Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Maria I. (mucilienka) ID 47050 |
 |
Oblasť: Trenčín |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 22.5.2008 |
Naposledy: 14.5.2019 7:49 |
Aktualizácia: 10.11.2014 15:29 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Pivové fánky
[ recept č. 36881 zo dňa 3.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1. cesto: 600g hladkej muky, 3 zltky, 200ml piva, 200ml vody, 1/2 KL soli * 2. cesto: 200g palmarinu, 200g hladkej muky * praskovy a vanilinovy cukor na obalovanie
POSTUP PRÍPRAVY
Zvlast spracujeme suroviny na prve i druhe cesto. Pivove cesto potom rozvalkame na doske. Tukove cesto upravene do kocky polozime nan a zabalime - zlava-doprava, zvrchu-zdoly. Nechame odpocivat 15 min. Znova rozvalkame, a znova poskladame Takto zopakujeme trikrat. Rozpalime si tuk na vyprazanie, rozvalkame cesto na cca 5mm a nakrajame radielkom kosostvorce, do kazdeho urobime este aj otvor. Vyprazame do ruzova a horuce obalujeme v zmesi praskoveho a vanilkoveho cukru. |
betka b. (beťaarik) ID 331363 (12.3.2019, 11:25) |
feeeest nechutil mi recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea J. (skallka) ID 41637, mimibazar.sk/skallka (4.3.2019, 21:16) |
Absolútne dokonalééééééé!!!!!!!!!! ked som zarobila cesto a dala tukové, preložila musela som na hodinu odísť, potom som ho 2x preložila, rozvaľkala a vysmažila v dosť veľa tuku a nafúkli sa bohovsky! polovička išla do chladničky, bolo toho straašne veľa a ked som smažila druhú dávku, nakrájala na kosoštvorce a neurobila dierku dnu - tak sa nafúúúkli, vylístkovali boli chrumkavé a dnu diera ako sa patrí a makučkéééé! budem ich robiť často! Neskúšali ste z tohto cesta aj štrúdľu? nalístkovať by sa malo, a bolo toho kvantum. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (13.2.2011, 22:52) |
Výbornééé - robila som ich minulú nedeľu a asi tretinu cesta som odložila do chladničky, lebo toho bolo dosť .... no a zabudla som naň ...... spomenula som si na cesto až dnes po týždni .... za 15 minút rozgúľala, pokrájala a vysmažila a bolo ešte fantastickejšie, neskutočne hebučké - lahoda ........... chválim recepis |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (14.2.2011, 10:42) |
Evicka, tak to sa tesim!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina M. (Martosama) ID 7421 (10.2.2011, 23:41) |
su božskeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria I. (mucilienka) ID 47050 (11.2.2011, 22:06) |
to som rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (3.2.2011, 18:01) |
zajtra si pochutíme na nich  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |