. .. .. .. .. .. .
. .

Banány v parížskom kréme ***** - RECEPT 2217

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)


Banány v parížskom kréme *****


[ recept č. 2217 zo dňa  ]


Banány v parížskom kréme *****


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vafľové radosti | Banány v parížskom kréme ***** | Lokše >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Brodská K. (dievcina) ID 6624, mimibazar.sk/dievcina (26.11.2007, 20:29)
Dnes som túto pochúťku vyklopila v formy a bola vynikajúca |:o) (clamp) (F)
Ďakujem Marcelke za super receptík (D)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (julina) ID 9133, mimibazar.sk/julina (26.11.2007, 16:41)
V sobotu som tento krém robila, chutí naozaj výborne. (Y) (clamp) (santa)
ODPOVEDAŤ
Michaela Z. (michy) ID 20515 (25.11.2007, 19:24)
Aj ja som robila dnes tento super zakusok. Robila som prvy krat so zelatinou a supeeeeeeeeeeeeer (Y) (Y) (Y) urobim aj nabuduce
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misik) ID 5014 (25.11.2007, 19:00)
Ja sa tiež pripájam, tento zákusok je fakt vynikajúci. (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Táňa Č. (tanulka75) ID 24356 (25.11.2007, 18:27)
je to super zakusocek |:o) |:o) |:o), nema to chybu (Y) (Y) (Y), dalsie kilecka hore (child12) (child12) (child12)
ODPOVEDAŤ
Daniela V. (danielle) ID 13528 (24.11.2007, 15:57)
Mne priniesol recept manzel, no pobabrala som to s tou zelatinou ;-) Staci len 20g, su totiz balenia aj po 50g a to je vela. Jedina zradna vec moze byt len ta zelatina ...
ODPOVEDAŤ
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 (13.11.2007, 12:23)
Robila som minulý týždeň. Na to, že som začiatočník a prvýkrát som robila so želatinou, bol "eňo ňuňo" . Je to fakt úžasný zákusok, všetkým chutil, dávali si "dupľu" niekoľkokrát. Určite ho urobím aj na vianoce. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (11.11.2007, 20:25)
SUPER (zajic)MAŠKRTA (jidlo)PRE VŠETKÝCH, jednoznačne VYNIKAJÚCE (clamp) (clamp) |:o) (Y)

nemám slov :-# :-#
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (11.11.2007, 20:27)
Ahoj Maťka, bohužiaľ nestíham odpovedať na dotazy :'( , ale teším sa, že sa Vám dezert podaril a že ste boli hviezda dňa (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.11.2007, 17:08)
Ahojky babenky!!!
Ja už mám roztopený ten krém a zajtra sa pripravujem na druhú fázu...
*-) len sa chcem opýtať, koľko gramovú želatínu ste dávali??? *-)
Pani Marcelka používa takú želatínu, ktorú u nás už akosi nepredávajú, takúto mám jednu doma, ale je ;-)po záruke ;-) a má 20 g, tak teraz neviem, kúpila som iné tiež 20 g, či dať celú alebo len polku???
A ešte taký dotaz, tiež ste rozpúšťali tú želatínu ako pani Marcelka, môžu sa tak všetky??? :^) :^) :^)
Ďakujem za odpovede, ak nejaké prídu, už teraz (L)
ODPOVEDAŤ
marie m. (mmatuli) ID 24413 (6.11.2007, 14:01)
Dělala jsem na víkend na rodinnou oslavu a SUPER!!! všichni chtějí recept :-) Takže díky Vám jsem byla za (child1)
ODPOVEDAŤ
Martina D. (martyinka) ID 7649, mimibazar.sk/martyinka (5.11.2007, 15:19)
(L) (L) Marcelka aj my sme ju cez vikend robili a je to naozaj fantázia... Ako naschvál prišli 3 návšzrvy tak sa nám z nej veľa nezvýšilo... takže opäť čoskoro tento recept zopakujem (Y) (Y) vďaka za super receptíky (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (11.11.2007, 20:27)
Maťka, pre tri návštevy by som musela urobiť minimálne dve :-) :-) :-), neviem čím to je, ale k nám chodia návštevy čoraz hladnejšie a hladnejšie :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela E. (misatnyj) ID 20629 (4.11.2007, 18:16)
(zajic) (zajic) (zajic)Suuuper koláčik u nás ho včera "piekol"manžel na takú menšiu rodinnú oslavu 17ludí ;-) ;-) ;-) Všetci ho vychvaľovali do nebies -mužíček obdržal -řád zlaté vařečky (Y).Marcelka vďaka za chutnučký receptík (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (29.10.2007, 12:51)
prosim prosim konkretnejsie info k tej zelatine... hladala som ale nikde som nic podobne nevidela... a kedze z obrazku neviem vycitat vyrobcu tak ani neviem na co sa mam pytat :-$
ODPOVEDAŤ
Eva R. (pruzinka) ID 22906 (29.10.2007, 7:46)
Marcelka. Skvelý koláč!!!!!! Ja som miesto keksíkov použila celiatické piškóty, nakoľko neterka trpí touto chorobou a myslím, že to vyzeralo veľmi pekne, lebo na tácke tie piškóty vyzerali ako nohy. Takže pre nás to bola stonožka.
ODPOVEDAŤ
Magdaléna S. (Megi14) ID 7336, mimibazar.sk/megi14 (21.10.2007, 21:25)
Aj ja som ho vyskúšala urobiť tento vikend, spapal sa raz - dva..ja som pouzila práškovú želatinu Dr.Oetker a bolo to ok..dala som celú, ale kľudne by stačila aj polovica..bolo to tuhé už ked som davala poslednú vrstvu (child8) (flower)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (14.10.2007, 20:37)
Ahojte, tak už aj ja patrim k tým šťastlivcom, ktorí túto lahôdku urobili. Mne sa síce taký jednoduchý zase nezdá, ale výsledok je fantastický Len keď som návšteve vymenovala z čoho sa to skladá, tak ženská časť takmer odpadla - nie je to práve najdietnejši "kúsok".
A ešte talý "technický" detail - ja som z tej práškovej želaťiny dala asi len 3/4 a pred krájaním som to mala asi 20 min v mrazhničke. A úplne to stačilo - keby som dala celú, asi by to bolo pevnejšie. No proste - zážitok! (Y)
Ďakujeme a čakáme na ďalšie dobrôtky... (F) :-P (^)
ODPOVEDAŤ
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (12.10.2007, 13:34)
Marcelka, aké keksíky si použila. Vyzerá úžasne.
Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (12.10.2007, 15:08)
Zdeni, použila som BB keksy.papa (F)
ODPOVEDAŤ
Dana S. (Paťko) ID 22027 (11.10.2007, 10:33)
Kolacik je uzasny a najma velmi jednoduchy :-). Prvykrat som nieco robila so zelatinou, preto som bola velmi rada, ze ste mali odfotene vrecusko z nej. Na trhu je vela druhov, ale ked to clovek nevie pouzit.... Este raz vdaka za super receptik (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dana K. (Kuchtik) ID 23636, mimibazar.sk/kuchtik (7.10.2007, 18:25)
Aj my sme ho vyskúšali. Je výborný a veľmi jednoduchý. Už je zaradený medzi moje oblúbené recepty. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (Evita 76) ID 18507 (30.9.2007, 13:22)
Marcelka, práve sme dojedli fantastický dezert (Y). Ďakujem za recept (flower). Parížsku tortu milujem, takže toto som musela vyskúšať. (zajic)
Pekný deň (hello) (hello).
Eva (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu