. .. .. .. .. .. .
. .

Zemplinsky kolac - RECEPT 11307

Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.2.2009
Naposledy: 24.4.2024 3:05 DNES
Aktualizácia: 8.4.2011 20:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 31
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 78
NÁVODY 1

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Zemplinsky kolac


[ recept č. 11307 zo dňa  ]


Zemplinsky kolac


POTREBNÉ PRÍSADY

...je to jeden obrovsky kolacisko...komu sataci mensi...nech ho urobi z polovicnej davky, ale je vyborny...ja ho milujem...je ovela menej sladky ako vianocka...ale jemnulinky ako pavucinka...nie je to moj recept nasla som ho na internete...

POSTUP PRÍPRAVY

Zemplínsky biely koláč

Ingredience:


1,25 kg muky
2 vajcia
2 cajove lyzicky soli
drozdie
mlieko podla potreby (cca 6-7 dcl)
120 gr prachoveho cukru
120 gr masla
120 gr suseneho mlieka
1 prasok do peciva
1 balicek vanilkovy cukor
2 PL lyzice oleja
hrozienka
Příprava:
Muku preosejeme, osolime, pridame cukor ,prasok do peciva, vanilku, susene mlieko a premiesame, pridame nakysnute drozdie ( v troche tepleho mlieka so stipkou cukru - nechame nakysnut ) vajicka a miesime postupnym pridavanim tepleho mlieka ( nesmie byt horuce ! ) , postupne pridavame roztopene vlazne maslo a olej , nakoniec hrozienka. Zamiesime nie velmi tuhe cesto , ktore nechame prikryte na teplom mieste vykysnut. Vykysnute rozdelime na dva diely, (z ktorych bud upletieme vianocku - to sa u nas nerobi casto ) ktore vyvalkame na obdlznik( nie na tenko - tych dva cm ) a kazdy jemne a lahko zatocime do rolady. Dame do primeranej formy ( obdlznikove hladke formy podobne ako na biskupsky chlebicek ), ak nemame do formy ako na bochnik ( ale vyssie okraje, podla formy cesto aj vyvalkame a tvarujeme ), nechame znovu dobre podkysnut, potrieme mliekom alebo vyslahanym zltkom a upecieme do zlatava. Na vychode sa to vola Kolac biely a pripravuje sa na vsetky prilezitosti , ku sviatkam, na svatbu, na kar, na hostiny, na svatby aj ku studenym misam a to preto, lebo pri vsetkych tychto prilezitostiach sa vari fantasticka plnena kapusta a kolac je k nej neodmyslitelny...

Ja som to piekla na jednom velkom plechu...cele spolu
<< Malé pohostenie | Zemplinsky kolac | Muffiny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Štefánia H. (Stefania9) ID 43917 (7.4.2012, 17:09)
No, skúšala som ho už dva krát a nikdy mi tak nenakysol, ako ho máš na obrázku. Aj keď kysol dlho. Čím to môže byť? Všetky prísady boli izbovej teploty. Trochu som sklamaná, že je z toho skôr vianočka než nadýchaný koláč :-(
ODPOVEDAŤ
elena j. (nelin) ID 97551 (26.5.2009, 8:06)
ja by som sa vás Jarka chcela spýtať , aká múka sa dáva - hladká al. polohruba? Dalo by sa to cesto použiť aj na pečené buchty?
;-) Rozhodla som sa skúsiť ho upiecť nechcela by som to pokaziť. Váš vyzerá (Y).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu