. .. .. .. .. .. .
. .

Výýborná kakaová marlenka - RECEPT 4463

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)


Výýborná kakaová marlenka


[ recept č. 4463 zo dňa  ]


Výýborná kakaová marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
... a cukor.
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
Takáto hnedá pena.
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku.
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne.
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta k zajtrajším Natálkyným 2- narodeninám | Výýborná kakaová marlenka | Kokosový šišmiš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,13 ďalšie >>
martina a. (fatinka) ID 97732 (26.10.2010, 10:01)
a este neviete mi niekto poradit ako dlho varit salko v kuchte?Lebo je to urcite rychlejsie
ODPOVEDAŤ
martina a. (fatinka) ID 97732 (26.10.2010, 10:00)
mam taku otazku davate do plnky heru alebo margarin alebo normalne maslo?dakujem
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (16.10.2010, 18:15)
pre mňa ju upiekla moja švagriná presne podľa tohto receptu, len nedala kakao - nikdy som lepšiu nejedla, fantastická bola, fakt teda (flower) (flower) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzika21) ID 20369, mimibazar.sk/zuzika21 (16.10.2010, 17:17)
Mne sa marlenka vobec nepodarila. Platy som upiekla pekne, ale plnka mi zostala riedka a mala som jej velmi vela. Tak ked som to dala do chladnicky stuhnut, cele sa to napilo a zostalo to cele ako surove. Neviem kde som spravila chybu, ale plnka bola ako cela pudingovo-salkova.
Preco mi ta plnka tak zostala???? :-S
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (Zuzka8) ID 83068 (11.10.2010, 23:45)
^o) ^o) ^o) ^o) ^o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (10.10.2010, 9:09)
bala som sa urobit marlenku lebo raz som uz jednu robila a nepodarila sa vobec ale aj tak som to riskla a stoji to za vsetko co som doteras upiekla |:o)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (26.9.2010, 16:23)
:-o :-o :-o :-o :-ota vyzera naozaj dobreee (zajic) (zajic) (zajic) (zajic),receptik odpišem , urobim ,dufam že nič nezbabrem ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Daniela B. (daniela.danka) ID 131074 (7.9.2010, 8:43)
to niekedy spravim (Y)
ODPOVEDAŤ
adriana u. (adrika us) ID 138117 (3.9.2010, 20:53)
bombová, (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) |:o) |:o) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Agáta J. (agija) ID 37048, mimibazar.sk/agija (26.8.2010, 10:33)
bombastickaaaaaaaaaaaaaaaaa, suprova (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)uplne super, inu uz ani robit nebudem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka m. (janet56) ID 103251 (20.8.2010, 20:32)
Super receptik :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) velmi dobre sa s cestom pracovalo, plnka uplne super :-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (clamp)
ODPOVEDAŤ
martula1410 h. (martula1410) ID 160451 (9.8.2010, 8:16)
velmi pekne dakujem za recept ...vyskusala som ho upiect fakt sa u nas osvedcil je to vyborna marlenka .. robim mojim detom a vnucke a velmi im to chuti ..takze asi budem musiet dost casto ju piect..DAKUJEM
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (ZuzuMB222) ID 156460 (17.7.2010, 20:54)
Vynikajuci, skoda, ze to trosku dlhsie trva spravit, ale stoji to za to, vsetci odo mna pytaju recept!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
A musim sa pochvalit, toto bol moj prvy kolac aky som upiekla..... som totiz zacinajuca zienka v domacnosti.... (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (sampus)
ODPOVEDAŤ
lýdia m. (noštek) ID 96081 (28.5.2010, 22:57)
je to vynikajúci recept, nepripadalo mi to až tak zdlhavé, ta plnka nemá chybu... dakujem za super koláčik... (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária H. (dubka001) ID 103242 (20.5.2010, 15:46)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
VYNIKAJÚCI ĎAKUJEM ZA RECEPT!!!!!
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena H. (ciperka) ID 87449 (22.6.2010, 12:35)
je to fantastický koláč, u nás sa po ňom len zaprášilo ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-), len to cesto sa mi pri vaľkaní hrozne lepilo, aj ked som ho dost pomucovala....no neodradí ma to, aby som ju robila znova a znova. Vdaka za vyborny recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Denisa Č. (denia25) ID 92563 (17.5.2010, 11:40)
:-p
ODPOVEDAŤ
Marta V. (Marta29) ID 111143 (13.5.2010, 10:20)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava H. (lochnesska) ID 137047 (12.5.2010, 14:17)
(child4)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava H. (lochnesska) ID 137047 (12.5.2010, 14:16)
(child4)
ODPOVEDAŤ
Petra M. (tuzinka) ID 111955 (28.4.2010, 22:08)
dakujem velmi pekne za skvely recept, ktory si vsetci vynachvalili :) ...... robila som marlenku bez kakaa a mala som zo zaciatku pred nou velky respekt, ale fakt sa velmi dobre robila - nemala som s nou vobec problem :) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

....tu je moj vytvor: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26404
ODPOVEDAŤ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu