. .. .. .. .. .. .
. .

Mon cheri - lahodne kremovo-ovocne kocky - RECEPT 32939

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)


Mon cheri - lahodne kremovo-ovocne kocky


[ recept č. 32939 zo dňa  ]


Mon cheri - lahodne kremovo-ovocne kocky


POTREBNÉ PRÍSADY

1 plat listkoveho cesta (u mna 250 g), 4 vajcia, 120 g kr. cukru, 120 g polohrubej muky, 1 a 1/4 KL prdopec., 4 PL oleja, 4 PL vody, *********Plnka: 1 velky visnovy kompot ( alebo 600 g vykostkovnych cerstvych visni uvarit v 500 ml osladenej vode), 3 kopcovite PL Gustinu, trochu rumu alebo rumovej aromy, *********Krem: 4 zltka, 3 PL krystal. cukru, 500 ml mlieka, 1 vanilkovy puding, 1 slahackova smotana, 6 platkov zelatiny, 4 bielka, 2-3 PL kryst. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento fantasticky kolacik venujem mojmu milovanemu vrabciatku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

listkove cesto rozvalkame na tenky plat vo velkosti zadnej strany plechu, na ktorom ho budeme piect (pouzila som plech 30x40)
cesto pred pecenim husto popichame vidlickou, aby sa nam neodulo. Pecieme v dobre vyhriatej rure pri 200 stupnoch cca 7-10 min.
vajcia, cukor, olej slahame min. 5 minut, pokial vajcia nie su pekne naslahane, potom pridame vodu a este slahame. Pridame muku zmiesanu s prdopec. (skratka pre prasok do peciva) a preslahame metlickami na najmensich otackach
vylejeme na dobre pomasteny a mukou vysypany plech. Na pecenie piskoty pouzijeme plech rovnakej velkosti ako sme piekli listkove cesto ( pouzila som klasicky plech 30x40). Pecieme pri teplote 180 stupnov 12-15 min. Piskota je tenka, sluzi iba ako podlozka pod plnku:)
visne odkostkujeme a nechame na sitku odkvapkat . Stavu z kompotu dolejeme do 500 ml ( ja som doliala asi 50 ml visnoveho sirupu) odoberieme zo stavy asi 100 ml a rozmiesame v nej 3 PL Gustinu
ked stava zovrie, prilejeme rozmiesany Gustin kratko povarime spolu
ked zacne stava hustnut, pridame visne, rum alebo rumovu aromu a este kratko povarime
visnovu zmes (este teplu) nalejeme opatrne na vychladenu piskotu a zarovname. Nechame dobre vychladit
platky zelatiny namocime do studenej vody
v mlieku rozslame pudingovy prasok, 4 zltka, cukor a za staleho miesania uvarime husty puding
zelatinu dobre vyzmykame a pridame do horuceho pudingu. Premiesame, kym sa nam zelatina nerozpusti
bielka naslahame a ked su uz biele, pridame 2-3 PL kr. cukru a dobre vyslahame
bielka slahame, kym sa cukor nerozpusti a metlicky zanechavju peknu stopu:) asi takto:
vyslahanu bielkovu zmes zamiesame este do tepleho pudingu a nechame dobre vychladit. Ja som to po ochladeni este mala v chladnicke cca 30 min. Obcas som premiesala
vyslahame tuhu slahacku. Odoberieme 3 PL (kopcovite) slahacky bokom a zvysnu
zamiesame do dobre vychladenej pudingovej masy. Bola trochu riedka, ale potom v chladnicke stuhla , tak akurat:) Urovname a odlozime do chladnicky, kym trochu stuhne krem
pudingovo slahackovu zmes opatrne nalejeme na stuhnutu visnovu zmes. Visnova zmes nie je taka tuha akokeby sme pouzili zelatinu, ale neleje sa. Rovnako ani kremova nie je taka tuha ako remen. Je vsak uuuuzasna:)
zarovname a odlozime do chladnicky, aby nam kremik stuhol
ked je uz krem dostatocne tuhy, listkove cesto potrieme tenuckou vrstvou slahacky a pokrajame na kocky
prikladame na stuhnuty krem a velmi jemnucko pritlacime, aby sa nam neodlepovali od kolacika
nakoniec poprasime praskovym cukrom. No a mozeme ochutnavat. Zarucujem vam neskutocny chutovy zazitok:)
po kostovke:)
xxx
xxx


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cervena a zlta - zemiakova pomazanka | Mon cheri - lahodne kremovo-ovocne kocky | Syrovo-slaninkove zemiaky s dipom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 60 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Soňa T. (rexo) ID 108927 (21.9.2013, 23:31)
(Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Frederika T. (csikike) ID 32804 (21.9.2013, 21:55)
prave ho mam v chladnicke, caka na zajtrajsiu oslavu, dufam, ze bude mat uspech
ODPOVEDAŤ
HENRIETA B. (HENIKA.R) ID 231321 (26.2.2012, 19:23)
fantasticky kolacik (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.3.2012, 23:17)
dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (25.5.2011, 8:46)
Ďakujem Ti Adrika,
si poklad. Čaká ma veľká oslava a vybrala som si z Tvojich
receptov - Mon cheri a Kilimandžáro - dúfam, že sa mi to podarí.

Ďakujem ešte raz
ODPOVEDAŤ
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (23.5.2011, 11:44)
Adrika,
prosím Ťa ,chcem tento koláčik urobiť na oslavu a mám problém
s plátkovou želatinou, - ešte som to nerobila - do koľko vody treba
nabopnať - potom sa to vyžmýka a znovu sa to zaleje druhou vodou, alebo hneď sa to dá do pudingu?
No mám z toho miš maš.

Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.5.2011, 19:58)
este som zabudla: citala som aj na mojom blogu tvoj komentarik, ale tak uz som ti odpovedal tuto. Papa (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.5.2011, 19:46)
Zdenka, tie platky zelatiny zalejes studenou vodou. Nemerala som mnozstvo,ale asi 150-200 ml. Tak, aby boli platky dobre ponorene vo vode. Ked nabobnaju, to uvidis, mozno po 10 minutach ( tie platky tak zmaknu, su take trochu mazlave). Vyberies, jemne postlacas v dlani "vyzmykas" vodu z nich a zamiesas do horuceho pudingu. Dobre premiesat, kym sa v teple celkom nerozpusti. Platkovu zelatinu vzdy davas do nejakej teplej masy a miesas. Ona sa teplom uvolni a akoby sa tak vstrebe do toho kremu (masy, pudingu...) a chladnutim zabezpeci tuhnutie tej masy, do ktorej si ju pouzila. Vodu , v ktorej si namocila zelatinu jednoducho vylejes. Dufam, ze som to popisala jasne, lepsie uz neviem :(. Nech sa ti dari. Co sa tyka visni, tak pouzi velky kompot alebo dva mensie, ktore sa obsahovo rovnaju velkemu kompotu. Kolacik je uzasny, tak drzim palceky, nech sa ti podari. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (16.4.2011, 10:45)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (12.4.2011, 21:33)
A tento super zákusok mi ako mohol ujsť?? Vypadá úžasne (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.4.2011, 9:31)
Ach Boba a keby si vedela ako uuuuuuuuzasne chuti :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (20.4.2011, 20:34)
To verím,Adrika tvoje výtvory musia chutiť,ako nebíčko v papuľke.... (Y) (Y) (Y) (Y)
Vyskúšam,hoci mám len zavárané višne.
ODPOVEDAŤ
Miroslava U. (miricka) ID 3228 (16.3.2011, 16:09)
ahoj,
tento kolacik mam v archive a zajtra sa ho chystam urobit,vyzera neskutocne lakavo,tak ho urobim mame na meniny.uz teraz mi tecu slinky.mnam.
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.3.2011, 22:17)
Mirka, verim, ze ta kolacik nesklame. Daj potom vediet ako si s nim bola spokojna. No a tie slinky uz tecu aj mne :), ked si spomeniem na tu jeho uuuuuzasnu chut. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana V. (Zrnko 2) ID 67309 (16.1.2011, 14:07)
Adrika dnes som spravila túto dobrotu :-)je naozaj vynikajúci (Y) (Y)je s ním trošku viac práce, ale výsledok určite stojí za to (Y) (Y) (Y)u nás má veľký úspech, takže určite ho budem robiť častejšie (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Ďakujem za super receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2011, 23:55)
Janka potesenie je na mojej strane. Ak by kolacik nebol vyborny, tak urcite nepridam receptik. Tesi ma , ze ste si pochutnali (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tana L. (backa11) ID 28088 (11.1.2011, 15:05)
:-ojůůůů ten vypadá lákavě (jidlo) tak už je vánoční cukroví snězené a tak se můžu pustit do jiného pečení (Y)ten Tvůj recept vypadá móóc dobře a tak se do něj pustím.Protože pojedu k rodičům tak jim vezmu na ochutnání.Maminka už moc nepeče a tak jim to přijde určitě vhod. (Y)
Jinak tleskám Tvému krásnému pečení (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (*)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (29.1.2011, 23:53)
Tanicka dakujem krasne za velmi mily komentarik. Tak ako, uz si vyskusala? Ja zas opatujem to lieskanie tvojim nadhernym vytvorom (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (21.11.2010, 15:38)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=756572diskuse Adrika, na dnes sme mali ohlásenú návštevu a zase som sa rozhodla upiecť tento Tvoj vynikajúci koláčik. Skúsila som urobiť kakaovú piškótu a na pudingovú plnku som poukladala okrúhle piškóty a potrela kyslou smotanou, zmiešanou s jogurtom a Grankom. Smotany som viac nemala, takže piškóty sú len tak-tak zakryté, ale mali veľký úspech a aj v tejto podobe sú prudko jedlé, priam návykové...ešte raz ďakujem za super recept! (F) (F) (F) (L) (L) (L) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.11.2010, 17:15)
Darinka tvoja vynovena verzia vyzera uuuuuuuzasne. Pozrela som si fotecku a veru tvoj kolacik vyzera na zozratie :) Velmi sa tesim, ze si spokojna s receptikom a robievas ho v roznych obmenach. Skvele. Dakujem za spravicku a samozrejme aj krasnu fotecku (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana D. (IvkaPO) ID 86455 (20.11.2010, 17:43)
Naozaj fantastický, vrelo odporúčam (Y) (Y) (Y) Chutil každému.... (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.11.2010, 17:09)
Ivka dakujem za komentarik a tesim sa , ze vam chutilo (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 17:56)
Adrika tento tvoj koláčik vyzerá neuveriteľne lákavo, sviežo a chutne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) mňa napadla aj kombinácia s čučoriedkami, keďže my ich milujeme :-p :-p receptík odkladám a teším na pečenie (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.11.2010, 17:08)
Ahoj Evka zlata, tak rada ta tu vidim opat. A kdeze si sa nam stratila? dakujem za tvoj komentarik . Cucoriedky by boli tiez fajn, ale potom musime zmenit nazov kolacika :) Zeby Mon cuco? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D aaaaaaaaale to len srandujem :) Velmi sa tesim, ze si opat tu medzi nami dievcatami (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (27.11.2010, 19:25)
:-D :-D :-D ze Mon čučo -to znie ako luxusný názov nejakej papučoviny ,-) ,-) ,-) joooj Adka, stratila, stratila...no chodím tu už len veľmi zriedka, to vieš práca, práca a práca...a nieto času na takýto hobbík :´( :´( Ale na druhej strane zase práca šľachtí :-) :-) No ale k vianociam chystám veľký comeback (H) (H) lebo mi varieška chýba a tiež ty a ostatné kuchárenky (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.11.2010, 17:10)
tento zákusok by som zaradila medzi kráľovské , bol naozaj úžasný http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=752752, zmizol z plechu akoby ho hurikán odfúkol |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) ďakujeeeeeeeeeeeeeem
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (7.11.2010, 19:24)
Draha ten tvoj kusok vyzera ozaj kralovsky. Vzdy som tvrdila, ze tvoje vzdy vsetko musi vyzerat lespie ako moje :) Dakujem za uznanie aj krasnu fotecku (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana M. (adika1) ID 13283, mimibazar.sk/adika1 (6.11.2010, 16:32)
Práve si pochutnávam na tomto koláčiku, no hotové "nebíčko v ústach". Je super. Namiesto šľahačky som do plnky dala kyslú smotanu /lebo šľahačku tiež nemusím/ a výsledok je úžasný. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.11.2010, 19:44)
Adka velmi sa tesim, ze si kolacik vyskusala a hlavne,ze chutil. Skvely tip s tou smotanou, dufam, ze sa inspiruju aj ine dievcence (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.11.2010, 16:35)
Trošku neskoro, ale predsa prikladám foto koláčika, je úžasný, akurát som urobila vyššiu piškótu (je z celozrnnej múky, preto tá farba), namiesto šľahačky 500g jemného tvarohu, pretože (Z) chudne a so šľahačkou by to nezjedol a lístkové cesto som vymenila za čokoládu, pretože ho nemusíme, používam ho minimálne. Robila som ho v sobotu, už v nedeľu ostalo len pár kúskov, je neskutočne dobrý, lahodný, určite budem robievať častejšie. Včera som ho urobila kamarátke na hody, tak som zvedavá na reakcie. Ďakuejm za super recept! (L) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=752325&strana=1
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.11.2010, 9:45)
Darinka velmi pekne dakujem za tvoj komentarik a aj za prilozenu fotecku. Je dobre, ak sa da receptik prisposobit podla toho, komu co viac vyhovuje. Som rada, ze kolacik chutil a verim, ze aj kamaratka ti bude velmi povdacna za tento kolacik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Mne sa pozdava aj tvoja pozmenena verzia (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Nina G. (shitanshah) ID 70486 (5.11.2010, 8:08)
(clamp) |:o) :-) waaaaaaaaaaauuuuuuuuuu (Y) (Y) (Y) toto skúsim :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.11.2010, 9:41)
Ninka, budem velmi rada, ak ho vyskusas (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Nina G. (shitanshah) ID 70486 (13.11.2010, 9:12)
Krem mi nestuhol tak ako by som chcela :^) :^) :^), ale každopádne to bol vynikajúci zákusok (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.11.2010, 21:09)
Ninka, ale ja pisem v obrazkovom postupe, ze ten krem nie je taky tuhy ako remen, ale netecie. Po zatuhnuti je taky akurat. Ak chces uplne tuhy krem, tak treba pridat o platok zelatiny viac (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (2.11.2010, 19:35)
Adrika [A] dalo by sa miesto šlahačky dať niečo iné, ale už to nebude tento originál vyzerá prudko jedlí ďakujem Betka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.11.2010, 16:37)
Alžbetka, dala som jemný tvaroh (500g) namiesto šľahačky, je vynikajúci, vyskúšaj! (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (4.11.2010, 19:58)
Betka, podla mna mozes tu slahacku uplne vynechat. Slahacka iba zjemnuje plnku. Isto nebude taka lahodna a kremova, ale ked sa neda, tak sa neda :) a namiesto listkoveho cesta mozest este na vlaznu plnku ulozit napr. bebe kekse. Ak urobis tuto verziu, daj vediet ako to dopadlo. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (27.10.2010, 16:35)
Adrika,receptík som si dala medzi najoblubenejšie koláče,vyzerá výborne (clamp) (clamp) (clamp),určite ho upečiem,dakujem za receptík..... |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (30.10.2010, 10:13)
Inga, dakujem za pochvalu a dufam, ze kolacik bude chutit (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (25.10.2010, 21:02)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) :-o (F) úžasný koláčik!!! nádherné (P) ! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2010, 20:32)
Dakujem Miinka, si velmi mila (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 60 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu