Miinka K. (miinka) ID 45774 |
 |
mimibazar.sk/miinka |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 10.5.2008 |
Naposledy: 11.3.2025 8:50 |
Aktualizácia: 8.6.2024 10:52 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Výborné mäsko v kyslej kapuste
[ recept č. 25198 zo dňa 29.3.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové mäso, čierne korenie, soľ, drvená rasca, bravčová masť/olej, kvasená kapusta
POSTUP PRÍPRAVY
Keď sa chcem zavďačiť mojej polovičke, spravím takýto obedík: Mäsko pokrájam na menšie rezne, vyklepem, osolím, okorením, a opečiem na rozpálenom tuku z oboch strán. Na dno pekáča dám alobal, na to polku množstva kapusty (ktorú 2x premyjem), na ňu rozložím opečené mäso, a znovu prikryjem kapustou. na to vylejem výpek z mäsa, dám niekoľko kôpok masti / alebo polejem olejom, zakryjem alobalom a dám piecť na asi 220 C do rúry asi na 1,5 hod. Ked myslíte, že by už mäsko mohlo byť makké, skontrolujte, a nechajte ešte piecť alebo hotovo. Mäso nasiakne kapustovú chuť, je veľmi makké a šťavnaté. u nás majú radi aj moji drobci. Podávajte s opekanými zemiakmi alebo knedľou. Zemiaky uvarím, potom dám do panvici, v ktorej som opiekla maso, okorením (vegeta, mčk, paprika, gulášové korenie, bazalka atd) a opečiem. |
 | Bozena F. (bobka702) ID 135142 (16.10.2010, 8:53) |
Ahoj.Ja som to robila s kuracim maskom,tiez super,nabuduce vyskusam bravcove masko,dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (29.3.2010, 12:09) |
Super Miinka, kapustu ja veľmi ľúbim - určite vyskúšam. V sobotu som robila plnené kapustové listy. Minula som poslednú kyslú kapustu a na dne súdka som mala pár kapustových listov. Mňam, bolo to super. Toto tiež určite vyskúšam, už mi zostalo v pohári len asi 7 dcl.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (29.3.2010, 14:27) |
Ahoj Janka, určite to vyskúšaj: inak aj táto kapustička bola posledná v súdku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |