. .. .. .. .. .. .
. .

Jemnučké kysnuté nutelové rožky - RECEPT 11510

Silvia K. (silviakov) ID 45553
.
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.5.2008
Naposledy: 21.1.2015 12:21
Aktualizácia: 30.7.2010 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 22
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Jemnučké kysnuté nutelové rožky


[ recept č. 11510 zo dňa  ]


Jemnučké kysnuté nutelové rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 100 teplej vody* 100 ml mlieka* 1PL kryštálového cukru* 42g droždia Cesto: 1 kg hladkej múky špeciál* 300 ml oleja* 400 ml mlieka* 1 PL kryštálového cukru* 1 vajce+ 1 vajce na potretie* 1 kypriaci prášok* 2 ČL soli* hladkú múku na pomúčenie dosky* asi 0,25 dcl mlieka na potretie* ľubovoľný lekvár alebo nutellu

POSTUP PRÍPRAVY

Moja prvá skúsenosť s kysnutým cestom. Vynikajúce ľahučké kysnuté cesto, vhodné nielen na tieto rožky, ale aj na rôzne záviny, knedle či buchty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

K teplej vode prilejeme 1 dcl vlažného mlieka, pridáme lyžicu cukru, rozdrobené droždie a kvások necháme vykysnúť. Do preosiatej múky s kypriacim práškom pridáme vykysnutý kvások, olej, mlieko, cukor, vajce a soľ. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Obr. postup pri tomto kroku nemám, mala som dosť zababrané ruky, tak som si nechcela zababrať a mobil. Cesto som miesila ručne, asi 15 minút.
..a táákto krásne nám vykyslo...
Dosku si jemne pomúčime- neberte si príklad z tejto fotky =DD,stačí ju pomúčiť menej. Cesto rozdelíme na 8 bochníkov.
Každý bochník rozvaľkáme do tvaru kruhu.......
....a rozdelíme na 8 trojuholníkov.
Naplníme ich lekvárom alebo nutellou- ako vidíte na obr., široké okraje prehneme dovnútra aby sa dotýkali- poriadne zatlačíme, stočíme od širšieko konca k užšiemu- tiež "utesňujeme", aby nám nevytiekla plnka.
Poukladáme na olejom vymastený plech, potrieme vajíčkom rozšľahaným s 0,25 dcl mlieka a pečieme vo vyhriatej rúre nie pri veľmi vysokej teplote- asi tak pri teplote 170- 180°C, pretože inak popraskajú a nutella vytečie. Tiež cesto nesmiete vyvaľkať veľmi tenko.
.......upečené....
Môžeme posypať práškovým cukrom- ja som zmiešala so škoricou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Úžasné jahodové rezy | Jemnučké kysnuté nutelové rožky | Čokoládovo- tvarohové kocky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kvetka d. (TEPULKA) ID 269431 (9.4.2013, 20:04)
no silvi toto chvalim vyskusam hooci moje mozno nebudu tak dobre vyzerat.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (Mišela24) ID 87242, mimibazar.sk/misela24 (9.4.2013, 19:23)
^o) (child1) (pusa) (chripka)
ODPOVEDAŤ
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (25.9.2009, 20:47)
Tak dnes som ich piekla a sú super, ďakujem za výborný recept.
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (26.9.2009, 13:59)
Ďakujem aj ja. (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (sku) ID 31683 (25.2.2009, 10:31)
Prosím Vás ako to balíte tie rožteky, prosím o úplne podrobný opis, skúšam to zo všetkých strán a nejde mi to :-| :-| :-|
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (25.2.2009, 13:29)
Je mi ľúto, asi odpovedám neskoro, no tu nájdete postup: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8937&user=32431
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.2.2009, 8:37)
Silvinka, rožteky vyzerajú báječne (zajic) (zajic) (zajic) Tak vravíš, že to bola Tvoja prvá skúsenosť s kysnutým cestom? Skvelé, ozaj sa Ti vydarili, si veľmi šikovná (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (24.2.2009, 14:16)
Ďakujem, ozaj prvá skúsenosť, od miesenia mi skoro ruky odpadli ;-). (zajic) (zajic) (zajic) *-)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (23.2.2009, 19:46)
Fíha, tak toto určite vyskúšam!!! (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.2.2009, 19:56)
Už ti dovolili piecť? ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (4.3.2009, 17:27)
Už áno, mám povolené :D A ešte aj frajerovi vždy donesiem ;-)
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (23.2.2009, 18:33)
Super,zajtra skusim upiect. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.2.2009, 19:42)
Vyskúšajte, sú naozaj chutné, len musíte poriadne zatláčať a nepiecť prudko, aby vám plnka nevytiekla. Potom sa ozvite ako chutilo. (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu