. .. .. .. .. .. .
. .

Cmarovo-zemiakový biely chlieb - RECEPT 39522

Dagmar H. (dasula) ID 6034
.
mimibazar.sk/dasula
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2006
Naposledy: 2.3.2024 19:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 426
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 24
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Cmarovo-zemiakový biely chlieb


[ recept č. 39522 zo dňa  ]


Cmarovo-zemiakový biely chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

330 g cmaru, 1 veľká odmerka octu, 1 malá odmerka cukor, 2 malé odmerky soľ, 120 g nastrúhaného v šupe uvareného zemiaku, 500 g chlebovej hladkej múky T650, 21 g čerstvého droždia, 1 malá odmerka mletej alebo drvenej rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Návrat do môjho detstva - tuším my sme kedysi poznali len cmarový a zemiakový chlieb :-). Ale chutil nám, určite vydržal 3 dni vláčny, chutný, kôrka bývala svetová...Tak som skúsila stvoriť čosi podobné. Tiež sa mi nepodaril na prvýkrát, prešiel určitými úpravami gramáže surovín, kým vyšiel z DP chlebík, ktorý nám už aj chutí :-)). Musím priznať, že som prvý odladený recept stratila, tak ak to nebude nikomu prekážať, tu si ho nájdem vždy - pokiaľ ma niekto nedá vymazať :)))) Tento chlebík nie je určený na odložený štart.

1. Do DP nalejeme cmar, ocot, cukor, soľ a pridáme nastrúhaný zemiak - premiešam jemne nejakou vareškou (nie kovovým "pomocníkom" z pochopiteľných dôvodov :-)).
2. Pridám múku - do múky pridám pomrvené droždie, prekryjem múkou, rascu.
3. Nasleduje spustenie programu - v Moulinex Baquette používam program 5, hmotnosť 750, kôrka stredná.
4. Viac sa nestarám a po 3:35 hod. zapiští pekáreň a chlebík je na svete.....
5. Nakoniec svoje odskúšané - chlebík hneď po vybratí z DP celý kol dokola potriem buď pretlačeným cesnakom, soľou a vodou alebo len slanou vodou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


chlebík po upečení



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Viaczrnný chlieb pre MOULINEX | Cmarovo-zemiakový biely chlieb | Kokosovo-orechové "fúkané" rožky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea B. (11andrea11) ID 184835 (30.4.2011, 14:35)
Vyzerá veľmi dobre nato, že je z DP. Ideme ho dnes vyskúšať.
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.4.2011, 9:52)
môže byť výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (25.4.2011, 19:52)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu