Zuzana G. (belinka21) ID 14991 |
|
mimibazar.sk/belinka21 |
Oblasť: Bánovce nad Bebravou |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 21.4.2007 |
Naposledy: 11.11.2019 17:02 |
Aktualizácia: 8.1.2018 11:24 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
CHLIEB
[ recept č. 10307 zo dňa 15.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3-4 varené zemiaky v šupke, 1 kg hladkej múky, 3 lyžičky octu, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, kocka kvasníc, 6 dcl vody
POSTUP PRÍPRAVY
Postrúhané zemiaky, múku a ostatné prísady spolu dobre vymiesime. Vykysnuté cesto ešte 1-krát vymiesime a necháme znovu nakysnúť. Cesto po vykysnutí dobre vyváľame na pomúčenej doske a dáme ho do hlbokého pekáča na utierku vysypanú múkou. Opäť necháme podkysnúť. Cesto v tvare chleba preložíme na plech, potrieme slanou vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút pri najvyššej teplote. Neskôr prepneme na miernejšiu teplotu a necháme piecť asi hodinu. Rúru počas pečenia neotvárame!!! Po upečení chlieb zabalime do utierky aby nam nestvrdol. Chutí výborne, vyskúšajte aj vy ako chutí domáci chlebík!!! |
jarmila k. (pužo) ID 80894 (6.2.2009, 18:17) |
ja pečiem tiež domáci chlieb a používa múku T 650, majú ju v Jednote, chlebík pečiem 20 minút pri teplote 240 ´C a potom 40 minút na 180 ´C. |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea Š. (adik64) ID 13933 (16.1.2009, 7:38) |
Zuzka, zaujímavý receptík, len kde dostanem kúpiť tú hladnú múku? |
ODPOVEDAŤ |