. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúci makovo-tvarohový koláč s 5 hviezdičkami ***** - RECEPT 320

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 526 návštěvníkov)


Vynikajúci makovo-tvarohový koláč s 5 hviezdičkami *****


[ recept č. 320 zo dňa  ]


Vynikajúci makovo-tvarohový koláč s 5 hviezdičkami *****


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 250 g polohrubej múky * čajová lyžička prášku do pečiva * 2 žĺtky * 150 g masla * 60 g práškového cukru * 2 vanilkové cukry * MAKOVÁ PLNKA: 200 g zomletého maku * hrozienka * 60 g práškového cukru * škoricový cukor alebo lyžička škorice * 50 g roztopeného masla * 2 lyžice citrónovej šťavy * 3 lyžice slivkového lekváru * TVAROHOVÁ PLNKA: 250 g mäkkého tvarohu * 60 g práškového cukru * 2 vajcia * dve lyžice hrubej múky * kyslá smotana * NA VRCH: jeden žĺtok vymiešaný s lyžicou vody

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, na úvod tohto receptu Vám odporúčam vyhnať zbytok domáceho osadenstva von na pol dňa, možno by postačilo vymknúť deti na dvor, alebo zavolať kamarátke, či nepostráži aspoň jedno dieťatko (slepá závisť) :-( Ja by som sa do tohto koláča dnes ani nepustila, ale manžel mi sľúbil, že zomelie mak, čo bola najväčšia prekážka tohto kráľovského koláča, a druhá „prekážka“ bolo naše nie dobre vyspaté dieťa, ktoré od rána mrnčalo a vyžadovalo si tisícnásobne väčšiu pozornosť ako v iné dni. Keď sa nad tým spätne zamyslím, nie som unavená z pečenia, ale z ustavičného „prečo“, ktorými ma obsypávala dcérka sediaca na kuchynskej linke a z ustavičného „preto“, ktorými som ju bombardovala ja. Na otázku „prečo dávam mak do makového koláča“ mi už dochádzali slová, trpezlivosť a chuť niečo vysvetľovať :-)) Laura bola priveľmi zvedavá na odpovede, priveľmi zvedavá, čo pečiem, priveľmi zvedavá, prečo robím cesto, prečo cesto nerobím, prečo si umývam ruky, prečo si ruky neumývam, prečo rozbíjam vajíčko, prečo vaľkám cesto, prečo ho nevaľkám, prečo sa jej chce cikať atď atď..... :-))) Nakoniec som neurológovi ani netelefonovala a prežila som to bez ujmy na zdraví a absolútne najväčší zázrak, ktorý sa dnes stal, bol ten, že naše dieťatko zjedlo celý trojuholníček z tohto koláča a nech som ho robila akokoľvek dlho, budem ho robiť každý štvrtok, prisahám na pioniersky odznak. To bola najväčšia vďaka za moju robotu. A prečo, milé mamičky, tento koláč a nie jednoduchší s makom? LEBO tento obsahuje poctivú dávku šťavnatého maku (pridané hrozienka, rozpustené maslo, slivkový lekvár), poctivú dávku šťavnatého tvarohu (je v ňom zmiešaná kyslá smotana), je hrôzostrašne výborný a tisíckrát lepší, ako robievali naše prapraprapraprapraprababičky!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Pred tým, ako sa pustíte do boja :-)), zalejte ľubovoľný počet hrozienok horúcou vodou a nechajte ich nabobtnať.
2. Všetky prísady na cesto dajte na dosku a vymieste hladké cesto. Chvíľu sa Vám bude lepiť na ruky a za 5 minút bude hotové. Je to cesto podobné lineckému, akurát doň nejde citrónová kôra. Ak sa Vám bude lepiť na dosku, použite viac múky, ale pozor, nepridávajte veľa, cesto by bolo veľmi tvrdé, nedalo by sa vyvaľkať a trhalo by sa.
3. Takto vyzerá vymiesené cesto. Mojím prstokladom mi to trvalo asi dve minúty.
4. Z cesta si odkrojte asi 1/4, ktorú použijete na dozdobenie na záver. Môžete v závere urobiť vykrajované ozdôbky, alebo radielkom nakrájate dlhé pásiky, ktorými tvarohovú plnku prikryjete.
5. Cesto vyvaľkáme na tenký guľatý plát, dávame pozor, aby sa nám neprilepilo na dosku, lebo ho budeme prenášať do oválnej plytkej tortovej formy.
6. Plát cesta preneste do formy, kraje buď odrežte - ale rukami sa Vám bude robiť lepšie. Do formy ho zľahka povtláčajte (formu som vymazala maslom a posypala múkou), a ak nemáte vysoké okraje ako má táto forma, tak vytlačte cesto aspoň do 2-3 centimetrovej výšky.
7. Takto som prichystala vyššie okraje pre istotu aj ja. Koláč pri pečení nádherne narastie a aby sa nezačala tvarohová plnka túlať bezcieľne po rúre, okraje udržia plnku tam, kde má byť. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotografie, nakoľko mám obe ruky na koláči, je zrejmé, že som to nefotila ja :-)))
8. Lauruška si zatiaľ s maličkým valčekom robí svoje koláčiky, veľmi ju to baví a ja som rada, že chvíľočku nemusím odpovedať na všetečné otázky. Rozmýšľam nad plnkami, ako ich urobím, aby boli šťavnaté až hrôza, výborné a lahodné a proste k "zulíbání"...
9. Do zvyšného cesta, ktoré ste odkrojili, pridajte trocha kakaového prášku, vyvaľkajte a formičkou vykrajujte ozdôbky na vrch cesta - alebo, ako som už spomínala, radielkom narežte pásiky, ktorými ozdobíte vrch koláča.
10. Ideme robiť plnky. Do zomletého maku pridáme práškový cukor, scedené hrozienka, šťavu z citróna, slivkový lekvár, rozpustené maslo, škoricový cukor, alebo samotnú mletú škoricu. Ak môžem poradiť, túto plnku robte podľa svojej chuti. Niekomu chutí veľa hrozienok, niekto pridá dve lyžice rumu, alebo viac cukru. Je to úplne na Vás, vôbec nepozerajte, koľko gramov akej suroviny treba do plnky. Ak ju urobíte po svojom, a nezdá sa Vám dosť šťavnatá, pridajte deci mlieka, alebo viac roztopeného masla.
11. Makovú plnku navrstvite na cesto.
12. Rýchlo si urobíme plnku číslo dva. Do misy dajte nízkotučný tvaroh, kyslú smotanu, 2 lyžice hrubej múky, práškový cukor, žĺtka a všetko dohladka spojíme.
13. Do plnky primiešajte sneh zo štyroch bielkov. Dva bielky Vám ostali pri robení samotného cesta a dva máte teraz. Plnka sa stane razom nadýchaná a perinková.
14. Tvarohovú plnku naneste na makovú plnku a pekne rozotrite.
15. Poukladajte kvetinky, ktoré ste povykrajovali....
16. a pre istotu, ak máte nízku formu, alebo nízke kraje z cesta, alobalom urobte vyvýšené okraje okolo formy. Ja to robievam vždy. Koláč strčím do rúry - piecť ho budeme necelých 70 minút pri teplote 180 stupňov.
17. Po polhodinke pečenia vyberte koláč z rúry a potrite ho celým rozšľahaným žĺtkom s jednou lyžicou vody. Koláč bude krásny žltý a zachová si počas ďalšieho pečenia šťavnatosť a tvaroh nevyschne.
18. Po upečení a vychladnutí odnímte alobalový šalung .....
19. .... Laurinka ešte skúseným noštekom ovoniavala, či sa koláč podaril..... Na fotke je vidno aj to, ako koláč narástol a koľko bolo treba podšaľovať nosných múrov :-)))
20. .......... a na záver posypte cez sitko práškovým cukrom...... Toť vsjo. Dve a pol hodiny v čudu a čudovať sa teraz budú ostatní!!! Budete hviezda tohto mesiaca a domov Vám bude doručovať poštár blahoprajné telegramy alebo Váš mailový server Vám nebude stíhať doručovať oscarov na monitor :-))))
21. Dúfam sa Vám podaril, koláč je plným právom skvost medzi makovými koláčmi :-)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< bravčové pod duchnou:-)))) | Vynikajúci makovo-tvarohový koláč s 5 hviezdičkami ***** | ČOKOLÁDOVÁ BOMBA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 159 (zobrazuje sa 141-159)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Sandra B. (dadalena) ID 44, mimibazar.sk/dadalena (15.2.2007, 10:29)
ten koláč vyzerá úžasne už aj si odpisujem recept a bežím nakupiť ingrediencie
mnam (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (14.2.2007, 22:59)
baby, uz ho nepecte, prosim vas, lebo zosaliem...nieje nejaka ina metoda, ako pomliet mak ;-) ja nemam mlyncek :-( ale mam kuchynsky robot :D och, idem snivat dalej o tejto dobrote...
ODPOVEDAŤ
Martina O. (Anitram123) ID 6106, mimibazar.sk/anitram123 (17.2.2007, 9:53)
U nás v obchode ( dedinská jednota :-)) ) majú už aj v ponuke mletý mak, je už ochutený (clamp), 200g asi za 35 Sk, a inak keď nestíham mlieť zaparím ho horúcim mliekom a s ponorným mixérom rozmixujem (Y).
Martina
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (15.2.2007, 23:42)
Ivka ja mak meliem len v mlynceku na kavu,, (Y) z normalneho ma "slak" triafal ked mi chodil hore dole po stole a nedrzal nikde :-|
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (16.2.2007, 0:00)
zuzi, ja nemam ani taky mlyncek |-) +o( uz idem drichmat, och, kto ma prenesie do postele? :p
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (Buba) ID 443, mimibazar.sk/buba (14.2.2007, 23:02)
V Reme v BA dostat kupit mlety mak, balenie 200g. A je to ! (Y) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (14.2.2007, 23:10)
och , v PK REMA nie je :-( a som pocula, ze pomlety mak rychlo zhorkne...ci nie?
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (Buba) ID 443, mimibazar.sk/buba (14.2.2007, 22:52)
Marcelka, dakujem za fantasticky receptik. Hned, ked som ho uvidela, som nemohla odolat a dnes mal premieru. Ochutnala som ho este teply, az mi je z toho trochu tazko aj teraz. Ale stalo to zato !!! Chutil aj mangelovi a Nikolke ! Bude medzi mojimi oblubenymi aj na Vianoce. Diky (clamp) (clamp) (clamp) Posielam kusok na dialku ;-) :-)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (14.2.2007, 20:55)
Tak Marcelka , kolacik je fantasticky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)...a to ked ho este vychladim...Pouzila som namiesto tvarohu cottage cheese, neviem porovnat ako chuti original, ale velmi sa z neho tesim. Zajtra ocakavam vzacnu navstevu, tak som zvedava... (L) Happy Valentine's day ! Pozdravujeme Slovensko !
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (14.2.2007, 22:25)
Ahoj Daria! Už som videla Tvoj koláčik v Tvojom albume, vyzerá božžžžsky!!! Ach baby, ako ma trápite, tak by som si aspoň lízla jeden líz :-P :-P :-P :'( Ako si to nakoniec vyriešila s makom?
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (15.2.2007, 3:50)
Jej, pozeram, ze tento kolacik sme dneska piekli 3 . Marcelka, Saskina poznamka o tom, ako v Amerike predavaju uz rozbite vajcia vo flasi, bola opodstatnena. Objavila som mlety mak v konzerve ! Vlastne uz to bola hotova plnka, len som tam pridala, len lekvar a hrozienka. Vyraba to rovnaka firma ako ten slivkovy ,,lekvar"' Urcite nejaky slovaci ! Tu sa mak predava v takych miniaturnych flastickach medzi koreniami, akoze na ozdobu. :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (yuyo) ID 8609, mimibazar.sk/yuyo (12.2.2007, 14:42)
Tak tento koláčik fakt nemá chybu :-) :-), je proste supeeeer (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), moja Katka sa ma pýtala, či som už napísala tete, že bol fajn, tak tak činím ;-).
...a teta, všetky Tvoje recepty sú (Y), ďakujeme za inšpiráciu (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (12.2.2007, 16:41)
ĎAKUUUUJEM, Zuzka!!! (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (7.2.2007, 17:27)
boze, stale myslim na tento kolac :-P, uz som objavila slivkovy lekvar, co nebolo az take jednoduche, predstav si, ze po anglicky sa slivkovy lekvar tiez vola Lekvar !!!
(iba slivkovy ), neuveritelne, to musel nejaky slovensky emigrant sem zaniest a prezilo. Uz len ten tvaroh *-), riccota plus jogurt ? neviete niekto ? Mak mam z ebay. A keby este niekto poradil ako ho zomliet, to by bolo radosti :-) Minule som ho mlela na kavovom mlynceku a nic sa nepomlelo. Existuje este nejaky iny sposob ?
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (8.2.2007, 11:51)
Ani my nemame mlynček na mak, takže používam robot a ten ho celkom dobre rozdrtí. Čo sa týka tvarohu, tak snáď riccota bude dobrá náhrada. Cottage cheese nie je síce kompaktný, ale vyššie spomínaný robot by si s ním mal tiež poradiť. :-) Myslím, že by sa dali použiť obe alternatívy. Tento koláčik určite stojí za vyskúšanie a teda aj za experimentovanie. (Y) Nech sa vydarí!
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.2.2007, 21:35)
pánabeka Daria, nebolo by jednoduchšie docestovať na Slovensko, ja Ti taký upečiem, nachystaj voľné miesto v mrazáku :-) :-) :-) V ostatnom Ti neporadím :'(. V obchodoch som videla aj mletý mak, namiesto mletia skús mak uvariť a precediť cez gázu alebo silonky :-$, papa, Marcela (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (7.2.2007, 17:40)
neskusala si namiesto riccoty nesoleny cottage cheese?
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (7.2.2007, 17:57)
no to jedna z moznosti, len sa mi nezda taky kompaktny, pozeram na internete, vyzera, ze jednoznacne riesenie nieje, tento kolacik bude jednoznacne experiment, bez zaruky, sama som zvedava :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (7.2.2007, 18:05)
ja som tento kolac robila z cottage cheese a bol vyborny (Y) neviem kde sa nachadzas ale v europskych obchodoch tu dostat aj "normalny" tvaroh ten kompaktnejsi. A s tym makom ti asi nepomozem ja mam mlyncek zo Slovenska a tak si ho meliem rucne.
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (upravené 29.1.2007, 11:05)
Milá Marcelka, v tom názve je chyba. Tento vynikajúci koláč nie je s piatimi * * * * *, ale s 20 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * !
Veď som ich počítala. :-)
Je skutočne vynikajúci ako mnohé iné recepty, ktoré som už vyskúšala (vianočný karamelový likér, babičkin obrátený jablčník, krabí koktail, tvarohová nepečená torta, marhuľový koláč...)
Toto je môj prvý komentár v receptoch a som rada, že je práve tu! (Y)
Už mám vybratých kopec ďalších receptov, na ktoré sa teším (ale toho času je najako málo :'( ) a teším sa aj na tie, čo budú ešte pribúdať. Budú, však?
Ela
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (12.2.2007, 16:42)
Elenka, moc ďakujem za Váš prvý komentárik, a hlavne, keď mám tú česť byť Váš prvý komentovaný recept :-) :-) :-), papa a ďakuuuujem, Marcela (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (11.12.2006, 20:39)
Marcelka, vcera som konecne upiekla tento kolac a neviem co povedat co tu uz nebolo spomenute - bol proste vynikajuci! Vsetkym mimoriadne chutil. Vsetky tvoje recepty su vyborne. Konecne nejaka zmena v nasom otrepanom jedalnicku. Dakujem.
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.2.2007, 21:33)
Maťka, ďakujem aj ja!!!! (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (14.11.2006, 12:05)
Marcelka (X) (K) (L) (F), tento koláč je nenormálne úžasný.... (K) (K) (K) (K) (K). Toto sa nedá opísať slovami,no proste si jednička ....Macka ďakujem za receptík (K) (K) (K) (K) (K) Viď foto...... http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=53684

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=53683

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 23:20)
S láskavým dovolením pani Zdenky V. z českého MMB uvádzam ďalšiu variantu tohto koláčika: "Dobrý den Marcelko,
už několik týdnů se olizuji nad vašimi dobrotami a jako na Slovensku neregistrovaná Vám nemůžu poslat komentár pod recept, tak to dělám takto. Pekla jsem dnes Váš 5* tvarohovo makový koláč a fakt je mńam. Povidla (lekvár) jsem nahradila jahodovou zavařeninou a dvouletý pomocník nádivku stále ochutnával a dožadoval se prídavku :o). Zkoušela jsem i jogurtové muffínky s čokoládou a jsou naprosto bezkonkurenční, jiné těsto už na muffínky dělat nebudu.... " Zdenka ešte raz ďakujem za milý mailík a majte sa fajn, (F), Marcela
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Adka32) ID 2014, mimibazar.sk/adka (30.8.2006, 21:54)
Macka, pred chvíľou stál pri mne môj 9 ročný syn a strašne ochkal pri tvojich receptoch a zalizoval sa. Potom sa ma opýtal, kto to robí. Ja že jedna véééľmi šikovná teta, že rada chodím na tvoju stránku a pár receptíkov som aj vyskúšala... no nedalo mu to a jeho ďalšia otázka bola, že koľko máš rokov... to ma dosť zarazilo, predsa len v jeho veku, taká otázka, tak som mu povedala, že možno tak ako ja-nechcela som ani ubrať ani pridať, čakala som čo z neho vylezie
...a on na to, že to nie je možné, lebo tak dobre varia len staré ženy, také 60 ročné a viac a ty na to nevyzeráš :-D Tak ma to rozosmialo :-D Macka, skutočne varíš a vypekáš ako skutočná gazdinka taká 60-ročná... to je poklona (*) (*) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 22:05)
Andrejka, ste milá, teraz sa rehocem ;-) ;-) ;-) Odkážte Vášmu synčekovi, že mám presne o polovicu menej, a krásnu, múdru a šikovnú dcérku mám skoro 3-ročnú, takže ak by ma chcel za svokrušu, čo nie je, môže byť :-P :-P :-P. ĎAKUJEM ZA POKLONU (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (momo) ID 382 (18.8.2006, 22:07)
Chcete typ pre lenivé, alebo tie, ktorým sa toto cesto NIKDY nepodarí dobre urobiť? Bohužiaľ patrím k tým, ktoré ho namiesto krásneho vyvaľkania a preloženia do formy vždy iba zliepajú a trhajú z dosky 8o| Naozaj dobrý a na posedenie zjedený je tento super koláčik aj s kupovaným lineckým cestom :-D
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (upravené 18.8.2006, 23:02)
Vidíš, Monika, to ma nenapadlo :-) ALE aj tak si myslím, že aj to kúpené linecké cesto treba vyvaľkať a dať do formy :-D :-D :-D ;-)
ODPOVEDAŤ
Monika T. (momo) ID 382 (18.8.2006, 23:45)
Ale zaručujem, že to zvládnu aj "oberukyľavé" ;-) obdivujem tvoje recepty a zopár som ich aj skúsila, aj keď pri niektorých sa potvrdilo, že patrím k tým ľavoručkám :-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (18.8.2006, 21:31)
Dievčence, ďakujem Vám za všetky Vaše komentáre, teraz by sa patrilo všetky Vás pozvať na ochutnávku, aby ste vedeli, do čoho pôjdete :-D :-D :-D, ale bohužiaľ, môj manžel s pásomnicou a siedmymi žalúdkami ako Alf ;-) zjedol skoro CELÝ koláč a potom mi prišiel zdrvujúco oznámiť, že "Macka, koláč je výborný, ale moc sýty!!!!!" :-) :-D ;-)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (18.8.2006, 21:13)
Ahoj Marcelka,tento koláč vyzerá brutálne.Perfiš Marcelka!!! (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) (PI) (PI) (PI) (PL) (PL) (PL)
ODPOVEDAŤ
Hedviga Z. (HEDA) ID 641, mimibazar.sk/heda (18.8.2006, 19:45)
Mila Marcelka,
teda ten vyzera fakt vynikajuco (Y) (Y) (Y).
Dobry tip na nedelny kolac,ku kavicke (C).
Mnam!
"Dakujem ze si......" (tak sa spieva....)
Heda

;-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (30.8.2006, 21:37)
Ahoj Heda, pesničku poznám :-D a už sa červenám :-$ Márne by som tvrdila, že nie.... ;-) Ahoj a ďakujem, Marcela
ODPOVEDAŤ
Kerstin J. (kristuschka) ID 1772 (18.8.2006, 18:30)
Marcelka, nemohla by si usporiadat nejake kurzy varenia s ochutnavkou? Teda ja by som chodila iba na tu ochutnavku, ale mozno by sa niekto chcel i vzdelavat :-D :-D :-D
Si suuuper! (Y)
Kerstin
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (18.8.2006, 18:26)
Marcelka urob si diplomovku zo všetkých tvojich receptov, a ešte nejaké pridaj, tak na 200 strán, a ja budem tvoj školiteľ!!!! a nemusíš chodiť ani na konzultácie... :-) tak aby mi jedna kópia ostala...však ja už naozaj nestíham hádzať papiere do tej tlačiarne!!!! :-P :-S
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (18.8.2006, 18:12)
Marcelka.....ja nestíííííííham tlačiť tie tvoje fantasticky božské recepty!!!!! :-S
Teba musí doma manžel na rukách nosiť!!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (18.8.2006, 18:00)
Ooooooo bože, ja slintáááááám. No, takže na nedeľu máme za obedom koláčik. Macka, ak by môj manžel vedel odkiaľ toto všetko mám, tak sa so mnou rozvedie a ide ťa hľadať. Ja ti veru dávam nie 5, ale 10 (*).
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (18.8.2006, 18:13)
Janča, zase si tu???? čo búrka je už fuč??? bež umývať tie okná na novo!!! :-P Jani, neboj aj pre teba tlačím, ako som sľúbila!!! ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (18.8.2006, 18:22)
Čo si šiši? Okná sa môžu dať vypchať.. Ďakujem krááásne, keby som sa mala spoliehať na drahého, že mi to vytlačí, tak sa k tomu v živote nedostanem. Za tento koláč ma bude miláčik nosiť na rukách a možno nielen to :-P. A Macka, môžem ťa ubezpečiť, že dotyčný pán Sparrow, nad ktorým tu viaceré slintáme by Vanessu určite pustil k vode keby ťa poznal (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 159 (zobrazuje sa 141-159)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu