. .. .. .. .. .. .
. .

Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť - RECEPT 2274

TORTY

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov)


Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


[ recept č. 2274 zo dňa  ]


Tortička (potiahnuta  cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza)

POSTUP PRÍPRAVY

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upreceny maly korpus. V podstate nie je az taky maly, je len o 4cm mensi v priemere ako ten vacsi.
Uz sa pecie druhy korpus
Tak a tu je uz vytiahnuty z rury
Torta prekrojena na polovicu natreta orieskovym kremom a nakoniec natreta cela kremom, aby sme ju mohli potiahnut. To iste urobime aj u druheho korpusu.
Vymazeme si misku maslom
nasypeme penove cukriky
Pokvapkame limetou alebo citronom
Vytiahnute z MW
Do druhej misy si dame najprv praskovy cukor, na ktory vylejeme hmotu, ktoru taktiez poprasime praskovym cukrom
Rucne alebo mixerom spracujeme hmotu tak, aby sa nam co najmenej lepila a dame nachvilu do chladnicky, aby vychladla.
Vytiahneme z chladnicky, rozvalkame na skrobovej mucke
Potiahneme kazdy korpus zvlast. Takto si hmotu, ale inej farby pripravime na ruzicky
Takto to vyzera poskladane :o)))
zaciname pracovat na ruzickach
...uz su dve
...uz su tri
... uz sa nam to zbiera
ine ozdoby, ak sa nahodou zidu, lebo som este nemala predstavu, co to bude nakoniec
prva neista predstava
a pomaly vysledok, este chybaju gulicky
a zdobime maslovym kremom: Uvarime si krem z mlieka, gustinu a cukru a dame vychladit. Potom primiesame maslo a heru a mozeme zdobit
iny pohlad
...
Tento jednoduchy postup som nasla niekde na internete, kym nenafotim vlastny postup. Je vhodny hlavne na marcipan a falosny marcipan. U ruziciek z penovych cukrikov postupujeme rovnako, len na zaciatku nie je kuzel, ale zrolovane koliesko.
KED CHCETE BIELU HMOTU NA TORTU, STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.*** RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g), okolo 500-600g práškového cukru.***Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. *******Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou.
JOJO cukriky
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť a kopec ďalších


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šunkovo-syrové mini-muffinky | Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť | Pribináčik (nie)len pre najmenších >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Marcela P. (tortelina) ID 71723 (4.12.2008, 20:22)
Ahoj chcem sa opytat:To tie cukriky davas do mikrovlnky?a na ako dlho?a este som chcela ci by sa dali jojo cukriky aj zafarbit potrav.farbivom.Ďakujem :-)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:06)
Marcelka do MW len na par sekund, kym nenapuchnu... a daju sa prifarbit aj potravinarskym farbivom.
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (milinat) ID 4803 (29.11.2008, 15:21)
robila som z tejto hmoty synovi na tortu,a robilo sa s tym uzasne......uplne jednoducho...dakujem (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:05)
(L) (L) (L) som rada, ze sa podarilo... (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
stanislava t. (stanka34) ID 24048 (29.11.2008, 9:55)
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
paráda, je naozaj krásna ... vyskúšame to tak aj my
Stanka & Katuška
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:05)
Drzim palce (L)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (jankap81) ID 31387 (22.11.2008, 21:25)
Ahojte sikulky, ja som dnes skusala potiahnut svokrovcom k vyrociu tortu z marsh.hmoty, 1x, mne to hned na zaciatku straaasne stvdlo. :'( :'( :'(
Sa mi to ani lepit nestihlo akosi, ja nechapem, co sa stalo? Som nemoznaaa asi. ;-)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:05)
Janka nie si nemozna.... ked sa to lepi a neviem ako...uz nepridavaj cukor, ale daj to oddychnut do chladnicky a potom skus znova s tym pracovat.... vacsinou je to uz potom v pohode a nemusi da pridavat cukor...
ODPOVEDAŤ
Judita V. (judita1) ID 11942 (22.11.2008, 14:01)
(Y) (Y) (Y) (Y)ĎAKUJEM,oceňujem super návod, presne toto som hladala!!!!!
ODPOVEDAŤ
Jana O. (lancome26) ID 62506 (17.11.2008, 18:19)
Magdalénka ďakujem veľmi pekne, že ste nafotili postup chcem to tiež vyskúšať. Nevedela som si to predstaviť a (^) je prekrásna (flower) (Y) (flower) (Y) (flower) (Y).
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:03)
(L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava P. (Jarbba) ID 36402, mimibazar.sk/jarbba (17.11.2008, 17:59)
Dobrý večer, chcela by som sa opýtať na výrobu hmoty z penových cukríkov, robila som ju odľa vášho receptu, ale strašne sa lepila. Nedala som tam citron, lebo som si myslela, že je len pre chuť. Myslíte, že to malo vplyv ? :-$Dávala som do nej pre chuť aj sušené mlieko tak 1:2 v pomere k cukru.

Jo a ešte sa mi to horšie krájalo, ale to asi všetkým, ked je to z tejto hmoty.

dík za skorú odpoved, lebo už sa chystám na druhú tortu, a rada by som sa na nej viacej vyšantila.
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:03)
Jarka, ja tam nedavam susene mlieko, hoci som pocula, ze niekto dava, preto neviem ani ako sa sprava takato hmota a neviem poradit.... susene mlieko mohlo sposobit tvrdnutie a horsie krajanie, lebo ked spravim ja tuto hmotu a dam ju na tortu, hmota je makka a dobre sa kraja...
ODPOVEDAŤ
Miroslav S. (mirko175) ID 59571 (16.11.2008, 21:28)
Tak tá hmota z Marshmallows je fakt super (Y). Ja som doteraz robievala marcipán zo sušeného mliečka, ktorý je chuťovo fantastický, ale zle sa s ním pokrývala celá torta. Keď som vyskúšala túto hmotu, bola som milo prekvapená :-o :-o :-o. Bez najmenšieho problému. Chuťovo sa pravému marcipánu síce nevyrovná, ale pracuje sa s ním oveľa lepšie. Torta sa podarila, ale ešte potrebujem nejakú dobrú plnku do torty, ak by ste niečo mala, tak dajte vedieť. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:01)
Skus sa pozriet na moju meninkonkovu orieskovu tortu, tam je orechova plnka, ktoru si velmi chvalia...
ODPOVEDAŤ
Miroslav S. (mirko175) ID 59571 (18.3.2009, 17:52)
Ďakujem. rada vyskúšam. Potom dám vedieť. (clamp)
ODPOVEDAŤ
hana t. (leuska1) ID 48867 (7.11.2008, 14:39)
zaujala ma vaša poleva, aj ked sa zdá lahka nejde mi to. Vie mi niekto poradiť prečo mi to až moc stvrdne a není ani pekne hladká aj ked ju dam znovu zohriať nedá sa mi vymiešať
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 11:52)
neviem, kde by mohol byt problem... tvrdnut to moze od vela cukru...
ODPOVEDAŤ
petra s. (pipsik) ID 18956 (1.11.2008, 15:40)
ahojte,

ako mam mms roztopit ked nemam mikrovlnku?
d
petra
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (14.11.2008, 10:47)
Počula som, že sa dá aj v rúre :)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 11:51)
ano uz som to tu niekde aj pisala a funguje to, kto nema mikrovlnku pouzije ruru...
ODPOVEDAŤ
Katarína H. (katulienka25) ID 16167, mimibazar.sk/katulienka25 (20.10.2008, 23:40)
baby,ako dlho dopredu si môžem nachystať ozdoby na tortu z cukríkovej hmoty??Ružičky,srdiečka apod.??
Díky.
ODPOVEDAŤ
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (20.10.2008, 23:47)
jak dlouho chcete,pokud vám je nikdo nesní tak i delší dobu,pokud máte naspěch,tak i ten samý den (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.10.2008, 12:25)
Magdi, chcela by som sa opýtať.... na 11.10 chcem urobiť tortu, t.j. na sobotu. Viem, že by som mohla vo štvrtok urobiť korpus, aj krém poprípade. Kde to mám skladovať? Teda krém viem, ale korpus. Môžem len v chladnejšej miestnosti alebo v chladničke? *-) A ak urobim v piatok aj poťah z Marshmalow, ak sa mi vôbec podarí +o(, môžem hotovú tortu takto skladovať do soboty? Samozrejme v chladničke...

A ešte... ak by som aj napr.kupila cukríky kyslé, aj z toho sa dá urobiť hmota?
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 11:50)
Martinka, ja viem ze odpovedam neskoro, ale do buducna dam odpoved.... korpus sa da spravit dopredu a mas viac moznosti, bud ho zamrazis, alebo ho preskladujes v sacku alebo potravinovej folii v chladnej miestnosti. Potiahnuta torta sa da bez problemov skladovat v chladnicke...vacsinou peciem vecer a potahujem a az na druhy den zdobim a potom caka torta na slavnostnu chvilu....tam moze byt len jedno riziko, ze ked tam mas klobasy alebo ine pachnuce potraviny, tak ti moze napachnut...
Kyske cukriky "jojo" som este nevidela, ale ak maju taku konzistenciu, tak by to nemal byt problem...
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (4.10.2008, 0:29)
Magdalénka, nádherná (^) (^) (^).
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 11:44)
(L) |:o) (hello)
ODPOVEDAŤ
Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485, mimibazar.sk/allak (4.10.2008, 0:07)
Skúsim (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (28.9.2008, 14:10)
poooomoooc prečo sa mi to lepi ako žuvačka??? natahuje sa to fakt jak žuvka *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.9.2008, 14:16)
asi treba viac podsypávať práškovým cukrom *-)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (28.9.2008, 14:38)
skusim uz ma bolia ruky varech sa neda vybrat a skoro mi zalepilo mikser dufam,že bude fungovat *-)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.9.2008, 14:32)
Mariannka, ako pisala Lucka, treba podsypavat cukrom a niekedy pomoze, ked to strcit v medzifaze do chladnicky resp. mraznicky a potom pokracujes..... zvykne to pomoct, prestane s to lepit a niekedy uz potom netreba pridavat cukor. Zatial som nevymyslela fintu, pri ktorej by to slo uplne hladko.
SNAD si uz dnes odlepena...
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (21.9.2008, 11:50)
tak torta je upecena a bola genaialna neviem vlozit obrazok ale pokusim sa vsetkym odporucam
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (23.9.2008, 21:53)
Erika, tak som rada, ze sa podarila (^), tesim sa s Vami :-) :-) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (20.9.2008, 21:00)
(clamp) (clamp) (clamp) PAJADA DRŽTE PRSTIKY NECH SA MI TO O TYŽDEN PODARI MOJMU STAREMU K NARODKAM (^) (^) (^) PA
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (23.9.2008, 21:53)
Podari sa, vsak bude robena z lasky :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Petra M. (petulaaaaa) ID 23224, mimibazar.sk/petulaaaaa (20.9.2008, 8:42)
dobrý deň, chystám sa robiť podobnú tortičku, ale... neviem, koľko toho cukru približne dať, viem, že veľa. Potom či tá hmota nie je príliš sladká. Neviete o niečom takom, že mliečna poťahová hmota, spomínali to na českom mmb, že sa to predáva, ale ja som to ešte nikde nevidela :-( Aaa že keď chcem hmotu telovej farby, tak aké cukríky použiť, resp. ktoré farbivo, aby to bolo jemné... ĎAkujeeem!!
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (23.9.2008, 21:52)
No, cukor zalezi od mnozstva cukrikov, ale pri jednom balicku JOJO, co je cca 90g si pripravte aspon 500g, ale ja to nevazim, takze je to len odhad, pridavam cukor, kym to neprestane lepit... Mliecna potahova hmota je hmota zo suseneho mlieka, cize falosny marcipan a neda sa kupit, ale robi sa doma a je nan veeeela receptov aj tu na MMB SK alebo CZ, kazdy si musi najst ten svoj. Inak co sa predava je K2 a je to madarska cukrova hmota s prichutou mandle a predava sa v specializovanych predajniach alebo velkoobchodoch zameranych na cukrarinu. Ak nemate telovu farbu, co sa predava v specializovanych obchodoch, tak ostava len zvolit slabunko ruzovu, co vznikne roztopenim jojo bieloruzovych cukrikov. Na zjemnenie si mozte pridat este biele cukriky, ktore ziskate nastrihanim bieloruzovych.
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (24.9.2008, 18:39)
Ahoj Magdalenka,prosim ta mozes mi povedat,ci ten falosny marcipan chuti ako marcipan? ja by som ho chcela skusit, ale my nemame radi marcipan. Dakujem
ODPOVEDAŤ
Monika S. (moncicuari) ID 15361, mimibazar.sk/moncicuari (20.9.2008, 7:15)
Dobry den,ta torticka je supeeeeeeeeer (Y) (Y) (Y),ja sa prave chystam malemu upiec tortu,tak mam na vas otazku. Ak rozvalkam tu hmotu na skrobovej mucke neostane mi ta mucka na tej hmote?resp.ak ostane ako ju dat dole?Dakujem Monika
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (23.9.2008, 21:35)
Ospravedlnujem sa za neskoru odpoved, ale 19.9. som piekla na svadbu a 20.9. som sa svadbovala a potom ostala nachcipana... Ale k Vasej otazke... mozete valkat na skrobe, mne to nezvykne ostat vidiet, ale keby predsa, staci oprasit cistou utiekou, pierkom,... niecim jemnym...
ODPOVEDAŤ
Erika P. (babulina21) ID 59418 (19.9.2008, 16:32)
a este mozem si to spravit dnes a zajtra potahovat a co potom ked to spravim dam do chl ako spracujem cesto zajtra? su to take otazky ale ... dakujem
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (23.9.2008, 21:33)
POtahova hmota moze byt spravena aj mesiac dopredu a uchovavana v chlade a dobre zabalena, aby nevyschla... potom ju staci len nahriat v MW a rozmiesit a vyvalkat. A so slahackovym kremom nemam skusenost.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 101-120)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu