. .. .. .. .. .. .
. .

Nevarený džem z čiernych ríbezlí - RECEPT 41506

Ivana Š. (ivusik) ID 886
.
mimibazar.sk/ivusik
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2005
Naposledy: 8.10.2021 16:21
Aktualizácia: 26.12.2020 18:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 196
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 21
NÁVODY 0

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Nevarený džem z čiernych ríbezlí


[ recept č. 41506 zo dňa  ]


Nevarený džem z čiernych ríbezlí


POTREBNÉ PRÍSADY

čierne ríbezle, kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

rozmixované ríbezle zmiešané s cukrom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pečená paprika | Nevarený džem z čiernych ríbezlí | Rebarborový koláč s tvarohom - fantastický >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva N. (leskot) ID 98318 (17.6.2014, 13:50)
Je to fakt dobrota .... zjedla by som na posedenie aj celý pohárik :-) mala som ho v pivnici s ostatnými zaváraninami a nič sa nepokazilo (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.8.2011, 21:10)
Dá sa to aj z červených ríbezlí?
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (6.8.2011, 21:10)
Dá sa to aj z červených ríbezlí?
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (7.8.2011, 0:54)
To neviem, ale že vraj čierne majú viac pektínu, tak sú vhodnejšie *-)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (tajomna21) ID 32350, mimibazar.sk/tajomna21 (17.7.2011, 23:14)
a to sa nepokazi? nemusi sa to sterilizovat alebo nieco?
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (21.7.2011, 10:10)
nemusí, konzervuje cukor *-)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.7.2011, 20:23)
podľa mňa je to rôsol,nie džem,ale ,samozrejme,je vynikajúci (Y) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 21:38)
rôsol sa pripravuje z čistej šťavy, cukru a želírovacieho prípravku, kdežto džem môže byť aj redší ale sú v ňom kúsky ovocia buď celé alebo pomleté *-) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.7.2011, 22:03)
Rôsoly sa robili ešte za čias,ked želírovacie prípravky neboli na svete,džem sa varí a časť ovocia tvoria väčšie kúsky *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 22:06)
ale čo ja viem, tak rôsol je čistá šťava a drží to tak kompaktne ako aspik *-) ,-)
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (17.7.2011, 17:06)
a je hustý? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (17.7.2011, 17:51)
je, on krásne zhustne (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu