. .. .. .. .. .. .
. .

***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY*** - RECEPT 35553

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 1104 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 228 návštěvníkov)


***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY***


[ recept č. 35553 zo dňa  ]


***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY***


POTREBNÉ PRÍSADY

...tak maminky, recept na"pardubický" perníček tu možno nenájdete, možno áno, ja pridávam ten svoj... je naozaj úžasný, nie je to klasický medovník, je to ešte čosi viac, perníčky sú mäkulinké a prudko jedlé... plnené skvelou sladkokyslou plnkou .. no uvidíte samé, keď ho vyskúšate...

POSTUP PRÍPRAVY

.....
a ideme na to....
...z jednej dávky vyjde cca 100-110 celých perníčkov... záleží od veľkosti vykrajovačky a taktiež na akú hrúbku si cesto vyvaľkáte...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

SIRUP: 1kg kr. cukru, 1/2l vody 2kávové lyžičky sódy bicarbony - varíme 5 minút za stáleho miešania....necháme odstáť 5 hodín
CESTO: 2kg hl. múky , ja som dala špeciál...38dg medu, 8dg džemu, 4 celé vajcia, 2dg salajky, 1prášok do pečiva, 2kávové lyžičky škorice z o surovín vypracujeme cestíčko.... do neho vylejeme pripravený a odstáty sirup a necháme 12 hodín odležať v chladničke
...takto vyzerá vypracované cestíčko....po odležaní... po 12 hodinách, ak sa vám zdá masa riedka, pomôžte si múkou, aby ste dostali taký pekný nelepivý bochník...ak máte pocit, že sa lepí, v kľude múku pridajte.. cestíčko musí byť pevné, nie lepivé...je to naozaj náročné vypracovať pekný bochník.. ale verte, všetko závisí práve od toho ako si dáte záležať na vymiesení cesta a na jeho vypracovaní- vymiesení... masa nesmie byť riedka....
a tu je časť cestíčka z tej veľkej misy.... cestíčko si vyvaľkáme na 5mm, nie tenšie!!!
takto si cestíčko vyvaľkám a vykrajujem...robievam vždy kolieska, nakoľko tvar sa aj tak pri pečení trošku deformuje...
.....a ukladáme na vymastený plech... mne sa zmestilo 20 koliesok... nedávajte ich bližšie, lebo ešte narastu a zlepili by sa:).. pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 160stupňov a rúru aspoň 7 minút neotvárame- perníčky by spľasli...
tak a tu sú perníčky už upečené.. vidíte ako sa zväčšili??? nepečte ich v rúre dlhšie, aby nevyschli... ak sa vám aj bude zdať, že je to málo, tých 10 minút je naozaj až-až... z plechu ich vyberáme nie zahorúca. lebu sú mäkučké.. počkáme, kým trošku vychladnú......
je ich požehnane... kuk... z nich si 30 koliesok odoberieme bokom a pomrvíme... budú v plnke:)....
no a tu sú suroviny na plnku, ktorou budeme kolieska-perníčky zlepovať...30 koliesok sa rozmrvi, zaleje horúcim čiernym čajom-dala som doň 2 lyžičky cukru-môžete dať aj viac ako za pohár, a 1dl rumu, kto má rád rumovejšie, kľudne nech dá viac.. v tej plnke sa to stratí.... do plnky ešte pridáme 10dg orechov a džem-podľa chuti, ja som dala ríbezľovo-malinový-ak chcete aby to bolo šťavnaté a kyslasté, s lekvárom nešetrite, ja som dala celý nafotený a aj polovicu ďalšieho téglika:), orechy samozrejme zomelieme a všetko dokopy zmiešame....
... asi takáto plnka by to mala byť:), môžete ju vkľude urobiť aj mokrejšiu...záleží od vašej chuti a ľubovôle.... a
...no a takto časť perníčku natrieme a spojíme s druhou časťou...
... tu sú zlepené perničky, ešte smutné, neozdobené...., no hneď to napravíme....
no a tu je poleva.... ja kupujem tieto čokoládové peniažky v COOP Jednote, nekupujte lacné čokolády, naozaj, táto je super, a výsledok stojí za to... 200g čokolády rozpustíme nad parou s 200g cery a vrchnú časť perníčka namočíme a ozdobíme...
a takto vyzerajú namočené v poleve a posypané guľôčkami...
odporúčam ich jesť na druhý deň, čo ale nevydržíte(viem o čom píšem), a budete degustovať... perníčky sú úžasné , keď sú odležané, kedy úúúúúúplne zmäknúúúú a čím dlhšie stoja tým sú mäkšie.... uskladňujte ich v dobre uzavretej nádobe, aby nevyschli a nestvrdli.. prajem krásne Vianoce a dopečenia:)
.. táááááááák a ešte jedna na záver.. tu je len časť perníkov, ktoré som dnes zliepala a namáčala do čokoládky.... no nemáte chuť si zobrať??? Pozývam vás na skvelý recept:))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Myšky pre Mišku | ***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY*** | Somlói galuska >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 112 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (6.12.2011, 16:29)
receptov na perníčky nie je nikdy dosť :-) :-) :-) :-),najbližšie bude na rade tento (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (9.12.2011, 8:22)
Darinka, som rada, že ste si ich vybrali (F) (F). (F).. nech sa podraria a pochutia (andel) (andel) (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Martina G. (merykey) ID 87523 (30.11.2011, 18:37)
chapem to dobre, ze do cesticka nejde ziaden tuk? aby sa mi vydarili ^o) dakujeeem
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (1.12.2011, 7:39)
áno Martinka,,,, nejde... všetko je uvedené v popise a podľa neho treba postupovať (Y), držím palečky, určite sa vydaria (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina G. (merykey) ID 87523 (8.12.2011, 12:41)
nedalo mi nepochvalit tento uuuuuuzasnyyyyyy recept (L) najprv mi nikto nechcel verit ze sa to bude dat jest lebo teda pri peceni sa vsetci dusili, ze co to skusam za "alchymiu" ale po naplneni sa zrazu zacali stracat, ze to vyzera tak ze do vianoc urcite nevydrzia. su ozaj famozne, dakujem za receptik |:o)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (27.11.2011, 18:56)
Robila som take uz 2krat a mali uspech. Minuly rok som vynechala, ale spravim ich teraz. Su ozaj skvele.
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (6.12.2011, 11:03)
Ivka, som rada, že si si ich vyhliadla... tie moje sa práve pečúúúúúúúúúúúúú ^o) ^o) ^o) (andel) (andel) (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (26.11.2011, 20:44)
mmmmmmmmmmmmm (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (26.11.2011, 20:19)
...vyskúšané...sú ozaj famózne...môžem vrelo odporučiť...a tá salajka...myslela som si, že to bude horší zápach...ale v pohode... (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka M. (slavka.1) ID 149796 (26.11.2011, 19:55)
Tak už viem, prečo ten názov.... sú naozaj famózne... len majú jednu chybu - do vianoc nevydržia.... takže budem robiť ďalšie....
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (29.11.2011, 16:27)
áno, súhlasím, sú prudko jedlé , priam žravé... a skvelo sa hodia na besiedku deťom do škôlky i školy (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (26.11.2011, 19:01)
(L) tu sú moje, bola to drina ale stáli za to ,-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) http://archaa-slavka.blogspot.com/2011/11/adventne-pernicky.html?spref=fb
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (27.11.2011, 18:30)
jéééééééééééééé Sláááááááávka, tak tie sa neskutočne podarili, sú prekráááásne.... kde si prosím kúpila tie ozdôbky.... tvoje perníčky vyzerajú ako z časáku (Y) (Y), (Y) (Y)som veľmi rada, že sa podarili a isto tak budú aj chutiť :) (Y), (Y) (Y)ďakujem za komentár aj za zverejnenie ďalej... (Y) (Y) (Y)a veru advent môže začať (kolednici) (andel) (kolednici) (andel) (stromecek) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Judita G. (juditzm) ID 169790 (10.11.2011, 11:20)
recept mám uložený ešte od minulého roka a teraz by som ho chcela vyskúšať, len neviem ako dlho dopredu ich môžem urobiť, aby sa do vianoc nepokazili ? *-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (12.11.2011, 13:34)
v pohode ich stačí urobiť začiatkom decembra... inak ja ich robievam okolo 15.12.. držím palce, nech sa vydaria (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.11.2011, 9:04)
(Y) (Y) vyzerajú KRÁSNE..proeím ťa, musí tam byť tá salajka ? troška sa toho bojím, vraj to smrdí ako tchor 8-|
Nedá sa tam dať napr sušené droždie miesto tej salajky ? Inak - musí s tým byť robota, ale vyzerajú na zožratie (zajic)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (4.11.2011, 22:16)
Jani, salajka smrdí len keď to pečieš.. a cítiť to ako amoniak... netreba sa toho báť... je to chvíľka... ako ich vyberieš upečené z trúby... postupne ten zápach odchádza... žiaľ neviem, či by sa to dalo nahradiť.. a preto ani nič nejdem odporúčať.... ale prosím ťa, hádam tú chvíľku vydržíš.. ja som teda tchora nikdy necítila, ale toto sa vydržať veru dá... a "Čo ťa nezabije, to ťa posilní" :-D :-D :-D, držím palečky, sú ohromnéééééééééééééééé (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (7.11.2011, 7:25)
:-D :-D No dobre, tak to teda skúsim nejak vydržať :-) :-$
Len ešte som tú salajku nikde nevidela...ani v tescu, ani v bille...
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (zuzankah1) ID 187589 (30.11.2011, 23:42)
v kauflande majú
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (6.12.2011, 10:00)
(Y) ďakujem, skúsim pozrieť
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (3.11.2011, 19:58)
Snáď tento rok sa už k ním dostanem :-$ ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (26.11.2011, 21:18)
Alžbetka, len to nezmeškaj.. vrele ich odporúčam... sú pravé Vianočnééééééééé 8o| 8o| 8o| (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (3.11.2011, 18:34)
mňammmm (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) vyzerajú dobre (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (3.11.2011, 17:38)
Tak tieto perníčky môžem len a len odporučiť.Pečiem ich už roky a u nás doma sú najperníčky.
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (26.11.2011, 21:17)
Zdenka, veru aj u nás sú každoročnééé , Vianoce si bez nich nevieme predstaviť (Y) (Y) (Y), nesmú u nás chýbať (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (zuzankah1) ID 187589 (31.10.2011, 8:52)
vyzerajú skvele pridávam si ich na zoznam vianočného pečiva !!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (31.10.2011, 10:08)
ďakujem Zuzka, veru tieto nemôžu chýbať počas Vianoc, držím palce aby sa vydarili :) |:o)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (27.10.2011, 21:26)
(Y) (Y) (Y)...kvôli týmto perníkom som sa aj zaregistrovala (comp), aby som sa podelila o skúsenosť s nimi, sú ozaj vynikajúce... (clamp) (clamp) (clamp)...robila som ich presne podľa receptu a vydarili sa...úžasný receptík (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (28.10.2011, 19:47)
jéééééééééééé, tak toto je POCTA, naozaj si to moc-moc vážim a tieto slová hrejú pri srdiečku (pusa) (pusa) (pusa), juj aký to je skvelý pocit, keď niekomu človek urobí radosť, alebo keď sa niekomu páči niečo a dokáže také isté niečo urobiť.. a potom sa ešte aj POĎAKUJE... ja ďakujem za to, že sú ešte aj takýto ľudia ako ste vy (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
gabriela w. (piškot11) ID 67651 (12.10.2011, 17:42)
tyhle musím vyskoušet! Vypadají užasně. :-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (31.10.2011, 10:09)
ĎAKUJEM mockrát za pochvalu.. perníčky tak aj skutočne chutia.... (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (12.10.2011, 16:21)
Poznám tento recept . Perfektné . Je ich veľa . Robím ich na vianoce , pohrám sa s ozdobou - sú potom ešte chutnejšie . (santa) (santa) (santa) (santa)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (12.10.2011, 19:57)
veru, aj my ich tradične robievame na Vianoce a čím dlhšie odležia, tým sú mäkšie a mäkšie... naše deti ich milujú (zajic) (zajic) (zajic) (zajic), zvyknem robievať aj na besiedku do školy (Y) (Y) (Y) (Y), sú úúúúúúúúúžasné 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dominika F. (dominika28) ID 205697 (9.9.2011, 20:20)
co je prosim vas salajka?
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (veronicka1901) ID 15530 (12.10.2011, 16:38)
To je taky druh suseneho drozdia. U nas v obchodoch ho mavaju tam, kde byvaju prisady na pecenie
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.9.2011, 9:59)
salajka je jelenia soľ - kypriaci prášok.... Používa sa v niektorých receptoch namiesto prášku do pečiva.Keď sa pečie niečo v čom je salajka, cítiť hydrouličitan amónny. Je to normálne, tak aby ste sa nenaplašili, ako potom chladne, tá typická vôňa vyprchá.... dostať ju kúpiť v potravinách....pri kypriacom prášku, a vanilke.... :-) :-) :-), držím palce, stojí za to .. vyskúšať tento recept.... (L)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (19.3.2011, 12:06)
Odporúčam vyskúšať perníčky aj k prichádzajúcej Veľkej noci... (Y) (Y) (Y), polievačom do výslužky, ale aj na veľkonočný stôl (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Bea H. (klara9) ID 8885 (23.2.2011, 17:07)
dobry den, chcem sa opytat ci podla vas cesto moze stat aj dlhsie ako 12 hodin
dakujem
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.2.2011, 10:18)
určite môže... najlepšie je, keď cesto na medovníčky zreje čo najdlhšie... tým, že bude stáť dlhšie určite nič nepokazíte (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JankaS7) ID 68065 (6.1.2011, 19:39)
Len sa chcem uistiť: keď spracujeme cesto a nalejeme tam sirup, tak ho zase s tým sirupom spracujeme a tak necháme odležať? Dík. Jana
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (12.1.2011, 17:24)
Janka, áno (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 112 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu