. .. .. .. .. .. .
. .

Marhuľový koláč - RECEPT 224

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov)


Marhuľový koláč


[ recept č. 224 zo dňa  ]


Marhuľový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia * 250 g práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 50 g masla * 2,5 dcl mlieka * 1 prášok do pečiva * 2 balíčky škoricového cukru * práškový cukor na posypanie * marhule

POSTUP PRÍPRAVY

Nie každý má takého milého suseda uja Ota, ktorý nám každý deň prinesie čerstvé ovocie zo záhrady, a suseda uja Janka, ktorý nám každý deň prinesie čerstvo odtrhnutú zeleninu. Tak sa musíme obom ujom revanšovať marhuľovým koláčikom. Začína sezóna marhúľ, treba to využiť a šup s marhuľami na pekáč. Koláč je fantastický, šťavnatý, správne kyslastý, ako sa na takéto horúčavy patrí a je to vlastne obdoba kysnutého marhuľového, aké robievali naše mamy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. U nás sa ešte spinká. A nakoľko odchádzame na celý deň k vode, upečiem rýchlo koláčik pre mojich papkáčov a papkáčov spriatelenej rodiny. Dokiaľ sa všetci zobudia, koláč bude hotový a bude ich budiť okrem slnečných lúčov aj vôňa marhuľového koláča. Ach, kedy mňa zobudí vôňa marhuľového koláča!? Pravdepodobne už v tomto živote nie. Dúfam sa v budúcom živote reinkarnujem do mužského tela, ktoré sa dobre ožení.
2. Marhule očistíme, prekrojíme na polovičky, umyjeme. A švihom. Treba sa ešte oholiť do bikín.
3. ........ a necháme ich usušiť na čistej utierke.
4. V mise si vyšľaháme do peny maslo, cukor, potom zamiešame dva žĺtky a polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, mlieko a tuhý sneh z bielkov. To je celá príprava. Ani to nebolelo...
5. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný hrubou múkou plech, uhladíme.
6. Marhule poukladáme rezom hore, čiže chrbátiky zaboríme do cesta. Marhule si udržia všetku šťavu, posypeme dvoma škoricovými cukrami a hor sa do rúry.
7. Koláč som piekla asi polhodinku pri 180 stupňoch, voňal úúúúúžasne!!! No k zulíbání! Našťastie som už dávno odolná voči vôňam koláčov - skôr ma vzrušujú vône parfémov.
8. Upečený koláč necháme vychladnúť a ak sa Vám chce, zalejte ho čírou egrešovou želatínou - dostať ju v obchodoch. V marhuliach tým vzniknú korýtka plné želatíny a to je niečo, čo sa oplatí urobiť. Ja som to teraz nestíhala, nakoľko sme sa ponáhľali k vode a koláč so želatínou by ešte musel putovať na pár hodín do chladničky stuhnúť. Pokrájame, postrašíme práškovým cukrom a mňamka pri kúpaní je hotová.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Domáci chlieb | Marhuľový koláč | Střecha z BE BE sušenek >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 41-42)<< predošlé 1, 2, 3
ĽUBA K. (ľubkak) ID 620, mimibazar.sk/lubka (15.7.2006, 22:30)
Ahoj Maca,
dnes som robila tento kolač a hned sa po nom zaprasilo.Len nema kto umyt plech :-P
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (15.7.2006, 22:55)
Ľubka, sú tri možnosti. 1. buď máš na to "lidi" 2. šupni ho do myčky 3. alebo myčka je mamička :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Katarína O. (KatherineSK) ID 1403, mimibazar.sk/katherinesk (15.7.2006, 9:49)
Marcelka,

ďalší super koláč (Y). Kde na tie recepty chodíš ?
Len tak ďalej - zajtra ho upečiem, lebo moja mama (aj môj syn) miluje ovocné koláče. A za ten škoricový cukor by ťa môj synátor vybozkával od hlavy k pätám - zbožňuje škoricu.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 41-42)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu