. .. .. .. .. .. .
. .

Doboška - RECEPT 16388

Silvia K. (silviakov) ID 45553
.
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.5.2008
Naposledy: 21.1.2015 12:21
Aktualizácia: 30.7.2010 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 22
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Doboška


[ recept č. 16388 zo dňa  ]


Doboška


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 750 g výberovej múky* 100 g Palmarínu/ Hery* 300 g práškového cukru* 3 celé vajcia* 1/2 pr. do pečiva* 1,5 dcl mlieka Krém: 22 kávových lyžíc hrubej múky* 1 l mlieka* 300 g kr. cukru* 1 vanilkový cukor* 3 lyžice kakaa* 1 Palmarín/ Hera Na poliatie: čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Prehrabávam sa v priečinkoch PC a nachádzam recepty dobrôt, ktoré som piekla snáď aj pred polrokom :)). Čím dlhšie táto doboška stála, tým bola lepšia. :D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Palmarín s práškovým cukrom vymiešame.


2. Pridáme vajcia a znova dobre vymiešame ( vajcia som pridávala postupne, pekne po jednom).


3. Pridáme ostatné prísady a spracujeme cesto. Rozdelíme na 5 častí.


4. Každý kus rozvaľkáme a upečieme na plechu ( radšej by som plech jemne potrela maslom alebo Palmarínom), nepečieme dlho, skutočne môže mať maximálne takú farbu ako na fotke( myslím hnedé okraje), horúci plát rýchlo stiahneme( aby neostal nalepený).


5. Z múky, mlieka a cukru (aj vanilkového) uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme kakao a Palmarín.


6. Plnku nenecháme vychladnúť, ešte teplú si ju rozdelíme na 5 častí ( v poslednej si necháme len trochu), natrieme na všetky pláty, poriadne rukami zaťažíme každý plát.


7. Na posledný plát natrieme časť plnky( tá časť, kde je plnky len trošičku, netreba veľa, len aby dobre držala čokoláda). Necháme v chlade.


8. Na vychladnutú dobošku nalejeme čokoládovú polevu( čokoláda na varenie, Cera, lyžička oleja) a necháme stuhnúť.


9. Krájame horúcim( namočený v horúcej vode a utretý) nožom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Banánovo- kakaové kocky | Doboška | Praženica s reďkovkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea U. (andula30) ID 29352 (20.5.2011, 14:04)
Dobry den ako dlho a na kolko stupnoch peciete cesto?
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.5.2011, 6:15)
Adka, okolo 180` v teplovzdusnej rure
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.7.2009, 12:23)
doboska je vzdy uzastna
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (27.7.2009, 19:41)
tuším, aj vy ju máte v receptoch, však? :-)
ODPOVEDAŤ
Helena M. (Missie525) ID 12680 (24.7.2009, 9:24)
Silvika ta vyzera naramne dobre, a este lepsie musi chutit |:o) Skoda ze nemam doma Palmarin. Snad potom v nedelu (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (24.7.2009, 12:12)
Potom dajte vedieť, či Vám chutí, aj keď o tom nepochybujem. (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu