Veronika H. (bonifac) ID 64036 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 297 návštěvníkov)
Vynikajúci domáci TRDELNÍK :)
[ recept č. 8256 zo dňa 26.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 500 g polohrubej múky 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice práškového cukru 250 ml mlieka 1 droždie štipka soli Posýpka: olej, škoricový cukor, vanilkový cukor, orechy, kokos, kakao
POSTUP PRÍPRAVY
1. Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások- do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.
2. Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak,aby sa prekrývali. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom.
3. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke. Ja som použila škoricový cukor. Môžete použiť orechy, kokos, vanilkový cukor, kakao,...
4. Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista. V plynovej rúre trdelník počas pečenia otáčame. V teplovzdušnej rúre nemusíme, upečie sa rovnomerne.
5. Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť. Ak sa nám nepodarí trdelník stiahnuť dáme ho dolu aj s alobalom a ten potom veľmi ľahko odstránime.
Z uvedeného množstva vyšlo 5 trdelníkov. Dobrú chuť!
PS: valček to prežil bez ujmy aj po niekoľkých trdelníkoch :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
valček pred úpravou |
|
do polovice upravený valček |
|
upravený valček |
|
trdelník pred pečením |
|
výsledok |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 102 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
Michal K. (Sweeper) ID 57437 (10.10.2009, 20:20) |
skvely recept, trdelnik som robil 1. krat v zivote, vsetko sa podarilo na jednotku, ziadne zosmyknutie trdelnika z valceka, je naozaj uzasny, uz nevladzeme jest |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (10.10.2009, 20:40) |
som rada |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (17.9.2009, 13:02) |
Ja mám taký nápad, ako by sa možno! (hovorím MOŽNO) dal piecť trdelník bez toho dreveného valčeka. Nechcem totiž valček zbytočne vystavovať riziku, a okrem toho, čím vyvaľkám ďalšie cesto, keď na valčeku budem piecť? Nechcem si kupovať ďalší valček, nechcem mať veľa zbytočných rárohov... Tak rozmýšľam že by som z plechoviek od ovocia (napr.ananás, jahod.kompót) urobila také valce- aspoň dva spojiť a napechovať ich papierom na pečenie, príp. alobalom a prestrčiť kovovou ihlicou z grilu, alebo niečim podobným...no a zvrchu to tiež obaliť alobalom... Ale vlastne že budem mať ďalšiu rárohu ale možno by ma nútila piecť túto dobrôtku častejšie Ak by to niektorá z Vás vyskúšala skôr ako ja, tak dajte vedieť tento bonifácky recept neustále sledujem Ešte jeden nápad... kdesi som to zazrela... cesto nalepovali na prevrátený srnčí chrbát... ale to nevypadalo nejak extra dobre Inak, Veronika, za recept vďaka |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (10.10.2009, 20:39) |
Skvelý nápad s plechovkami Ja to určite vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo A dala by sa využiť aj jedna plechovka a vznikli by malé trdelníčky ak by sa niekomu nechcelo spájať A dalšie cesto možeš vyvaľkať napr. sklennenou fľašou ako to tu už bolo spomínané a nemusíš sa báť,že sa valčeka niečo stane piekla som už veľa trdelníkov a stále vyzerá rovanko Ďakujem za inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| Kristína Z. (kikaZ) ID 7690, mimibazar.sk/kikaz (30.8.2009, 11:35) |
recept super,ale viete mi dakto poradiť v čom som spravila chybu?Každý jeden trdelník mi počas pečenia opadol z valčeka |
ODPOVEDAŤ |
| | Dáša G. (Dolynka) ID 851, mimibazar.sk/dasa (18.9.2010, 10:37) |
mne to tiež padalo, ale skúsila som špáradlom prichytiť konce a bolo to OK |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (30.8.2009, 13:16) |
to je mi ľúto že sa zošmykol skús nabudúce pritlačiť cesto viac na valček alebo skús namotávať cesto pevnejšie ak si valček potrela olejom tak nabudúce to skús bez oleja verím,že dalšie trdelníky sa podaria |
ODPOVEDAŤ |
| MAJA B. (barny) ID 2295 (22.8.2009, 16:34) |
super receptik len mne sa tiez ten alobal daval dole ked som ho skladla z valceka ale inak je mnamka |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (23.8.2009, 17:24) |
mi je luto ze sa zosmykol. treba skusat vlastny grif. su rozne hrubky alobalu moze to byt aj preto. predtym som tak nerobila ale aj mne raz s cestom padol dole.ja pre istotu davam najprv alobal po dlzke aj na rucky a na koncoch zakrutim a potom na to este raz alobal iba na valcek. s tym druhym alobalom sa ten trdelnik lahsie stiahne dole z valceka. ten prvy tam stale zostane. drzim prsty nech sa podari . a nezabudnut pritlacit navynute cesto aby to drzalo. |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka K. (lenorka) ID 16549, mimibazar.sk/lenorka (16.8.2009, 19:04) |
Ďakujem za super recept a nápad ako som ho našla,v tom momente sa piekol už v trúbe |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (20.8.2009, 10:13) |
Som rada a dufam ze sa podaril a chutil... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lenka K. (lenorka) ID 16549, mimibazar.sk/lenorka (22.8.2009, 19:57) |
No chuťovo bol super ,len môj nápad s papierom na pečenie nevyšiel Došiel mi alobal,tak som chytrá hľadala čo dom dal,skúsila,ale papier nasiakol vlhkosť s cesta a padalo mi z valčeka Nevadí,zjedol sa aj tak a dostala som pochvalu,že je presne ako origoš Skúsim znova a radšej s tým alobalom ,ja len,že aby to niekto neskúšal tak ako ja |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (20.8.2009, 10:14) |
Krasny podaril sa vyborne |
ODPOVEDAŤ |
| Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (13.8.2009, 23:49) |
No konečne som našla recept na trdelník . Už som dlho nad tým uvažovala, ako by som ho doma spravila, len som to uvažovanie nikdy nedotiahla do konca... Ďakujem, posielam zaň |
ODPOVEDAŤ |
Martina K. (sarka) ID 4188, mimibazar.sk/sarka (21.7.2009, 8:45) |
Jej super preceptíkkkkkkkkk hned to pojdeme vyskušať na piatkovú oslavu |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (21.7.2009, 11:50) |
to som rada |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (26.6.2009, 9:44) |
Parádny grif s tým valčekom Určite vyskúšam !!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (27.6.2009, 22:00) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana G. (173) ID 69808 (26.6.2009, 9:27) |
Včera so ho skúšala,bol veľmi chutný, nestíhal vychladnúť. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (27.6.2009, 22:00) |
som rada,že chutil |
ODPOVEDAŤ |
Lubica B. (chikitka15) ID 88450 (upravené 29.6.2009, 20:54) |
Dakujem za vyborny recept Vysli mi naozaj krasne trdelniky Problem som mala len s tym valcekom, pretoze alobal sa stale zosmykoval, ale inak to nie je vobec take zlozite, ako som ocakavala |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (27.6.2009, 21:59) |
tak to som rada |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (3.6.2009, 17:41) |
mňam, trdelníky milujeme ... poznačím si recept, uvidím, či sa odhodlám... |
ODPOVEDAŤ |
luboslava h. (atutulka) ID 54174 (2.6.2009, 22:00) |
Dakujem za recept nie som super pekarka ale tento sa mi vydaril,bol uplne ako original dakujem stal nas oblubeny kolacik. skladam korunu nad tou fintou.mna by to nikdy nenapadlo a pritom staci tak malo... Lubka |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (3.6.2009, 16:30) |
Som rada že sa podaril a ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Lubica B. (chikitka15) ID 88450 (31.5.2009, 10:44) |
trdelnik vyzera vyborne urcite to vyskusam, len sa chcem opytat, ci myslite, ze mozem cesto robit aj v domacej pekarni lebo pisete, ze treba dosypovat podla potreby muku. dosypujete jej vela? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (31.5.2009, 14:35) |
myslim,ze sa cesto kludne moze robit v domacej pekarni |
ODPOVEDAŤ |
| Viera M. (Vierka31) ID 5846 (22.11.2008, 18:22) |
Veronika, SUPER RECEPT!!!!!! Trdelniky milujeme a na prvykrat sa perfektne vydarili Budeme uz robit castejsie, perfektne!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (22.11.2008, 18:40) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Andrea H. (Anyah) ID 9111 (21.11.2008, 20:30) |
Veronika, dakujem za skvely recept, trdelniky boli vynikajuce a mali velky uspech odporucam vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (21.11.2008, 21:44) |
to som rada |
ODPOVEDAŤ |
Miriam K. (Mimka K) ID 63606 (16.11.2008, 14:20) |
Zienky ak sa nahodou stane to ye si obalite valcek alobalom a potom nemate cim vzvalkat cesto,proste pouyite flasu od niecoho,vina,alebo hocijaku sklenenu.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (16.11.2008, 15:56) |
aj ja som na vaľkanie použila fľašu aby to šlo rýchlejšie |
ODPOVEDAŤ |
| Jana O. (lancome26) ID 62506 (15.11.2008, 14:27) |
Trdelník vyšiel . Ja som dala 2 vrstvy alobalu a po upečení som trdelník zošmykla aj s alobalom, aby vychladol. Tak som mohla namotávať ďalší. Vďaka za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (16.11.2008, 15:58) |
som rada že sa podaril a nemáš za čo aj ja to väčšinou dávam dolu aj s alobalom,je to tak jednoduchšie |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia K. (ikuska) ID 11338, mimibazar.sk/ikuska (upravené 14.11.2008, 19:33) |
Tak, prave mi to nedalo a odhodla som sa aj ja ho upiect Prva varka je uz v rure Len som nemyslela na to, ze ked obalim valcek budem potrebovat este jeden A tak som musela utekat k susede a pozicat si od nej A uz cakame iba na vysledok A tiež sa mi nedal dať prvý výtvor dole. Ale pri dalších som už alobal troška potrela olejom a išlo to ako po masle |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika H. (bonifac) ID 64036 (14.11.2008, 22:48) |
je nevýhoda mať len jeden valček oplatí sa kúpiť ešte jeden som rada,že tento recept má taký úspech |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 102 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |