. .. .. .. .. .. .
. .

granadir - ako ho robime my - vobec nie suchy!!! - RECEPT 11303

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 231 návštěvníkov)


granadir - ako ho robime my - vobec nie suchy!!!


[ recept č. 11303 zo dňa  ]


granadir - ako ho robime my - vobec nie suchy!!!


POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny fliacky (najlepsie domace,ale ked nie je cas, posluzia aj kupovane) * zemiaky * cibula * mleta paprika * mlete cier.korenie * maslo * olej * sol

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo pozna snad kazdy a urcite je tu aj dost receptov, ale pridavam aj ten nas, mozno niekoho inspiruje :o) Postup som dnes nefotila, nebolo casu, ale stihli sme navarit za 30 min. :o)))


Možnosť A: Dame si varit na male kocky nakrajane zemiaky (Original sa davaju v supke uvarene,ale my robime takto a je to uplne v pohode) .
Fliacky si uvarime v osolenej vode.
Na oleji a masle si oprazime nadrobno nakrajanu cibulu (vylepsovak pre chlapov - najprv si osmazime kocky slaniny, na nej oprazime cibulu a potom pridame olej a maslo alebo poprazime nakrajane parky,spekacky,resp.klobasku), ked je oprazena zasypeme mletou paprikou (nesetrime, jedlo ma byt cervenkaste) a chvilocku este prazime (nie dlho,aby nezhorkla).

A teraz prichadza trik T, ktory zabezpeci, ze granadir nie je suchy, cibulovo-paprikovu zmes zalejeme vodou (cca 1- 1,5 dcl), osolime, pridame mlete cier.korenie a nechame chvilu povarit.
Nakoniec zmiesame cestoviny, zemiaky a pripravenu zmes.

Možnosť B: použijeme veľkú panvicu alebo hrniec - na cibuľovo-paprikový základ dáme surové na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme. Do udusených zemiakov, kde sa nám z cibule a podliatej vody urobila fajnová "omáčka" pridáme uvarené cestoviny a šťavnatý granadír je hotový. Pokiaľ by tej vody po udusení bolo priveľa, treba ju nechať vydusiť alebo proste odobrať, jedlo nemá byť polievka :D
Podavame s kyslou uhorkou alebo calamadou.
<< zapekané masové guličky | granadir - ako ho robime my - vobec nie suchy!!! | Domáce klobásy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 93 (zobrazuje sa 81-93)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
jan j. (pincol71) ID 84331 (4.6.2009, 13:33)
(mamca)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (janica251) ID 82644 (29.5.2009, 12:04)
dnes som robila na obed, je to rýchle a hlavne šťavnaté (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.5.2009, 18:49)
:-) tesim sa,ze sa ti recept pozdava a ze vam chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
danka b. (dannii1) ID 34355 (26.5.2009, 13:06)
aj ja to takto robim a je to paradne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.5.2009, 20:15)
najsamlepsie (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava N. (mirka111) ID 21138, mimibazar.sk/mirka111 (17.5.2009, 14:27)
my robime s rovnakym efktom tak, ze cestov nu len zlejem do sitka a ziadne dlhe odtekanie nieto este preplachovanie, ale co najskôr do hrnca s cibulkou a tiez je uzasne stavnaty :o))) je to vlastne to iste trosku vody navyse
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.5.2009, 14:42)
ako sa u nas na vychode hovori "i tak še da" (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (26.4.2009, 16:33)
Granadír robím často a podobne ako Ty.U nás je obľúbený a príprava netrvá dlho.Robím ho hockedy len tak na rýchlo na večeru keď už vidím že sa krútia a nemajú čo zbodnúť. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2009, 9:59)
;-) vdacne jedlo,vsak? u nas ho kedysi robievala iba babka,lebo pre mamku (aj pre mna v podstate,ale ja som sa nedala,pretrpela som tolko) to bolo moc tazke (nie na pripravu,ale na zaludok ci zlcnik). no a po rokoch ma k tomu zase priviedol manzel a zistila som,ze uz to zvlada bez problemov aj moj zaludok :-p
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.3.2009, 12:50)
inak, dnes som opekala cibulu na zvysnej masti z pecenej klobasy, bolo to vyyyyborneeeee (Y)
ODPOVEDAŤ
janka bartkova (bartka3) ID 59892 (11.3.2009, 15:48)
ja robim taky isty postup ale ked mam papriku tak ju nakrajam na rezanceky cervenu zelenu moze byt aj zlta dobre to vyzera mi to lllluukime (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.3.2009, 15:50)
uhm,moze byt fajne, vyskusam v lete,ked bude paprika taka "naozajstna" - vonava a stavnata (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (18.2.2009, 9:37)
Granadír všetci doma milujeme, robím ho rovnako, dávam ho ešte zapiecť do chrumkava do masťou vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča.
ODPOVEDAŤ
MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (18.2.2009, 9:24)
Ja ho robievam podobne akurat tie zemiaky nevarim zvlast ale na tom cibulovom zaklade a slaninka nakoniec da si len kto chce na tanier deticky nechcu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 18.2.2009, 22:01)
hm,takze varis zemiaky od surova v tej cibulke? o tom som nepocula este,ale vyskusam = - 1spinavy hrniec (Y)
no my sme zatial len dvaja, takze slanina moze byt ;-)
ODPOVEDAŤ
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (18.2.2009, 9:16)
(Y) toto je správny granadír (Y) (Y) (Y) robievam tak isto (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 20:13)
ten najlepsi (H)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (18.2.2009, 9:04)
tiez robievam casto a rada,odkedy nie je /suchy/ ^o)aby nebol suchy,pripravim si zemiaciky tak,ze ich nakrajam na kocky a potom necham roztopit cerstve maslo,a v tom dusim zemiaky.veeeelmi chutne.to ma naucila svokrusa,kedze mne sa stale vytvorilo suche cudo,pytala som sa ako ho robi ona :) skuste-poriadna mnamka. (pl) (X) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 20:14)
skusime :-p
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (12.6.2009, 22:39)
skusili ste? ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.6.2009, 8:53)
*-) no,priznam sa,ze zatial nie. joj,ale dala by som si. bohuzel, idem do roboty,takze dnes sa ziadne varenie nekona. :-S
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (17.2.2009, 19:37)
uzasny!!! spraskali sme ho za 5 minut. ;-) ;-) (clamp) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.2.2009, 7:26)
(Y) aj my, takze vseho-vsudy aj s pripravou je to 35 min. jedlo ;-)
ODPOVEDAŤ
Romana O. (obuska) ID 36087, mimibazar.sk/obuska (17.2.2009, 15:55)
a čo je MCK?
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (17.2.2009, 15:56)
mlete cierne korenie :-)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (17.2.2009, 15:55)
mleté čierne korenie :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 93 (zobrazuje sa 81-93)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu