Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov)
GENIÁLNY KRÉMEŠ
[ recept č. 34347 zo dňa 15.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Medové pláty 4 ks Plnka: 1L plnotučného mlieka, 4 zlaté klasy, 150g kr.cukru, 1vanilkový cukor, 2ČL vanilkovej esencie, 6 bielkov na sneh+štipka soli. 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, Čokoládová poleva -j a som použila hotový Choco icing, čokoládové vločky.
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krémeš je taký fantastický, že urobte radšej dvojitú dávku :-)))
Na dno plechu rozložíme polovicu medových plátov tak, aby pokryli celý plech. Do hrnca dáme väčšiu časť mlieka, kr.cukor, vanilkový cukor a dáme variť. V menšej nádobe vo zvyšku mlieka vymiešame zlaté klasy a vanilkovú esenciu. Do vriaceho mlieka vlejeme zmes so zlatými klasmi a uvaríme hustý puding a odstavíme z ohňa.
Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhy sneh, ktorý potom zapracujeme do uvareného pudingu. Navrstvíme na medové pláty a necháme vychladnúť.
Vyšľaháme šľahačku a vpracujeme aj stužovač. Navrstvíme na puding, rozotrieme na hladko a pokryjeme druhou vrstvou medových plátov.
Na vrch dáme čokoládovú polevu, ja som ešte posypala čokoladovými vločkami. Prikryjeme a dáme do chladničky na 24 hodín /do druhého dňa/, aby sa koláčik "uležal"
Prajem dobrú chuť :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Ingrediencie.. |
|
na spodok plechu navrstvíme medové pláty... |
|
Do hrnca dáme variť mlieko, cukor, van.cukor.... |
|
vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlaté klasy, vanilkovú esenciu... |
|
...medzitým z bielkov a štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh... |
|
...do vriaceho mlieka vlejeme zmes so zlatými klasmi a varíme na hustý puding... |
|
...odstavíme z ohňa... |
|
...pridáme sneh z bielkov... |
|
....sneh vmiešame do pudingu na hladký krém... |
|
...navrstvíme na medové pláty... |
|
...vyhladíme... |
|
...vyšľaháme šľahačku, do ktorej vmiešame stužovač... |
|
...na vychladnutý puding..navrstvíme.. |
|
...šľahačku vyhladíme.. |
|
...navrstvíme druhú časť medových plátov... |
|
...potrieme čokoládovou polevou.. |
|
....posypeme čokoládovými vločkami...prekryjeme fóliou a dáme vychladiť do chladničky... |
|
DOBRÚ CHUŤ !!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (26.3.2016, 19:43) |
|
ODPOVEDAŤ |
sylvia b. (sisuš 007) ID 282081 (16.8.2013, 23:59) |
musia tam byť tie medové pláty? čo keby sa tá plnka dala na normálne piškotove cesto?? skúšal to niekto? |
ODPOVEDAŤ |
Eva M. (Evka111) ID 176539 (4.3.2011, 22:02) |
Zákusok je naozaj perfektný. Mne trochu vadila chut medových plátov. Niečím by som ich nahradila, len neviem čím. Plnka je úžasnáááá. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.3.2011, 8:07) |
Evka, lístkové cesto, bebe keksy......je strááášne veľa variácií |
ODPOVEDAŤ |
Nikola Gavliaková (Nicol) ID 1091, mimibazar.sk/nicol (4.3.2011, 20:56) |
Idem ho zajtra spravit vyzera vyborne ,dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.3.2011, 8:05) |
Super, budem rada, keď dáš vedieť |
ODPOVEDAŤ |
anna b. (symbolia) ID 157940 (27.11.2010, 23:21) |
Katka,nemajú ísť na 1l mlieka len dva Zlaté klasy, poprípade tri?Mne sa vidí, že štyri budú moc, nie je to moc husté?Ale ináč vyzerajú skvelo a už si idem kúpiť medové pláty. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (28.11.2010, 9:00) |
Anka, dávala som štyri, pekne to drží bez stužovačov ak chceš môžeš dať len tri, ak bude dlhšie v chladničke stuhne. Daj vedieť ako sa podarilo |
ODPOVEDAŤ |
marta b. (mimi333) ID 112440 (27.11.2010, 13:04) |
Super receptík pre ženy ktoré pracujú ,ale chcú aby aj doma bola pohodička |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (27.11.2010, 17:52) |
Marti, ďakujem pravda rýchla príprava a výsledok fantastický |
ODPOVEDAŤ |
beata s. (kristina82) ID 47078 (25.11.2010, 20:28) |
tie bielka sa davaju až do vychladnuteho pudingu, pravda? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (25.11.2010, 20:32) |
Keď puding odstavím z ohňa, tak hneď veľmi zľahka sneh ručne zapracujem |
ODPOVEDAŤ |
| Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.11.2010, 22:54) |
Katuška... tak ten naozaj vyzerá geniálne hneď by som zo dva zbodla |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (20.11.2010, 6:53) |
Ďakujem Evi určite by si neostala iba pri dvoch |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (19.11.2010, 22:33) |
mam otazocku. Slahacka ide jedna, ci dve? V ingredienciach je jedna, ale na obrazku dve, takze teraz som si nie ista. Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (20.11.2010, 6:58) |
Zuzka,podľa výšky plechu. Ja som mala nie moc vysoký ten plech a krému je dosť ale nie je problém, keď ostane krému, alebo šľahačky, dá sa využiť do pohárikov.Tieto kupované medové pláty boli tiež trošku hrubšie, ako keď ja robím. Do tohoto plechu stačila jedna šlahačka, ja som urobila druhú časť do pohárikov a do kávy |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (20.11.2010, 21:36) |
dakujem, zajtra sa na ne chystam. Mam tie iste platy, co si mala ty, tak uvidim |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (17.11.2010, 13:41) |
supr tento miluje moj manzel..ale platy si peciem.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (17.11.2010, 16:48) |
Dadka, aj ja si pečiam, ale pre nedostatok času som použila hotové, a boli naozaj vynikajúce |
ODPOVEDAŤ |
andrea b. (borkovicka) ID 92273 (17.11.2010, 13:30) |
tak toto vyzerá nebezpečne dobre určite vyskúšam,mnam tie 2 kúsky na taniery by som hned zjedla |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (17.11.2010, 16:49) |
Andrejka naozaj spĺňa všetky očakávania ja som zjedla tri kúsky a mala som čo robiť, aby som nepokračovala |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (16.11.2010, 21:56) |
nezostalo ti nieco z neho ? |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.11.2010, 21:29) |
toto vyskusam na nejaku najblizsiu oslavu.....mnam |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (17.11.2010, 7:59) |
Zuzanka, určite treba vyskúšať je to zaručený úspech |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.11.2010, 19:44) |
už som tak dávno nerobila krémeš, lebo sa mi nechce prplať s cestom, toto je super obmena |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.11.2010, 19:51) |
Áno Irenka, jednoduché a strááááášne dobré |
ODPOVEDAŤ |
| Dana B. (tawa) ID 47716 (16.11.2010, 10:03) |
Ahoj Katka.mozem sa opytat kde kupujes Medové pláty?Kolacik vyzera mnamkovo |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.11.2010, 10:21) |
Danka, kúpila som po prvý krát hotové, a myslím, že v Tescu. Sú na obrázku, kde sú potrebné prísady. Sú naozaj výborné |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.11.2010, 8:07) |
Katka,ja moc nie som kremesovy typ,ale za to moj drahy mi statocne basni uz pekne dlhu dobu o kremesoch a veternikoch takze ak sa na to dam,tak to bude nepochybne tento tvoj uuuzasny kremes |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.11.2010, 8:24) |
Ďakujem Martinka aj ja sa chystám na veterníky synátor ma už dlhšiu dobu láme, ale pri tom mojom nedostatku času, som rada, keď občas niečo vykúzlim budem rada, keď mi dáš vedieť, ako sa Ti vydaril a ako chutil Tvojmu drahému |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (mamamama7) ID 168665 (16.11.2010, 8:06) |
Ahoj Katka. Aku pouzivas polevu,aby sa ti nelamala pri krajani? rada peciem a čok.poleva to je moja nočna mora. Porad mi neaky dobry receptik na polevu budem rada........ |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.11.2010, 8:28) |
Ivetka robím si väčšinou čokoláda + maslo, a trošku oleja pre lesk. Teraz som použila hotovú polevu, ktorú som si kúpila v UK, nie je úplne tuhá, preto sa dobre krája. Ale treba nahriať dlhý nôž pri krájané tuhej polevy, naznačiť čiaru a potom zase nahriatym dokrojiť až do hĺbky. Keď je nôž teplý čokoláda sa nahreje a nepoláme sa Ja osobne mám radšej také krémovejšie polevy, kde cítiť chuť čokolády |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa M. (geena) ID 144758 (16.11.2010, 7:47) |
tento kolac budete prvych 10 rokov milovat |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.11.2010, 8:29) |
Deniska a čo po tých 10 rokoch? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Denisa M. (geena) ID 144758 (16.11.2010, 21:58) |
no, moja mamka sa zamilovala do tohto kolacika a pecie ho furt na kazdu moznu prilezitost, tak sa nam uz prejedol, ale je vyborny, asi jeden z najlepsich ake som jedla, len ho uz bolo u nas vela. ja som velmi zhava na vykrajovane lepene kolaciky, lebo take sa u nas nerobia, tak urobim ja po statnici na vianoce. ale urcite bude aj kremes |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (17.11.2010, 7:58) |
Deniska, tie milujú moje deti a hlavne keď je rébezľový lekvár na Vianoce okrem iných sú aj tieto linser koláčiky |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (16.11.2010, 7:42) |
aj genialne vypada..... |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (16.11.2010, 7:34) |
Petra ďakujem, určite treba skúsiť budem rada, keď mi dáte vedieť, ako sa vydaril a ako chutil |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |