anna h. (aňa) ID 545 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)
LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/
[ recept č. 810 zo dňa 11.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup. |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >> |
kristina s. (kristinka.s) ID 76384 (6.3.2012, 10:46) |
dnes sa chystam na tieto langose, mozem sa opytat, ci do polovicnej davky ide iba 1 vajce a teda aj polovica vsetkych prisad? som uplny zaciatkocnik |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (7.3.2012, 11:50) |
ahoj, ano do polovice dávky, len polovica prísad, nech sa vydaria len neviem či nebudeš lutovať, že si nespravila celú |
ODPOVEDAŤ |
MARIKA B. (rafaela155) ID 202961 (15.2.2012, 11:40) |
velmi dobručke,doporučujem |
ODPOVEDAŤ |
jana e. (ohitko) ID 224198 (13.2.2012, 12:19) |
mila Anno,dekuji ti za ten fantasticky recept!Bydlim v Nemecku a prave si delam zivnostensky list.Ted se podrz! Budu prodavat tvoje langose!!!! Jsou opravdu mnammmmmm! (´ ´) dekiji moooc.Jdu delat testo,tak pa zatim... |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava Catlosova (catloska) ID 20871 (7.2.2012, 17:23) |
aňa, langoše boli famozne, všetci sa zalizovali, kedysi som robila takto, ale časom som prešla na lángoše narýchlo, môžem ľutovať, toto budem robiť každý mesiac, sľubujem. |
ODPOVEDAŤ |
Martin Z. (Babatko23) ID 224448 (1.2.2012, 14:28) |
chcem sa opýtať koľko vínde langošov z polovičnej dávky? |
ODPOVEDAŤ |
Monika h. (kikimon) ID 33279 (18.1.2012, 9:59) |
langose su famozne, robila som ich niekolko krat podla tohto receptu..su ale pridavam do cesta este rascu a zo 3 strucky cesnaku.. dakujem za fantasticky recept.. |
ODPOVEDAŤ |
Viola D. (violka60) ID 124062 (29.12.2011, 12:55) |
Dnes idem zamiesiť cesto, ale nepíšem preto, ale je tu problém s prskaním oleja , skúste dať do panvici kus očistenej surovej mrkvy a zvyšok pochrumkajte. Krásny |
ODPOVEDAŤ |
| Ivica L. (Ellit) ID 89178 (20.12.2011, 8:16) |
Včera som robila langoše po prvy krat v zivote a musim povedat, ze boli famozne. Velmi som sa bala, ako to dopadne, lebo som nikdy kysnute cesto nikdy nerobila, ale podarilo sa na prvy krat. Uzasne a uz urcite nebudem hladat iny recept na langose. Chutili dokonca mojmu rocnemu stoplikovi. Velmi dakujem |
ODPOVEDAŤ |
iveta š. (maca.tt) ID 201137 (27.11.2011, 18:43) |
dnes som vyskúšala ,naplnila som kečupom a šunkou syn si ich nevedel vynachváliť |
ODPOVEDAŤ |
| DOMINIKA G. (dominica) ID 21760, mimibazar.sk/dominica (25.11.2011, 18:23) |
Ahoj Anka, neviem, kde som spravila chybu, ale moje cesto je nepoužiteľné Robila som presne podľa receptu, ale z polovičnej dávky, cesto je hrozne lepkavé, aj po dosypaní múky, nedá sa s ním vôbec pracovať, trhá sa...podarilo sa mi vysmažiť 1 hrubý langoš, ktorý vôbec nevyzerá ako langoš, chuťovo je výborný, ale ďalší mi už urobiť nešiel ani náhodou...robím niečo zle? Dominika |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (26.11.2011, 13:35) |
Ahoj Dominika, je mi to lúto, mne sa také našťastie ešte nestalo. Ak si to robila podľa návodu, naozaj nechápem .Mne to pripadá, ako keby si dala menej múky, alebo viacej mlieka alebo smotany. Neviem, ale budem rada, ak na ne nezanevrieš a skusiš to ešte niekedy. |
ODPOVEDAŤ |
| | | DOMINIKA G. (dominica) ID 21760, mimibazar.sk/dominica (26.11.2011, 22:56) |
Tak prišla som na to, že bolo asi málo tej múky, spravila som včera cesto ešte raz a bolo oveľa hustejšie. Dnes som robila langoše, robili sa už dobre, ale neviem, či som ich zas nemala moc tenké, lebo boli také dosť chrumkavé a vôbec nechutili ako langoše Aký hrubý má byť cca ten langoš a vysmáža sa pomaly? Ja som langoše totiž ešte nikdy nerobila... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | DOMINIKA G. (dominica) ID 21760, mimibazar.sk/dominica (27.11.2011, 18:13) |
Dnes som robila nanovo a hrubšie a už to chutilo ako langoše , konečne Niekedy snáď urobím znova... |
ODPOVEDAŤ |
Eva L. (egreška) ID 155177, mimibazar.sk/evalorincikova (22.11.2011, 20:25) |
Sú výborné. nadýchané a jemnučké |
ODPOVEDAŤ |
Natali F. (druna) ID 217609 (15.11.2011, 13:50) |
u nas sa jedia casto,mame ich straaasne radi |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea M. (andrejina74) ID 174295 (7.11.2011, 18:57) |
... počula som už o tomto recepte, ale až teraz som sa pustila do prípravy takéhoto cesta ... a je super mať čerstvé langošíky v piatok, aj v pondelok ... po 3 dňoch sa mi cesto zdalo ešte lepšie ako po 1 dni ... jemnúčko chrumkavé, aspoň moje teda ... mňamky ... super ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (12.11.2011, 12:09) |
Dakujem Andrejka, áno, naozaj odležané cestíčko je jemnejšie a chutnejšie. |
ODPOVEDAŤ |
Mirka P. (mirinka123) ID 201742 (3.11.2011, 14:35) |
|
ODPOVEDAŤ |
Michaela P. (Michalla) ID 154158 (13.10.2011, 10:02) |
Nikdy som nič z kys. cesta nerobila, tak sa chcem spýtať ked chcem robiť langoše z polovičnej dávky, tak si mám dať kvasnice napučať do 200 ml mlieka alebo len do 100 ml mlieka a ostatné tam potom len priliať? |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia B. (Pata1) ID 49979 (5.11.2011, 14:50) |
Na akúkoľvek dávku cesta stačí dať 100 - 150 ml mlieka na kvások a zvyšok / podľa dávky/ naliať do múky a ostatných prísad po tom, čo kvások vykysne. dobrá rada, do kvásku musí ísť cukor aby vykysol a nesmie ísť soľ. Soľ zase kvasenie brzdí. Na prvý krát odporúčam použiť expres kysnuté cesto. Majú ho v Tescu. Len sa všetko zmieša a kysne v rúre. Langoše som tak ale neskúšala. |
ODPOVEDAŤ |
Monika S. (moncici53) ID 162295 (21.9.2011, 18:29) |
|
ODPOVEDAŤ |
Monika S. (moncici53) ID 162295 (21.9.2011, 18:23) |
|
ODPOVEDAŤ |
Viera P. (archivald) ID 142841 (14.9.2011, 16:40) |
javascript m(´ ´) |
ODPOVEDAŤ |
Katarína T. (KatkaTa) ID 21107 (31.8.2011, 12:35) |
Langose su naozaj vynikajuce ale aj vam pri ich vyprazani tak priserne prska olej ? Moja nova kuchyna je komplet zafrckana ALe stoja za to! Cestiko je naozaj lepsie odlezane, ale da sa pouzit aj chvilu po zamieseni. Po langosoch sa len tak zaprasilo |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína T. (KatkaTa) ID 21107 (31.8.2011, 15:55) |
No, vyprazala som pod pokrievkou.... Nabuduce skusim teda bez .... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (31.8.2011, 19:51) |
...skúste a uvidíte budete spokojná |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (31.8.2011, 12:54) |
Katka, dakujem pekne za príspevok som naozaj rada, že Vám langoše chutili.... a chcem sa vrátiť k tomu prskaniu., Vy ste ich vyprážali pod pokrievkou alebo bez nej? Ja som kedysi dávno používala aj pokrievku , ale prestala som, práve z tohoto dôvodu..... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,20 ďalšie >> |