. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky - RECEPT 6315

ČO DOM DAL

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 174 návštěvníkov)


Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky


[ recept č. 6315 zo dňa  ]


Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky


POTREBNÉ PRÍSADY

1,3 kg zemiakov, 1 veľká cibuľa, 30 dkg slovenskej salámy, 200 g Eidamu, 5 vajec, 1 smotana na šľahanie, 2 pol. lyžičky kyslej smotany, korenie: soľ, mleté čierne korenie, thymos - korenie na francúzske zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

S francúzskymi zemiakmi som experimentovala asi 5 rokov, kým som dospela k záveru, že tento recept má k našim chutiam asi najbližšie, takže ho takto robím už aspoň 5 rokov a aj dnes, keď sme ich mali na obed, sme sa dobre napráskali :o))))).Sú výborné :o)! Mňam!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Toto je všetko, čo na prípravu potrebujeme.
Vajcia si uvaríme za 10 - 12 minút, ošúpeme, pretlačíme cez krájač na plátky. Salámu tiež nakrájame na plátky a aj očistené zemiaky. Veľkú jenskú misu vymažeme maslom.
Urobíme si cibuľový základ (na mále oleji a miernom ohni ho opražíme), po zosklovatení odstavíme z ohňa.
Cibuľový základ dáme do misy, pridáme kyslú smotanu, osolíme, okoreníme mčk aj korením na francúzske zemiaky, prilejeme smotanu na šľahanie a vymiešame do hladka.
Vrstvíme klasickým spôsobom :o).
Prelejeme pripravenou cibuľovo-smotanovou zmesou.
A prikryté pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Či sú už upečené, kontrolujem špáradlom.
Nastrúhame syr, opäť prikryjeme a vrátime do rúry, ktorú vypneme...
Syr sa nádherne roztopí a rozvoniava po celom byte.
Najlepšie je počkať asi 30 minút a až potom jesť, pretože za ten čas zemiaky vsiaknu všetku šťavičku a budú sa dobre krájať ako torta, ale u nás sa nikdy nevieme dočkať :o), preto sa nám prvé kúsky vždy takto rozšmyknú :o). Chutia fantasticky!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestovinový šalát | Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky | VARENA COKOLADA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (16.12.2008, 22:15)
(Y) Mňam, nič lepšieho som nejedla! Ďakujem za recept.
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (17.12.2008, 20:28)
Ďakujem, potešenie na mojej strane! (D) (hello) (banky)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (13.10.2008, 16:30)
mnaaaaam, ako sa mi nechcelo, tak teraz letim kupit vrece zemiakov ;-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (13.10.2008, 17:33)
:-D :-D :-D Mali sme ich v piatok na obed a na večeru sa mi už neušlo (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (17.7.2008, 20:49)
mnaaaaaaaaaam (Y)
ODPOVEDAŤ
Dada M. (odeure) ID 35266 (17.7.2008, 15:28)
Niki, ja ich robím takisto, určite je najlepšia šľahačka, vtedy sú lahodné, len ja robím bešamel. Krásna dekorácia. ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (17.7.2008, 18:59)
Ďakujem pekne! ;-) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
eva h. (evelina09) ID 51408 (17.7.2008, 14:44)
(drink)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (17.7.2008, 18:59)
(D) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu