. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu - RECEPT 3590

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 25512 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 248 návštěvníkov)


Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu


[ recept č. 3590 zo dňa  ]


Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohr. múka, 1 vajce, 3 dcl mlieko (možno aj trošku viac), 1 droždie, 0,5 dcl olej, kl cukor,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Z letného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, vajce, olej, trošku soli a primiešame hotový kvások. Ak sa nám zdá tuhé cesto, možeme priliať ešte vlažné mliečko, alebo teplú vodu. Dobre vypracujeme a dáme vykysnúť pribl. na 3/4 hodinu. Ja vždy zabalím do deky a dám na teplé miestečko. Z vykysnutého cesta vypracujeme 2 knedle a zopár buchiet, ktoré naplníme a dáme pariť do hrnca s vodou (na utierku) a prikryjeme vyššou nádobou, aby mala kde knedla rásť.
Knedle paríme: 18 minút
Buchty paríme: 10 minút.
Hotové knedle a buchty ešte za horúca potrieme maslom. Maslo netreba zohrievať ani rozpúšťať, stačí ho trošku odbaliť a kockou masla knedle a buchty ponatierať. Potom už len posýpať alebo polievať tým, čo má kto rád.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

..a takto paríme knedličky a buchtičky...
..knedle so segedínom...
...buchtičky plnené lekvárom a nutellou...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Čo s ružičkovým kelom? | Domáce knedle a buchty na pare - nenáročné na čas a prípravu | Jednoduché banány v čokoláde >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 62 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Barbora Koščáková B. (basinkakoscakova) ID 116480 (21.11.2009, 17:04)
|:o) (cinky) (zima)
ODPOVEDAŤ
monika k. (moniack) ID 52701 (28.10.2009, 20:38)
ja som ju dnes robila, teda práve som ju dorobila, a je super (Y) (Y), aj muž pochválil :-), no super receptík ĎAKUJEM
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (29.10.2009, 10:49)
Som rada, že je spokojnosť (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.10.2009, 12:55)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam Koziarszka (Mimka K) ID 63606 (29.5.2009, 12:59)
Erika tento Vas recept mam uz asi rok a iny ani nechcem.Knedle aj buchty sa vzdy vydarili.
Dakujem (L) hlavne preto lebo tu v Irsku si tieto fajnotky nekupime ;-)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (29.5.2009, 18:19)
Som rada, že aj v Írsku sa robia buchtičky a knedličky (radost) . Pozdravujem a posielam vzdušnú (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (barila) ID 3809, mimibazar.sk/barila (29.5.2009, 12:28)
Prave som dokoncila tieto knedle. Robila som z 1/2 davky. Celkom sa mi podarili aj chutovo su vynikajuce. Len som urobila 2 a jednu mam peknu gulatu/ tu som robila prvu/ a druha mi po napareni splasla. Nechapem, lebo som robila obe uplne rovnako.
Ale vdaka za receptik. (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (upravené 6.3.2010, 20:43)
:^) Danielka neviem čím to može byť. Mne kým sa jedna knedlička parí, tak druhú (ešte surovú) zatiaľ prikryjem utierkou (ako všetko kysnuté cesto, ktoré čaká na tepelné spracovanie). Ale neviem, či by to mohlo byť práve týmto :-| Robí sa to hlavne preto, aby cesto na povrchu nevyschlo, kým sa dostane na rad.
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (29.5.2009, 19:01)
obyčajne kneďľa splasne, keď je prekysnutá..A cesto je už moc jemné, takže aj najmenšia manipulácia spôsobí splasnutie knedle alebo buchty..

Ale tieto knedle vyzerajú (zajic) (zajic)mňam,mňam.. (clamp)
ODPOVEDAŤ
slavka m. (slakva) ID 97322 (29.5.2009, 8:31)
(F) idem dnes na to...drzte palce..snad sa podari (B) este som nerobila,ale mam chut na buchty (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (29.5.2009, 10:41)
Slavka daj potom vedieť, či sa vydarili (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (jasumat) ID 2240 (9.3.2009, 21:28)
ja robievam buchty v parnom hrnci, sú tam tri poschodia, na každé 6 buchiet, tak je to raz dva hotové. Parím ich 17-18 minút.
ODPOVEDAŤ
Ludmila S. (lumatex) ID 45678, mimibazar.sk/lumatex (18.4.2009, 11:42)
neviem, ale mne sa zda tych 10min. parenia na buchty vela. Preto potom niektorym splasnu lebo su preparene. Ja som dosial parila max 5min od velkosti buchiet a stacilo to.
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (10.3.2009, 8:28)
(Y) Tak to je super pomoc taký hrniec. Ja ho bohužiaľ nemám (hello)
ODPOVEDAŤ
TAMARA P. (huhulienka) ID 33696 (24.2.2009, 17:58)
Perfektne !!!! (Y) Dnes som robila moje prve buchty na pare podla tohto receptu....roky som sa toho bala a su uplne super, cesto nadychane ako pena....vdaka... (F)
ODPOVEDAŤ
kika T. (Trimi) ID 88575 (23.3.2009, 16:39)
drz papulku vinkaa (dest) (N) :-D :-D :-D :-( :-@ (6)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (24.3.2009, 10:10)
*-) nerozumiem reči tvojho kmeňa..ale nevadí (H)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (25.2.2009, 14:12)
(Y) som rada, že sa buchtičky vydarili
ODPOVEDAŤ
kika T. (Trimi) ID 88575 (23.3.2009, 16:39)
tha nebut skavickaa
:-D 8o|
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.1.2009, 14:16)
dnes sme pre zmenu robili buchty na pare... moje heeerecky si pytali duplu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (29.1.2009, 8:23)
(Y) Si sa nejako rozbehla ;-) Super, len tak ďalej, ja som už buchty veru dávno nerobila (L)
ODPOVEDAŤ
kika T. (Trimi) ID 88575 (23.3.2009, 16:40)
no vačok plssss- (child4)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (29.1.2009, 9:19)
ja som robila buchty prvykrat... od pondelka ich mam doma vsetkych troch a uz neviem co by som im vymyslela na obed a na veceru... odkedy chodia baby do skolky tak som si aj odvykla
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (25.1.2009, 15:32)
moj muz si rozkazal szegedin len som zabudla kupit knedlu... vybrala som si tento recept a dobre som urobila... cesto zamiesila pekaren, ja som ho len rozdelila na 3 casti, sformovala knedle, dala do parneho hrnca a naparila... o chvilu idem robit dalsiu davku ;-) ;-) ;-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (26.1.2009, 8:59)
(Y) super, si šikulka
ODPOVEDAŤ
Izabela Q. (Bell) ID 67812 (11.11.2008, 17:15)
Dakujem za tento skvely recept. Vydaril sa knedlik aj buchticky. Mala som trochu obavy ,nakolko nemam vela skusenosti s kysnutym cestom a mam k dispozicii iba hladku muku- ale vysledok bol nad ocakavanie.
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (12.11.2008, 9:14)
Som rada, že sa podarilo :-) Tiež som mala zo začiatku z kysnutého strach, dlho som to odkladala, dokonca som si myslela, že ho v živote nebudem robiť, ale keď som to skúsila -asi až po 30ke ;-), tak som zistila, že je to jednoduché a ani veľa roboty s tým nie je. Pá (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (29.9.2008, 23:12)
(Y) (Y) (Y) ďakujem za tip na chutnú večeru. Vlastne to mal byť obedík, ale nejak vyšlo času ;-) :-$ :-$. Tiež som musela pridať viacej mliečka, ale inak super. (pl) (pl) (pl) (pl) ďakujeeeeem a prajem všetko dobré (K) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária B. (maruskab) ID 3050 (upravené 11.6.2008, 12:58)
Erika, vyskusat tvoj receptik chcem uz dlho... dnes mal byt ten den D, prave som sa isla pustit do pripravy, no zistila som, ze nemam cerstve drozdie, len susene :-| Nakolko som v kysnutom ceste uplny amater, prosim o radu. Da sa kvasok urobit aj z neho? Resp. z jedneho saciku alebo treba viac ci menej toho suseneho?
Dakujeeeeem (L)

Tak som ich dnes vyskusala. Knedle som nerobila, len buchty, ale mam taky isty "problem" ako Milica. Tiez mi toho vyslo menej, cesto bolo na zaciatku veeelmi tuhe, tak som musela doliat dalsie mlieko /skoro deci/ :^) Vykyslo kraaasne, buchticky vsak po napareni nie su take nadychane, ako vyzeraju tie tvoje. Chutovo su fajn. Prosim, nevies, kde som urobila chybu? *-)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (11.6.2008, 14:10)
Ahoj Majka, sušené droždie je vraj pomerovo ako jedna kocka čerstvého droždia. Zvykne byť aj na obale napísané. Robila som raz aj zo sušeného a pekne sa vydarili. :-)
A k tomu cestu, môže sa stať, že aj kvalita múky je občas iná a niekedy musím aj ja pridať viac mlieka, alebo naopak pridať viac múky. Každopádne robím cesto radšej redšie a potom po vykysnutí ešte pridám múku a premiesim. To už tak odhadom. Buchtičky sa ani mne nevydaria vždy také pekné veľké, niekedy urobím maličké a potom len trošku nakysnú. To nevadí, hlavne že sú chuťove fajné (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika P. (chorobka666) ID 48613 (10.6.2008, 12:18)
(clamp) (clamp) (H) (H) nikdy som to nerobila ale idem na vec
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (10.6.2008, 15:10)
Napíš, či sa vydarili. Držím palce (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (29.3.2008, 16:05)
SUPER receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).Dnes sme ho vyskúšali, buchtičky boli (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp), spravili sme aj knedlík, zajtra vyskúšame, dúfam že bude taký fantastický ako tieto buchty. Ďakujeme za recept, pridávame k obľúbeným. |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (31.3.2008, 14:23)
Tak aj knedlík bol jedna baseň |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (1.4.2008, 14:03)
(Y) paráda, som rada, že sa buchtičky aj knedličky vydarili :-) si šikulka. Ja som sa dlho bála kysnutého cesta, ale ako som ho raz skúsila, tak naň nedám dopustiť (L) (flower)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (4.2.2008, 16:40)
mne toho vyslo trosku menej..teda mensie knedle, a menej buchiet cim to? ale inak fajne :-)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (4.2.2008, 18:30)
:^) tak toto veru neviem, možno menej vykyslo a tým pádom bolo aj cesta menej. Ja niekedy robievam aj z kila múky a mám aj do mrazničky . (L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila B. (vendula) ID 7532 (3.2.2008, 17:07)
Vyborny recept. Konecne sa mi knedla podarila aspon na 98%. Nebola sice az tak velmi nadychana, ale ved nabuduce skusim po vykysnuti este trosku premiesit, vytvarovat knedle a este nechat trosku podkysnut. Erika dakujem za vyborny recept a navod. Jarmila (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (4.2.2008, 8:40)
(L) Som rada, že sa knedle vydarili... (flower) (L)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (28.1.2008, 16:50)
parada (wash) take nieco som potrebovala..pekne poporiadku napisane.. (flower)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (28.1.2008, 17:11)
(L) ďakujem za pochvalu :-$
ODPOVEDAŤ
Katarina C. (Kati51) ID 26740 (18.1.2008, 23:57)
(Y) (F) (Y)
ODPOVEDAŤ
Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (18.1.2008, 22:39)
Teraz sa opytam ako uplny amater Co znamena urobime si kvasok Len spolu tieto 3 ingrediencie zmiesame alebo sa ma s nimi nieco udiat a potom ich primiesame do zvysku Sorry ale tiez sa kysnuteho bojim a aj ked varim dobre toto doteraz obchadzam :-| Valeria
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (upravené 19.1.2008, 12:35)
Takže: Mliečko si zohrejeme aby bolo letné, primiešame do neho kl. cukru, rozpustíme, odstavíme a pomrvíme droždie. Necháme 10-15 minút zakryté a kvások pekne naboptná. Potom primiešavame k múke a ostatným surovinám. (L) PS:Droždie nesmie ísť do horúceho mlieka, nenaboptnalo by.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 62 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu