. .. .. .. .. .. .
. .

♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!! - RECEPT 40301

TORTY

ID 64179 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 418 návštěvníkov)


♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!!


[ recept č. 40301 zo dňa  ]


♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥  bez múky a pridaného cukru !!!


POTREBNÉ PRÍSADY

Kočky zlaté... Receptík na túto tortu som dostala od kamarátky Esterky, ktorú týmto pozdravujem ♥ V relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ju piekla Kamila Magálová. Je to torta pre všetky oslavy, svadby, krstiny, či len tak k nedeľnému posedeniu, proste všestranná a naozaj MAXI DELIKÁTNA !!! Garantujem úspech na všetky strany. ...A Ako opísala Kamila pri príprave torty : "Garantujem, že ju ani do chladničky nevložíte, nakoľko od stola nikto neodíde, pokiaľ sa celá nezje"

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je v obrázkoch... Tortička je za hodinku s prípravou aj 45min. pečením hotová. Nejde do nej ani deko múky a ani deko pridaného cukru. Nech sa páči, poďme piecť :-)
Pripravíme si :
KORPUS
8 vajec
2 gaštanové pyré (1kus má 250g)

PLNKA
2 šľahačky v prášku
3dcl mlieka
1 gaštanové pyré

+ potrebujeme
1 dcl rumu
kyslý džem
ozdôbky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Suroviny, ktoré budeme potrebovať. (zabudla som na rum a jedno gaštanové pyré sa mi tiež zatúľalo ešte v chladničke, tieto dve veci na obrázku chýbajú) Na korpus - 8 vajec, 2x gaštanové pyré VŠETKO? Áno, to je všetko :-)) Ostatné suroviny - 1 gaštanové pyré a 2 šľahačky + 3dcl mliečka na krém a džem + rum na korpus + nejaká milá ozdôbka :-)
Oddelíme si žĺtky a bielka do dvoch misiek...
žĺtky si minútku predšľaháme
do 8 žĺtkov minútku predšľahaných, pridáme 2 kusy rozmrazeného gaštanové pyré (1ks má 250g) (v obchodoch nájdete v mraziacich boxoch blízko zmrlín) Toto mrazené pyré je dochutené - cukrom a rumovou arómou, netreba ho prisladzovať, ani nijak dochucovať...:-)
...a šľaháme až kým...
...nám vznikne takýto tuhý nadýchaný krém
so štipkou soli si pripravíme tuhý sneh zo zvyšných 8bielkov...
-naše dve masy (gaštanovo žĺtková a sneh z bielkov)
postupne zašľahávame sneh do žĺtkovo-gaštanovej masy, aby sme tú nadýchanosť neporušili. Keď to budete robiť jemnulinko, bude korpus ako páperie :-) Takže jemnulinko, ako keby ste ho hladkali a postupne, po lyžiciach pridávajte sneh, kým sa všetok neminie...:-)
takto si ho pekne uhladíme vo forme... (táto foto mala nasledovať až po ukážke formy, ktorej fotky nasledujú hneď :-)
pripravíme si formu. Najlepšie bude, ak použijete takú, ktorej priemer má 26cm. Vymazaná maslom.
lyžica múky (bezlepkáčikovia nemusia formu vysypať múkou, stačí masielko a korpus pôjde tiež dobre von)
Korpus vložíme do rúry, ktorá bola predhriata na 180°C ale po vložení sme teplotu znížili na 160°C. Pečieme 40-45minút (ja som spravila kompromis a piekla som 43minút :-D )
rúru prosím neotvárajte... korpus krásne ešte podrastie... Veľmi záleží od rúry, na akom stupni budete piecť... Kamila uvádzala presne ako píšem. Vyhriať na 180°C a po vložení korpusu spustiť teplotu na 160°C. No niektoré rúry nepečú tak "efektívne" a treba nechať radšej tých 180°C aby sa korpus dostatočne dopiekol. Najlepšie je po vybratí korpusu, vpichnúť do stredu špajdlu. Ak po vytiahnutí budú na špajdli stopy cesta, treba ešte cca 5minútiek dopiecť...ak bude čistá, je to eňo ňuňo. Ja mám el. rúru a piekla som na 160°C 43minút.
...upečený korpus necháme cca pol hodinku posedieť a vychladnúť, aby sa nám ľahšie prekrajoval... (aby vás nepomýlila fotka, že mám za korpusom ešte jednu formu, tak to je druhá torta, ktorú som zároveň robila)
...po cca 10minútkach sa nám korpus vo forme sám od okrajov pooddeľuje - takto... :-) Vtedy boky formy oddelíme a necháme vychladnúť iba na podstavci.
korpus je nadýchaný, jemnulilinký a taký dobrý, že budete mať čo robiť, aby ste z neho neuštipkovali :-)))) Úžasne vonia po celej kuchyni gaštonovo rumovou vôňou :-) (v gaštanovom pyré je rumová aróma a dostatok cukru, nemusíte sa báť, že by bol korpus bez chuti - práve naopak)
Vychladený korpus prerežeme na polovicu. Ja to robím nitkou, ktorú ťahám celým stredom z jednej strany na druhú, vtedy je zaručene rovno prekrojený, ale kľudne použite nožík, alebo iné pomôcky...:-) Pracuje sa s ním dobre, ale musíte byť opatrné, lebo je veľmi jemnulinký.
spodnú časť pokropíme rumom (1dcl) Pravdaže, ak tortičku plánujete podávať detičkám, miesto Rumu zvoľte inú variantu - nejaký punčový rozvar s rumovou arómou, alebo šťavu z kompótu s rumovou esenciou :-)
preložte si už korpus na podstavec, na ktorom ju budete podávať...
Kamila uvádza, aby sa použil džem ríbezľový, malinový, višňový. Skrátka taký správne kyselkavý a ostrejší, aby bol príjemným spestrením pre chuťové poháriky. Ja som použila náš kyslý mirabelkový a veru som urobila MAXI dobre :-)
...
PLNKA - potrebujeme dve šľahačky v prášku (je to správna varianta, nakoľko živočíšna šľahačka by sa po chvíli poroztekala a nedržala by tak konzistenciu ako prášková) Nebojte sa, je to super chuť :-)))) Takže 2 šľahačky, 1 gaštanové pyré a 3dcl studeného mlieka
mlieko + šľahačky
spolu predšľaháme do polo tuha (cca 30sekúnd)
...pridáme rukami pomrvené rozmrazené pyré (1kus 250g)...
...a šľaháme aspoň 2,5 - 3minútky, aby krém poriadne narástol a držal ako "hluchý dvere" :-) Bude mať farbu bielej kávy, neodolateľnú vôňu a ak sa nezdržíte ako ja a ochutnáte, tak zistíte, že by sa dal jesť aj samostatne s malinami, jahodami, skrátka lahôdka neuveriteľná... preto radšej nechutnajte, aby zostalo do torty :-D
polovicu natrieme na korpus - porumovaný a natretý džemom
...takto :-) Nemusíte úplne po kraje, keď plnku zakryjete druhým korpusom, plnka sa časom krásne spojí s okrajmi. Nechajte kľudne 0,5cm od okraja voľné miesto.
Priložíme druhú polovicu korpusu a ideme potierať druhou polovicou plnky
...
dozdobíme podľa fantázie (ja som použila presne tie zdobítka, aké použila Kamila Magálová) Tortičku nechajte minimálne 3hodinky odpočívať - v chlade, aby nasiakla rumom, džemom a plnkou do špiku, ľahulinko sa krája, plnka nevyteká, nepotrebujete ani extra ostrý nôž :-D Ja som mala túto dopečenú o ôsmej ráno a koštovali sme o štvrtej poobede a bola presne akurát.
...v reze
tortička sa zjedla takou rýchlosťou, že som ju ledva nafotila :-) Výhodou je, že aj tí, ktorí veľmi sladkému neholdujú, si prídu na svoje. Jemná chuť, ľahký korpus, žiadne ťažké maslové, pudingové plnky, na ktoré sa mne osobne už aj ťažko pozerá...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Matovo-medovkovo- bazovy sirup | ♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!! | Kitty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 141 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (26.6.2011, 10:45)
Marika,no konecne som aj ja vyskusala tento tvoj uuuzasny receptik,a bola som neskutocne nadsena...mooc ti dakujem ,ze si sa podelila o nieco tak famozne (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)..ja som robila len z polovicnej davky,do mensej formy,a s inym kremikom,ale hned ako sa bude dat,vyskusam presne podla teba,aj s tvojim kremikom..joj,uz sa neviem dockat (radost) (radost) (radost) (radost) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (26.6.2011, 20:14)
Matiiii 8o| :-o
No to sa tešííííím, že si sa dala na môj receptoš, taká fantastikuš kucháročka, pekáročka ako ty ^o)
A ešte viac ma teší, že aj chutiloooo, teda aspoň korpus ,-)
Podel sa s inšpiráciou na krémik ^o) (D)
Ďakujem :-) :-)
A dúfam, že ďalšiu FB súťaž pri počte 200 návštevníkov tvojej FB stránky už vyhrám ja !!! (6) :-D :-D :-D
Lebo, slinky mi tiekli prúdom :-D
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (30.6.2011, 15:33)
Marika,zlata,dakujem ti moc za taku pochvalu (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F)torticku som nepiekla pre nas,je to ta poschodova ,co mam na blogu,a kremik som k tomu gastanovemu korpusu pouzila nutellovy..to len preto ,aby dobre drzal,slahackovy sa mi zdal malo tuhy na taku tortu..ale velmo sa tesim,kedy ju spravim pre nas,a origos podla teba (Y) (Y) (Y) (^) (^) (L) (L) (L)...a drzim palce pri dalsej sutazi (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (6.7.2011, 19:57)
Ďakujeeeeeeeeeeeeem za držanie palcov ,-) ,-) ,-)
Ten nápad s nutelou je super, možno vyskúšam ,-) |:o) |:o)
(L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (26.6.2011, 9:49)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=808748 Ahoj Marika, takže tortičku som robila opäť, hlavne pre synov, ktorí boli na internáte a cez víkend ich mám doma, tak som zvedavá, čo na ňu povedia. Na budúci týždeň nás čakajú promócie, ale niesť tortu tam nebudem, pretože v jeden deň budú aj v Trnave a hneď bežíme do Brna, tak si ju dáme v predstihu dnes. Aj ten Tvoj vynikajúci šalát dnes robím, nech to stojí za to! Ahoj! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (26.6.2011, 20:11)
Darinka, to sa veľmi teším, že takto boduje (^) a opäť dostala priestor na tvojom stole (*)
Užite si celá rodinka toto príjemné cestovanie a gratulujem k promóciám (Y) Musíš byť hrdá mamina [A] (L) (L) (L) (L)
Dúfam, že aj parížák chutil :^) ,-)
(L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (suzzanne) ID 124825 (20.6.2011, 9:29)
ďakujem veľmi za recept , hneď keď som ho zbadala, tak som vedela, že ju spravím pre otca, lebo on miluje gaštanové pyré a teda tortička je naozaj vynikajúca (clamp) (clamp) (clamp) naši sa nevedeli dojesť, určite budeme robiť na oslavy |:o) krásne sa vydarila, naozaj veľká spokojnosť (Y) (Y) ešte raz ďakujem, že si sa podelila o recept, len by nás doma trošku zaujímalo odkiaľ tento receptík originál pochádza?
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (20.6.2011, 10:34)
Zuzi, Kamila v relácii hovorila, že je z Maďarska, z nejakej veľmi známej preslávenej cukrárne :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (20.6.2011, 9:41)
Zuzka, na začiatku sa to dočítaš :-), robia ju Kamila Magálová, ak ťa to viac zaujíma, pozri si v archíve, je to z 3.4.2011 :-$ :-$
(L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (suzzanne) ID 124825 (22.6.2011, 8:47)
Ďakujem za odpoveď, mysleli sme si s tatom mojím, že asi to bude z Maďarska, on pochádza od Nitry a vravel, že tam na juhu sa to jedlo bežnejšie(myslím gaštanové pyré) ako u nás hore na severe, tak sme si mysleli, že originál recept bude asi z Maďarska, ešte raz ďakujem (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (15.7.2011, 13:11)
presne tak Zuzka, ja som vyrastala v Nových Zámkoch a hockedy v nedelu ked sa nám nechcelo s mamou piecť -urobili sme si strúhané gaštanové pyré so šlahačkou a bola mnamoška za chvilu hotová ...ale to už bolo dáávno :-D
(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (23.6.2011, 11:24)
:-) áno v Maďarsku sa pyré papá veľmi často, môj dedo pochádzal z Lučenca a ako malá si pamätám, že mi ho často strúhal na zmrzlinu, takže ja mám pyré zafixované hádam od 1roku ,-) |:o) Je to dobrotka (Y) A vždy si na neho spomeniem [A]
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (18.6.2011, 14:31)
Nenašla som v komentároch, ale neskúsil ju niekto do plechu? :^)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (18.6.2011, 18:03)
teda finky super nápad (Y)
To my "fínky" si vieme všetko spraviť podľa svojho, že?
Vyskúšaj, ja skúsim tiež (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (19.6.2011, 12:53)
Finka, tak skusila som, ale predsa len do tortovej formy :-))) Uz sa chladi, tak uvidime...aj ja som po upeceni mala ten korpus taky vlhky, ale myslim, ze to bolo tym gastanovym pyre :-))) Vdaka ze si sa podelila s receptom!!!
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (19.6.2011, 21:25)
Ďakujem ja (Y)
ODPOVEDAŤ
Bertova A. (Finky) ID 8784 (19.6.2011, 12:53)
Finka, tak skusila som, ale predsa len do tortovej formy :-))) Uz sa chladi, tak uvidime...aj ja som po upeceni mala ten korpus taky vlhky, ale myslim, ze to bolo tym gastanovym pyre :-))) Vdaka ze si sa podelila s receptom!!!
ODPOVEDAŤ
adriana m. (adula75) ID 57756 (16.6.2011, 17:21)
(Y) (Y) (Y) Neodolala som a dnes som ju upiekla, je famóóóózna (clamp), môžem len odporúčať aby vyskúšali aj ostatný, receptík určite posuniem aj ďalej, ďakujem za receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (17.6.2011, 9:13)
Aďula, nemáš za čo (Y)
Teším sa, že mala (^) úspech |:o)
(L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (16.6.2011, 11:32)
Marika chystám sa upiecť zajtra ^o) ešte som ju nepiekla, ale z pohľadu a postupu by som to mala zvládnuť ,-) ale teoreticky to posúvam, kde sa dá :-D ešte otázočka, nemám rumom môže byť aj amaretto *-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (16.6.2011, 18:55)
Bibi, idéééééééééééš 8o| 8o| (kolo) ,-)
Môžeš použiť bárs čo, kľudne aj Amareto, čo nájdeš v rodinnom bare (smich) ,-)
No už sa teším na výsledok ^o) ^o) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (18.6.2011, 13:07)
moja (F) (F) (F) foto más v maile (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (18.6.2011, 13:28)
|:o) akurát som ti odpisovala ,-) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.6.2011, 20:23)
Tak aj u nás už mala premiéru a zožala chvály, mali sme ju cez víkend na oslavy, ten korpus je neuveriteľne jemný. Mala som veľké vajcia, bola plná 28 cm forma a piekla som ju presne hodinu. Vyskúšam ju aj s klasickou šľahačkou so stužovačom. Ďakujem za super recept. A takto vyzerala tá naša http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=806487
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (15.6.2011, 8:46)
Irenka, krááásna podarená (^) (Y)
Teším sa že chutila a zožala úspech (radost) (radost)
Ja sa na ňu opäť chystám v sobotu ^o) ,-)
(L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
adriana gajdosikova g. (tinesa) ID 135219 (14.6.2011, 13:16)
dakujem za recept, ja milujem gastanove pyre, tak cez vikend som torticku spravila, podarila sa a aj chutila :)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (16.6.2011, 9:22)
Adi, nemáš za čo (Y)
Som rada, že pochutila (^) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (13.6.2011, 9:02)
:-) :-) Marika, to je uzasny recept!!! :-o :-o piect bez muky je moj sen a gastanove pyre zboznujem, aj ked ho tu na severe europy nedostanem :) torticku teda upeciem v lete na Slovensku, neviem sa uz dockat (L) (L) (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (14.6.2011, 17:11)
Evi, budem sa tešiť keď dáš info ako chutila (^) a potom si vezmi pyré do zásoby domov, aby mohli aj severania okoštovať ,-) [A]
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.6.2011, 20:26)
Ahojte kočky pekáročky, už sme doma z dovolenky :-S ,-)
Na všetky nezodpovedané otázočky rada do pár dní odpoviem, tak snáď ešte moje rady poslúžia :-)
Teším sa, že ste sa dali takto húfne do pečenia tejto super (^)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (12.6.2011, 21:18)
Ahoj a vitaj späť! V piatok nám do práce doniesla kolegynka túto tortičku, tak sme si zamlsali, bola skvelá, škoda, že som ju neodfotila... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (upravené 13.6.2011, 8:32)
Darinka, to je teda škoda... :-S Ale hlavne, že si si pochutila |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (susieB) ID 14582 (12.6.2011, 12:46)
recept vyskusany, torta chuti fakt super :-) nemala som ziaden problem s pecenim- piekla som cca 50 minut kym som vizualne a spajlou nevyhodnotila, ze cesto je uz ok. preto odporucam kazdemu, aby piekol podla skusenosti so svojou rurou, ten cas 45 minut je podla mojho nazoru orientacny. (F)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (16.6.2011, 21:01)
Zuzi super, teším sa (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (12.6.2011, 17:24)
presne Zuzka, o tom píšeme stále (Y) (Y)
(L)
ODPOVEDAŤ
Zdena K. (zdena169) ID 29601, mimibazar.sk/zdena169 (11.6.2011, 21:05)
Ďakujeme za receptík, tortička mala veľký úspech (Y)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=805750
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.6.2011, 20:27)
Kráááááááááááááááásna (Y) |:o) 8o| (^) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (12.6.2011, 11:24)
Zdenka, aj bude mať na druhý krát ešte vačší :-p
|:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (zuzana1403) ID 47223, mimibazar.sk/zuzana1403 (11.6.2011, 14:17)
(Y) (Y) (Y)a už krásavica čaká v chladničke (^) (^) (^) (zajic) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (16.6.2011, 20:37)
Zuzíííííííííííííí (Y) ^o)
No aká bola? ^o) ,-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (zuzana1403) ID 47223, mimibazar.sk/zuzana1403 (18.6.2011, 7:16)
fajnovááááá, (cinky)povedal, že nič lepšie v živote nejedol ,-)on je na gaštany (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (18.6.2011, 10:23)
^o) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost)
to sa veľmi teším, môj povedal niečo podobné ,-)
ODPOVEDAŤ
Viola D. (violka60) ID 124062 (10.6.2011, 13:40)
Už ma to prebolelo, aj majster tesár si sem - tam švihne popri kolene. Ďakujem za rady, o týždeň vyskúšam znova, budem mať inšpiráciu..... (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (18.6.2011, 13:06)
(L) (L) (L) (L) verím, že sa podarí na 100% |:o)
ODPOVEDAŤ
Viola D. (violka60) ID 124062 (8.6.2011, 12:56)
Tešila som sa ako malé dieťa, že si konečne upečiem tortičku nie veľmi sladkú a predsa to bude tortička, pre mňa. Ostali mi oči pre plač, všetko bolo presne ako má byť, pečenie trvalo 45 minút, na vrchu sa už robila "povážlivá" kôrka, ihlica z cesta vyšla pri skúšaní pekne "čistá", chladla presne podľa popisu, ale keď som ju prenášala na podstavec :-o, prelomila sa v strede a vypadol kus dobrého ale nedopečeného cesta. Dnes mám sviatok a žiadnu tortičku :´(. A ešte aj prší, nebude grilovačka :-|. Kde som spravila chybu?????
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (9.6.2011, 17:42)
Chyba pečenia. Ak je korpus vysoký, treba ho prikryť alobalom, aby sa piekol rovnomerne, zatiaľ čo nemôže napovrchu zhorieť. Takže pečte s alobalom a pri konci pečenia alobal preč a dopiecť vrch. Ďalšia chyba - s ihlicou nevyskúšate, či je cesto upečené, treba drevenú špajľu, na tú sa nachytí surové cesto. Surové cesto vo forme pred pečením trocha "povytláčajte do strán, aby Vám nevznikla v strede surová bublina. Piecť treba nie príliš dlho, lebo cesto vyschne, nie krátko, lebo bude v strede surové. (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.6.2011, 16:20)
Violka, akú máš rúru ? plynovu, elektrickú ? velmi veľa záleží od rúry :-$
každá si musíme poznať tú svoju rúru a na nu fintičky *-)
na tých 160 stupnov nie každá rúra pečie rovnako
ja stále skúšam špajdlou, tá sa mi zdá lepšia -ako ihlica

(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Viola D. (violka60) ID 124062 (9.6.2011, 16:02)
Mám elektrickú rúra, neviem kde sa stala chyba, viackrát som pichla a vždy bola ihlica čistá. S piškótou, ani s kysnutým, s nijakým cestom nemám problémy. Tak neviem, skúsim o týždeň keď mi dieťa príde domov. A ďakujem za radu, kúpim si špajdle. (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (9.6.2011, 16:31)
nechápem -kde mohla byť chyba *-)
dala si rozmrazené pyré -ako ti radila Marika ? :-$
jedine, že máš trochu staršiu rúru a mohla by sa tortička piecť aj pri 180 stupnoch *-)
(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (7.6.2011, 12:05)
Urobila som z 1/2 dávky roládu, plnku z celej dávky, navrch čoko polevu. Famozne.
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (7.6.2011, 13:14)
Andulka : foto, foto (H)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (8.6.2011, 7:57)
Foto sa nestihlo, možno nabudúce. Roláda sa dáva do horúcej rúry a pečie sa len 10 minút. Podstatné je dobre vymastiť pečiaci papier a po vybratí z rúry hneď stiahnuť roládu aj s papierom z plechu. Neprilepí sa na papier a kľudne sa môže nechať na papieri vychladnúť a zatiaľ si urobiť plnku. Na papieri sa aj zatočí (plnku na posledných 10 cm nenatierať, aby sa plnka nevytlačila).
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (13.6.2011, 8:36)
Teda Anka, to je super nápad s tou roládou (Y)
Škoda, že nemáš foto :-S Určite vyskúšam aj ja |:o) (Y)
Ďakujem krásne za super tip :-) (L) (L) ^o)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (6.6.2011, 18:34)
dievčence, zdravím Vás |:o)
Marika je na dovolenke, ale ked máte nejaké otázky na tortičku, rada Vám poradím :-$
som rada, že sa receptík takto ujal a darí sa vám ho upiecť (Y) (Y) (Y)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
margareta i. (pegy) ID 5316 (8.6.2011, 10:09)
Pridavam mazacku pochvalu za bombovu tortu. Aj nasi masozravi chlapi sa zalizovali a recept uspesne sirim dalej. Jedina"nevyhoda" receptu je ta, ze sa mi hotova torta takmer nevosla do chladnicky. Narastla taka vysoka, ze som ju musela prekrojit 2x a spratana bola nadzvukovou rychlostou. Este raz, velka vdaka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (17.6.2011, 19:44)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) toto sa super číta (clamp)
Som veľmi rada, že mala (^) doma úspech (Y)
(L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.6.2011, 10:23)
Pegy, toto množstvo ingrediencií je na priemer tortovej formy 26 cm, ak máš menšie formu napr : 20 cm - stačí 6 vajec, 2 pyre, 1 prašková šladačka :-$
(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
margareta i. (pegy) ID 5316 (8.6.2011, 11:36)
Prave ze mam 26 cm formu, ale cerstve maxi vajicka od susedy. No paperovy paplon je suvix oproti tomuto opusu. Baby sa aj snazili krajat si akoze tensie kusky, ale potom to vsetci vzdali a zrali a zrali a zrali, az nebolo co :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (18.6.2011, 13:08)
,-) ,-) ,-) (Y) (Y) (Y) to sa teším (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (6.6.2011, 13:28)
super ,vyskúšam upiect (cinky) na narodeniny ,tak snáď bude mať aj u nás taký obr úspech (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (20.6.2011, 8:15)
Jani, budem sa tešiť keď vyskúšaš :-)
Potom daj vedieť ako chutilo (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (6.6.2011, 12:23)
tak tato bola vcera u nas, vdaka za super rychly a hlavne famooozny receptik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804694
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.6.2011, 20:30)
Prekráááááááááááááááááááááááásna 8o| (Y)
Bože, ale mám chuť...a to som 3kilá pribrala na dovolenke, čo ledva dýchame aj smanželom ,-) ,-) ale túto (^) by som si hneď dala (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Drahomíra V. (drahaval) ID 5631, mimibazar.sk/drahaval (5.6.2011, 21:58)
Vyskúšané , ochutnané, do hodiny zožraté ( do slova ) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.6.2011, 20:31)
Drahuška, supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer 8o| (Y)
To ma veľmi tešííí (zajic) (radost) (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 141 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu