. .. .. .. .. .. .
. .

Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta - RECEPT 22673

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 293 návštěvníkov)


Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta


[ recept č. 22673 zo dňa  ]


Twister - Famozna  cokoladovo-gastanova torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Spodny korpus: 150 g polohr. muky, 60 g cukru (moze byt jemna krupica), 60 g masla, 1 KL PRDOPEC.(PRDOPEC=prasok do peciva), 1 vajce Piskota: 5 vajec, 5 PL kopcovitych cukru, 5 PL zarovnanych polohr. muky, 1 PL kakaa, stipka soli do bielok. K trojakej plnke: 600 ml slahackovej smotany ( ja som mala 2x284ml a bohate stacilo), 3 smetafixy, 750 g mascarpone ( ja som pouzila tvaroh Quark), 200 g horkej cokolady, 200 g bielej (prip. mliecnej) cokolady, 250 g gastanoveho pyre, 1-2 PL rumu (prip. rumova esencia) 2PL pr. cukru, papier na pecenie, tortova forma s odopinatelnym bokom o priemere 24 cm, dva cukrarenske sacky (ak nemate dva , posluzia aj z tvrdsieho igelitu, prip euroobal)

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuto torticku som sa odhodlavala dost dlho. Nakoniec odvaha prisla. Viem, viem, ze vzhladovo sa mi moc nevydarila. Iste, keby ju robila robila napr. Evulqa T., tak by vzhladovo vyzerala urcite omnoho lepsie. Nepodarila sa mi moc ta spirala na priklope. Ruky sa mi triasli ako nejakej alkacke a to mi ten moj drahy ani len poldeci neulial, aby mi robota isla lepsie. Aspon by som sa mala naco vyhovorit:). No, koniec koncov nemienim ju prihlasit na Miss torta:), ani do ziadnej inej sutaze, ale jej famozna chut mi neda, aby som sa s vami nepodelila o tento skvely receptik

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


najprv si pripravime cesto na spodok torty: vsetky suroviny zahnetieme v miske a spracujeme cesto


spracovane cesticko


z papiera na pecenie vystrihneme koleso na dno tortovej formy ( v mojom pripade 24 cm) , polozime nan cesto a prikryjeme dalsim papierom na pecenie a vyvalkame podla tvaru spodneho papiera kruh


vyvalkane cesto. Ak vyvalkane cesto nie je uplne podla papiera, nic si z toho nerobte, vo vnutri formy si to rukami upravite do pozadovaneho tvaru:)


vyvalkane cesto aj s papierom prelozime do tortovej formy, rucickami upravime do pozadovaneho tvaru a pekne krasne popichame vidlickou, aby sa nam pri peceni neoduvalo


pecieme do svetlo ruzova pri 190 stupnoch cca 15 minut. Odsledujte si to podla svojej rury, aby ste moc nevysusili cesto lebo bude tvrde!!!!!!!!!!!


vyhodte tortovu formu na balkon alebo terasu, nech ochladne lebo ju este budeme potrebovat. No a ideme na piskotove cesto: bielka so stipkou soli vyslahame. Ked su dobre naslahane pridame cukor a dalej slahame min. 3 minuty, kym nie su bielka krasne biele, leskle a metlicky nechavaju v snehu stopu


primiesame zltka, mozeme metlickami, ale uz iba na najnizsich obratkach


pridame preosiatu muku a uz iba rucne premiesame


piskotove cesto rozdelime na polovicu a do jednej pridame 1 PL preosiateho kakaa (najlepsie holandske, aby pasiky pekne vynikli)


no a teraz ten moj nepodarok:(. Toto je piskota na priklop torty. Takze piskotove cesto sme si rozdelili na dve polovice a kedze nemam dve cukrarenske vrecka, tak som pouzila obycajne igelitove sacky, take hrubsie. Do jedneho som naplnila tmave cesto , ale nie vsetko naraz, aby to v tom sacku dlho nestalo, zhruba polovicu) a do druheho svetle cesto, tiez zhruba polovicu. Postavila som ich do vyssieho pohara a spicku som odstrihla az tesne pred pouzitim , teda kreslenim,ci striekanim, ci ako chcete:)Opat vystrihla z papiera na pecenie kruh a vystalala nim spodok uz vyssie spomenutej tortovej formy. No a tmavym cestom som nakreslila pomocou toho sacku ( samozrejme, ze uz som si roztek odstrihla:) ) spiralu a potom som svetlym cestom vyplnila medzery. No a tu sa mi ta ruka tak triasla, ale fakt som nic nepila::)


supla som kruh do rury iba 8-10 min. pri 190 stupnoch. Opat pozor!!!!! piskota sa nesmie dlho piect, inak sa vysusi. Takze kruh sa pecie a zacala som s pasikmi. Teda este pred pecenim som si pripravila plech opat s papierom na pecenie. Odmerala som si vnutorny okraj tortovej formy ( v mojom pripade 6,5cm) x 2 , cize 13 cm a 2cm som pridala lebo piskota pri peceni sa trochu stiahne takze spolu 15 cm od okraja plechu. Natiahla som si ceruzkou na opacnu stranu papiera ciaru ako voditko. Obvod tortovej formy nejakych 75 cm. Plech mal dlzku 40 cm, takze tam bola aj nejaka ta rezerva na zarovnanie piskoty po upeceni. A znovu tahala som tmavym cestom take sikme ciary do dlzky tych 15 cm. Bielym cestom som vyplnila medzery. Znovu pecieme iba 8-10 min., tak ako kruh.


sorry, trosku rozmazane foto, ale tak to vyzeralo pred pecenim pasikovanej piskoty


tu su uz pasiky zarovnane, rozdelene na polovicu a cakaju na umiestnenie do tortovej formy:)


z cesta, ktory tvori spodok torty sme stiahli papier, umiestnili na tortovy tanier,prip. tacku a opat pripneme okolo upeceneho korpusu odopinatelny bok tortovej formy. Boky vystelieme upecenym pasikavym piskotovym cestom (dobre natesno). Tak, a mame torticku pripravenu na plnenie


vyslahame slahackovu smotanu so smetafixom. Ja som smetafix nepouzila lebo v UK je taka suprova slahacka, ze tu naozaj vyslahate do velmi tuha bez smetafixu. Pre zijucich v UK Elmea modra s jahodou 284 ml. Vyslahanu slahacku odlozime do chadnicky. Ja som ani cukor nepridavala,pretoze podla ostatnych ingredienici som usudila, ze to nie je nevyhnutne


horku cokoladu roztopime nad parou. Dajte pozor, aby sa vam dno kajstrolika nedotykalo vriacej vody a iba velmi kratko, aby nebola prilis horuca. Obcas premiesajte, odstavte zo sporaka


mascarpone ( v mojom pripade Quark, ale myslim, ze ked pouzijete taky jemnucky tvaroh, kedysi bol dostat v takom baleni ako maslo, uz som akosi zabudla nazov, tak to bube OK) rozmiesat, pridat ochladenu, ale nie stuhnutu cokoladu,preslahat metlickami


do vzniknutej cokoladovej masy opatrne zamiesame 1/3 slahacky


natrieme cokoladovu plnku do pripravej torty a odlozime do chladnicky


tak a ideme na druhu plnku: gastanove pyre rozpucime v miske vidlickou, pridame 1-2 PL rumu (prip. rum. esencie) 1-2 PL praskoveho cukru (ochutnajte ako vam vyhovuje, ja som mala take v konzerve uplne bez prichute a na Slovensku sa vacsinou predava madarske a to je uz aspon trochu ochutene)


pridame dalsie mascarpone preslahame metlickami a nakoniec uz len rucne jemne zamiesame druhu tretinu slahacky. Opatrne natrieme na tu cokoladovu plnku, tak , aby sa nam plnky nepomiesali. Bolo to dost tuhe, ja som s tym nemala problem. ( tu mi vypadlo jedno foto) a opat odlozime do chladnicky


tak a ideme na poslednu plnku: dame roztopit bielu cokoladu opat postup ako pri horkej cokolade. Do rozmiesaneho mascarpone pridame roztopenu bielu cokoladu, preslahame metlickami. Namiesto bielej cokolady mozete pouzit aj mliecnu, no ja som sa rozhodla pre bielu a myslim, ze to bolo dobre rozhodnutie. Chut horkej cokolady prepojena rumovo-gastanovym pyre a korunovana sladkou chutou bielej cokolady, tak toto je ta famoznost chuti


nakoniec zamiesame poslednu tretinu slahacky, ale uz iba rucne


natrieme na gastanovu plnku. Ak mate doma visne, mozete ich namocit do rumu a popichat do gastanovej plnky a az potom natriet poslednu plnku. Ja som nemala, tak som nedala


posledna plnka natreta,az po okraj, aby sa priklop "prilepil"


polozime priklop na tortu a to tak, ze ta strana, z ktorej sme stiahli papier na pecenie, tak bude hore, pretoze je rovnejsia. Jemnucko popritlacame korpus ku kremu, ale ozaj iba jemnucko. Odlozime trochu stuhnut do chladnicky , moja sa chladila asi dve hodky, viac sme nevydrzali:)


pred podavanim poprasime praskovym cukrom cez sitko


tak na zaver: hodnotim ako famoznu chut, pre ktoru sa oplatilo stravit v kuchyni s mensimi prestavkami cca 3 hod.. Torta je velmi syta a aj ked je tam vela plnky, tak nie je tazka, pretoze to nie je maslova plnka, ale tvarohova. Mozno sa vam bude zdat , ze je to velmi narocne na pripravu, ale to len vyzera tak, pretoze som sa snazila velmi podrobne opisat postup. Ja som bola inspirovana iba vyslednou fotografiou, takze som nevedela ani co a ako mam robit. Len som si domyslela a okrem tej krivolakej spiralky na priklope... no, ale ved posudte same


pridavam pre Eriku a ostanych v UK foto gastanoveho pyre, ktore som pouzila. Hladajte ho pri masovych, paradajkovych, fazulovych konzervach, nie pri ovocnych



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Gule, gulky, gulicky- gastanovo-nutelove | Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta | Corn bread - kukuricovy chlieb >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 179 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (13.10.2016, 16:36)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (ariesova) ID 238978 (8.3.2013, 13:16)
dobrý deň volám sa tiež Adriana, odhodlala som sa tortu robiť na synovu 18 a vyšla super, natrápila som s tým vrchom ale plnka bola úžasná , takže celkový výsledok super a pomohli mi hlavne obrázky postupu ďakujem
ODPOVEDAŤ
Gabriela F. (gubka) ID 3793, mimibazar.sk/gubka (23.2.2013, 16:32)
Dobry den Adrika,
torta vyzera uuuuzasne (Y) (Y) (Y),
chcem sa opytat, kde zozeniem tvaroh quark :-|
Dakujem za odpoved Gabi (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (28.11.2012, 15:44)
Adrianka, krásna (^) Ďakujem za inšpiráciu. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marína M. (zaniram) ID 133884, mimibazar.sk/zaniram (28.5.2012, 16:21)
tortu som piekla uz viackrat, je uzastna ... akurat som naposledy vynechala bocne aj vrchne cesto, proste som formu vystlala foliou a naliala plnku. Po stuhnuti obrazala boky a krasa. Pre deta robim spodnu plnku z mliecnej cokolady, dospelakom chuti viac horka. Robila som ju aj z mascarpone, ale podla mna je z obyc tvarohu lepsia. Velka vdaka za super receptik (F)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (26.3.2012, 15:01)
zaujimava torticka :)
ODPOVEDAŤ
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (21.3.2012, 8:10)
Juj Adrianka rozmyslam ze by som upiekla tuto tortu mamke na narodeniny ale mam obavy ci ju zvladnem je dost pracna....aj ked niesom novacik v kuchyni mam obavy....ale musim povedat ze vyzera uzasne a tie plnky no mnaaaaaaaaaaam
ODPOVEDAŤ
Monika D. (monicka0308) ID 160054 (20.2.2012, 14:04)
Pracnááááá ale úúúžastne efektná a verím že aj mňamozne chutná. (clamp) (Y) Dakujem za receptik a urcite vyskusam. :-)
ODPOVEDAŤ
Katarina B. (katrenab) ID 54078 (26.1.2012, 16:47)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina B. (katrenab) ID 54078 (26.1.2012, 16:47)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa U. (viktorecka) ID 23045, mimibazar.sk/viktorecka (15.10.2011, 11:36)
Adrianka, (^)som piekla už 3x, je výborná ale cesto som potom nerobila miesené ale piškotové :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína J. (xenja) ID 43058, mimibazar.sk/xenja (20.9.2011, 17:05)
Adrianka, torticka vyzera uuuuzasne (Y) (Y) (Y) (Y) Uz po nej poskulujem davnejsie, ale az teraz sa ju chystam na vikend spravit synovi na narodky. Som zvedava co z toho bude. Chcem sa ale opytat jednu vec, tu plnku ste naozaj delili na 3 rovnake casti? Lebo na foto to vyzera ze tej tmavej cokoladovej je tam len trosku a najviac je tej bielej plnky, ale asi je to len ocny klam. :-p :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (22.9.2011, 8:20)
Katka, tesim sa, ze torticka zaujala. Ano plnku som delila na tri casti. Myslim, ze sa mi trochu tej plnky zvysilo, ale je taka uzasna, ze vobec nebol problem ju zlikvidovat :) A trochu je to aj ocny klam, pretoze pri rezani sa trosinku ta plnka akoby rozmazala. Neboj, recept je dobry, uz je mnohokrat odskusany a nikto nemal k nemu negativne stanovisko. Drzim palceky, nech sa dari. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (14.8.2011, 16:00)
Vyzerá fantasticky (clamp) (clamp) (clamp) (*) (*) (*) (*)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.8.2011, 19:31)
Betulinka dakujem velmi pekne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika S. (snazzy) ID 77730, mimibazar.sk/snazzy (13.8.2011, 14:57)
Ospravdelňujem sa. :-| Asi pred pól rokom som tu sľúbila, že dám vedieť, ako moja tortička dopadla, no na celú tortu som hneď úspešne zabudla rovnako ako na konzervu, ktorá až donedávna čakala v skrini na znovuobjavenie. No hneď, ako som ju našla, pustila som sa do torty a keďže som pár dní na to išla domov na SK, urobila som ju aj tam- pre rodinku. (^) je naozaj famózna a silno jedlá, ale musím priznať, že som si veeeľmi uľahčila prácu. Prvýkrát som vrch a boky urobila len také mramorové, neobťažovala som sa pásikmi a špirálkou :-$ no a na druhýkrát som boky aj vrch vynechala úplne. Do tortovej formy som dookola naukladala dlhé piškótky a do tejto ´ohrádky´ som nacápala plnky. Vrch som trosku pošpárala nožíkom, aby sa vytvorili akoby vlny, tie som ešte posypala čokoládovými stružlinkami a bolo |:o) Ubrala som jej na twisterovosti :^) ale nie na mňamkovosti :-p :-p :-p a čas prípravy sa takto skrátil asi na polovicu ^o)
ďakujem za super receptík, mám ho zapísaný a tortičku určite budem pripravovať často (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.8.2011, 19:34)
Erika ja dakujem za spravicku. Inspiracii nikdy nie je dost a veru mozno sa niekedy hodi aj tvoja "zrychlena verzia". (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.8.2011, 20:44)
|:o) |:o) |:o) |:o) je prenadherna
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.8.2011, 19:35)
Anetka dakujeeeeeeeeem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
michaela č. (miníček) ID 64010 (9.8.2011, 20:13)
Adka,už zasa poškuľujem po tejto úžasnej tortičke (Y) (Y) (Y).Piekla som ju synovi k narodeninám-sám si ju vybral zo všetkých sa mu najviac páčila (^)
Potrápila som sa,ale vydarila sa na 1 |:o)
Ideme na oslavu a už si zháňam suroviny,dúfam,že sa vydarí.Výborný recept,výborný fotopostup,výborná torta.... (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (17.8.2011, 19:32)
Miska vdaka za komnetarik. Velmi sa tesim, ze sa zadarilo a chutilo. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
silvia k. (silvika1205) ID 75788 (31.7.2011, 10:20)
rozmýšlam že tortu ešte potiahnem hmotou z marshmallow cukríkov a na vrch dám jedlý obrázok čo som objednala.. čo myslíte??
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.8.2011, 7:49)
Silvika potom by som doporucovala radsej iny druh torty. Je skoda zakryt tie pruhy, Prave tie pruhy robia tuto tortu zaujimavou. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
silvia k. (silvika1205) ID 75788 (31.7.2011, 10:17)
ahoj Adrika..potrebujem pomoc..zajtra sa chystám robit tvoju tortičku pre našu malú..bude mat 1 rok :) chcela by som sa spýtat,do toho krému si písala že dávaš tvaroh miesto mascaropone..je jedno aký tvaroh al.nejaký odskúšaný už máš?? ak ano,tak poprosím názov s akým ho robievaš ty..dakujem :)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (1.8.2011, 7:47)
Silvika ja pouzivam Quark. Na toto pouzi makky tvaroh, nie hrudkovity. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina M. (fridus) ID 84692, mimibazar.sk/fridus (19.6.2011, 18:11)
Adrika, (Y), upečenie tejto torty mám po dlhom odolávaní za sebou, ten návod na prvý krát vyzerá strane zložito ,-), ale v reáli to vôbec tak nie je, príprava šla ako po masle, tie pásiky síce na prvý raz neboli ako z obrázku, snáď najbližšie sa vydaria lepšie *-), ale ináč v pohode, a tá chuť |:o) |:o) |:o), no fakt niečo , čo stálo zato (clamp) (clamp) (clamp), odfotiť som samozrejme nestihla, ale aj tak si zaslúži tento receptík aj s návodom veľkú pochvalu (L) (L) (L), Katka
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.6.2011, 20:07)
Katuska dakujem krasne za tvoj komentarik. Tesi ma, ze sa ti torticka vydarila a hlavne , ze chutila. Ja viem, ze niekedy sa zdaju moje recepty komplikovane, ale je som sa vzdy snazila co najpodrobnejsie opisat postup prac, aby to bolo pre druhych lahsie. Ja som tuto torticku videla len ako hotovu a veru som dost dlho studovala pracovny postup a este dlhsie som sa nanu odhodlavala. A ze neboli rovne ciary? Co tam potom. Moja spirala je tiez kriva :(, ale i napriek tomu som sa chcela so vsetkymi podelit a tuto skvelu torticku. Dakujem este raz a prajem vsetko dobre. Papa Ada
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (upravené 10.6.2011, 19:01)
Adka....vcera som o pol jedenastej v noci zalahla do postele s tym, ze uz NIKDY VIAC! Neviem, co sa so mnou dialo, ale co sa kuchyne tyka, cely den totalny pruser... vecer som sa vrhla na torticku s tym, ze to snad dobre dopadne...poklop na tortu aj boky som musela robit na dvakrat, vyhodila som "do kosa" 5 vajec len taky fukot...obe boli neskutocne tenucke...aj poklop a boky sa ani nedali umiestnit do formy...trhali sa na maderu, vyhodila som vsetko upecene cesto do kosa...som velmi impulzivny clovek a bola som nesmierne vytocena........ono...robila som pasiky pomocou dlheho tenkeho nadstavca zdobitka....a to som asi nemala, alebo neviem ( spotrebovala som vsetko cesto)...na druhykrat som si uz klasicky odstrihla rozteky na euroobaloch a bolo to lepsie...avsak aj tak sa mi zdaju o dost tensie ako tvoje...pri priprave cokoladoveho kremu som tam chcela svacnut trochu cukru...a vysypala som tam omylom polohrubu muku...v tej chvili som si sadla a uleteli mi dve slzy...vzchopila som sa vsak a ako si mozes vsimnut, torta drzi pokope a vydarila sa ...to, aka je spirala neriesim...po tolkych peripetiach je tato torta mojim velkym vitazstvom...a chut? vyborna!!!! vsetci boli spokojni, moj brat Duro pochvalil ( je moj velky kritik) a nakladala som mu dvakrat...(este pri priprave a nervoch ma sral s tym, ze on chce cokoladovu , ze co je hento zac...) adka...vyspala som sa, ukludnila a prehlasujem, ze som ju urcite poslednykrat nerobila! (flower) (hello) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=805591 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=805592
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.6.2011, 1:34)
Kikuska ved je uplne uuuuuuzasna. Mas pravdu, niekdy je den blbec. To mava asi kazdy z nas, ale ty si to doviedla do uspesneho finale. Mnaaaaaaaam vyzera uzasne, ze maly kusok by som urcite neodmietla. Konstatujem, ze si velka sikulka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (12.6.2011, 10:36)
dakujem adrika za pochvalu, som fakt rada, ze som mala tu cest ochutnat, je skvela! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (12.6.2011, 21:56)
Si šikulka, Kristínka, čitala som, akosa Ti darilo, aj ja mám niekedy taký deň,
keď sa mi nič nedarí a všetko padá z ruky, ale výsledok je super, určite mala tortička veľký úspech, ja som Ti len chcela napísať, aby si druhý raz nevyhadzovala upečené cesto, môžeš z neho urobiť super guľky, ja si takto v mrazáku zhromažďujem orezky a potom z nich robím úliky alebo mini kocky, alebo guľky, ahoj a pečeniu zdar! (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (12.6.2011, 22:16)
darinka, dakujem ti za radu, veru, nabuduce nebudem napajedena ako buldog a pokusim sa aj rozmyslat.... :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 179 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu