. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne! - RECEPT 14806

CUKROVINKY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 670 návštěvníkov)


Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!


[ recept č. 14806 zo dňa  ]


Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!


POTREBNÉ PRÍSADY

***CESTO***500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve štipky soli***1.PLNKA***1,1litra mlieka, 3 zlaté klasy, cukor***2.PLNKA***6 PL kr.cukru, 2 šľahačkové smotany 33%***KARAMELOVÁ POLEVA***50g kr.cukru, 3-4 PL mlieka, 220g preosiatého pr.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som dostala od Evičky K. (monitciara), s tým, že sú také fajné ako boli za socíku:o)))a konečne som ich vyskúšala.
Týmto Evke ďakujem za receptík.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

výroba týchto zákuskov síce trvá dva dni, (neberte to úplne doslovne, len niečo treba urobiť v jeden deň a dalšie stačí až na druhý deň, takže sú to skôr dve etapy) ale myslím, že stoja za to....1.deň si uvaríme skaramelizovanú šľahačku, teda 2.plnku a upečieme veterníky......... 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku po okrajoch bublať a trošku dymiť, ale ozaj trošku....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
tu je tá správna chvíľa, všimnite si ako po krajoch bublinkuje..
keď tam vlejeme dve šľahačky 33%-né !!!!(lepšie bude ak budú mierne zohriate, menej to potom prská ako keď sú rovno z chladničky, používam tie po 250ml, to znamená že potrebujeme 500ml)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...minimálne na 12hodín-najlepšie do druhého dňa
na cesto si vode rozpustíme tuk (heru a pod.)pridáme štipku soli
vsypeme múku a stále miešame...aby som mohla fotiť, musela mi mamička pomôcť:o)
takže miešala o dušu, až kým sa cesto neodliepalo od hrnca, nič zložité to nie je...troška námahy, ale len chvíľu:o)
cesto necháme mierne vychladnúť a nachystáme vajíčka, ináč pôvodne je v recepte uvedená len polovičná dávka na cesto, ale na to množstvo plniek sa mi to zdalo veľmi málo a bola to pravda, veterníky som potom aj tak plnila do plnoplna, však to vidno na obrázku... a aj tak sa ešte ušlo deťom dosť pudingu na vylizovanie:o)
po miernom vychladnutí primiešavame postupne vajíčka, vždy počkáme kým sa vajíčko dobre zmieša a až potom dávame ďalšie...a ďalšie..
Ešte teplé vytláčame cez kuchársky miešok na vodou vymytý plech. Nepripraviť si naraz viac plechov, lebo keď cesto stojí na plechu dlhšie, prilepí sa.
upečieme do svetlohneda, piekli sa vo vyhriatej rúre (mám teplovzdušku) na 200°C takých 20 minút, treba sledovať....niekedy to trvá dlhšie...RÚRU NEOTVÁRAŤ!!! a želám všetkým, nech sa podaria, ja mám momentálne to šťastie, že mama teraz býva chvíľu u nás, tak som mala morálnu podporu, lebo som veterníky ani nič podobné ešte nepiekla....ak máte strach, spravte len polovičnú dávku, ale keď sa vám podaria, tak to budete ľutovať, že ich je tak málo.... tu na obrázku vidíte všetky, teda okrem jednej, ktorú mi malá zjedla nenaplnenú....vyjde ich okolo 25 ks o veľkosti asi 5-6-7cm (z uvedenej dávky..tak vyšlo mne a šikovným viac). Jednej maminke sa podarilo až 35 kúskov po 5cm a ďalšej až 45ks!!!
na druhý deň si uvaríme puding, cukru dajte podľa chuti
ja som puding uvarila v prvý deň, tak som ho pred plnením prebehla chvíľu mixérom, aby neboli hrudky....a dalo sa, bol hladučký...
veterníčky prekrojíme ostrým nožom, majú byť takéto duté...priznám sa, že z druhej várky sa mi ich pár nepodarilo a nevyskočili tak ako ostatné, asi preto, že sa mi pretrhli dve vrecká a posledné som kôpkovala radšej lyžicou a neboli striekané...dôležité ale je, že sa všetky zjedli a všetky aj chutili.
karamelovú polevu musíme mať teplú, lebo chladnutím trošku stuhne...kr.cukor skaramelizujeme, pridáme 3PL mlieka a rozvaríme...3PL je málo, tak som samozrejme dala viac...
Originál v recepte znie: 220 g prášk. cukru preosejeme do misky a po častiach pridávame karamel. Dobre rozmiešame. TOTO SOM NEPOSLÚCHLA, urobila som to presne opačne, do karamelu som nasypala pr.cukor , zohrievala a podľa potreby som ešte pridávala mlieko.
keď začal karamel moc hnednúť, tak som ho odstavila a miešala do hladka
šľahačky, ktoré doteraz oddychovali a čakali na svoju chvíľu, na ktorú som sa mimochodom veľmi tešila, vyšľaháme..nezľaknite sa, zpočiatku je to riedke (môžte pridať aj stužovač)
ale po pár minútach intenzívneho mixovania vám vznikne takýto krém, a tá chuť!!!
KONEČNE- vytúžené finále....plnenie najprv hustým pudingom, prepáčte za tú hroznú kvalitu, ale už sa mi tak triasli ruky nedočkavosťou, že som nemala síl fotiť znovu a lepšie:o)
druhý sa dá karamelový a úúúžasný krém
a dokončíme vrškami namáčanými v karamele, ktorý ak vám medzitým náhodou, alebo určite?, zhustne, zahriatím ho znovu rozpustíte
HOTOVO!!!
DOBRÚ CHUŤ! Prvý patrí VÁM za tú námahu;o) a sú dobré aj na tretí deň, teda ak vydržia....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *Tom Kha Kai - kuracie v kokosovej omacke po thajsky* | Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne! | Jahodové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 146 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Markéta P. (Markulena) ID 133689 (21.1.2010, 9:09)
tak kvůli tomuto receptíku jsem se zaregistrovala i zde na MMB, našla jsem ho na cz, ale tam už mám plno a nemám ho kam uložit ;-) velice mě láká, takže jsem si ho dala do oblíbených zde (Y) jen otázku, ještě jsem nedělala karamel, to se ten cukr jen tak dá do hrnce a rozpouští :^) určitě větrníčky vyzkouším, jen co dokoupím vajíčka ;-) a koukala jsem i na další receptíky a určitě vyzkouším i něco dalšího. Posílám velkou pochvalu a díky (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.1.2010, 19:21)
Markétka, ďakujem (F)poznám, ja to mám tiež plné a budem si musieť niečo povytláčať na papier, lebo nemám kam ukladať nové ;-)
K tomu karamelu, áno do hrnca dať len cukor a ten sa rozpustí a potom priliať zohriate šľahačkové smotany, želám veľa úúúspechov (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Markéta P. (Markulena) ID 133689 (23.1.2010, 22:04)
Tak už mám větrníčky hotové a jsou vážně mňamózní, fakt supeeer (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) já jich z té dávky udělala 64 (kolem těch 5cm i větší :-$) , ale myslím, že s tím nebude problém, je tu na to dost žravců ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.1.2010, 22:59)
júúúú, šikovnááááá (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)tešííím sa a ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Klára B. (lilike) ID 6403, mimibazar.sk/liliadam (20.1.2010, 17:31)
Ahoj, chcela by som sa spýtať, či do pudingového krému nechýba maslo, lebo v každom recepte ho píšu. Inač vyzerajú super, aj ja ich v sobotu vyskúšam. :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.1.2010, 17:39)
Ahoj, ďakujem (F) (F) (F)nemá tam ísť maslo a preto sú také lahodné a nie také mastné a ťažké a sú fakt super (zajic) (zajic) (zajic)pred pár dňami mi môj drahý doniesol z cukrárne veterník veľký ako svet a bol samý margarín, žiadna šľahačka a vôbec mi nechutil a to je čo povedať, lebo veterníky zbožňujem, chutila mi tam len tá karamelová poleva ;-)Klárka, držím palce, nech sa podaria a určite budú chutiť (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (ivetka2930) ID 96460 (19.1.2010, 10:11)
Ja som ich piekla v teplovzdusnej rure 20 min. na 200C ale mne sa nepodarili. Boli krasne vysoke ale potom uz boli dost tmave a vo vnutri surove. Poradte mi prosim kde som urobila chybu. :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-@ :-@ :-@ :-@ :-@
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.1.2010, 12:22)
Ivetka, tak to ma naozaj veľmi mrzí :-|a bola rúra dosť vyhriata? mne sa ich pár nepodarilo tých, čo som kôpkovala lyžicou, aj keď moja omama ich len tak robila...podarili sa mi len tie, ktoré som striekala cez vrecko.....ešte mi napadlo, či neboli moc veľké..... *-)potom už fakt netuším....
ODPOVEDAŤ
Silvia D. (Silvia0) ID 17330 (2.1.2010, 10:13)
Lucka dakujem (F) za super receptík, sú fakt úžasné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.1.2010, 18:36)
Silvinka, veľmi rado sa stalo, ja ďakujem krásne (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (23.12.2009, 18:27)
fiii,8 vajec? to je celkom dosť, nie? *-) ale vyzerajú super, už dlho sa odhodlávam :'( ale raz ich určite vyskúšam, nádherné sú :-$ (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.12.2009, 18:30)
Martinka, v niektorých receptoch na veterníky je ich aj desať ;-)ale dá sa urobiť aj polovičná dávka, len neviem či by si neľutovala, lebo sú fakt skvelé (Y) (Y) (Y)ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katiik) ID 93084 (22.12.2009, 20:49)
Lucka,dnes ma za sebou prvu fazu...inak v pohode,rano som mala za chvilku karamelovu plnku-a ta sa chladi na zajtra ^o) a veterniky su prenadherne vyslo mi ich 27 ks kopkovala som ich lyzicou,zo zaciatku som robila prvych 9 velke-take obrine su oni krasne napuchnu a zodvihnu sa (Y) (Y) a dalsie som dala menej cesta a tiez napuchli velikansky nevidno ziadny rozdiel... ;-) ak to niekomu pomoze piekla som ich v teplovzusnej rure 20 min. na 200 stup. + 5 min.som pustila ventilator,sa mi zdalo ze lepsie sa zodvihnu zo zaciatku ked nejde ventilator.... vyzaraju skvelo,uz sa tesim na plnenie zajtra... :-p
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.12.2009, 18:07)
Katka, tak už sú asi naplnené a aj okoštované (zajic)...... som rada, že sa Ti tak krásne podarili (Y) (clamp)prajem krásne sviatky (L) (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katiik) ID 93084 (16.12.2009, 14:19)
buduci tyzden sa chystam robit,aby boli na vianoce...
ale mam nejake nejastmosti...
ako je lepsie ich piect...na papieri na peceni,alebo na vodou-plech
tie kremy sa plnia,mieskom...alebo lyzicou
a cesto ked sa robi miesko,sa toci ako napr.slimaky???
inak sa na ne tesim...ale bojim sa cesta
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.12.2009, 15:43)
to, či sa pečú na papieri alebo na plechu, je v podstate jedno, len plech má byť ozaj len opláchnutý a nie aby tam stála voda, cesto je mastné, tak by sa nemalo prilepiť, krémy som plnila lyžicou ale môžeš aj ozdobne mieškom, ten mne praskol.....a cesto som robila tak, mieškom do špirály ako slimáky (Y)
Katka, držím palce (Y) (Y) (Y)nech sa darí a ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katiik) ID 93084 (16.12.2009, 17:55)
dakujem...urcite sa podaria...sa tesim |:o) |:o)
mnamky (child4) (child4)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ž. (Saibod) ID 111480 (14.11.2009, 14:58)
Ahoj, ja sa len chcem spýtať, či má byť šľahačková smotana 200 alebo 250 ml.? Ďakujem, Zuzana
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.11.2009, 9:05)
Zuzka ahoj, používam 250ml (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
beata l. (kjhgf) ID 118277 (3.11.2009, 15:37)
Tak a ďalších 30 veterníkov čaká v chladničke. Manžel má zajtra meniny a pôvodne som mu chcela do práce pripraviť "hrnčekový" Eskimo rez ale na jeho prianie po víkendovom úspechu sú na svete veternoše. Tak len dúfam, že ich teraz nebudem musieť robiť raz týždenne. ^o) (B) (B) (B) (B) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (mamca) (mamca) (pack) (pack) (dance) (L) (snehulak) (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2009, 17:40)
hmmm, veru by som si teraz jeden dala (zajic) ;-)Beatka, som naozaj veľmi rada, že majú taký úspech a ĎAKUJEM (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
beata l. (kjhgf) ID 118277 (1.11.2009, 17:08)
oprava malo byť "trochu navlhla" :-D
ODPOVEDAŤ
beata l. (kjhgf) ID 118277 (1.11.2009, 17:07)
tak aj u nás máme dojedené. boli výborné, vyšlo mi ich z neznámeho dôvodu viac ako Vám a to tak, že plnky bolo akurát, pritom mali cca 5 cm. robila som ich už v piatok skladovaním mi len tkoch navlhla karamelová poleva inak ok. (pusa) (hotdog) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.11.2009, 18:23)
tešííím sa |:o) |:o) |:o)no, ja som ich mala také rôznorodé, každý bol iný ;-)som rada, že ste si pochutili (zajic)Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dana K. (Dada1) ID 1029, mimibazar.sk/dada1 (25.10.2009, 18:14)
Ahoj, v piatok sme ich s maminou vyskusali. Ona ma este staru ruru, tak sme ich skor otvorili a vsetky splasli, urobili sme druhu davku a presne ako z obchodu. Fantasticke. Plnka ako volakedy za sociku v cukrarni (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) ^o) ^o) ^o) Dada+ (child5) (child6)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.10.2009, 17:32)
Danka, to sa tešííím (radost) (radost) (radost)veru, sú veľmi chutné, ke´d som nedávno dostala veterník z cukrárne tak teda nič-moc :^)bol síce velikánsky, ale na tieto zďaleka nemá +o(tak sa veľmi teším tomuto receptu, lebo veterník a punčák, to bola moja klasika (zajic)
ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária H. (moflika) ID 65735 (25.10.2009, 15:25)
ahoj,prosim o pomoc.Robila som uz druhykrat veterniky.Cesto mi vyskocilo -musim povedat,ze vsetky veterniky,hoci som ich musela piect dlhsie,lebo po rozkrojeni boli este surove.Ale najvacsi problem mi robi slahacka.Najprv dlllho tekuta a potom sa mi zrazila,po obidvakrat.Prosim,kde robim chybu?Kolko minut sa asi musi miesat?? :'( :'( (child3)marika
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.10.2009, 17:29)
Šľahačka sa musí šľahať na najvyšších obrátkach, kým nie je krémová, musí byť poriadne vychladená, min.tých 12hodín, ale kľudne aj dlhšie, uvarená vydrží aj tri dni a potom sa môže vyšľahať a musí byť 33%, to je dôležité, nezáleží na značke, ale musí mať tie percentá...také podobné sa aj mne raz stalo....pomôcť môže aj stužovač....
ODPOVEDAŤ
beata l. (kjhgf) ID 118277 (19.10.2009, 15:20)
dobrý den, veterníky budem robiť synovi na oslavu chcem sa opýtať čo spravia v chladničke, keď ich pripravím deň dopredu nezostane cesto navlhnuté? a ešte otázka do šľahačky netreba stužovač? vďaka (^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.10.2009, 17:54)
moje veterníčky boli dobré aj na tretí deň, lebo som zopár kúskov odložila...a ja osobne som do šľahačky stužovač dávať nemusela, ale keď by nešla náhodou vyšľahať , tak určite len pomôže |:o)prajem nech sa darí (L)
ODPOVEDAŤ
beata l. (kjhgf) ID 118277 (19.10.2009, 18:11)
Ďakujem po víkende oznámim

výsledok

:-#
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (11.10.2009, 12:54)
su na (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.10.2009, 20:37)
Lenka, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
hana s. (hanamax) ID 81024 (8.10.2009, 15:30)
Pomóc, práve pečiem Vaše veterníky a nejdu mi dole z plechu,dno im ostalo prilepené.Okrem toho splasli.A nemam kde plnit kedze maju jednu velku dieru,bez dna.Pečiem v teplovzduške,na 200 a aj s ventilátorom,plech bol mokrý,kde je chyba?poradte prosím,zajtra skúsim nové.Dakujem
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.10.2009, 23:20)
Och Hani, to ma mrzí :'(skúste ich piecť na papieri na pečenie, tam by sa hádam nemali prilepiť, síce to namám odskúšané, ale......mne tiež trochu spľasli...hlavne musia byť duté vo vnútri......nestáli dlho na plechu? ak si kuknete tú fotku, kde sú upečené na plechu, tak tie dva rady v pravo nemali vôbec dutinu vo vnútri, pretože som ich len lyžicou kôpkovala, lebo plastové vrecko to nevydržalo...dávali ste ich z plechu za horúca alebo po vychladnutí?
ODPOVEDAŤ
lubica n. (luna1) ID 29364 (29.9.2009, 20:11)
su naozaj (Y) (Y) (Y),idem ich robit druhy krat len taky maly dotaz mala som ich zo spodu take mokre ,zeby som poliala moc plech?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.9.2009, 22:42)
Ďakujem, to sa teším (dance)rozmýšľam, že asi áno, môže byť že bol moc mokrý plech, stačí opláchnuť a nechať stiecť, alebo piecť na papieri (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (michaela0802) ID 29229, mimibazar.sk/michaela0802 (29.9.2009, 13:55)
Výborné veterníčky, musela som ich robiť dvakrát po sebe ;-) Lucka, ďakujeme za super receptík (child2) (child2) (child2) Len chcem povedať, že mne ich vyšlo 35 kusov o priemere asi 5 cm a boli strááááášne chutné, mňam mňam, mňam (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.9.2009, 14:48)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)parááááda (Y) (Y) (Y)šikuľka (*) (*) (*)som veľmi rada, že chutili a ďakujem krásne za komentárik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária H. (moflika) ID 65735 (29.9.2009, 12:40)
ahoj,chcela by som vediet,kolko asi kusov vyjde z tohto cesta? (hello)ch(pripadne ake su asi velke)dakujem.
marika
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.9.2009, 13:15)
Lucka tu uz raz pisala ze ich vyslo asi 25 ks a merali priblizne-5-6 cm. (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.9.2009, 13:35)
Slávi, ďakujem, áno písala som to nižšie do komentára a zabudla som to doplniť do postupu :-$ale práve teraz som to napravila (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.9.2009, 15:24)
:-$inak....aj ja sa na nich strojiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.9.2009, 19:25)
;-)poznám ;-)ja niečo urobím raz-dva a hneď, a na niečo musí dozrieť tá správna chvíľa (H) (L)
ODPOVEDAŤ
katarina z. (katjja) ID 79004 (23.9.2009, 22:49)
noo prave som ich aj doplnila a vsetko som to robila dnes a plnky aj plnenie a podla toho postupu to uplne sedi vdaka za konecne vynikajuci recept vazne,,,a klobuk dolu pretoze je to dost narocny recept na jeden den,,xixixi,,ale nohy si uz necitim ,chi a to som v osmom mesiaci tehotenstva hej,ale stalo to zato vdaka este raz za receptik mozem ln odporucit,,,,mnamky,,,,,,,,, (Y) (clamp) (radost)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.9.2009, 13:33)
fuuuu, tak to musela byť zaberačka, klobúk dolu (*) (*) (*)Katka, som naozaj veľmi rada, že chutia |:o)mňam, veru by som si jeden (zajic)ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 146 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu