. .. .. .. .. .. .
. .

Kalorická, ale báječná žemľovka - RECEPT 3812

Jana O. (Olivia) ID 1265
mimibazar.sk/olivia
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.10.2005
Naposledy: 27.1.2023 18:14
Aktualizácia: 2.2.2014 13:46
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 72
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 26
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Kalorická, ale báječná žemľovka


[ recept č. 3812 zo dňa  ]


Kalorická, ale báječná žemľovka


POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 starších rožkov, kilo jabĺk (aj viac), 4-5 vajíčok, 1-2 škoricové cukry, vanilkový cukor, med, smotana na varenie, príp. šľahačka, tvaroh - ak máte radi...

POSTUP PRÍPRAVY

Ako dieťa som žemlovku neznášala. Chutilo mi to ako blato, nijakovsky som jej nevedela prísť na chuť. Manžel mal podobnú skúsenosť, tak sa jednoducho u nás žemľovka nepiekla.Pred pár rokmi som si povedala, že si skúsim pripraviť žemľovku tak, aby nám chutila. Ponúkam tento recept aj vám, nakoľko sa mi osvedčil a má veľký úspech aj u mojich kamarátok. Vďaka ingredienciám je asi dosť kalorická, ale tá chuť... hmmm, vyskúšajte.
Kuk na obrázkový postup


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Rožky si nakrájame na kolieska a na pár minút vložíme do vyhriatej rúry, aby trochu "obschli"
Očistíme si kooopec jabĺčok, nakrájame na plátky, zalejeme vodou. Kým budú čakať na použitie, vodu ocitrónujem, aby nestmavli.
Žĺtka si vyšľahám s 1-2 vanilkovými cukrami, alebo s kryštálovým cukrom (koľko žĺtok, toľko lyžíc). Ak lúbite aj tvaroh, tak ho vmiešajte teraz do vyšľahaných žĺtok
Bielka si vyšľahám s 2-3 lyžicami cukru
Trúbu si predhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu si vymastím maslom a vyukladám opečenými rožkami
Rožky polejem smotanou. Nevynechajte ani jeden, lebo bude potom suchý a tvrdý
Na namočené rožky navrstvím polovicu vyšľahaných žĺtok
Na to - šup jabĺčka
... posypať škoricovým cukrom
... pokvapkať medíkom
... a znovu rožky - namočiť, žĺtková masa, jabĺčka, oškoricovať, omedíkovať.... atď, až kým všetko nevyminieme. Celkom navrch dáme ušľahané bielka a pekne zaoblíme
Prikryjeme papierom na pečenie, aby nám povrch nezhorel a pečieme cca 20 - 30 minút (závisí od trúby), až kým na bytík nebude rozvoniavať po jabĺčkach a škorici
Ja som tentokrát dala trochu vyššiu tepltou, tak bol trošku tmavší. Ale na chuti to neubralo ;)...
Prajem vám dobrú chuť...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Citrónový koláč vhodný aj pre bezlepkovú diétu (celiakia) | Kalorická, ale báječná žemľovka | Slané syrové mesiačiky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (15.1.2010, 13:49)
Ja robím v poslednom čase z vianočky, tiež dávam aj tvaroh a jabĺčka (L)
a skúšala som aj tvaroh a marhule z kompótu a tiež pena - vynikajúca kombinácia (L) moji synovia ju takto majú ešte radšej ako s jabĺčkami. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Penu dávam až asi 10 - 15 min pred dokončením, pridám do nej št.soli, samozrejme cukor a keď je už dobre vyšľahaná tak za lyžičku
alebo dve citrónovú šťavu - potom je krásna vysoká.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu