. .. .. .. .. .. .
. .

Kokosová roláda NEPEČENÁ - RECEPT 4913

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 6282 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 186 návštěvníkov)


Kokosová roláda NEPEČENÁ


[ recept č. 4913 zo dňa  ]


Kokosová roláda NEPEČENÁ


POTREBNÉ PRÍSADY

Viem, že mnohé poznáte tento recept na výbornú nepečenú roládu, ale možno niekoho inšpirujem k niečomu, čo síce jedol ale nikdy nerobil. Na tomto recepte nie je čo pokaziť, pretože to nemusí ani kysnúť ani sa piecť a ani len variť:) Tak hor sa na to:
CESTO: 6 balíkov marína keksov, 200g práškového cukru, 5PL kakaa, 1dcl silnej tureckej kávy aj s "usadeninou":) a 1dcl rumu, na posypanie trochu kokosu.
KRÉM: 200g origoš masla, 200g práškového cukru a 50g strúhaného kokosu.


POSTUP PRÍPRAVY

Postup veľmi jednoduchý, viď obrázkový postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na orechovom mlynčeku si pomelieme marína keksy, pridáme cukor, kakao a horúcu kávu aj s usadeninou a rukou zamiešame.
POZOR: pomaličky a veľmi postupne pridávame rum, pretože cesto nemôže byť ani suché, ale nemôže sa ani lepiť na ruky - všetko závisí od toho, koľko rumu pridáte. Ak ste už pridali celé deci rumu a nechcete tam mať priveľa alkoholu, ale cesto ešte nemáte v jednom kuse, môžete pridávať ešte po troške teplej/horúcej vody. Môžete aj mlieko, ale to sa rýchlo kazí a v káve máte aj tak vodu...
Maslo necháme zmäknúť a šupneme do väčšej nádoby (aby nám nenarobilo v kuchyni binec, keď ho budeme mixovať).
Rozmixujeme.
Pridáme cukor a ďalej mixujeme.
Pridáme kokos a zamiešame.
Takto nám vznikli dve masy, ktoré už musíme dať len dokopy - ale nezmiešať:)
Na dosku si rozložíme mastný papier, nasypeme trochu kokosu a vyvaľkáme na ňom tmavú masu alá cesto:)
Čo najrovnomernejšie na to rozotrieme mäkký krém (rovnomerne preto, aby ste nemali zbytky ani na okrajoch, lebo je škoda každého kúsku:)))
A pomocou papiera postupne zrolujeme.
Preložíme na nejaký podnos a šups s tým do chladničky na stuhnutie.
Po 3-4 hodinách už môžeme krájať a...DOBRÚ CHUŤ!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohový koláč s biskvitom | Kokosová roláda NEPEČENÁ | Famózny ananásový dezert s vanilkovým bezé*** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47)<< predošlé 1, 2, 3
Jana S. (Janka57) ID 42652 (15.4.2008, 8:09)
vyzera dobre,musim vyskusat (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Janka57) ID 42652 (15.4.2008, 8:09)
zera dobre, musim vyskusat (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.4.2008, 17:43)
tuto roladku bastim uz od svojich asi 5 rokov a to uz mam 33.Je vyyyyborna,pokazit sa da snad len ked namiesto marina keksov date piskoty,to uz nie je ono a oni hrozne vela nasiaknu.
Keby ste to snad mali velmi mokre,pridajte od oka mlete orechy,oni si s tym poradia.My tam orechy davame stale,pride mi to aj chutnesie a chut kokosa sa nestrati. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (15.4.2008, 10:40)
Veru, aj my sme ju jedávali od detstva :-P :-P :-P a ešte som sa jej neprejedla |:o)
ODPOVEDAŤ
katarina s. (katika28) ID 41069 (14.4.2008, 13:17)
(Y) (Y) (Y) (flower)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (14.4.2008, 13:11)
Ja to tiež robievam je to (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (14.4.2008, 12:29)
Veru, my ich práve takto (zajic) tlačíme do hlavy (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (14.4.2008, 12:17)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu