. .. .. .. .. .. .
. .

Banány v parížskom kréme ***** - RECEPT 2217

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)


Banány v parížskom kréme *****


[ recept č. 2217 zo dňa  ]


Banány v parížskom kréme *****


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vafľové radosti | Banány v parížskom kréme ***** | Lokše >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Natalia Z. (SofinkaZ) ID 19250, mimibazar.sk/sofinkaz (3.4.2008, 22:44)
Ja som tento fantasticky kolac robila na Velku noc. Velmi sme si pochvalovali je vynikajuci. (Y)
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (arcobaleno) ID 152, mimibazar.sk/arcobaleno (3.4.2008, 21:19)
Úplne skvelý recept, dala som to do Tupperware formy v tvare bábovky a aj to chutilo, aj vyzeralo skvele. Len už neviem zohnať takúto želatinu, v Jednote sa po nej zľahla zem. (Y) (Y) (Y) |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Daniela M. (dada17) ID 20753, mimibazar.sk/dada17 (3.4.2008, 21:22)
Ahoj ja tú želatinu kupujem aj v kauflande.
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (1.4.2008, 12:50)
hm.. vynikajúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúci. Mal uspech u xxxx ludi :-) Ďakujem (pusa)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (25.3.2008, 17:42)
Milá Marcelka, keďže som sa čerstvo zaregistrovala, nedá mi nenapísať Ti.Som unesená Tvojimi receptíkmi a vyskúšala som ich už niekoľko.Banány v parížskom kréme som pripravovala synáčikovi k 15. narodeninám (^).Môžem potvrdiť, že len sa tak po nich zaprášilo. (Y) Všetkým veľmi chutili! (Y)
ODPOVEDAŤ
Ing. Monika P. (monnica) ID 26580 (25.3.2008, 12:39)
ahoj Marcelka, som rada banany v parizskom kreme sa podarili, tak ako to vyzeralo v den ked som to varila, na druhy den to bolo take tuhe ze som sa bala ze mi zhori mixer, pekne to do druheho dna stuhlo, este ale aj tak mam jednu otazocku, ja som to mala trosku svetlejsie od toho tvojho, cim to je? dik
ODPOVEDAŤ
alena s. (athlonka) ID 40143 (upravené 27.7.2008, 13:52)
zakusok sa robil dobre, vsetko mi islo od ruky ,problem s pripravou nebol ziadny, ale nechutil mi a ak mam byt uprimna tak nechutil viacerym nasim "velkonocnym navstevnikom"....za ostatnymi zakuskami sa len tak zaprasilo a tento pekne lezal na tacke statocne dalej...pred kucharskym umenim Marcelky klobuk dole, nechcem ju v ziadnom pripade urazit, ak ked ako vidim podla odpovede, ze sa tak stalo....a je mi to velmi luto,radsej som si asi mala do jazyka zahryznut, rozhodne je toto posledny prispevok ,ktory tu davam, nechcem a nechcela som sa nikoho dotknut....obdivujem jej prispevky su uzasne...nuz ale kolko ludi tolko chuti....velmi sa mi pacia vase aj ine recepty s fotopostupmi...ja tu nedavam ziadne recepty preto, lebo nemam digitalny fotoaparat a ani kvalitny fotak na mobile....a mam dost velku zbierku receptov aj v zositovej aj v mailovej forme....a bez obrazku a fotopostupu tu davat nieco nema vyznam, mna osobne take recepty nezaujimaju...
ODPOVEDAŤ
Milena H. (MilenaHor) ID 80910 (upravené 7.2.2009, 10:27)
Alenka, ani nam tento zakusok velmi nechutil, fakt kolko ludi tolko chuti....vyjadrila si iba svoj nazor a nevidim na tom nic zle....
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (23.6.2008, 18:34)
Milá Athlonka, ďakujem za Váš príspevok. Koľko ľudí, toľko chutí - svätá pravda. Nikde nie je predsa napísané, že každý recept, ktorý niekde nájdete a urobíte, bude všetkým chutiť a všetci sa z neho zbláznia. Keď píšete, že "čo možno čakať od spojenia želatíny a čokolády - jedznoznačne čokoládovú želatínu - tak mi napíšte, čo možno čakať od spojenia masla a cukru - plnku? Každý recept je niečím iný, niečim jedinečný, pokiaľ sa nejedná o halušky, hrnčekový koláč alebo klasickú bábovku. Ak máte zálusk iba na samé jedinečné dezerty, aby ste neboli maximálne sklamaná, tak pridajte nejaký exkluzívny aj Vy medzi recepty... máte ich tu až nula. S pozdravom, Marcela
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (lucicici1) ID 15191, mimibazar.sk/lucicici1 (25.3.2008, 13:15)
Alenka aj ja som ho robila teraz na sviatky a zjedlo sa z neho asi tak 3 kúsky.Tiež nikomu nechutil.Tiež nechcem Marcelku urazit,ked hladám nejaký nový recept,tak vždy hladám u nej.A vždy niečo nájdem.Fakt kolko ludí,tolko chutí :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka J. (KiMa) ID 38055 (23.3.2008, 20:38)
Marcelka supeeer,receptik odskusany a toto krasne dielko skoro aj spapkane ;-) ;-) ;-) vyyyyborny!!!Velmi dobre a v pohodicke sa my pieklo :^)v podstate varilo,musim len pochvalit!Zelam krasne sviatky (velikonoce16) (velikonoce7) (velikonoce16) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ing. Monika P. (monnica) ID 26580 (21.3.2008, 16:56)
ahoj Marcelka, dnes som urobila prvykrát tvoj recept, a krém ked som uvarila nebol husty, uvidim co bude z toho zajtra potom dam vediet, ako to robis ze ty ho mas husty? alebo mi to zhustne tou zelatinou? dik za tvoju odpoved. Monika
ODPOVEDAŤ
Angelika Š. (AngelikaS) ID 7395, mimibazar.sk/angelikas (11.3.2008, 17:24)
marcelka, včera som robila túto dobrotku a je fakt úžasná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), zožala som v robote s ňou úspech, vďaka za super recept a prosím Ťa, už by si mohla aj nejaký ten receptík doplniť, určite ich máš kopu nafotených (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Drahomíra V. (drahaval) ID 5631, mimibazar.sk/drahaval (24.2.2008, 16:07)
Milá Marcelka, mám vyskúšaný ďalší recept od teba. Bóóóóóóže, to je dobrota. Olizovali sme sa celá rodina. Ďakujem za tip, určite som tento koláčik nerobila naposledy. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (Silwia) ID 20182 (10.2.2008, 10:23)
No a je to v chladničke.Ten krém je fakt výborný lebo nie je tak odporne sladký.Prvý krát som robila so želetinou a v pohode.Spravila som to do tortovej formy a dnes oslávime Simonkine 2-ročky.Díky za inšpiráciu a super recepty.Vyskúšala som už viacej tvojich a všetky sa osvedčili. (K) (K) (K) (L) (L) (L) Silvia
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (Silwia) ID 20182 (9.2.2008, 21:49)
Tak Marcelka,krém je uvarený síce nie je asi tak hustý ako by mal byť,ale to uvidíme až vychladne a hlavne je to rychlovka,voní to báječne,zatial som neochutnala hoci slintám lebo voní celý byt.Zajtra napíšem ako dopadol ten zvyšok.Možno ešte dnes budem vyzerať takto (zajic) pa Silvia
ODPOVEDAŤ
Bibiana P. (BibianaP. (emka Ba)) ID 18257, mimibazar.sk/bibianap-emkaba (3.2.2008, 13:21)
naozaj výborné, urobila som na oslavu manželových narodenín a excelovala som. ďakujeme marcelka za super recepty
ODPOVEDAŤ
Renata N. (renata0008) ID 25453 (31.12.2007, 15:17)
Ahoj,
aj ja som som sa zlakla, ze mi to nestuhne, lebo ked som urobila krem bol riedky, ale ked som davala vrchnu cast uz dobre tuhol. (Y) Po kolaciku sa len zaprasilo. (clamp) Pekneho silvestra a stastny Novy rok. (kolednici)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (31.12.2007, 13:10)
mne to nestuhlo, jedli sme ju rovno z formy ;-) veseleho silvestra |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
lucia s. (luja1) ID 31142 (31.12.2007, 0:36)
vyborny zakusok, len so zelatinou mam stale problemy. mnaaaaaaam |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (6.12.2007, 21:51)
Marcelka neda mi nenapisat...Mas skvele recepty a cez vikend som hned robila tri.Tento parizsky...uvareny krem na druhy den riadne zhustol,zavarila som si motor na mixeri,musime kupit novy...a ked som pridala zelatiny tak to sa ani roztierat nedalo.Inak je fantasticky!!!Druha bola sarlota s jogurtami,chlapom straaaaaaaaaasne chutila,robila som vsetko podla receptu.Aj sa pekne vyklopil a ked som chcela odkrojit tak sa stred roztiekol.Robila som prvy krat zo zelatinami, a nemam dobre skusenosti.A teraz sa mi to len potvrdilo.V zelatine su male hrudky ako v krupicnej kasi,tie sa maju akoze rozpustit?No a treti bol tiez so zelatinou zelenina-majoneza,koli tomu som si kupila spec.formu,nevylozila som ju aj pekne stuhla a nie a nie vyklopit!Inak svokra bola milo prekvapena! (L) Ak budes mat trocha casu,prosim ta mozes mi napisat nieco k tej zelatine?dakujem!!!Si uzasna gazdina! (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.12.2007, 0:24)
tiez som uz studovala Marcelkine recepty kvoli zelatine a cosi k nej pise v tychto receptoch

http://www.mimisvet.sk/recept.php?id=2114

http://www.mimisvet.sk/recept.php?id=2821

http://www.mimisvet.sk/recept.php?id=2361

snad to pomoze *-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (8.12.2007, 0:05)
Emilia dakujem,nasla som si tam odpoved.Budem musiet skusat a jedneho dna hadam budem frajerka... :-) Len dufam ze toho vela nepokazim... ;-)
ODPOVEDAŤ
Linda T. (lea) ID 134, mimibazar.sk/lea (5.12.2007, 20:52)
Ahoj Macka,ako tak prezerám tvoje receptíky natrafila som na túto mňamku,ktorú som robila na svoje narodky (^) a to si mala vidieť tých desiatich ľudí ako sa zalizovalo,je to niečo úžasné a tiež som mala problém pri robení aby som všetok krém nezjedla,takže maminky neodporúčam ho robiť na prázdny žalúdok.Pá Macka posielam (K) detičkám.Linda
ODPOVEDAŤ
Petra k. (Puťa) ID 13040, mimibazar.sk/puta (5.12.2007, 20:02)
Ahoj Marcelka, koláčik som práve dokončila ale skoro som zjedla všetok krém kým som ho ukuchtila :-P
Vyzerá to super už sa teším na zajtra (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (5.12.2007, 20:22)
Ďakujem Peťka, krém je vopred zakázané ochutnávať! To nevieš? :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Erika Š. (ika755) ID 27136 (2.12.2007, 21:14)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu