. .. .. .. .. .. .
. .

Moja tenučká pizza. - RECEPT 10622

Ivana J. (Ambra) ID 12842
.
mimibazar.sk/ambra
Oblasť: Košice
Telefon: SKYPE: ambra.tomi
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.3.2007
Naposledy: 13.1.2022 17:05
Aktualizácia: 23.3.2019 18:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 334
RODINNÉ FOTOGRAFIE 36
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 4
RECEPTY 16
NÁVODY 0
PROSÍM, NEŽIADAJTE ODO MŇA VECI BEZ POŠTOVNÉHO!!! VIEME SA SAMOZREJME DOHODNÚŤ PRI VAČŠOM NÁKUPE, ALE NIE PRI VECI ZA 3€!!! ĎAKUJEM ZA POCHOPENIE!

PIZZA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Moja tenučká pizza.


[ recept č. 10622 zo dňa  ]


Moja tenučká pizza.


POTREBNÉ PRÍSADY

na cesto: 400g hladkej múky, 200g celozrnnej múky (môže byť aj grahamová), 1 droždie, 2 čajové lyžičky cukru, 1 lyžička soli, 3 lyžice oleja, 3dcl vlažnej vody. ostatné suroviny: krájané paradajky z konzervy, korenie na pizzu, olivový olej, cesnak, šunčička - tá najlepšia, salámka, šampiňóny, olivy, kukurica, tvrdý syr, podľa chuti, čo kto má rád...ananás...

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu už veľa receptov na pizzu, tak tento recept tu vkladám viac-menej pre seba, lebo stále musím rozmýšľať, ako som vlastne tú pizzu robila minule....
Ale napriek tomu --- inšpirujte sa :-))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Múky vysypeme do misky, urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie.
Prisypeme asi dve čajové lyžičky cukru, trochu vody a palčekom alebo lyžičkou zamiešame aj s trochou múky.
Pridáme olej a soľ.
Kým nám vykysne kvások, dáme na panvičku olej a pridáme nakrájané paradajky.
Prelisujeme cesnak a pridáme korenie na pizzu.
Bude nám to brblať len chvíľku, kým nezmäknú paradajky a všetky chute sa nespoja. Väčšie kúsky paradajok môžme rozpučiť lisom na zemiaky.
Medzitým nám už kvások začína vyliezať zo svojej jamky.
Pridáme zvyšnú vodu a vypracujeme cestíčko.
Necháme ho vykysnúť v rúre zohriatej na 50°C. Ak máme teplý byt, môžme aj na radiátore...v lete nie je s kysnutím problém.
Na plechy dáme papier na pečenie, pripravíme si misku s olejom, namočíme si ruky do oleja a v tenučkej vrstve ho rozotrieme po papieri.
Vykysnuté cestíčko vykydneme na plech.
Rozdelíme ho na tri časti.
Olejovými rukami roztlačíme cestíčko na tri plechy. Paradajkový maglajz tiež rozdelíme na tri časti a švacneme ho na cesto. Doporučujem...z menšej výšky ako som ho tam švacla ja, lebo môže skončiť aj vedľa a vyzerá to dosť negustiózne :-)
Maglajz rozotrieme po ceste. Nie rukami, ale lyžičkou. (nie aby vás napadlo vyliezť na cestu a rozotierať tam niečo) Rozsypeme nastrúhaný syr...nešetríme. Porozhadzujeme kukuričku...nešetríme.
Poukladáme šunčičku...nešetríme. Mne vyšlo len na dva plechy, tretí bol salámkový. Na šunčičku šampiňóny a tavený syr. Môže byť aj Plesnivec...čo chladnička dá.
Na salámovú vysypeme olivy...tam sa mi zas nezvýšili šampiňóny :-)
Rúru predhrejeme na 300°C na programe PIZZA. Pečieme cca 8 minút, aby cesto nebolo suché ako podošva. Kým som stihla odfotiť prvý plech s pizzou, polovica už bola fuč.
Takto vyzerá šunková...
Po vybratí tretieho plechu z rúry som ich chcela odfotiť a otec už stál v pozore, či sa mu ešte ujde :-) Ušlo sa mu...zbytky sa dojedli na raňajky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Törvebab alebo fazuľová kaša? | Moja tenučká pizza. | Prvé príkrmy - mesiac po mesiaci. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Vierka F. (Viky76) ID 72941 (31.1.2009, 21:09)
Krásna a určite aj veľmi chutná. Takáto tenučká má byť pizza. Super. Už len ju urobiť. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (2.2.2009, 0:46)
tak do toho :-p (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu