. .. .. .. .. .. .
. .

Výýborná kakaová marlenka - RECEPT 4463

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 35030 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)


Výýborná kakaová marlenka


[ recept č. 4463 zo dňa  ]


Výýborná kakaová marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med....
... a cukor.
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny..
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa.
Takáto hnedá pena.
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom.
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka.
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo)
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí.
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty.
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť.
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo....
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko.
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov...
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku.
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom.
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:)
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku.
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne.
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta k zajtrajším Natálkyným 2- narodeninám | Výýborná kakaová marlenka | Kokosový šišmiš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Martina S. (malinke2) ID 128900 (28.2.2011, 13:39)
tak pred touto marlenkou sa hlboko skláňam (clamp) nebol žiadny problém pri pečení ani pri kréme proste úžasný recept prudko jedlý a doma sa všetci vyjadrili že chutí ako tá ktorá sa podáva v kaviarni posunula som recept aj kamoške ktorá sa u nás v sobotu nevedela dožrať ,-) [A]
ODPOVEDAŤ
Evka K. (evicaK) ID 123477 (11.2.2011, 18:06)
(L)takže-robila som.Vyborna.Sice som hned do cesta pridala mlieko-asi 1dcl aby sa lepšie valkalo a bolo to jedna basen....super. |:o) (D) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Bea H. (klara9) ID 8885 (10.2.2011, 15:05)
dakujem za sqvely receptik, s cestom sa robilo vyborne. Ja som robila bez kakaa a namiesto smotanoveho pudingu som dala karamelovy. (Y) A party moze zacat. |:o) |:o) (^) (^) (sampus)
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (1palculienka) ID 19766 (29.1.2011, 18:49)
Po tolkych chvalach som ju aj ja vyskusala. (radost) Je to trocha casovo narocny recept, ale stalo to za to. (Y) Robila som ju namiesto torty manzelovi k narodeninam. Len sa po nej zaprasilo. (zajic) Je to super recept, (clamp) moc odporucam.
ODPOVEDAŤ
Veronika D. (veva.d) ID 74259 (10.1.2011, 15:20)
Výborný receptík...... (Y)veľmi chutný koláčik, sice je s ním trošku viac roboty ale výsledok stojí naozaj za to....robila som ho teraz cez víkend na oslavu, teda ale naozaj všetkým veľmi chutil (clamp) vrelo odporúčam všetkým, kto len zvažuje či sa do toho pustiť (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana Š. (women) ID 53936 (28.12.2010, 13:27)
ach ,moje šikovnice , už som tento recept robila x-krát ,ale koľko som sa natrápila pred Vianocami., Posledné cesto som hodila do koša (6) . dlho som potom hútala ,čo sa stalo a zrazu mi (child1)svitlo., balík múky ,ktorý som použila bol Tesco múka -aj keď bola hladká ,ale jej kvalita ... :-S
takže : " ak chceš chutnú marlenku mať , Tesco múke sa musíš vyhýbať "
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.5.2011, 13:17)
,-) :-D no neoplatí sa šetriť na múke. ja nemám rada ani z lídla, ani z billy neodporúčam, mala som pokazené zákusky +o(
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (25.12.2010, 12:44)
mnam, to vyzera fantasticky (zajic)
ODPOVEDAŤ
Mária B. (maja22) ID 14687 (25.12.2010, 8:41)
V (F)Y (F)N (F)I (F)K (F)A (F)J (F)Ú (F)C (F)A inak sa to opísať nedá (clamp) (clamp) (clamp) marlenku som robila prvýkrát, no zvolila som si ten najlepší recept (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (magnum2008) ID 38060 (21.12.2010, 22:55)
:-) :-$ Vcera som ju skusila podla vasho receptu, ked som videla tolko kladnych komentarov nedalo mi to a musela som sa do toho pustit ^o) trosku sme potrenovali pri valkani cesta (cinky) ale stalo to za to..je naozaj ta najvybornejsiaaaaaaaaaaa (L) (clamp)
mnam (zajic)
len my sme nemali smotanovy puding tak som dala zlaty klas ale neni to poznat.. (radost)
ODPOVEDAŤ
Katarína Č. (cicushka86) ID 129010 (21.12.2010, 20:51)
:-| riadna makacka, som necakala, ze mi to bude tak dlho trvat.
ale dala som to (*)
len by som sa chcela spytat skusenejsich, krem je trochu riedky,asi preto, ze puding bol este trochu teply ked som ho miesala s maslom. mate nejaky tip na zahustenie?
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (Ivakováč) ID 28254 (21.12.2010, 16:51)
super, robila som druhý krát prvý sa s cestom robilo tažko ale dakde som tu čítala že ešte jedno vajíčko do cesta naviac je lepšie a bolo to naozaj tak, super dakujem za super obr. postup (Y)
ODPOVEDAŤ
Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (20.12.2010, 21:54)
chutil super (Y), ďakujem a zakladám |:o)
ODPOVEDAŤ
Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (18.12.2010, 20:31)
tak....práve som dokončila toto dielo....zajtra máme oslavy, tak dám vedieť, ako chutil :-$..inak sa mi s cestom dobre robilo (Y)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (4.12.2010, 15:52)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
beata k. (beatta) ID 161129 (21.11.2010, 16:21)
(clamp) (Y) (clamp) superrrrrrrrrrrrr
ODPOVEDAŤ
Ingrid Š. (inya1) ID 70625 (18.11.2010, 10:57)
(Y) (Y) (Y) Evka, marlenka je úžasná , jednoduchá a výborná, môj výtvor ,
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34414
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (9.11.2010, 20:02)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Majka D. (Sophinka D.) ID 23949, mimibazar.sk/sophinkad (8.11.2010, 19:07)
Evka koláčik vyzerá úúúúžasne (Y) (Y) (Y) chcela by som ho urobiť mamine narodkám,prosím aké maslo sa tam dáva,obyčajné alebo nejaký palmarín,hera....
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Renata D. (Jordana) ID 24561 (6.11.2010, 15:43)
Ahoj Evička, najprv som sa bála pustiť to tohoto lákavého receptu, ale dnes neľutujem, lebo som ho robila už niekoľko krát. Je to proste úžasný koláčik, cenovo aj chutovo neporovnateľný s kupovaným.... SUPER
ODPOVEDAŤ
vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (29.10.2010, 12:11)
ahoj tak ja som ju vyskusala a dnes ju peciem uz 2. krat. Je jednoducho uzastna. Dakujem za receptik. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 248 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu