. .. .. .. .. .. .
. .

Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový - RECEPT 7420

TORTY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


[ recept č. 7420 zo dňa  ]


Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový


POTREBNÉ PRÍSADY

tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom.
Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

TYČINKOVÝ: tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno)
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!!
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke...
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť...
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Veľmi sladké miešané kompóty | Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový | LASANE >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 119 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Blanka M. (beckovka) ID 122406 (11.11.2009, 13:21)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (wash) (wash) (wash)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.11.2009, 16:29)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adela S. (kukuku) ID 2024 (2.11.2009, 15:47)
Najlepší krém aký som kedy robila (pl) (pl) (pl) (pl). Ďakujem za super recept. Adela+rodinka
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.11.2009, 16:30)
Adelka, rado sa stalo |:o)ja ďakujem za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (zuzanna75) ID 24998, mimibazar.sk/zuzanna75 (30.9.2009, 15:19)
Výborný receptík na krém, všetkým moja torta veľmi chutila, pýtali si aj duplu ;-) Len aj ja odporúčam dobre zchladiť šľahačku, min. cez noc, tych 12 hodin, pretože inak sa nevyšľahá, mám to vyskúšané (L). http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=596897
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.9.2009, 16:20)
Tortička vyzerá úplne úžasne (Y) (Y) (Y) hneď by som si dala kúsoček (zajic)Zuzka, ďakujem a pozdravujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena M. (Missie525) ID 12680 (5.9.2009, 18:26)
Lucka prosím ťa, aký pomer čokolád a smotany mám použiť, ak chcem krém robiť z Kinder tyčiniek? (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.9.2009, 19:07)
Z kinder tyčiniek som ešte nerobila, ale filmuška tu píše http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17070&user=25200 že 100g na jednu smotanu (L)
ODPOVEDAŤ
Ľubomíra N. (Lubinka) ID 4722 (5.9.2009, 13:40)
Krem z ladovych gastanov je super, kym som ho vyslahala, tak som skoro polovicu zjedla ;-) este vyskusam z bielej cokolady a z karamelu (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.9.2009, 19:08)
supééér (Y) (Y) (Y)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (27.8.2009, 18:18)
(hello) lucka. chcem sa spytat, ci na tento krem mozem dat aj tortovu oblatku *-) nevies mi prosim ta poradit??? ;-) este nemam tolko skusenosti :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.8.2009, 19:14)
Janka, neviem, pod oplátku som ho nedávala, ale keby som robila tortu s týmto krémom, dala by som ho všade, do vnútra, na boky, ale pod oplátku by som dala len tenučkú vrstvu masla s cukrom, lebo keď som dala v hrubšej vrstve pod oblátku, tak sa vlnila a vlhla a keď som dala tenulinkú vrstvu, tak bola v pohode. Viac poradiť neviem, lebo oblátku som používala len dva krát a mám len takúto skúsenosť (L)
ODPOVEDAŤ
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (27.8.2009, 19:32)
lucka dakujem a urcite vyskusam (L) uz sa nanho dlho chystam ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (mata1708) ID 56656 (20.8.2009, 22:17)
vyzera to naozaj dobre, nasa mala bude mat meninky a kedze je chudatenko alergicke na kakao, moc ocenujem napad s bielou cokoladou, len by som vas poprosila o radu, ci to mam dat do chladnicky hned take teple alebo najskor nechat vychladnut, (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (23.8.2009, 10:36)
Dúfam, že nepíšem neskoro, ale do chladničky to dávam také vlažné, určite nie úplne horúce (L) (L) (L)ďakujem
ODPOVEDAŤ
Martina S. (mata1708) ID 56656 (30.8.2009, 21:59)
vyskusala som, krem bol super (Y) akurat na buduce musim urobit viac ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (mata1708) ID 56656 (23.8.2009, 15:13)
(radost)Dakujem za odpoved, nieje neskoro (^)budem robit na buducu sobotu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (17.8.2009, 13:37)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=570871 biela cokolada
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=570872 kinder cokolada

;-) ;-) ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.8.2009, 21:47)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (29.7.2009, 16:13)
prvy pokus z bielej cokolady http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=376192
zase biela cokolada http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=445755
mliecna cokolada http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=463716
zase biela http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=466397
kinder cokolada http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=505104
ladove gastany http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=515724
mliecna cokolada http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=530496
biela cokolada a horka cokolada http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=533335
kofila http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=541602
horka cokolada http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=545087

zatial vedie krem z kinder cokolady ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.7.2009, 21:22)
:-omoje nervy, to nemá chybu (Y) (Y) (Y)aká cukrárka (clamp) (clamp) (clamp)veľmi pekne ďakujem za super komentár (Y) (Y) (Y)valím oči a pritom som ich obzerala, ale nie tak naraz ;-)si (*) (*) (*) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.6.2009, 19:38)
tento krem z kinder cokolady prave putoval do mrazaku vo formickach na nanuk ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 21:58)
och, to bude iná lahôdka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)dobrý nápad (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.6.2009, 22:18)
mam si dat ? nemam si dat ? bude to uz hotove ? ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 22:37)
je to práve akurát (Y) :-D
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (12.6.2009, 12:52)
je to skvele |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Božena F. (bofa) ID 25235, mimibazar.sk/bofa (10.6.2009, 15:39)
super nápad |:o) |:o) |:o) (^) (^) (^) (D)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 7:05)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lenka s. (želka) ID 37274 (9.6.2009, 13:23)
Lucka, tento krem je super, robila som ho tusim 12x, asi 9x pohoda, ale naposledy sa mi proste nevyslahlal, slahala som aj 0,5 hodiny a nic, ked som pridala stuzovac, zostalo to seknute... Cim to moze byt? A este sa chcem spytat, davate na kraje mantinely z masl. kremu ked robite vyssiu tortu? chcela by som skusit poschodovu, ale sa obavam ze ta napln vytecie...diiiik
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.6.2009, 7:04)
Lenka, to neviem čím to môže byť...že by tou šľahačkou *-)práveže by to tiecť nemalo, skôr ešte stuhnúť trošku v chlade *-) ja som s tým napatlala aj celú tortu a bola v pohode, tá lístočková v mojom albume je potretá s týmto krémom....
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (11.6.2009, 9:17)
moje vsetky torty boli plnene tymto kremom (L) (L) (L) len stale s inou cokoladou
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.6.2009, 23:59)
vyzerá to všetko úplne na zožranie :-p ale bojím sa do toho ísť. niekde som dokonca čítala, že tá šľahačka s čokoládou sa nemá variť, že vraj iba zohriať. tak neviem. a chcela som sa opytat, ked sa robí karamel, tak sa pred cukrom dava do nadoby olej? alebo prosto len čistý cukor tavime? *-) dakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.6.2009, 10:19)
Ahoj Kristínka, nemusíš sa toho báť, stačí to pol minútky prevrieť a je to, len záleží na šľahačke, musí mať 33%tuku. Na karamelový musí ísť na sucho, len čistý cukor. A keď by sa Ti náhodou nechcel krém vyšľahať, (trvá to dlhšie, hlavne ten karamelový, ale nakoniec sa vyšľahá )môžeš použiť stužovač na šľahačku (L)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (psjana) ID 58674 (4.6.2009, 17:20)
uhaaa dobry napad (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 23:20)
(L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (26.5.2009, 15:18)
Lucka, chcem sa spytat, ci tento krem mozem pouzit aj pod cokoladovu polevu, nerozpusti sa mi? vacsina teraz robi tie potahovane torty, tak sa radsej pytam *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.5.2009, 17:15)
To som ešte neskúšala, ja pod čokoládovu polevu dávam len lekvár, najlepší je taký hladký ríbezľový bez zrniečok, tento som si robila presne na to http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5909&user=9968
myslím, že tento krém by sa veru rozpúšťal a ešte aj miešal s polevou, teda aspoň mne určite, na zdobenie som ľavá ;-)takže skôr len ako plnka
ODPOVEDAŤ
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (27.5.2009, 9:00)
Luci, diky (L).......presne taky mam, taky zelatinovy, ribezliak kysly :-) ^o).......so sladkou plnkou bude fajnovy, pouzivam aj na zliepanie lineckeho peciva (Y).......
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.5.2009, 18:54)
hlasim ze aj s kinder cokoladou je tento krem mnaaaaaaaam... no, mala som po ochutnani co robit, aby skoncil na torte a nie v mojom bruchu (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.5.2009, 19:39)
(smich)to verím a ďakujem za hlásenie (Y) (Y) (Y)vyskúšam niekedy aj s kinder (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.5.2009, 19:50)
vedela som preco robim krem z 3 slahaciek ;-) ;-) ;-) torta tuhne v chladnicke ale slecny zahlasili ze bez torticky nejdu spat tak o chvilu snad bude aj fotka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (sisina) ID 9063, mimibazar.sk/sisina (25.4.2009, 21:54)
Robila som torticku s tymito uzasnymi kremikmi, vyslahali sa super oba (Y) (Y) (Y) az na to, ze mam pocit, ze po naplneni a odstani v chladnicke kremiky a hlavne ten biely akoby zredol a nedrzala po kope :-| neviem, kde som urobila chybu, a ci to ma tak byt, mate tieto kremiky huste aj neskor?? Inac chutovo super bomba |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 19:33)
Silvi ďakujem, som rada že chutia (F)len netuším prečo mohol zrednúť, mne sa to nestalo *-)možno záleží na čokoláde, ja neviem, biely som zatiaľ robila len raz a bol v pohode, táto tortička je ním plnená http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8926&user=9968 (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (sisina) ID 9063, mimibazar.sk/sisina (26.4.2009, 20:46)
Lucka, vidim, ze aj tvoja torticka je dost vysoka *-) najprv som si myslela, ze je to tym , ze je tazka na ten kremik, ale asi to bude cokoladou Orion 8-| tan, kde som si dala Kofily, bol tuhsi (Y) ale chutovo super, vazne bomba. Ty si ho mala uplne tuhy??
O 3 tyzdne peciem pochodovu na 1. svate prijimanie neteri, tak sa bojim, aby to neskoncilo rovnako (^)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 22:23)
Ja som, ak si dobre pamätám, použila bielu Milka čoko....krém bol taký akurát, on potom v chlade má buď trošku stuhnúť alebo ostať rovnaký a keď stuhne, myslím že to je tým, že korpus nasaje vlhkosť z krému, takže zrednúť by nemal (F)držím palce, nech sa tortička podarí na 1***** (^) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.5.2009, 19:52)
ja pouzivam obyc Tesco cokoladu, ci uz bielu alebo mliecnu alebo horku
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (26.4.2009, 21:10)
pridaj do kremu potom jeden stuzovac
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.4.2009, 22:24)
tiež super nápad, pre istotu..... a nič sa tým nepokazí (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka K. (zajko0024) ID 68328 (10.4.2009, 7:50)
ok Lucinka dakujem za radu,dnes (^)plnim a dnes ju aj spapame ,lebo nase (child1)ma narodeniny!!!!Dakujem a prajem tebe a celej tvojej rodinke krasne sviatky (velikonoce7) (velikonoce8) (velikonoce5)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.4.2009, 9:15)
Janka aj tebe krásne sviatky želám a aj (child1)všetko naj k narodeninkám (^) (L) (L) (L) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Janka K. (zajko0024) ID 68328 (9.4.2009, 19:46)
Maminky ,chcem sa spýtat neskusali ste davat pod tuto fantasticku plnku nejaky dzem?Mne sa uz chladi v chladnicke a zajtra idem plnit tortu no rozmyslam ,ze ci to nebude suche len krem a cesto....... *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.4.2009, 7:29)
Janka, dá sa dať aj džem pod krém..... aby nebol celý zákusok suchý záleží dosť aj od druhu korpusu, korpus do druhého dňa vlhkosť z krému nasaje (L)
ODPOVEDAŤ
Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (upravené 2.3.2009, 14:17)
Lucka toto je super krém ,žiadne zbytočné šlahania masla atď.... Chcela som odfotiť aj koláčik - roládu s banánom a nugátovým krémom no nestihla som. Tento víkend pečiem znova pre návštevu a skúsim s ladovými gaštanmi , už sa oblizuje celá rodina a krém sa už chladí v chladničke (zajic) (zajic) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.3.2009, 14:00)
Supééér (clamp) (clamp) (clamp)je jednoduchý a výborný (Y)Ďakujééém (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 119 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu