Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Želka G. (dzaja26) ID 80145 |
 |
mimibazar.sk/dzaja26 |
Oblasť: Revúca |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.2.2009 |
Naposledy: 12.12.2021 21:14 |
Aktualizácia: 27.1.2015 19:40 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
"Mrežovník" pani G.Oňovej
[ recept č. 27160 zo dňa 17.5.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento víken sme nemali chuť na žiadne čoko a plnky, tak som upiekla tento starodávny výborný koláčik. Niektoré ste ho videli v TV "Tajomstvo mojej kuchyne"++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Cesto:500 g polohrubej múky, 1 margarín, 150 g pr.cukru, 1 vanilka 100g kyslej smotany, 1 kypriaci, 2 vajcia Na plnku: 150g orechov, 1 akýkoľvek kompót / višne, slivky, marhule.../750 ml, 150 g džemu-takého aký je kompót, 1 Zlatý klas ***** ja som si plnku trochu upravila: slivky z 1 kompótu, šťavu z 2 fliaš, orechy som mala mleté a nie sekané a cesto som robila zo 600g múky a k tomu upravila aj ost.suroviny Nebol vôbec presladený, skôr príjemne kyselkavý.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Foto síce nie je ostré, ale na chuti koláča to vôbec neubralo..........
POSTUP PRÍPRAVY
Zo surovín si pripravíme úplne klasické cesto. Odoberieme 1/4 a ja som do nej zapracovala orechy, Gizka ich nasekané dala na vrch koláča. Túto časť s orechami som dobre schladila. Plech vystelieme papierom a zbytok cesta naň roztlačíme prstami namočenými vo vode - robila som to tak po prvýkrát, inak vaľkám takéto cesto. Cesto som natrela domácim tentoraz dobre rozotierateľným slivkovým džemom a naň uložila rozpolené slivky, ktoré som zaliala pripraveným pudingom zo šťavy, zl.klasu, a trošky sirupu nie lekváru ako pani Gizka, môže sa žmýknuť citrón, ak sa vám zdá zmes sladká-podľa použitého džemu. Odložené cesto nastrúhame na puding a dáme to celé piecť na 180 - 200°C takých 40 min / v pôvodnom recepte udávala 180 a 25 min - mne to bolo po 25 min ešte surové. Posypeme cukrom alebo ani nemusíme a po vychladnutí pokrájame. Teplý je podľa mňa ťažký a nezdravý aj keď chutný. My sme konzumovali studený a bol vynikajúci, príjemne lahodný. ++++++++++++++ Namiesto postrúhania cesta na vrch môžeme urobiť bežné mriežky. Takýmto spôsobom môžete spotrebovať aj mrazené ovocie do koláča. DOBRÚ CHUŤ. |
 | Lucia P. (Leaoki) ID 168687 (16.10.2010, 13:51) |
dakujeme kraaaaaaaasne za sprostredkovanie fantastickeho receptiku,tak veru davno som nejedla taku dobrotu , myslim ze padne raz dva . Akurat sa mi zle trelo na vrch to zvysne cesto, tak sme s dcerkou vyvalkali mriezky, ale na chuti a dizajne to samoska neubralo. Hned preposielam ako typ dalsim maminaaam. Pozdravujem. Lucia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2010, 12:50) |
Želka, my sme boli cez víkend rovnako naladedé , aj ja som ho robila ale čerešnový a včera som ho sem vložila . Ale s tvojími slivkami to tiež môže byť pecka . Je to naozaj super koláčik , úžasné cestíčko |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (19.5.2010, 15:38) |
veru Heni, výborný koláčik, úžasné cetíčko ako píšeš, no hneď idem nakuknúť na ten tvoj čerešňový  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |