. .. .. .. .. .. .
. .

Šišky rôzne tvary - RECEPT 14093

Katarína D. (PetraPA) ID 90945
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.4.2009
Naposledy: 22.9.2020 12:57
Aktualizácia: 19.3.2010 17:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 11
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Šišky rôzne tvary


[ recept č. 14093 zo dňa  ]


Šišky  rôzne tvary


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky a trochy hladkej na posypanie, 30 g masla alebo margarínu, 90 g cukru, 3 vanilkový cukor, štipka soli, polku čerstvého droždia, 3 rozšľahané vajcia, 90 ml vlažného mlieka, 90 ml vlažnej vody, slnečnicový olej na vyprážanie, džem, tvaroch, mak

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások. Odoberieme si do pohára mlieko, ktoré si zohrejeme na trošku teplé, nie však horúce, a pridáme ešte trochu cukru. Potom si rozmrvíme do neho droždie, ktoré necháme napučať, teda kým sa nezdvihne až po okraj pohára. Máme tak aj istotu, že droždie je dobré.
Do misky si dáme múku a rozmrvíme do nej maslo, pridáme cukor, 1 vanilkový cukor a droždie. V strede suchých prísad urobíme jamku a vlejeme do nej vajcia, mlieko, a vodu a vymiešame na hladké cesto. Vajcia si môžme rozšľahať vo vode, alebo mlieku.
Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste 1 až 1 1/2 hodiny.
Pomúčime si dosku, aj cesto a môžme ho vyvaľkať na hrúbku asi 1 cm a môže byť aj viac ako 1cm, potom budú šišky tučnejšie. S cestom sa dobre pracuje.
Vykrajujeme s pohárom kolieska. Je dobré nechať ich ešte trochu nakysnúť. Zohrejeme si olej a môžme vyprážať. Na vyprážanie potrebujeme dosť veľa oleja. Šišky treba častejšie obracať, aby sa nám nepripiekli a vyprážať dosť pomaly, aby sa dobre prepiekli aj z vnútra. Ak chceme môžme v strede kolieska popritláčať rukou a spraviť jamky, kde potom môžme po vypražení dať lekvár. Šišky sa dajú aj hneď plniť lekvárom, ale je potrebné ich pomaly pražiť, aby neostali v strede surové.
Z tohto istého cesta môžme spraviť aj tvarohové trojhrance, a to tak, že si cesto povykrajujeme na štvorce, naplníme tvarohom, a preložíme do trojuholníka. Je dobré cesto po okrajoch dobre popritláčať, aby nám tvaroch počas vyprážania nevytiekol. Do tvarohu môžme pridať 2 vanilkové cukre, ale aj obyčajný podľa toho aký sladký ho chceme mať.
Dobrý tip : Kto má rád mak, môže si naplniť šišku aj pomletým makom, do ktorého pridáme práškový cukor a trochu vriaceho mlieka. A sú výborné.
<< Košíčky s čokoládovou plnkou | Šišky rôzne tvary | Vianočka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (8.7.2009, 19:31)
genialne...robili sme z 1/2 porcie su uzasne
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 19:21)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína D. (PetraPA) ID 90945 (13.11.2009, 1:56)
Tak to som veľmi rada, že chutili. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu