. .. .. .. .. .. .
. .

Keď máte maminky tvrdý marcipán... - RECEPT 12332

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 16522 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Keď máte maminky tvrdý marcipán...


[ recept č. 12332 zo dňa  ]


Keď máte maminky tvrdý marcipán...


POTREBNÉ PRÍSADY

Recept mám od Silvinky S. ID 21018, ĎAKUJEM :o) : 200g sušeného mlieka,200g prášk.cukru-preosiať 1-2pol.lyž.medu 30g cery roztopenej+voda podľa potreby zmiešať a vymiesiť v rukách,tej vody opatrne-po troške dávať,ak bude veľmi tuhé,trošku ešte cery podsypávať solamylom,aby sa nelepilo-tak isto vaľkať na solamyle

POSTUP PRÍPRAVY

Milé maminky, chcem sa s Vami podeliť o radu pri spracovaní marcipánu. Hlavne pre začiatočníčky:)))

...keď by ste ho najradšej niekam hodili...lebo si myslíte, že sa nepodaril:(


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takže marcipán som vymiesila, no moja chyba sa stala v okamihu, keď som ho vymiesila a bol OK.,ale ja som si myslela, že keď má byť ako plastelína, tak musí byť tvrdý (to určite!!! NIE!!!). Lebo ja si pamatám zo školy tvrdú plastelínu:)
Mala som vtedy skončiť a dať ho do chladničky..čo som ale neurobila, ale dala som ešte trochu cery...až mi ostal tvrdý ako skala alebo betón!!! :(((
Čiže "skalu" šupnete do mikrovlnky, ja som ju tam mala asi 3 minútky, až bol horúci, keď som ho vybrala. Kvapla (- jemne povedané, v skutočnosti to boli 3-4 PL) som doň trošku letnej vody, bála som sa, aby sa mi so studenou vodou (+ teplý marcipán) nevytvorili hrčky, čo sa aj stalo. A bolo to dosť husté, aj keď horúce, no svoje ruky som si nechcela popáliť, tak mi pomohol mixérik - metličky ako keď robíte napr. korpus (za čo mu tiež patrí vďaka:), a bolo po hrčkách. Marcipán teraz vyzeral ako nejaká nepodarená kaša, ale dala som ešte trošku pr. cukru + solamylu (trošku viacej ako cukru) a pomaly to naberalo ten správny tvar.
Pomaličky pridávajte spomínaný solamyl (može byť aj trošku cukru, ale nie veľa, aby nebol marcipán prisladký), až kým nebude mať "kaša" takúto konzistenciu, Ako mäkšia plastelína:o).
Konečnáááá!!!!!!!!!!!!! Huráááááááááááá!!!!!!!!!!!!Juchuchúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!! Ešte na záver, ten marcipánik sa Vám bude trošku akoby pomalinky rozlievať:). hlavne, že už z neho nie je skala:). Ale nevadí, tak to má byť, šups s ním skoro do chladničky. Takže maminky, veľa trpezlivosti a hlavne, nevzdávajte to!!! Ono sa to podarí, URČITE!!! Ja sa už vytešujem, no ešte je marcipánik v chladničke a večer idem na poťahovanie torty...ale mám vďaka Silvinke toľko elánu a chuti, že sa mi to musí podariť:))))))))))))))))).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pudingový závin s ovocím | Keď máte maminky tvrdý marcipán... | Ovocná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
andrea k. (happyhappy) ID 42918, mimibazar.sk/happyhappy (17.5.2020, 13:32)
.
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (22.3.2009, 0:10)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.3.2009, 20:15)
Dievčatká, keď môžem , tak by som prispela svojimi skromnými skúsenosťami, kým som nepoznala MMB , tak som robila len mliečnu poťahovaciu hmotu 200g suš. mlieko, 200g prášk. cukor a 200g cery, toto je ale veľmi jemná hmota, ktorá sa dáva ťažko na koláč, lebo sa trhá, ale roky praxe a dá sa to. Odkedy som na MMB, tak som sa tu dosť naučila a natrafila som na marcipán podľa Arielll a tu by som ho chcela veľmi vychváliť, hneď na prvý pokus mi vyšiel perfektný , ja som doň dala kukuričný sirup a kým neskúsim tie WI, K2 a iné, kupované, tak na tento od Arielll nedám dopustiť. Raz som ale nezohnala ten kukuričný sirup , tak som ho nahradila medom a toto zase radšej už nikdy, práve s tým medom to bolo tvrdé ako píše Esti a tým že raz pridávala vodu, potom cukor, potom mikrovlnka a ešte neviem čo s tým marcipánom robila mi pripadá riadne komplikované, toto všetko sa dá obísť použitím kukuričného sirupu, alebo pšeničného, tá hmota je naozaj ako plastelína a krásne sa s ňou pracuje, netrhá sa nie je problém potiahnuť aj väščí kus torty . Ale je to na každom pre akú poťahovaciu hmotu sa rozhodne. Prejem vám veľa dobrých nápadov, Pa Eva (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (20.3.2009, 11:20)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)najkrajší marcipán na svete :-) :-) :-) a vážne rady odborníka (Y) (Y) (Y),super,Esti -som na teba pyšná (clamp) (clamp) (clamp) a to sa mám čo ešte ja učiť... +o(zvládla si to na výbornú |:o) |:o) |:o) už sa teším na tortičku (^) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu