. .. .. .. .. .. .
. .

Mandľová torta ála IKEA - RECEPT 18941

Andrea K. (anca66) ID 16418
.
mimibazar.sk/anca66
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.5.2007
Naposledy: 31.1.2023 8:38
Aktualizácia: 31.1.2023 8:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 675
RODINNÉ FOTOGRAFIE 184
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Mandľová torta ála IKEA


[ recept č. 18941 zo dňa  ]


Mandľová torta  ála IKEA


POTREBNÉ PRÍSADY

Zatiaľ uverejňujem bez obrázkového postupu, recept som našla na internete. Foto je moje. Suroviny: 5 bielkov, 200 g nahrubo zomletých / posekaných / mandlí, 200 g prášk. cukru, 1 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, 1 vanilkový cukor, 4 PL kryšt. cukru, 5 žĺtkov, 2 PL mlieka. Pri druhom pokuse som použila krém od ID 23274 s menšou obmenou a bol výborný: 100 ml šľahačkovej smotany, 4 žĺtka a 4 PL kryšt.cukru šľahať nad parou do krémova - nesmie sa variť. Do vymiešaného masla 220 g, postupne pridávať vychladnutý krém a ešte prešľahať.

POSTUP PRÍPRAVY

- Bielky so 100 g cukru ušľaháme na tuhý sneh
- Sekané mandle rozmiešame so zvyškom cukru, múkou, práškom do pečiva a opatrne vmiešame do snehovej hmoty
- Pečieme v tortovej forme cca 30-35 min. na 180 stupňov
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom nad parou, až masa zhustne - pri 1.pokuse odpadá :-))
- Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a vanilk. cukrom a k nej opatrne primiešame vychladnutý žĺtkový krém - pri 1. pokuse odpadá :-))
- Korpus rozrežeme na dve polovice. Polovicu krému natrieme medzi dva korpusy, zvyšok na vrch a boky. Posypeme sekanými mandľami, alebo lupienkami /Ja som ich opražila nasucho na tefl.panvici /
-Hotovú tortu dáme na pár hodín do mrazničky.
Nasledujúce čítanie je už iba na zasmiatie, ako sa nedarilo....2.pokus bol na Vianoce 2009
Budem rada, keď ju niektorá šikovnica vyskúša a podelí sa o poznatky. Ja som dala stužovač až do takmer vyšľahanej šľahačky, a žĺtkový krém som spravila až moc tuhý, tak neviem či z toho dôvodu, ale krém mi redol :-)), ani v chladničke sa mu nepáčilo, tak torta skončila v mrazničke celý čas / nie ako je v recepte-že na pár hodín/ Keď sme mali chuť, vybrali sme ju, odkrojili a kto chcel, jedol ako nanuk :-((, alebo počkal, až krém povolil. Inak včera v IKEI chutnala podobne, iba cesto bolo tmavé...
<< Tvarohovo-orechový závin | Mandľová torta ála IKEA
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
zuzana S. (zrzka) ID 6396 (10.11.2009, 14:27)
ja ju dnes vyskušam urobit, už davno sa nanu chystam lebo mi moc chuti v IKei
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 20:13)
:-$ už sa teším.... (L)
ODPOVEDAŤ
Blanka a. (blankaa11) ID 50642 (9.11.2009, 14:43)
ja som robila podla receptu z MMB
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7818 a bola ako z IKEY a robila sa uplne v poho. odporucam skusit
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 12:49)
:-o :-o a ten recept je na MMB už rok? Nenapadlo ma tu hľadať. Na internete som našla dva recepty, v tom druhom sa do plnky nasekajú 3 tyčinky Daim /IKEA/. Možno tie zafarbia cesto na hnedo ? A v obidvoch receptoch sa použije iba šľahačka, bez masla... Ale každá rada pomôže, vyskúšam a ďakujem
(F) (F)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.11.2009, 13:47)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2342
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4855
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4856
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7818
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18941

tieto vypluje vyhladavac receptov ked das hladat "ikea" (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 20:22)
(K) (K) (K) ďakujem... rozmýšľam , že keď každú nedeľu upečiem podľa iného receptu /počítam aj ten náš už vylepšený / na Vianoce to bude naostro z receptu, ktorý sa najviac osvedčí :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Monika G. (monculienka) ID 111484, mimibazar.sk/monculienka (9.11.2009, 9:24)
ahoj andrejka, prvykrat som robila snehove cesto a splaslo mi to *-) - vraj je to tym, ze som to vytiahla z rury prilis skoro? ze vraj take cesto musi "dojst" v rure este aspon hodinku, hm? cez vikend skusim este raz, lebo recept je vazne skvely :)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (9.11.2009, 14:34)
|:o) |:o) jupííí, konečne niekto našiel odvahu (L) Tortička ale v skutočnosti nie je vysoká, hoci na foto sa tak tvári (smich) Veď je tam iba 1 PL múky... A v trúbe po upečení zostala tak asi 10 minút, a nešla do moc vyhriatej rúry... V Ikei bola presne taká vysoká, ako naša.. Ja som sa skôr zľakla, že je nedopečená a to boli tie biele nasekané mandle. Možno nabudúce nasekám na jemnejšie. Brat si tortičku rozkázal aj na Vianoce...
ODPOVEDAŤ
alena h. (ajka.ch) ID 110271 (17.10.2009, 13:44)
Andrejka, ja som ju síce nejedla, musí byť fakt dobrá (Y).
Rozmýšľala som nad tým ako si písala, že ti tá plnka redla, ja by som asi skúsila šlahačku s vanilkou uvariť deň dopredu, potom ju vyšlahať a pridať k žltkovej mase, neviem , snáď by to pomohlo. A ešte nechať chvíľu pri izbovej teplote nech plnka vsiakne trochu do cesta a až potom ju dať chladiť. *-) *-) *-)
Možno ešte dá niekto tip...
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (9.11.2009, 14:41)
:-o a ja som nezaďakovala za radu? Keď nikto už inak neporadí, tak skúsime takto. Inak tá plnka aj chcela vsiaknuť do cesta, ale z krajov stekala dole, tak ju mamina naháňala po tanieri a dávala naspäť navrch. Dobre že ju dala na veľký tanier, lebo aj v mrazničke bola na tanieri vytečená a primrznutá...ale bol to fajnový nanuk :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu