) ale skúste ho dať aspoň na deň do chladničky.
On sa umúdri :-)
ODPOVEDAŤ
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 17:33)
robila som podľa popisu - liter mlieka, 2 pudingy. M.
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 17:54)
Áno, len ho musíš variť do husta :-$ uvidíš zajtra, nechaj ho v chlade a potom dokončíš :-)
ODPOVEDAŤ
Miriam F. (mifri) ID 104236 (7.10.2011, 9:40)
Dobrý deň, môžem namiesto broskýň použiť jablká? Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (7.10.2011, 12:53)
Dobrý deň Miriam, určite, postrúhané by som dala :-) alebo plátky na masle s cukrom. každý si môže podľa svojej chuti (Y) Budem rada, keď mi dáte vedieť, ako to dopadlo (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.10.2011, 10:28)
super koláčik, musím vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.10.2011, 16:49)
Ivetka, ďakujem (F) ja som si to tiež povedala, a stálo to za to (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (4.10.2011, 21:41)
Mňam, ten musí byť lahodný!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.10.2011, 8:25)
Ďakujem Darinka (F) stál za pokus (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (4.10.2011, 20:45)
vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.10.2011, 21:18)
Anka, stojí naozaj za to (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (4.10.2011, 19:55)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.10.2011, 20:14)
Anka, ďakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (4.10.2011, 19:51)
Katka je (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.10.2011, 20:15)
Áno? ,-) chutil ? (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
František O. (ferino 59) ID 110959 (3.10.2011, 10:25)
Katka super koláčik k tomu len (C).
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (3.10.2011, 10:46)
Ďakujem (F) áno ku (C) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu