Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
Ťahaná štrúdla - jabĺkovo- maková a jabĺkovo- orechová
[ recept č. 33011 zo dňa 20.10.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na jednu dávku : 30dkg hladkej múky, 1 vajíčko, 1 dkg bravčovej masti, 1 malá lyžička octu, 2 dcl vlažnej vody, štipka soli
POSTUP PRÍPRAVY
,,
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
z hore uvedených prísadou vypracujeme mäkké cesto, do múky primiešame vajce , masť, octovú vlažnú vodu , soľ |
|
vypracované cesto zakryjeme a necháme odpočinúť 20 min |
|
jablká očistíme a postrúhame, mak pomelieme |
|
cesto po 20 min položíme na múkou posypaný obrus, na ktorom ho budeme ťahať |
|
najprv trošku rozvaľkáme |
|
cesto namastím vlažnou bravčovou masťou a začneme ťahať... |
|
pomocou rúk ťaháme cesto až do veľkosti stola ( cca 100 x 70 cm) |
|
.... |
|
hrubšie cesto na okraji cesto opatrne obtrhávame a pri rohoch narežeme cesto |
|
pokvapkáme cesto vlažnou masťou |
|
po sypeme strúhanými jablkami |
|
nasypeme na jablká mletý mak |
|
ďalej kryštálový cukor |
|
bočné okraje cesta vyhrneme hore a pokvapkáme masťou |
|
pomocou obrusu začneme zrolovať štrúdľu |
|
už len upiecť |
|
ja zvyknem štrúdľu rozrezať na 2 časti a konce "zalepím" odtrhnutým cestom, mamička moja dáva na plech štrúdľu v celku do U. Plech treba vymastiť alebo dať papier na pečenie.
Už len potrieť masťou a upiecť pri teplote 200 C asi 30-40 min do zlata |
|
Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
| Jana D. (adejanka) ID 273240 (4.12.2018, 13:24) |
Štrúdľa sa práve pečie S cestom sa robilo úžasné, tak krásne sa mi ešte nikdy nevytiahlo, úúúplne priehľadné Dúfam, že bude chutiť tak dobre ako vyzerá. Plnila som jablkami, skoricou, sladkou strúhankou opraženou na masle a s orechami . Tie som tiež pred mletím na sucho opražila. Vďaka za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (kajanka10) ID 25999, mimibazar.sk/kajanka10 (22.3.2015, 11:35) |
prvy krat som robila cesto na strudlu a podarilo sa, velmi pekne dakujem za uzasny recept. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (JaniS.) ID 159902 (8.2.2015, 23:02) |
zas a znovu som sa presvedčila, že recept s prídavkom vajíčka nie je pre mňa, čomu bolo aj dneska tak, o to viac v dobrom závidím a skláňam sa pred šikovnými rukami tých žienok, ktoré dokážu aj takýmto sposobom vytvoriť krásne vláčne, ťahavé cesto na štrúdličku akou je táto ...a ja si zostanem len pri tom mojom, osvedčenom receptíku radšej |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa M. (Denitka135) ID 246247 (16.6.2012, 0:30) |
waaaau vyzerá super |
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (jansam) ID 243759 (24.5.2012, 20:04) |
Betuška a nenahrievate cesto pod teplým kastrolikom?Pamätám si,že moja maminka to dávala pod nahriaty kastrolik.pekný recept ,urobím |
ODPOVEDAŤ |
Monika C. (anonymclovek) ID 206549 (7.10.2011, 23:16) |
Veľmi dobre vyzerá! Mám však jednu otázku: ako prekladáte štrúdľu na plech? Neroztrhne sa? Ďakujem! |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava U. (miricka) ID 3228 (23.6.2011, 17:46) |
Uz som raz robila podla tohto receptu a podarila sa mi paradna,presne ako na obrazku,tenucka a netrhala sa.Tiez som dala na dve casti.Zajtra sa chystam urobit tiez,ale tvarohovu s hrozienkami.Odporucam,cesto je fakt super. |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (11.2.2011, 9:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (10.2.2011, 15:39) |
mne sa to trhaloooo.... nechapem.... uz som robila mam aj v receptoch, v podstate je to skoro to iste cesto ako toto.... a v pohode... chcela som vyskusat ine a neviem co som spravila zle..... a to co mate natiahnute na obrazku mate z tej davky ako pisete? nieco som spravila zle.... este sa chcem opytat ze kolko alebo ako dlho si cesto spracuvavate? moja teta ho kedysi robievala a ta ho aj trieskala o stol ze aby dostala bublinky von len mi nechcela povedat recept , bohuzial zomrela..... tak neviem.... |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (8.2.2011, 10:01) |
vo stvrtok robim.... |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (16.11.2010, 21:12) |
Betulka prepač to familiarne oslovenie parada nad paradu ja by som ešte zvolila makovo višňovú a dielo by bolo uplne fantastické |
ODPOVEDAŤ |
| | Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (16.11.2010, 21:25) |
ďakujem, nabudúce bude aj makovo višňová ( milujem višne aj mak) |
ODPOVEDAŤ |
| jarka m. (jajka2004) ID 22420, mimibazar.sk/jajka2004 (11.11.2010, 23:25) |
strašne by som ju chcela vyskúsšať, stále robím len z lístkového cesta, ale bojím sa - to sa fakt dá tak vytiahnuť, neroztrhne sa???!a kolko jablk asi ide na jednu,vyzerá že riadne vela, aby sa pokryl celý stol.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 (15.11.2010, 8:22) |
keď je dobre vypracované cesto tak sa netrhá, približne na jednu štrudlu ide asi 1,5 kg jabĺk |
ODPOVEDAŤ |
Mária F. (marika) ID 1819 (25.10.2010, 15:24) |
Betka, tuším prídem na školenie. |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (21.10.2010, 23:13) |
tak takúto štrúdlu milujééém A vedela ju urobiť len moja babka Niekedy ju určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (EvkaNig.) ID 63635 (21.10.2010, 17:31) |
Šikulka ... aj moja babka takú robievala |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (21.10.2010, 16:09) |
super |
ODPOVEDAŤ |
| Maria B. (Scai) ID 81125 (21.10.2010, 12:07) |
bože ženy ja žasnem , ďakujem za podrobný popis z obrázkami . Samo, že vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (20.10.2010, 21:53) |
nadherna práca |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |