. .. .. .. .. .. .
. .

Kubánska torta - RECEPT 23309

TORTY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 370 návštěvníkov)


Kubánska torta


[ recept č. 23309 zo dňa  ]


Kubánska torta


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 120 g kryštálového cukru, 2 lyžice mlieka, 120 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva***Parížska šľahačka: 500 ml smotany na šľahanie – 33%, 50 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g kakaa***pikantný džem, banány***100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, 1 lyžička oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Lahodná torta s banánmi a parížskou šľahačkou - možno ju poznáte aj pod názvom Kuba rezy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme mlieko
a vyšľaháme do bohatej hustej peny.
K múke pridáme kakao a prášok do pečiva, premiešame (do korpusu som dala tmavé kakao, do plnky z neho už nezvýšilo, tam som pužila také obyčajné a rozdiel je dosť viditeľný, takže radšej použite kvalitné tmavé kakao aj do plnky)
pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva – po lyžiciach a zároveň šľaháme,
tortovú formu (ja som použila formu o priemere 21 cm) vymažeme maslom a položíme papier na pečenie, vystrihnutý na veľkosť spodnej časti formy - papier na pečenie sa mi neposúva a mám istotu, že cesto sa mi nedostane pod papier, papier znovu vymažem maslom a vysypem formu múkou, vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160° C približne 20 min., ak budete potrebovať po skúške špajľou cesto dopiecť, prikryte vrch alobalom a nechajte dopiecť podľa potreby.
Parížska šľahačka: smotanu na šľahanie vlejeme do kastrólika, pridáme cukor a vanilkový cukor, rozmiešame, privedieme do varu, necháme krátko povariť, asi len minútku.
Vypneme, pridáme kakao,
metličkou poriadne premiešame a necháme poriadne vychladiť. Vychladnutý krém je hustejší a dobre sa potom vyšľahá – najlepšie je uvariť si ju deň vopred.
Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a preložíme na podložku (pod korpus si hneď môžete položiť ozdobný papier, naň ešte kúsky papiera na pečenie, ktoré po ozdobení povytiahneme), vrch korpusu môžete jemne posťahovať, ide to dobre aj príborovým nožom – stačí ho zľahka podsúvať a to jemné cestičko zároveň sťahovať. Podľa potreby korpus zrežeme, ja som ho nechala tak.
Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným (ja som použila ríbezľový)
naukladáme banány - banány sa majú krájať pozdĺž na polovicu - lepšie to drží na korpuse, aj sa to lepšie krája, ale žiadalo sa mi tam dať tentokrát celé banány a aj sa mi to veru horšie krájalo a rezy boli tým pádom aj ťažšie. Vy si ich radšej prekrojte na polky a položte reznou plochou na džem,
Vychladnutý krém (mne sa chladil od večera do rána) prelejeme do vyššej nádoby
a šľaháme aspoň 2 a pol minútky.
Na banány natrieme šľahačku (a tu som prišla na to, že som nestiahla korpus zo spodnej časti formy, tak som s tým mala trošku menšie patálie, ale našťastie vydržala :))
aj po bokoch a odložíme do chladničky, krém musí vychladnúť, aby sme ho mohli poliať čokoládou.
Čokoládová poleva: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru, premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. Kastrólik vyberieme, čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty, aj po bokoch, necháme ju ešte tuhnúť pri izbovej teplote (už teraz si môžete na poleve naznačiť rezy špičkou noža), po stuhnutí preložíme do chladničky. Ja som ju nechala chladiť ešte nejakých 5 hodín.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Špenátový prívarok so zemiakovou kašou a vajíčkom :))) | Kubánska torta | Zapekaný fenikel s parmezánom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 102 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Denisa M. (deana07) ID 25990 (27.2.2010, 8:36)
Ahojte Adka, (F)ta je fakt skvela-len na pohlad....my taketo niečo robime ako tzv.sloniu slzu..a akurat dcerka bude mat v aprili rok a chcela som ju nejako skusit,ako klasicku-okruhlu tortu,ale nevedela som si to predstavit...a tento super"zazrak"som tu dnes nahodou objavila :-) :-) :-)dakujeme krasne za super postup,s peknymi fotkamiteraz si už trufam (sampus) a ja!d (F)a (F)k (F)u (F)j (F) e (F)m (F).....denna


ps.:možem sa spytat,dalo by sa to zvrhu,potiahnut z mmf jojo cukrikov?a ak ano,možem pod to dat ten isty krem-plnku čo je vo vnutri,alebo radšej spravit niečo blede z masla?ak mi možete poradit,dakujeeeeeeeeeeem
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2010, 9:19)
Ahoj Deniska, na túto tortu určite nedávaj poťah z cukríkov, je to len šľahačka, chce to nejaký maslový krém. Ja som poťahovanú robila len raz, ale na varený krém s maslom. Kľudne použi tento postup a recept zo slonej slzy (je to trošku iný koláčik, než tento) myslím, že tam by nemal byť žiadny problém, aj keď to potiahneš. Dúfam, že som aspoň trošku pomohla (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa M. (deana07) ID 25990 (4.3.2010, 13:12)
(Y) (Y) (Y) Adka,diky moc...aj som si myslela,len som začiatočnik :-$ a chcela by som dcerke k 1.ročku upiect nejaku-tu tortičku sama,škoda že sa to neda dat na tu šlahačku :-|....ale skusim to nejako skombinovat...a ešte raz diky za radu (hello) (hello) (hello),,, (F)
ODPOVEDAŤ
Denisa M. (deana07) ID 25990 (4.3.2010, 9:05)
...ahojte babenky,prosim vas možem tuto tortičku"potiahnut z mmf jojo cukrikov,alebo to musi byt ina plnka pod potah.....prosim,prosim neskušali ste to s tym potahom?dakujem pekne za info,,,,, :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Andrea A. (111Andy) ID 76145, mimibazar.sk/111andy (26.2.2010, 11:32)
Adka (^)sa už chladí v chladničke.Zatiaľ vyzerá dobre ,dúfam ,že aj zajtrajšej návšteve bude chutiť.Moja prvá (^)tak sa z nej teším.Potom napíšem ako chutila.Páči sa mi ,že neni náročná a pritom vyzerá tak ťažko ^o) ^o) ^o) ^o)Andy (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.2.2010, 23:18)
Andrejka, nesmierne si vážim, že si si vybrala práve túto (^) Ďakujem (F) (F) (F) Daj mi potom vedieť, prosím, či splnila Tvoje očakávanie. Ja viem, ten dlhočizný postup môže niekoho odradiť, ale je to ozaj taká rýchlovka, tak budem držať palce a nech vám chutí |:o) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea A. (111Andy) ID 76145, mimibazar.sk/111andy (28.2.2010, 10:59)
Adka do druhého dňa sme ani nevydržali a ešte v ten den sme ju museli ochutnať a návšteve sa ušlo po kúsku,bola hned preč (^) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Receptík som si odložila medzi obľubené a určite budem pre jej nenáročnosť robiť častejšie ^o) ^o)Môžeš pozrieť aj foto ako sa mi podarila v mojich fotkách.Dakujem Adka za (Y) (Y)receptík (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2010, 9:36)
,-) Andrejka, bola som sa pozrieť, vydarila sa Ti ozaj perfektne |:o) Ale som sa aj schuti zasmiala ,-), hlavne, že vám chutilo :-) Ďakujem, teším sa, že sa Ti tento recept páči (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (21.2.2010, 13:28)
Aďka, ďakujem za recept. (L) (L) vyskúšam na budúci víkend. Máme malú oslavu s kolegyňami, tak ich prekvapím. (^) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.2.2010, 23:17)
Helenka, budem držať palce, nech sa (^), aj oslava vydarí |:o) Budem na Teba myslieť (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (upravené 21.2.2010, 20:23)
Ahoj Adka, tak som ju vyskusala ako som slubila. V sobotu sme mali take mini medzinarodne priatelske posedenie. Robila som kadejake dobrotky, ale o torte nikto nevedel. Ked manzel vytiahol sampanske na oslavu prvej slovenskej a dokonca zlatej medaile, tak ja som priniesla torticku, ze ked oslava, tak nech je so vsetkym co ma byt. Vsetci len oci "pucili" a ked som ju narezala, usmievali sa na nich tri obrovske bananove okale, tak uz ich nielen pucili, ale im pomaly aj vyskakovali z jamiek. No a po ochutnani torticky, chvaly nemali konca kraja. Takze Adka dakujem ti za skvely recept (L) (L) (L) (L) a urcite ho budem robit aj v buducnosti, pretoze je jednoduchy a fantasticky (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a take ja milujem (L) (L) (L) PS: robila som aj foto, ale zial je nepublikovatelne, snad nabuduce :-) Papa a este raz dakujem. Jaaaj este som zabudla, uz ho tuto sobotu skusa aj kolegynka (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.2.2010, 23:16)
|:o) Ahoj Aďka, veľmi si ma potešila, som veľmi, veľmi rada, že sa tortička vydarila (clamp) (clamp) (clamp) ,-)Nasmiala som sa, keď som čítala komentárik, to muselo byť riadne prekvapko, ani sa nečudujem, že si išli oči vyočiť, v Tvojom podaní musela vyzerať famózne (*) (*) (*). Dúfam, že aj kolegyňka bude spokojná s receptom, daj mi potom vedieť, prosím. Ďakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.2.2010, 20:48)
Adka bola takmer identicka s tvojou, este ani zdobenie som nenamahala zmenit (smich). Kolegyna tiez dakuje za receptik a vraj si vyborne pochutnali (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.2.2010, 23:13)
Aďka, ja som si ju našla, vyzerá úúúúžasne (clamp) (clamp) (clamp) Som veľmi rada, že aj kolegyňka bola spokojná s receptom, posielam pozdravy a ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
monika b. (sakura77) ID 20857 (15.2.2010, 14:25)
Adka ,robila som podla tvojho receptu,torta je uuuzasnaaaa (clamp) (clamp)hned sa "zozrala" (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.2.2010, 23:11)
(radost) Monika, mám veľkú radosť, ,-) som sa schuti zasmiala, ďakujem za milý komentárik :-) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (15.2.2010, 14:05)
:-)veru..Adka!..paráda!..sobotu som upiekla..ale pre nás..korpus..je..málo.takže.som robila na veľkom plechu ..a výsledom to isté..lenže vo veľkom :-) (zajic) :-p
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.2.2010, 23:08)
Erika, Ty si to perfektne poriešila (Y), teším sa a ďakujem za milý komentárik :-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.2.2010, 19:10)
Jéééééééj, Aďka, to je parááááda! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Vy si normálne konkurujete s Adrikou :-) Super (^)ička, vyzerá krásne, vábivo, lákavo...mňááám! |:o) Je úžasná, idem si to poznamenať, aj keď sa obávam, že nič také nedokážem ;-) Doma ťa iste vybozkávali za takú dobrotku (zajic) (L) (L) (L) a zaslúžene (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:33)
Ďakujem Kristínka (L) (L) (L) Ale ani v najmenšom, mňa by ani vo sne nenapadlo, že táto (^) zaujme. Je tu už viac veľmi podobných receptov, ale nám chutí veľmi, tak som si povedala, prečo neposunúť recept na túto fajnotku aj vám (F) (F) (F) A neverím, že by sa Ti nevydarila, Ty si veľká šikuľka (*) Mne sa prvýkrát podarilo dosť husté cesto, podľa receptu malo byť také, ale každým ďalším pokusom som si ho vylepšovala a už som ostala len pri tomto, tak Ti budem držať palce, nech sa Ti vydarí (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (12.2.2010, 12:50)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:21)
Ďakujem Jani (child1) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (12.2.2010, 12:16)
jej ďalšia dobrotka na vyskúšanie (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:20)
(Y) Livka, budem len rada. Oplatí sa ju vyskúšať, je veľmi jemnučká, dúfam, že vám bude chutiť (zajic) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (11.2.2010, 11:28)
(^) (zajic) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:19)
:-)Ďakujem Hanka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (11.2.2010, 11:01)
:-o tak toto sa Ti vydarilo... (Y) (Y) (Y) a ja som začala niečo robiť s postavou... žeby som si to ešte odložila, keď som len na začiatku???? *-) (H). Aďka, toto si už aj tlačím !!! (zajic)

(L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:17)
;-)Maťka, tak vravíš, že sa mi podarilo Ťa presvedčiť, aby si ešte nezačala s diétkou ;-)? Ani nevieš, aká je to pre mňa pochvala, budem držať palce, nech sa vydarí a hlavne, nech vám chutí (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.2.2010, 17:42)
Adrianka toto je neuveriteľne lahodne vyzerajúca tortička |:o) |:o) |:o) |:o) ja ju poznám z cukrární, ale na túto tvoju sa veru nechytá (Y) (Y) (Y) (Y) a veru dobre si urobila, že banány dala vcelku - vyzerá to veľmi efektne na reze (clamp) (clamp) parááda - raz spravím mamine k narodeninám - to bude radosti :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:15)
Evka, ďakujem za pochvalu [A] Budem len rada, keď ju skúsiš, len ja by som Ti ozaj odporúčala dať banány prekrojené, alebo sa potom vyzbroj poriadne naostreným nožom, aby Ti to nelietalo ;-) Daj mi potom vedieť, prosím, ako to dopadlo |:o) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mariana Č. (pluto13) ID 133107 (10.2.2010, 14:34)
MŇAM vyzerá fakt žravo (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:12)
Ďakujem Marianka :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Vanesa M. (Purple-girl) ID 48071 (10.2.2010, 13:06)
OOOO...božinku ludia ja sa snažim schudnut a vy tu date toto ;-) ;-) ;-)jak by som si dala (H)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 22:11)
;-) Vaneska, ale treba si dopriať :-) Taký kúsok nenarobí až takú veľkú šarapatu (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (10.2.2010, 7:17)
Adrika, tá tortička je jednoducho (Y) (Y) (Y) dala by som si z nej ku (C). Určite vyskúšam (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.2.2010, 21:59)
Ďakujem Helenka :-) Budem sa len tešiť, daj mi potom vedieť, ako chutila (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (9.2.2010, 21:03)
tak toto je velka mnamka.... (Y) (clamp) (F)..len sa zahryznut... (zajic)..mohla by som sa spytat, ci je mozne v cokoladovej poleve nahradit ceru napriklad palmarinom?stuhlo by to tiez tak pekne< *-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 22:43)
Ďakujem Dáška (F) (F) (F) Ceru by som potom radšej nahradila obyčajným maslom. Ako píše Darinka, s margarínom poleva tak nestuhne. Ja mám radšej, keď je poleva chrumkavá, preto nezvyknem dávať ani viac Cery. Ale kto má rád mäkkšiu, tak si jej môže ešte pridať, aj podľa vlastných skúseností. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (9.2.2010, 22:26)
Dáška s palmarínom to tak nestuhne, odporúčam radšej Ceru. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (9.2.2010, 22:36)
dakujem Darinka... (L)..len ja hrozne nerada robim s Cerou, pride mi strasne akoby mastna...no kolko ludi, tolko chuti... ;-) :-)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (9.2.2010, 20:59)
UUUUUUUUUUzasna torticka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 23:40)
Boženka [A], ďakujem krásne, veľmi sa teším, že sa Ti páči :-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Viera U. (Vierau) ID 24587, mimibazar.sk/vierau (9.2.2010, 20:52)
uzasna torticka, urcite vyskusam, vyzera neskutocne dobre (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 23:38)
Vierka (child1), veľmi pekne ďakujem, budem sa tešiť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.2.2010, 20:37)
výstavná a určite veľmi chutná tortička (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 23:36)
Ivetka [A], ďakujem, ale lepšie im bolo asi v ležatej polohe ;-) Ale zato je veľmi chutná, kto nemá rád veľmi sladké, určite si príde na svoje (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (9.2.2010, 19:28)
(Y) (Y) (Y) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.2.2010, 23:30)
:-) Zuzanka, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 102 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu