. .. .. .. .. .. .
. .

Kubánska torta - RECEPT 23309

TORTY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 370 návštěvníkov)


Kubánska torta


[ recept č. 23309 zo dňa  ]


Kubánska torta


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 120 g kryštálového cukru, 2 lyžice mlieka, 120 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva***Parížska šľahačka: 500 ml smotany na šľahanie – 33%, 50 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g kakaa***pikantný džem, banány***100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, 1 lyžička oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Lahodná torta s banánmi a parížskou šľahačkou - možno ju poznáte aj pod názvom Kuba rezy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme mlieko
a vyšľaháme do bohatej hustej peny.
K múke pridáme kakao a prášok do pečiva, premiešame (do korpusu som dala tmavé kakao, do plnky z neho už nezvýšilo, tam som pužila také obyčajné a rozdiel je dosť viditeľný, takže radšej použite kvalitné tmavé kakao aj do plnky)
pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva – po lyžiciach a zároveň šľaháme,
tortovú formu (ja som použila formu o priemere 21 cm) vymažeme maslom a položíme papier na pečenie, vystrihnutý na veľkosť spodnej časti formy - papier na pečenie sa mi neposúva a mám istotu, že cesto sa mi nedostane pod papier, papier znovu vymažem maslom a vysypem formu múkou, vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160° C približne 20 min., ak budete potrebovať po skúške špajľou cesto dopiecť, prikryte vrch alobalom a nechajte dopiecť podľa potreby.
Parížska šľahačka: smotanu na šľahanie vlejeme do kastrólika, pridáme cukor a vanilkový cukor, rozmiešame, privedieme do varu, necháme krátko povariť, asi len minútku.
Vypneme, pridáme kakao,
metličkou poriadne premiešame a necháme poriadne vychladiť. Vychladnutý krém je hustejší a dobre sa potom vyšľahá – najlepšie je uvariť si ju deň vopred.
Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a preložíme na podložku (pod korpus si hneď môžete položiť ozdobný papier, naň ešte kúsky papiera na pečenie, ktoré po ozdobení povytiahneme), vrch korpusu môžete jemne posťahovať, ide to dobre aj príborovým nožom – stačí ho zľahka podsúvať a to jemné cestičko zároveň sťahovať. Podľa potreby korpus zrežeme, ja som ho nechala tak.
Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným (ja som použila ríbezľový)
naukladáme banány - banány sa majú krájať pozdĺž na polovicu - lepšie to drží na korpuse, aj sa to lepšie krája, ale žiadalo sa mi tam dať tentokrát celé banány a aj sa mi to veru horšie krájalo a rezy boli tým pádom aj ťažšie. Vy si ich radšej prekrojte na polky a položte reznou plochou na džem,
Vychladnutý krém (mne sa chladil od večera do rána) prelejeme do vyššej nádoby
a šľaháme aspoň 2 a pol minútky.
Na banány natrieme šľahačku (a tu som prišla na to, že som nestiahla korpus zo spodnej časti formy, tak som s tým mala trošku menšie patálie, ale našťastie vydržala :))
aj po bokoch a odložíme do chladničky, krém musí vychladnúť, aby sme ho mohli poliať čokoládou.
Čokoládová poleva: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru, premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. Kastrólik vyberieme, čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty, aj po bokoch, necháme ju ešte tuhnúť pri izbovej teplote (už teraz si môžete na poleve naznačiť rezy špičkou noža), po stuhnutí preložíme do chladničky. Ja som ju nechala chladiť ešte nejakých 5 hodín.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Špenátový prívarok so zemiakovou kašou a vajíčkom :))) | Kubánska torta | Zapekaný fenikel s parmezánom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 102 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (9.2.2010, 19:26)
Adkaaaaaaaaaaaaaaa, toto by som v momente schrustla a nie len jeden kusok , ale i dva ;-) Pazrava som co? Peciem tento vikend na sto pro. Bude navsteva a ta miluje bananove kolaciky. A vies co, ja tam dam tie banany cele tiez. Nenormalne sa mi pacia tie tri okale v tom tmavom kreme :-) Bozinku ten recept nema chybu. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Samo, ze aj postup a o foteckach ani nehovorim. Ved od teba to ani inak nemoze byt. To budu mukyyyyyyyyyyyy do vikendu. Vdaka za taky supris receptus (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 23:04)
;-) Aďka, čoby si bola, treba si dopriať :-) Páčia sa Ti tie banánové okále? Ja som nižšie Evke písala, že je predsa len lepšie uložiť polky banánov, lepšie to drží pokope, tu mi niektoré doslova pacli na tanier, ale rezy môžeš uložiť aj na ležato, veď to vôbec nevadí. My sme si dali k tomu aj šľahačku, tak to nevyzeralo tak hrozne. Recept už mám pár rôčkov, oplatí sa ho vyskúšať, len korpus som si časom mierne upravila, aby bol jemnejší. Dúfam, že budeš spokojná a že vám bude chutiť (zajic)A veľmi pekne ďakujem za pochvalu [A], toľko si jej ani nezaslúžim :-$ (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (9.2.2010, 18:03)
super urcite .vyskusam.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 22:52)
Dadka, vyskúšaj, verím, že si na nej pochutíte (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (9.2.2010, 17:37)
Ta vyzera chutneeeeeeeee a mnamkovooooooooo (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 22:51)
Ďakujem Lianka :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (9.2.2010, 17:15)
Aďka, tortička je nádherná a nepochybujem, že aj super chutí!!! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 22:49)
Ďakujem Darinka (child1), je taká akurát, ani nie sladká, ani nie veľká, ja som ju piekla miesto nedeľného koláčika :-) Vyskúšaj niekedy (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (9.2.2010, 17:10)
ohromne dobre a chutne vyzerá,už som si ju uložila do oblubených,určite ju upečiem synovi k narodeninám,mňam (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 22:47)
:-)Katuška, ďakujem, budem držať palce, nech sa vydarí (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (upravené 9.2.2010, 16:45)
Aďka, toto vyzerá neskutočne chutne (L) vôbec nie zložité (ak si pripravíme deň vopred tú šľahačku) a s tými banánmi je to výborne premyslené *-) vždy keď používam banány do krému, buď ich prekrojím na plocho alebo na kolieska ..... takto v celosti sú peknou dekorácou na reze - trošku krému dám najskôr pod ne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 22:33)
Evka, ako vravíš, nezaberie veľa času a chutí tak jemne, nepresladene. Banány a džem sú uvádzané aj v recepte pri tejto torte, je to skvelá kombinácia (Y) Pri tejto (^) je to lepšie, keď sa banány prerežú na polovice a uložia reznou stranou, niektoré kúsky sa mi na tanieriku aj zviezli, keďže boli tým pádom aj ťažšie, aspoň budem vedieť nabudúce. Zvyknem to pri iných tiež tak, ako píšeš, napr. aj do tejto som dávala kolieska, http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11830&user=32431, len pri tejto som nám chcela dopriať viac (zajic) ;-) A ďakujem krásne za pochvalu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (andreyyka) ID 69365 (9.2.2010, 16:04)
(Y) (Y) (Y) (^) (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 22:22)
:-) Ďakujem Andrejka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.2.2010, 15:20)
(Y) tradicna kvalita od Adky sa tomu hovori. ako vzdy krasne a urcite nemenej chutne (Y)
pohodim mamke,aby mi upiekla ako prekvapko na narodky ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 22:16)
Jani (child1), ďakujem krásne (L) (L) (L) Si podarená ;-), dúfam, že mamka bude s receptom spokojná a z (^)sa budem tešiť aj za Teba (F) (F) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (9.2.2010, 14:15)
Mňaaaam (zajic), tak by mi teraz dobre padlo niečo takéto :-p, supeeer (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 14:20)
|:o) Darinka, ja by som si dala tiež, akurát mám pred sebou (C), taký kúštik by veru dobre padol (zajic) :-) A ďakujem za pochvalu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (9.2.2010, 13:42)
no tak toto spravím najbližšie k oslave :-$, mňam (zajic), už mi slinky tečú (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 14:13)
Dadka, budem držať palce, nech sa vydarí, potom mi daj vedieť (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Miriam D. (Tili) ID 6544, mimibazar.sk/tili (9.2.2010, 13:36)
Mnam, milujem takuto kombinaciu.

A prosim Vas neviete da sa urobit aj biela parizska slahacka? Z bielej cokolady alebo z coho *-) Moji (X) (Z) (cinky) kakaovu - cokoladovu nechcu
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (9.2.2010, 15:16)
jasne ze sa da... mozes robit s akoukolvek cokoladou... u nas najviac chuti kinder alebo biela
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7420

kinder coko http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=602302
biela coko http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=533337

z mojich skusenosti mozem poradit len tolko ze cim tmavsia cokolada tym je z nej hustejsi krem... preto do bielej davam aj stuzovac
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 23:21)
Emi, pozrela som si aj Tvoje (^) (Y) (Y) (Y), aj recept u Lucky, má tam v postupe šľahačkový krém aj s bielou čokoládou. Len som nevedela, či sa krém nezrazí, ak sa náhodou použije poleva v tých bielych dukátikoch, lebo nie každá je rovnaká, ale už budem múdrejšia aj ja :-) Ďakujem Filmuška (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (9.2.2010, 23:44)
Ja pouzivam obycajnu tesco bielu alebo horku cokoladu... a nezrazil sa (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 21:55)
Emi, s horkou mám dobré skúsenosti aj ja, ale s bielou som ho ozaj nerobila, preto som nevedela poradiť, ďakujem aj za tip, vyskúšam niekedy. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (9.2.2010, 15:09)
ja som z bielej robila, mne osobne nechutila, ale návšteve o to viac, každý chcel recept, no čo už, chute máme rôzne. Treba vyskúšať. Ale k banánom pre mňa je osvedčená kombinácia s čokoládovým krémom.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 23:28)
Anka, aj mne sa pri tejto najviac pozdáva čokoládový krém, aspoň nám to teda vyhovuje, ale ozaj treba len skúšať a prispôsobiť si podľa seba (zajic) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.2.2010, 10:16)
ja zvyknem k bielemu coko-kremu davat broskyne, do poslednej torty som dala visne a vraj torta chutila
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:09)
:-)Aj nám viac chutí ovocie k svetlému krému (zajic) |:o) Joj, s višňami, už som dávno nerobila, hmmm, tá musela byť fajnučká, dala by som si (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 14:12)
*-)Mimka, s bielou som to ešte neskúšala, ale určite sa dá, len bielu treba asi opatrne primiešavať, veľa záleží aj od značky. Alebo sa dá pridať aj na jednu šľahačku jeden stužovač, možno nám niekto poradí, kto má s tým skúsenosť. (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (9.2.2010, 13:34)
Adka,
kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasna a mnam, hned mi slinka vybehla....
(Y) ;-) Ja si tortu bez parizskej slahacky uz ani neviem predstavit...a bananiky k tomu, jooooooooooooooooooooooj...uz radsej nejdem kukat, lebo za seba nerucim :-)
(L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 14:05)
Gabika, aj ja som si sama narobila chúťky ;-) a tie banány a džem robia svoje, je to ozaj mňamka, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (9.2.2010, 13:29)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (^) (*) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 14:02)
;-) Ďakujem Erika (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (9.2.2010, 13:12)
tento tip tortičky robievam veľmi často...čokošľahačka+banány sú skrátka mňam (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 14:01)
Gabika, ďakujem, však je to výborná, vďačná (^), tiež ju robievaš s kakaom? Alebo dávaš do plnky čokoládu? (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (9.2.2010, 16:09)
Aďka ja pridávam aj trochu kakaa + čokoládu...používam totiž iný druh šľahačky a tá je prisladená, tak aby to nebolo moc sladké
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (9.2.2010, 12:47)
Adi, krásna tortička |:o) |:o) a s tou parížskou šľahačkou musí byť (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 13:59)
Henka, ďakujem (F) (F) (F), je ozaj ľahučká, aj na prípravu nie je zložitá :-) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (9.2.2010, 12:36)
Tak toto by som si dala hneď . Vyzerá to výborne (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 13:57)
Ďakujem Jarmilka :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (9.2.2010, 12:33)
:-o :-o :-oAdkaaaaaaaaaa no tak toto je BOMBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,joooj ale by som si dala ten kusok 8o| (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 13:53)
;-) Ďakujem Slávka, istý čas som ju robila veľmi často, je výborná, rovno z chladničky a k tomu ešte šľahajda, mňam (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (9.2.2010, 12:31)
Parížska šľahačka a banány, no proste maškrta! (zajic) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 13:49)
Ďakujem Monika (F) (F) (F), ozaj, je to skvelá kombinácia (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Anika 2) ID 5424 (9.2.2010, 12:30)
(Y) pridávam si k obľúbeným (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 13:47)
Anka, teším sa :-) a ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (9.2.2010, 12:30)
;-) mamina zaslintala klávesnicu, ona také ľúúúbi :-p (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 13:46)
;-) Poslala by som vám dievčence, ale zmizla bleskovo, aj my ju máme veľmi radi (zajic) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 102 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu