. .. .. .. .. .. .
. .

Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový - RECEPT 7420

TORTY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


[ recept č. 7420 zo dňa  ]


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


POTREBNÉ PRÍSADY

tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom.
Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

TYČINKOVÝ: tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno)
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!!
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke...
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť...
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Veľmi sladké miešané kompóty | Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový | LASANE >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 119 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Andrea K. (tajomna21) ID 32350, mimibazar.sk/tajomna21 (16.2.2009, 8:31)
Lucka, tento krém som robila cez víkend na tortu, a torta bola vynikajúca (Y) (clamp), na plnku som dala banány ešte a fakt výborné, ďakujem za typ
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.2.2009, 19:13)
Andrejka, rado sa stalo |:o)som rada, že chutilo (dance)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.2.2009, 21:14)
veru je skvela... ja som ju uz robila s horkou, mliecnou aj s bielou cokoladou a chystam sa aj na kinder cokoladu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.2.2009, 19:15)
(L) (L) (L)kinder čokoládky som ešte neskúšala, ale pri najbližšej príležitosti vyskúšam aj ja, toto je najjednoduchší krém aký poznám (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.2.2009, 17:54)
traseny je este jednoduchsi ;-) ;-) ;-) ten sa da robit aj na poslednu chvilu na tento si clovek musi spomenut 24 hodin vopred ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.2.2009, 19:37)
fááákt ^o)no na ten som úúúúplne zabudla, robila som ho len dvakrát v živote, nikdy mi nenapadne ;-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.2.2009, 20:07)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (29.1.2009, 13:39)
KED POUZIVATE TUTO PLNKU POUZIVATE AJ OVOCIE??????????????
AKE???????
AK CHCEM DAT CERSVTE, A V TOMTO OBDOBI VELKY VYBER NIEJE, MOZEM DAT POMARANCE?????
NIEJE TO MOC MOKRE???????????????????
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.1.2009, 15:05)
Zuzka, ja som to s ovocím ešte nerobila ale myslím, že niektorá spomínala, že dávala banány, ale pomaranče neviem, či sa k tomu hodia *-)
ODPOVEDAŤ
emilia r. (rybarovaemilia) ID 78831 (28.1.2009, 10:09)
je vynikajúci - frederik
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.1.2009, 21:11)
To ma teší, ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
mariana t. (marianka80) ID 64923 (14.1.2009, 19:53)
Prosim vas:ked chcem robiť tortu z 3korpusov veľkosti plechu a na to 2korpusy srdiečko,stači ak urobim krem s 3 šlahačiek?Dakujem Mariana
:-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.1.2009, 20:29)
marianka to asi stacit nebude, lebo tento krem je lepsie ked je trochu hrubsia vrstva ako pri maslovych plnkach... ja robim na rezy len z jedneho plechu a plat prekrojim na tri casti a davam krem z dvoch slahaciek a potom mi vyjde taka centimetrova vrstva kremu medzi platy a dost aj na vrch, ale samozrejme zalezi na tom, ci to bude len plnka alebo aj na vrch. *-)na samotne plnenie by som asi urobila viac.... asi z piatich *-)taku velku (^)som este nerobila, len trojposchodovu okruhlu (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (8.1.2009, 13:18)
Ja som tento krém robila so šľahačkou z prášku, ktorá je bez cholesterolu a bez cukru a vyšľahala sa mi do tuha.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:59)
Anka, tak to je super tip (Y) (Y) (Y)dakujem (L) (L) (L)urcite raz skusim (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (8.1.2009, 12:15)
Lucka, netreba pridať stužovač, prosím?

Ďakujem.


Andrea
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:57)
Andrejka netreba stuzovac, ak pouzijes slahacku 33% a nechas ju poriadne vychladit, tak sa urcite podari (Y)papa, drzim palce a nech chuti (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (8.1.2009, 22:18)
Poobede som uvarila, ale mali u nás v Bille len od Zotta 30%, tak snáď tie 3% nebudú problém :-)

Ozvem sa, ako to dopadlo (smich)
ODPOVEDAŤ
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (7.1.2009, 20:54)
Ahoj Lucka, chcem sa spýtať, keď ho dám do torty a vlastne aj na tortu, drží na ňom poťah z cukríkov marshmalows, keď tam nejde maslo? Rada by som ho vyskúšala lebo určite nie je taký sladký ako parížsky. Vopred ďakujem (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (7.1.2009, 21:05)
alenka, nie som sice lucka, ale aj tak si dovolim napisat svoju skusenost :-$
nedavno som robila tortu pre moju malu a tiez nie sme na maslove plnky, preto som sa rozhodla pre klascky parizsky krem - uvarena slahacka s tmavou cokoladou. vsade som citala, ze plnky s vysokym obsahom vody nemaju ist pod cukrikovy potah, no napriek tomu som sa rozhodla to risknut *-)
urobila som to tak, ze tortu som naplnila a potrela celu kremom vecer pred oslavou, cez noc torta postala a potah som robila nasledujuce rano. mozem povedat, ze sa mu absolutne nic na tej slahacke nestalo, vobec sa nerozmocil, vsetko bolo faaaajn ^o) a po oslave ostala do dalsieho dna asi stvrtinka torty, a ani potahu na tej stvrtinke sa nic nestalo (Y)
tu je ta moja torta:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9663&user=3078 (hello)
ODPOVEDAŤ
Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (22.1.2009, 12:21)
Tak Julka práve som naplnila tortu a už stojí v chladničke. Zajtra ráno robím poťah. Dúfam, že sa mi všetko podarí - je to moja prvá torta - Dominika oslavuje 3 roky v sobotu. Potom nahodím foto.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:54)
Julianecka dakujem, torticku mas nadhernu (Y) (Y) (Y)popravde som tento krem pod hmotu nerobila a asi by som ju zvonka natrela len maslom zmiesanym s cukrom ako radia tie ktore potahuju, ja som taku potahovanu tortu robila len dvakrat a nic moc ;-)tak u nas uz asi bude dlho len klasika :-$ (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jiří B. (BlankaB) ID 2194, mimibazar.sk/blankabohacova (5.1.2009, 21:24)
já se ke krému nikdy nedostanu, vždy sním dříve kaštany ....ale je výborný.....
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.1.2009, 11:41)
(smich)dík (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (1.1.2009, 15:19)
achooooooooj robila som ho aj z čokolady Kofila bol supiš a taktiež z jahodovej Milky skuste pa pa pa (L) (^) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 17:23)
ahoj, to muselo byt dobreeeee (zajic) (zajic) (zajic) dik za tip (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
maria v. (misa2406) ID 60887 (31.12.2008, 21:30)
Lucka, ďakujem velmi pekne za ten fantastický receptík.Robila som orechovú tortu na vianoce podľa sto ročného receptu a ten krém tam sadol, akoby tam bol odjakživa,ďakujem veľmi ešte raz (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 11:55)
Majka (F)to som veľmi rada (F)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (1.12.2008, 7:20)
(Y) (Y) (Y) tento krém som robila v sobotu do torty. Bol vynikajúúúúúúúúúúúúúúúúúci (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 12:48)
Dakujem (L)a myslim ze je aj velmi jednoduchy (L)som rada, ze chutil (Y) (hello) (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (1.12.2008, 14:01)
(F) áno je veľmi jednoduchý a taký lahodný, jemný. Nie je ťažký ako maslové plnky. Tie ja veľmi nemusím. Nabudúce skúsim s bielych ľadových gaštanov. (hello)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (1.12.2008, 0:20)
mnam (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 12:47)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (30.11.2008, 19:59)
(L) (L) (L) tak tato plnka je fantastickaaaaaaa, zostava mojim favoritom (Y) (Y) (Y) vdaka za receptik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:16)
Zuzi (F) (F) (F)to ma velmi tesi (clamp)dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (milinat) ID 4803 (29.11.2008, 15:24)
ja som robila nakoniec z ladovych kastanov ale tych novych s bielou cokoladou....a ten krem bol naprosto bozsky....odporucam vyskusat takto ...mne do torty stacili 2 cokolady a 2 slahacky...mala som preistou rajo
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:15)
Luci, tesim sa ze kremik chutil (Y) (Y) (Y)vdaka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (24.11.2008, 19:43)
Vyskúšala som tento krémik a bol B O Ž S K Ý !!!!! [A] [A] [A]. A bolo ho toľkoooo! Mala som tie šľahačky z Lidla a vyšľahala som to v pohode ..... Torta bola super vynikoš - dala som malinový džem a aj banániky
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8932&user=15238
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:13)
dakujem, torticka je nadherna, krasne farby, krasne pismo (Y) (Y) (Y)paradicka (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (24.11.2008, 10:36)
Proste paráda (clamp) (clamp) (clamp) , použila som šlahačku Olma 33% (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:12)
dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (21.11.2008, 13:47)
Minulý týždeň som robila tento krém z ľadových gaštanov a použila som šľahačku z Lidla 33%, bol vynikajúci, tento týždeň som robila, alebo skorej chcela urobiť tento krém z dvoch bielych čokolád Milka a tiež 3 šľahačky z Lidla 33% ale vôbec sa mi nevyšľahal *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.11.2008, 19:38)
Miladka, to ma mrzi, mozno bola nebola uplne cerstva slahacka, alebo ju pancovali a neda sa verit, ci ma percenta alebo cerstvost ako uvadzaju *-)aj mne sa to uz stalo :-$
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (21.11.2008, 23:18)
*-) *-) *-) no neviem... mne sa lidlacka slahacka doteraz vzdy vyslahala
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2008, 13:53)
neviem kde sa mohla stat chyba, ja idem dnes robit z bielej cokolady, tak dufam, ze sa zajtra vyslaha :-$
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (22.11.2008, 14:14)
ja som naposledy robila z bielej cokolady... pouzila som obycajnu tesco cokoladu a lidl slahacku a vyslahalo sa mi to http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=376192
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2008, 15:28)
mnam, ta musela byt skvela (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (30.10.2008, 20:39)
Luci ozaj môžem potvrdiť, že tento krém je fakt vynikajúci, skúšala som ho v nedelu, šľahačku som tiež použila ako Deniska 33% z Lidla. (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 21:01)
Aj ja som ju raz použila, ale potom som už neviem kde nejakú kúpila a ta sa mi nevyslahala, ale asi nebola tridsaťtripercentná, tie percentá musia byť, som rada, že chutilo (clamp) (clamp) (clamp)dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina B. (cilka) ID 32123 (30.10.2008, 20:01)
Lucka z bielej čokolády je to výborné,robila som už viac krát (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 20:20)
Ano počula som o tom, len som nemala príležitosť to ešte vyskúšať, ale v novembri budem robiť tortičku a už to určite skúsim (Y) (Y) (Y)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (milinat) ID 4803 (30.10.2008, 14:53)
ja osm ju sice este nerobila.....
ale vsimli ste si uz v obchodoch ladove kastany z bielej cokolady?
myslite ze aj z nej by to slo....ta by mi asi viac smakla (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 20:18)
určite to pôjde (Y)ide to aj z bielej čokolády ako aj vyššie Katka píše (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 119 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu