Tatiana U. (tanaa) ID 166427 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 179 návštěvníkov)
Paradne karamelove rezy
[ recept č. 31762 zo dňa 19.9.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto1: 8 vajec, 8PL cukru , 1PL pdp , 8PL pol. muky , 1PL kakaa a 8PL vlažnej vody . \\r\\nCesto2: 5 bielkov a 250g praskoveho cukru .\\r\\nPlnka : 5 žltky ,300g krystaloveho cukra, 2,5dcl smotany na šlahanie , 3dcl mlieka , 1 zlaty klas , 30dkg masla.
POSTUP PRÍPRAVY
Postup cesto 1: Bielky vyslahame s cukrom na sneh a postupne pridame žltky , vodu , muku s pdp a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pecenie a upečieme . \\r\\nPostup cesto 2: Bielky slahame nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastny papier a pomaly sušime v mierne vyhriatej polootvorenej rure .\\r\\nPlnka : kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kym sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame zltky , zlaty klas a vylejeme do karamelu a uvarime hustu kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este kratko vyšlahame .\\r\\nCesto cislo 1 si prerezeme po celej dlzke a vzniknu nam tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dame na to snehove cesto na ktore natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odlozime na vrch kolaca ) a dame druhe cesto ktore sme si rozrezali a natrieme tym zvyskom co sme si nechali . Kto chce moze na vrch postruhat cokoladu . ja som nedavala a samozrejme dat do chladnicky na par hodin .
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Upečeny korpus pozdlž prerežeme |
|
Cukor si skaramelizujeme |
|
Do skaramelizovaneho cukru vlejeme smotanu a miešame kym sa nerozpusti. |
|
potom tam vlejeme zmiesane mlieko zo zltkami a zlaty klas |
|
vznikne nam takyto husty krem . |
|
do vychladeneho kremu si dame maslo a ešte kratko vyslahame . |
|
tu uz mame tmavy plat rozrezany samozrejme |
|
natrieme si nan polovicu kremu . |
|
potom dame vysuseny snech ktory som sušila na plechu na ktorom bol papier na pečenie a troška som ho potrela s olejom ale naozaj len trošičku a pri 150°C .rura bola nie celkom zatvorena lebo som si tam dala varesku medzi dvierka:-))) |
|
znova natrieme plnku ale trochu si z nej nechame |
|
a dame druhu cast hnedeho cesta |
|
a na ten natrieme ten zvysok plnky co sme si trochu nechali |
|
no a tu uz je hotovy koláčik ktory som dala vychladit este na par hodin do chladničky . dufam ze bude chutit kazdemu kto ho vyskusa :-))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 41-58) | << predošlé 1, 2, 3 |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (9.10.2010, 17:24) |
|
ODPOVEDAŤ |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (9.10.2010, 15:39) |
Tatianka a nepieklla si to cesto 2x - lebo sa mi to nezdá prekrojené, máš to dosť široké, či je to tých 15 cm na šírku? Ďakujem, chcela by som to urobiť. |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (7.10.2010, 20:26) |
ja som piekla na plechu 31na 20cm a je to tak akurat ak by bol vedci plech tak uz by boli tenke. a susila som ten sneh okolo 50minut a pri 150 °C. |
ODPOVEDAŤ |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (7.10.2010, 13:44) |
Vyzerá fajnovo |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (7.10.2010, 13:33) |
Tatianka. a na kom veľkom plechu si to piekla, keď sa to má ešte aj rozkrojiť po dĺžke, nie je to moc úzke? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Mirka P. (mirinakp) ID 26931 (7.10.2010, 10:24) |
chystám sa ho urobť, len prosím ako sušiť to cesto, myslím pri akej teplote a ako dlho apon približne prosím |
ODPOVEDAŤ |
IDA T. (varacova) ID 29558 (27.9.2010, 17:31) |
je výborný tento zákusok trochu pracný ale výsledok stojí za to poznám ho už som ho piekla pozdravujem |
ODPOVEDAŤ |
silvia m. (sisa123456) ID 166121 (27.9.2010, 16:40) |
Tani, robila som v nedelu tento kolacik, cesto bolo super, take jemnulinke, len ten krem nebol citit velmi ako karamelovy, mas dobre v recepte uvedene 30g cukru? Nemyslela si 300 g? |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (22.9.2010, 12:37) |
Potešili ma vaše reakcie na môj koláč ja som ho hľadala či je niekde nafotený . nenašla som ho tak preto som ho ja sem dala aj s foto postupom . možno vyzerá náročný mne sa na prvý kráť nepodaril a ma to najprv aj odradilo ale preto že je taký dobrý som ho skúšala znova a podaril sa Čo sa tam môže pokaziť je to snehové cesto musí sa dobre vysušiť aby bol presne taký ako ma byt .ďakujem a nech sa podarí každej z vás |
ODPOVEDAŤ |
| Zdenka K. (Zdenka219) ID 73611 (20.9.2010, 13:49) |
Toto vyzerá úplne božsky ale pre mňa dosť náročné |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.9.2010, 20:48) |
bože toto je tuším manna božská, narobila si mi také ale také chute , úžasný koláčik |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (19.9.2010, 12:11) |
Výborný koláčik, mamina ho robieva, najradšej mám z toho ten sneh! |
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (19.9.2010, 11:09) |
Kolacik vyzera perfektne len sa chcem opytat na com v rure sa ma susit ten sneh? |
ODPOVEDAŤ |
| Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.9.2010, 11:00) |
Táni... u nás karamelomaniakov máš plný počet, úžasné... toto určite vyskúšam, bomba zákusok |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.9.2010, 9:57) |
tak toto potvrdzujem - je to ohromne dobrý koláčik a fajne sýty, sladulinký dobrota |
ODPOVEDAŤ |
| Tana L. (backa11) ID 28088 (19.9.2010, 9:27) |
To musí být móóc dobré karamel zbožňuji a vypadá to nádherně perfektní řezy,už ukládám a určitě vyzkouším. Perfektní fotopostup a ještě jste moje jmenovkyně!! |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (19.9.2010, 9:17) |
ooo.... karamel milujem..... paradne..... super...... |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (19.9.2010, 7:45) |
tak to musí byt úžasná dobrota... karamel zbožnujem a ten sneh je tam zaujímavý |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 58 (zobrazuje sa 41-58) | << predošlé 1, 2, 3 |