Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 354 návštěvníkov)
Štangličky
[ recept č. 8315 zo dňa 29.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých orechov, 1 žítok, 1 PL ríbezľového lekváru-zmiesiť
GLAZÚRA: 1 bielok, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy-vyšľahať
POSTUP PRÍPRAVY
Tak isto ako chriapky aj tento receptik máme od našej omamy.....Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre. Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.
pani Natálka z českého MMB má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
cesticko je uplne jednoduche, ak sa vam nechce nahodou spojit, tak treba dlhsie miesit, vacsinou sa potom spoji, ak ani vtedy nie, tak mozno pridat este zltko alebo lekvar |
|
vytvorime si dlhsi valcek.... |
|
a ten vyvalkame asi na sirku 10cm, hrubka asi 4-5mm |
|
do tuha vyslahame bielok s cukrom a citronovou stavou |
|
takto... |
|
polovicku natrieme na jeden vyvalany plat a druhu na druhy plat |
|
pokrajame na štangličky hrúbka asi 1-1,5 cm a dame na plech |
|
a dame piect , vlastne viacmenej ususit do rury, zalezi na vasej rure , ale priblizne na 120-150stupnov a treba sledovat, ci nezacinaju tmavnut, cas priblizne do 30 min.,mali by byt skoro biele, tak ako na dalsom obrazku.Treba ich nechat na plechu vychladnut a potom podobrat lopatkou a tak prelozit. |
|
bližší pohľad na upečené štangličky....sú výborné, všetci si ich zamilujú...tak ako u nás. Dobrú chuť! |
|
takéto sa podarili včera mojej mame:o)))že vraj sa jej také krásne podarili po prvý krát v živote a to ich robí roky rokúce:o)))))))ale zas oproti minuloročným vyššie na obrázku sú tvrdšie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 160 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (16.12.2011, 19:41) |
|
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (16.12.2011, 19:39) |
receptik mam odpisany, a zajtra idme na to |
ODPOVEDAŤ |
| BEATA F. (Pixie) ID 85742 (8.12.2011, 19:06) |
Takže milé dámy tieto fantastické štangličky idem piect´už po 4 rok ,vtedy som totiž objavila Luckin recept a natrvalo zostane v mojom Vianočnom receptári. LUCY dík |
ODPOVEDAŤ |
| Janka H. (jankahr) ID 214951 (8.12.2011, 14:31) |
dobrý,kolko pred dní vianocami ich mám upicť,dííííííííííííííííííííík |
ODPOVEDAŤ |
Lucia K. (ciacia) ID 221512 (8.12.2011, 13:52) |
fajnové, aj ja robím |
ODPOVEDAŤ |
Natali F. (druna) ID 217609 (21.11.2011, 15:02) |
tie zboznujem |
ODPOVEDAŤ |
Žofia K. (fialienka) ID 54662 (21.11.2011, 14:39) |
ó bože, už aby aj u nás voňali tieto fantastické vianočnosti |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.1.2012, 11:26) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.11.2011, 14:36) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Marianna T. (majairl) ID 177751 (15.12.2010, 20:14) |
a este som zabudla dodat,ze mi z celej davky vyslo cca. 30 kuskov, vystalo mi trosku bielkovej polevy, tak som s nimi ozdobila pomarancove medovnicky, ktore som piekla pred par dnami. |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta J. (beata1245) ID 101354 (21.11.2011, 17:32) |
Mariankááá poteš nás s pomarančovými medovníčkami |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.12.2010, 20:32) |
šikulka |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna T. (majairl) ID 177751 (14.12.2010, 21:14) |
mozem vrelo odporucit, myslim,ze sa mi podarili...foto dodam neskor, krasne snehobiele...dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.12.2010, 22:31) |
Mariannka, to ma veľmi teší, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna T. (majairl) ID 177751 (14.12.2010, 18:18) |
prave sa pecu...s cestickom sa pracovalo vyborne, akurat namiesto ribezloveho lekvaru som dala marhulovy. budem referovat konecny vysledok, ale zatial to vyzera super |
ODPOVEDAŤ |
| Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (13.12.2010, 12:50) |
Tak a tu sú moje včerajšie http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=762342 Cesto sa krásne spojilo, žiadny problém...Piekla som s varechou vo dvierkach pri 140C asi 30-35min. Nakrájala som menšie kúsky a vyšlo ich cca 50ks. Ďakujem za receptík ! |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.12.2010, 13:11) |
Martinka, sú krásne snehobiele, šikulka ďakujem aj ja za komentárik |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (matulaS) ID 146019 (12.12.2010, 13:17) |
mozem ich piect uz dnes? nie je to este skoro? vydrzia do vianoc? samozrejme, ked ich dobre schovam vase chriapky si nechavam az na buduci tyzden, tie urcite nemozu chybat, su suuuper dakujem pekne za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2010, 20:23) |
Martinka, vydržia, dobre usušené a schované určite inak hrozí a pre istotu niekde kde sa moc nekúri, ale ked tak rozmýšľam, v pohode vydržia aj vnútri, lebo ich mávame od Vianoc a na Silvester vždy odložím, takže by sa im nemalo nič stať ďakujem, teším sa že aj chriapky chutia |
ODPOVEDAŤ |
| Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (11.12.2010, 18:03) |
Musí byť ten džem len ríbezľový? Mám doma malinový, jahodový a marhuľový.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.12.2010, 18:09) |
nemusí byť dokonca žiadny, som sa dozvedela že existuje recept bez citrónovej šťavy a bez džemu, ja by som volila malinový ale môže byť akýkoľvek je doma, tiež to tak robím.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (11.12.2010, 18:37) |
Ďakujem Lucka, urobím z malinového...Zajtra idem na to |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (11.12.2010, 14:15) |
tento rok tento receptik urcite vyskusam... snad sa podaria |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.12.2010, 18:11) |
držím palce |
ODPOVEDAŤ |
vladimira d. (floria32) ID 59503 (11.12.2010, 14:06) |
Tento recept milujem...dnes sa ich chystam piect... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.12.2010, 18:13) |
nech sa darí, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Katka L. (katka62) ID 42579 (9.12.2010, 9:03) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.12.2010, 14:50) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Lenka M. (matlen) ID 50510 (7.12.2010, 12:24) |
No teda Luci tento tvoj recept som si našla už minulý rok pred vianocami a musím ti povedať,že od vtedy som ho robila vela krat vratane včera a dnes znovu -jednoducho užasný recept neskor som hladala cez google,ale jednoznačne tento tvoj recept je ďakujem deti sa nevedia dopapať,iba skrývať |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.12.2010, 17:52) |
Lenka, ďakujem, to ma veľmi veľmi teší |
ODPOVEDAŤ |
| BEATA F. (Pixie) ID 85742 (20.11.2010, 20:38) |
čo tam po tom či sú biele alebo trošku do ružova,chutia fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.11.2010, 20:41) |
Veru hej, veď som to práve napísala aj ja kým sme mali starú plynovú rúru, biele neboli, ale milovali sme ich doslova Beatka, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 (20.11.2010, 19:11) |
...jasne, ked zacnu ruzoviet....a na akom stupni? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.11.2010, 20:35) |
Zuzi, asi na najnižšom stupni.....naša stará rúra piekla priveľa aj na tom najnižšom veru...treba odsledovať...v podstate ich treba usušiť....možno nevýjdu hneď úplne biele, lebo aj mne sa podarili až na elektrickej úplne do biela, ale jedlé sú vždy......želám nech sa pekne podaria |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 160 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |