. .. .. .. .. .. .
. .

Moje Tiramisu - originál taliansky recept - RECEPT 1909

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9133 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 291 návštěvníkov)


Moje Tiramisu - originál taliansky recept


[ recept č. 1909 zo dňa  ]


Moje Tiramisu - originál taliansky recept


POTREBNÉ PRÍSADY

200g mletého cukru, 4 žĺtky, 4cl likéru Amaretto, 500g syra Mascarpone (predávajú v TESCU alebo v BILLE), 250g cukrárenských piškót (stačí jedna krabica na štvorcovú misu), väčšia šálka kávy, 2cl čerešňovice (môže byť aj vodka), mleté kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom 8 minút, určite nie menej, vmiešame polovicu likéru a opatrne už len vidličkou zamiešame po lyžiciach Mascarpone. Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom. pokvapkáme čerešňovicou a navrstvíme polovice krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty, pokvapkáme zvyšným Amarettom a potrieme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili, je výborné, určite Vám bude chutiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

všetky suroviny, len som zabudla na kakao
žĺtka s cukrom šľaháme 8 minút
pridáme 2cl Amaretta
zamiešame dva tégliky Mascarpone
namočené piškóty ukladáme do misy
na piškóty pokvapkané alkoholom navrstvíme 1/2 krému
znovu namočené a pokvapkané piškóty
2. polovica krému a uhľadiť
husto posypať kakaom cez sítko
naberať polievkovou lyžicou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< HYDINOVE SOTE S ANANASOM | Moje Tiramisu - originál taliansky recept | Španielska Sangria pre Alexandru P. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 59 (zobrazuje sa 41-59)<< predošlé 1, 2, 3
Andrea D. (lajjla) ID 115816 (29.1.2010, 15:58)
(svatba) (svatba)
ODPOVEDAŤ
marianna b. (mnariana) ID 32043, mimibazar.sk/mnariana (14.11.2009, 18:29)
Wow toto vyzera super , a ani to nie je tak zlozite, ako som myslela (zajic) ;-)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (pepo070681) ID 104135 (25.10.2009, 17:58)
(lyzar) (lyzar)
ODPOVEDAŤ
Petra M. (len.petra) ID 23295 (24.4.2009, 18:31)
no idem zajtra skusit.. este som tiramisu nerobila, ale tento recept sa mi pozdava najviac, tak som zvedava ako to dopadne (L) zatial dakujem za receptik a dam vediet (X)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (11.4.2009, 13:53)
Uz je v chladnicke, zajtra uvidime ake bude (zajic)
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (5.4.2009, 11:35)
Nechcem kaziť recept s originálnymi talianskymi ingrediencami, ale padla tu poznámka, že je to drahé (asi sa to týkalo Mascarpone). Ja miesto toho dávam nátierkové maslo bez príchute. Vyskúšala som tiramisu aj s Mascarp., ale mne chutí lepšie slovenská verzia - chuť krému sa mi zdá výraznejšia. (zajic) (zajic) A využijem aj bielky - sneh z nich pridám tiež do krému. Je nadýchanejší a je ho viac. (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (zabenka78) ID 60508 (4.4.2009, 21:35)
Ahoj Monika,
ja by som chcela poprosit o radu. Dnes som robila podla vasho receptu tiramisu ako tortu, ale sa mi nevydarilo :'( Najprv sa mi nechcelo rozmiesat mascarpone a zostali mi v kreme hrcky :'( a krem vobec nebol taky krasne husty ako ho mate vy. Takze z torty nebude nic :-S Poradte prosim kde som urobila chybu, prosiiiiiiiiim. Dakujem krasne,Janka (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária V. (larinka159) ID 93368 (24.4.2009, 15:33)
Ahoj Monika :-) ak ti mozem poradit s tvojim problemom s tym kremom. Takze velmi dôlezité je tie zltky s cukrom slahat fakt minimalne 10 minut. Potom je dolezite aj kvalitne mascarpone(presne to iste,ktore je na obrazku, je sice dost drahe,ale oplati sa radsej investovat.najdes ho napr v bille alebo v kauflande) No a to mascarpone po lyziciach pridavat a postupne ich mozes vmiesavat na nizkych otackach elektrickym šlahačom, lebo vidličkou to nejde. Aj ja som mala ten isty problem a pri dodrzani tohto by sa to malo podarit. tak drzim palce (Y)
ODPOVEDAŤ
alenka N. (alenka.4) ID 87477 (16.3.2009, 23:05)
cenovo prístupnejší recept bude ak skuste miesto Mascarpone Lučinu bez príchute. :-$
ODPOVEDAŤ
Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (18.1.2009, 16:56)
Amaretto... Kde ťa nájsť? ;-) Aďa
ODPOVEDAŤ
alenka N. (alenka.4) ID 87477 (16.3.2009, 23:07)
Amareto je mandľový likér, bežne dostupný vo väčších obchodoch
ODPOVEDAŤ
Lucia K. (crievicka) ID 12260, mimibazar.sk/crievicka (18.1.2009, 16:53)
Tiramisu od Moniky je najlepsie! Ani talianskemu sa nevyrovna!!!!!! (hotdog) (Y) (hotdog) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarina G. (Katka200202) ID 40120 (15.9.2008, 0:14)
(clamp)
Sa tesim ked vyskusam...........Dufam ze to bude vyzerat tak dobre ako to vase.
ODPOVEDAŤ
Daniela S. (danny5685) ID 19381 (7.4.2008, 13:01)
Ach poradte, ja nemôžem u nás na východe zohnať Mascarpone, kde ho kúúpim? :'(
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.4.2008, 13:39)
metro, tesco, hypernova
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (11.2.2008, 18:09)
Tak toto je velmi chutna kaloricka bomba (Y)
Velmi nam chutila, ako z talianskej cukrarne (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (16.8.2007, 14:46)
Tiramisu bolo neskutocne dobre. (Y) Moj drahy mal poznamku ked som ho zacala robit, ze preco tiramisu ked on nelubi. No to ste mali vidiet ako mu "nechutilo" :-D len sa tak po nom zaprasilo. Fakt skvely recept. Ma len jednu chybicku, ze je trosku drahy. Ale raz za cas si ho urcite doprajeme. (H)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (julina) ID 9133, mimibazar.sk/julina (16.8.2007, 16:39)
Je trochu drahší, ale raz za čas si môžeme dopriať.
ODPOVEDAŤ
Aďa B. (MILÁČIK) ID 8195 (9.8.2007, 17:02)
Super recept, hned cez vikend vyskusam. ada
ODPOVEDAŤ
Nikol K. (Slabejka) ID 20063 (9.8.2007, 14:17)
Ja vyšľahám šľahačku so stužovačom.V mise vymiešam malé mascarpone s jedným van.cukrom a nakoniec to spojím.Piškóty polejem na plechu kávou a vrstvím.Navrch dávam kakao a škoricu.Mňam! Výjde polo plechu.Pri väčšej porcii dávam 500g mascarpone,2šľahačky ,2stužovače,2 van cukry.
ODPOVEDAŤ
jana k. (janula149) ID 14128 (6.8.2007, 21:37)
maminky, ja to robím nápodobne, ale nedávam vajíčka... namiesto vajíčok dávam vaječný liker. vyslaham smotanu - slahačku a do nej pridávam vaječný liker. ak máte moznost, tak vrelo odporucam meggle smotanu, predávaju ju v metre, je uzasná, sladka a hustá... cukor takmer nedávam, len vanilkové 3 balícky, ta smotana je fakt geniálna, tak uz cukor pridávat nemusím. potom tu smotanu spojím s mascarpone a postupujem tak ako písala tá mamina predo mnou... vyskusajte, fakt sa oplatí (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (julina) ID 9133, mimibazar.sk/julina (16.8.2007, 16:42)
Niekedy vyskúšam.
ODPOVEDAŤ
Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (6.8.2007, 11:19)
Jedna otázočka: čo tie vajíčka v lete, je to zdravé ?
Ale inakm nestíham sliny prehĺtať :-)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (julina) ID 9133, mimibazar.sk/julina (16.8.2007, 16:40)
Ja sa o vajíčka nebojím, máme stále čerstvé a vždy uložené v chladničke.
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (4.8.2007, 9:59)
Jemine, az mi tecu sliny na klavesnicu....musim kupit mascarpone aj ten liker Amaretto a vyskusat... (Y) (D) (^)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (julina) ID 9133, mimibazar.sk/julina (16.8.2007, 16:41)
Dajte vedieť, či Vám chutilo.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 59 (zobrazuje sa 41-59)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu