Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 231 návštěvníkov)
granadir - ako ho robime my - vobec nie suchy!!!
[ recept č. 11303 zo dňa 17.2.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cestoviny fliacky (najlepsie domace,ale ked nie je cas, posluzia aj kupovane) * zemiaky * cibula * mleta paprika * mlete cier.korenie * maslo * olej * sol
POSTUP PRÍPRAVY
Toto jedlo pozna snad kazdy a urcite je tu aj dost receptov, ale pridavam aj ten nas, mozno niekoho inspiruje :o) Postup som dnes nefotila, nebolo casu, ale stihli sme navarit za 30 min. :o)))
Možnosť A: Dame si varit na male kocky nakrajane zemiaky (Original sa davaju v supke uvarene,ale my robime takto a je to uplne v pohode) . Fliacky si uvarime v osolenej vode. Na oleji a masle si oprazime nadrobno nakrajanu cibulu (vylepsovak pre chlapov - najprv si osmazime kocky slaniny, na nej oprazime cibulu a potom pridame olej a maslo alebo poprazime nakrajane parky,spekacky,resp.klobasku), ked je oprazena zasypeme mletou paprikou (nesetrime, jedlo ma byt cervenkaste) a chvilocku este prazime (nie dlho,aby nezhorkla).
A teraz prichadza trik T, ktory zabezpeci, ze granadir nie je suchy, cibulovo-paprikovu zmes zalejeme vodou (cca 1- 1,5 dcl), osolime, pridame mlete cier.korenie a nechame chvilu povarit. Nakoniec zmiesame cestoviny, zemiaky a pripravenu zmes.
Možnosť B: použijeme veľkú panvicu alebo hrniec - na cibuľovo-paprikový základ dáme surové na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme. Do udusených zemiakov, kde sa nám z cibule a podliatej vody urobila fajnová "omáčka" pridáme uvarené cestoviny a šťavnatý granadír je hotový. Pokiaľ by tej vody po udusení bolo priveľa, treba ju nechať vydusiť alebo proste odobrať, jedlo nemá byť polievka :D Podavame s kyslou uhorkou alebo calamadou. |
Celkom: 93 (zobrazuje sa 81-93) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
jan j. (pincol71) ID 84331 (4.6.2009, 13:33) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Jana C. (janica251) ID 82644 (29.5.2009, 12:04) |
dnes som robila na obed, je to rýchle a hlavne šťavnaté |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.5.2009, 18:49) |
tesim sa,ze sa ti recept pozdava a ze vam chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| danka b. (dannii1) ID 34355 (26.5.2009, 13:06) |
aj ja to takto robim a je to paradne |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.5.2009, 20:15) |
najsamlepsie |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava N. (mirka111) ID 21138, mimibazar.sk/mirka111 (17.5.2009, 14:27) |
my robime s rovnakym efktom tak, ze cestov nu len zlejem do sitka a ziadne dlhe odtekanie nieto este preplachovanie, ale co najskôr do hrnca s cibulkou a tiez je uzasne stavnaty :o))) je to vlastne to iste trosku vody navyse |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.5.2009, 14:42) |
ako sa u nas na vychode hovori "i tak še da" |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (26.4.2009, 16:33) |
Granadír robím často a podobne ako Ty.U nás je obľúbený a príprava netrvá dlho.Robím ho hockedy len tak na rýchlo na večeru keď už vidím že sa krútia a nemajú čo zbodnúť. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2009, 9:59) |
vdacne jedlo,vsak? u nas ho kedysi robievala iba babka,lebo pre mamku (aj pre mna v podstate,ale ja som sa nedala,pretrpela som tolko) to bolo moc tazke (nie na pripravu,ale na zaludok ci zlcnik). no a po rokoch ma k tomu zase priviedol manzel a zistila som,ze uz to zvlada bez problemov aj moj zaludok |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.3.2009, 12:50) |
inak, dnes som opekala cibulu na zvysnej masti z pecenej klobasy, bolo to vyyyyborneeeee |
ODPOVEDAŤ |
| janka bartkova (bartka3) ID 59892 (11.3.2009, 15:48) |
ja robim taky isty postup ale ked mam papriku tak ju nakrajam na rezanceky cervenu zelenu moze byt aj zlta dobre to vyzera mi to lllluukime |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.3.2009, 15:50) |
uhm,moze byt fajne, vyskusam v lete,ked bude paprika taka "naozajstna" - vonava a stavnata |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (18.2.2009, 9:37) |
Granadír všetci doma milujeme, robím ho rovnako, dávam ho ešte zapiecť do chrumkava do masťou vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. |
ODPOVEDAŤ |
| MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (18.2.2009, 9:24) |
Ja ho robievam podobne akurat tie zemiaky nevarim zvlast ale na tom cibulovom zaklade a slaninka nakoniec da si len kto chce na tanier deticky nechcu |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 18.2.2009, 22:01) |
hm,takze varis zemiaky od surova v tej cibulke? o tom som nepocula este,ale vyskusam = - 1spinavy hrniec no my sme zatial len dvaja, takze slanina moze byt |
ODPOVEDAŤ |
| Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (18.2.2009, 9:16) |
toto je správny granadír robievam tak isto |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 20:13) |
ten najlepsi |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (18.2.2009, 9:04) |
tiez robievam casto a rada,odkedy nie je /suchy/ aby nebol suchy,pripravim si zemiaciky tak,ze ich nakrajam na kocky a potom necham roztopit cerstve maslo,a v tom dusim zemiaky.veeeelmi chutne.to ma naucila svokrusa,kedze mne sa stale vytvorilo suche cudo,pytala som sa ako ho robi ona skuste-poriadna mnamka. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 20:14) |
skusime |
ODPOVEDAŤ |
| | | Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (12.6.2009, 22:39) |
skusili ste? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.6.2009, 8:53) |
no,priznam sa,ze zatial nie. joj,ale dala by som si. bohuzel, idem do roboty,takze dnes sa ziadne varenie nekona. |
ODPOVEDAŤ |
| Maja G. (mrka2) ID 29128 (17.2.2009, 19:37) |
uzasny!!! spraskali sme ho za 5 minut. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 7:26) |
aj my, takze vseho-vsudy aj s pripravou je to 35 min. jedlo |
ODPOVEDAŤ |
| | Janka P. (Joanne) ID 6922 (17.2.2009, 15:56) |
mlete cierne korenie |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (17.2.2009, 15:55) |
mleté čierne korenie |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 93 (zobrazuje sa 81-93) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |