. .. .. .. .. .. .
. .

Korbáčiky resp. syrové nite - RECEPT 22938

CHUŤOVKY

ID 18400 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)


Korbáčiky resp. syrové nite


[ recept č. 22938 zo dňa  ]


Korbáčiky resp. syrové nite


POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme kravský syr, horucu vodu, studenú vodu a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pri obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takto by mal vyzerat dobre nakysnuty syr. Syr je potrebne nechat na kuchynskej linke nakysnut aspon 24 hodin.
Syr si nakrajame na cca 1 cm hrube platky
Krajame platky
Potom mozeme este prekrojit napolovisu ak by boli priliz dlhe. Idealna velkost je cca 5 cm na nejakych 5 az 6 cm
Do hrnca si dame horucu vodu, resp. nechame si vodu v hrnci zohriat. Idealna teplota je medzi 80 az 85 stupnov celzia. Do takejto vody kladieme platky syru. Ja som mnozstvo co som nala rozdelila na dve varky.
Takto to vyzera ked kladiem syr do vody
A ked uz mame potrebne mnozstvo syra v hrnci vezmeme si drevenu varechu a pomaly ale s dorazom syr akoby miesime. Treba si hrniec drzat druhou rukou a najist si vlastnu metodu ako na to..
Takto vyzera cistocne zmieseny syr..ale do idealneho stavu mu este treba riadne mnozstvo sily
Miesim, miesim...parim sa:-)
Tuto uz ide do horuceho, syr treba premiesit aj v rukach, nezabudajme vodu udrziavat pri spravnej teplote...
Je to vriace, treba si davat pozor...
Miesim, poctivo:-)
A ideme na tahanie, syr ma byt vlacny a tahat by sa mal "sam" bez toho aby sme do toho museli davat nejako vela energie, avsak netreba zabudat, ze voda ma byt stale teploty okolo 80 stupnov. Ak sa syr nechce dobre tahat bud je este malo vymieseny alebo bol malo resp. priliz nakynuty a vtedy z neho korbace nespravite:-(
Taham, korbaciky sa tahaju do nadoby so studenou vodou, to je ta cervena
Pomaly ale isto pribudaju
Takto pekne sa syr vie natiahnut aby z neho boli korbaciky:-)
Korbaciky putuju do studenej vody
pribudaju poctivo:-)
prva varka je dotiahnuta, dalsia sa uz "kupe"
Ked dotiahneme aj druhu varku, resp. poslednu, pripavime si slany nalev. cca pol litra vody a 1,5 lyzicky soli
Voda a vsetky natahane nite
Sol treba vo vode nechat samozrejme rozpustit
Vezmeme si maly tanierik, a nan namotavame syrove nite, tak ako je na obrazku
Motam
Pribudaju
Takto nejako to vyzera aj s tahanim z nadoby
Ked sa nam uz zda zvazok dostatocne hruby odrhneme posledny kusok nite a nim zaviazeme zvazok
Spodnu cast prerezeme nozom
Odrezane
Hotovy zvazok niti
Hotovy zvazok vlozime do slaneho nalevu a nechame poriadne vysolit, resp. podla chuti kto ako ma rad slane
Po vysoleni (my to volame vyrasoleni) zvazky vybereme na utierku a nechame ich tam vyschnut. Mozeme ich utierkou aj pozakryvat. Korbaciky sa daju spravit tak ze si vezmeme tri nite, prehodime si ich na varechu s okruhlou ruckou a zmotame do korbaca a nakonci previazeme kuskom jedneho z niti. nenafotila som lebo uz som viac nevladala...je to narocne na znasanlivost horucej vody. Korbaciky resp. nite mozete kludne mrazit, nic sa im nestane


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Výborný domáci chlebík | Korbáčiky resp. syrové nite | cokoladove cookies podla (LyPo) ID 6282 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 64 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Marika S. (finka) ID 64179 (1.2.2010, 17:43)
:-o :-o :-o :-o Zuzka...zíram s otvorenou "hubou" (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.2.2010, 17:21)
Páááni - teda Zuzanka, klobúk dolu |:o) |:o) |:o) |:o) - úúžasné a božská trpezlivosť :-$ :-$ - fakt (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (1.2.2010, 17:14)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (31.1.2010, 21:37)
:-) (Y) (Y) (Y)Možem poprosiť kolko dkg ma syr a kolko L vody treba???Dakujem *-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (1.2.2010, 7:56)
velmi tazka otazka, kedze ja nezvyknem vazit, ale odhadom to bolo 750g syra a cca 1,5 litra horucej vody do hrnca a cca 1,5 l studenej vody do nadoby...
ODPOVEDAŤ
eva b. (evina78) ID 39367 (1.2.2010, 17:43)
aky druh syra si pouzila Zuzanka?ze kravsky to som rozumela...aky syr kupit?
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (1.2.2010, 20:01)
cerstvy kravsky syr, kravsku hrudku (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.1.2010, 21:36)
Zuzka, skláňam sa pred tebou
(flower) (flower) (flower) (flower) , tieto korbáčiky robila aj moja vedúca a kamoška v jednej osobe pochádzala z Liptova, teraz žije a pracuje v BB, neviem či ich ešte robieva, ale chutili výnimočne. Je s nimi veľká babračka, ja ich budem len kupovať, no obdivujem každého, kto sa do takejto pracnej roboty pustí (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (1.2.2010, 7:58)
velmi pekne dakujem, tak snad sa este niekedy s byvalou kamaratkou stretnes a date rec aj o korbacikoch :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (Godzillka) ID 34483, mimibazar.sk/godzillka (31.1.2010, 21:30)
smekaaaaam.... klacim na kolenach a velebiiim! Uzasne! Ja nemam tolku trpezlivost, no musia byt uzasne! (clamp) toto by som ja nezvladla! mas moj OBDIV!!! |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (1.2.2010, 7:57)
dakujem ti velmi pekne za pochvalu (L)
ODPOVEDAŤ
Diana S. (Lilidia) ID 14652 (31.1.2010, 21:22)
8o| perfektné - už dnes viem s istotou povedať, že toto budem LEN kupovať , si veľká šikuľka (D) (L) (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 21:25)
ale ved jasne, nie vsetko treba robit doma :-) :-D
a dakujem za pochvalu (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (31.1.2010, 21:20)
Fúúúha!!! Klobúk dole. Aj za to, ako si to úžasne nafotila. Ja som si doteraz myslela, že korbáčiky sú z ovčieho syra *-) ;-) Nerozumela som jednej veci. Ako nechám na linke nakysnúť syr? Nechám ho tam položený odbalený a on po 24 hodinách nadobudne také dierky? čo to je za syr? akože kravský? eidam a tak? alebo nejaký taký že surový nespracovaný? Viem, že sa pýtam ako trúba, nuž ale nepoznám to. :-$
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 21:24)
No pri foteni spolupracoval manzel, to by som nezvladala vsetko :-))) Syr je kravsky, a nakysne na linke napr v porcelanovej miske alebo plastovej nadobe prikryty ale nie uzavrety, musi mat pristup vydzchu a hlavne netreba zlievat z neho vodu co vytecie, ta podporuje kysnutie....moze byt kludne aj tyzden v chladnicke a az potom ho dat na linku, alebo ho nechat kysnut hned ked si ho kupis ci vyrobis
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (31.1.2010, 21:14)
úžasný postup (Y) (Y) (Y),ukazovali ho aj na STV kedysi :-),už vtedy som to chcela skúsiť,ale neskúsila :-p...no pri týchto obrázkoch chytám druhý dych ;-).Zuzka,si veľká šikuľka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 21:16)
tak nadych a vydych a potom az sa do toho pustis, nafot a ukaz ako sa podarili |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
lenka h. (aspekt) ID 87649 (31.1.2010, 21:09)
wau.....klobuk dole
lara
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (31.1.2010, 21:05)
Zuzka, úžasný postup, ale myslím, že ich radšej budem kupovať, ale klobúk dolu pred Tvojou trpezlivosťou!!! (Y) (Y) (L) (L) (L) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 21:09)
Dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (31.1.2010, 20:42)
Zuzka,waaaaw (Y) (Y) (Y) (Y)
Klobuk dole nad tolkou trpezlivostou (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 21:12)
dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (Vaskova) ID 57520, mimibazar.sk/vaskova (31.1.2010, 20:35)
:-o :-o :-osuper,ale ta babracka,no mas pevne nervy
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (Vaskova) ID 57520, mimibazar.sk/vaskova (31.1.2010, 20:35)
:-o :-o :-osuper,ale ta babracka,no mas pevne nervy
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 21:08)
dakujem, no ked to netreba robit kazdy den ale len z pasie, je to fajn :-)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (31.1.2010, 20:27)
Som myslela, že nám to oraváčka krásne ukázala, ako na tú perfektnú syrovú maškrtu :-) ale veru nie, alebo žeby rodená? :-$ Krásne si pofotila (Y) ale tiež by som na to nemala nervy ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 21:07)
spravne, rodena :-))) trafila si sa (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (31.1.2010, 20:27)
Mnam, tieto korbace + este aj slimacikov vyraba spoluziackina mamka z VS, vzdy ked sme na Orave, nas nabali :-) :-)pre nas zapadniarov je to maskrtka...a vynikajuce su aj cesnakove.....
juj, tusim idem z mrazaka vytiahnut ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 21:10)
cesnakove som este neochutnala...ani som nepocula, zaujimave *-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (1.2.2010, 12:45)
Zuzi, dava ich do vody so solou a cesnakom a su fantastickeeeeeeeeee :-)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (31.1.2010, 20:24)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mňááááááááááám milujeme korbáčiky (clamp) (clamp) (clamp)A (clamp) konečne vidím ako sa to vyrába :-o :-o :-oje to naozajstná makačka 8-| 8-| 8-|klobúk dole,ja si ich radšej kúpim hotové,aby som sa s tým nemusela pariť ;-)
Ďakujeme zakrásny fotopostup
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (31.1.2010, 20:14)
Dakujem som rada ze je hned taka odozva, len teraz som to donahadzovala :-) Ideme s manzelom pozerat tv a korbaciky cerstvo vyrobene nebudu pri nej chybat :-)))
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (31.1.2010, 20:13)
Zuzka úúúúúžasné (Y) ale si mi chute narobila ;-)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (31.1.2010, 20:03)
Perfektné |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 64 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu