. .. .. .. .. .. .
. .

Medovníčky zaručene mäkké. - RECEPT 643

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 8240 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)


Medovníčky zaručene mäkké.


[ recept č. 643 zo dňa  ]


Medovníčky zaručene mäkké.


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky preosiatej, 120g práš. cukru preosiateho, 170g margarínu, 120g medu, 2 celé vajcia, trošku soli, 1 káv.lyž. sódy bicarbony, 1/2 káv. lyž. škorice, 1/2 káv. lyž. anízu zomletého, 1/2 káv. lyž. feniklu zoml., Trošku zomlet. klinčekov a badiánu, 1káv.lyž. citron. kôry.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny zmiešame, rozvaľkáme asi na hrúbku 1/2 cm a vykrajujeme medovníčky. Pečieme vo veľmi horúcej rúre!!!!!!!!!!!!!!!
<< KOKOSOVE RAFAELO | Medovníčky zaručene mäkké. | Vínové venčeky. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 40 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2
jarmila g. (jarusnica) ID 128246 (13.12.2009, 17:40)
(Y) (Y) (Y)Prave sme s mojim 2,5 rocnym Jakubkom dopiekli tieto uzasne medovnicky.Su super mäkké,chutné, majú farbu medu a my sme z tejto Vasej davky mali 4 plechy,t.j asi 80 kusov medovníčkov! Piekli sme na 180 stupňov,asi 10 minút, je treba pozerať na ne, no prvých 5-7 minút som rúru neotvárala. pred pecením som ich potrela žltkom zmiesaným s troškou mlieka.sú pekné, lesklé. este raz dakujeme. cakáme na dalsích baštíkov, ocinka a mensieho Peťka, ktorí sú u babiny a neviem, či nebudeme tieto medovníčky piecř ešte raz,lebo akosi miznú...
ODPOVEDAŤ
Adriana G. (adka4011) ID 109883 (9.12.2009, 18:59)
(G) (G) (G) (G)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (1412) ID 120832 (6.12.2009, 16:21)
(m)
ODPOVEDAŤ
Daniela D. (daniela78) ID 113844 (1.12.2009, 13:14)
Včera sme s dcérkou piekli tieto medovníčky a musím povedať, že sú super !!! (clamp) (clamp) (clamp). Doteraz som piekla medovníčky veľmi nerada, lebo nech som mala akýkoľvek recept, vždy mi stvrdli. Tieto som piekla 8 min. pri teplote 180 a sú mäkučké. (Y) (Y) (Y). Budem ich piecť každý rok. Ďakujem za super recept a prajem Veselé Vianoce, veľa (G) pod stromčekom a (novy rok).
ODPOVEDAŤ
Miruška E. (Esitka) ID 74475 (22.12.2008, 10:19)
a inak zelam vsetkym krasne kludne sviatky (darecek) a pohodovy start do Noveho roka (silvestr2) a vela uspesnych kulinarskych kuskov aj nadalej ! (andel)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (5.12.2007, 11:27)
Prosím koľko je cca lyžíc polievkových 120g medu. Nemám doma váhu, len odmerky na suché ingrediencie. Ale myslím že také 3 lyžice by mali byť ok, však? *-)
ODPOVEDAŤ
Miruška E. (Esitka) ID 74475 (22.12.2008, 10:15)
No ja robim pernicky z kila muky, 40dk praskoveho cukru, zo 6 vajec,kypr.prasku do pernika,lyzicky oleja,kav.lyzicky sody BB,a z 3 polievk.lyzic medu. A pri peceni peciem vo vyhriatej rure na 200 stupnov, pred prvou varkou to stiahnem na 170-180. A vykrajovat netreba uplne tenucke cesto,tak pol cm. Potom su pernicky nadychanejsie.Kto ma viac cesta moze aj hrubsie. Peciem ich cca 8-10minut, nerobim zbytocne velke kusky. A zatim zostavaju makke. Na druhy den dam do misky jablcka alebo kromku chleba, a su makkucke. (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (2.12.2007, 18:14)
Baby prosím vás ak môžte , tak mi poraďťe! Akurát som dopiekla tieto perníčky a hneď ako som ich vytiahla , tak boli mäkké, ale zachvílu mi hneď stvrdli. Taká som bola rada , že sa mi vydarili , ale teraz neviem ako sa to dá ešte zachrániť. čo mám teraz s nimi robiť , aby boli mäkké , kde ich uskladňovať
( balkon nemáme , takže v chlade ich nemám kde mať ) , BUDEM VEĽMI RADA AK MI NAPÍŠETE KDE ICH MÁM PRE BUDÚCE HNEĎ USKLADNIŤ A AJ AKO SA DAJÚ EŠTE TERAZ ZACHRÁNIŤ ABY BOLI ZASE mäkké.
Ďakujem vám všetkým už vopred za vaše odpovede a rady .

Zabudla som ešte spomenúť , že som postupovala presne podľa inštrukcii
ODPOVEDAŤ
Lívia B. (liviat) ID 55162 (1.12.2010, 19:02)
Ja som robila perniky tentokrat podla toho receptu a tie hrubsie su ok ,aj chutovo vyborne, ale tie ktore sa mi podarili tensie mi tiez neskor stvrdli, ale je uplne jedno podla akeho recptu perniky peciete, ak ich zlepite dzemom, verte, ze zarucne vam zmakne kazdy pernik, aj ten nevydarenejsi... :-) ja ich vyvalkam vacsinou tensie, s dzemom su chutnejsie a zarucene zmaknu...
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (JanaC) ID 8240 (19.12.2006, 21:48)
Maminky-kuchárky prajem Vám všetkým krásne a veselé vianočné sviatky a mnoho (G) ;-). Ďakujem za pochvalu môjho receptu. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (18.12.2006, 18:31)
Ahoj Jani! Včera večer som piekla medovníčky podľa tvojho receptu. Musím povedať, že sú vážne skvelé (Y) (Y). Chutia manželovi aj dcérke (L). Každý rok som zvykla piecť medovníčky podľa iného receptu, lebo vždy mi stvrdli a musela som ich zavrieť do hrnca s kúskom jabĺčka alebo chleba, aby sme si nevylomili zuby na nich :-S. Tie podľa tvojho receptíku sú akurát..už som dnes zjedla asi 4 kúsky..tak sa teším, keď prejdú sviatky ja sa postavím na váhu a zasa budem mať o nejaké to kilečko naviac.. :-@ :-@, ale do jari to bude učite ok! Maj sa pekne a krásne sviatky!!! A dík za super receptík (F). Adrika
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (upravené 15.12.2006, 21:20)
Kočky ja som piekla tieto medovníčky a musím povedať,že boli fakt mäkké a chutné.Paťko ich zobral do škôlky pre detičky a pre pani učiteľky,a môj synátor,ktorý vždy vraví pravdu tak mi prezradil,že najviac chutili pani učiteľkám,a že aj najviac spapali.A ešte musím povedať,že Janka dovolila som si vytlačiť tento recept a dala som ho pani učiteľkám nech ho vyskúšajú.No a ešte k tomu pečeniu.Ja som ich piekla na 180°C zhora,zdola a potom po cca 10 alebo 15 minút som ich piekla zhora,zdola a plus ventilátor a to už len pár minút to neviem presne ale možno také 4 minúty.A zostali zaručene mäkké.Mala som viac receptíkov na medovníky,ale s týmto som bola najviac spokojná. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Janka ďakujem. Pá Deni (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (13.12.2006, 22:04)
tiez som sa chcela spytat na to, co znamena vo velmi horucej rure. piekla som ich ma 200 / 210 stupnou a pripekali sa mi a vobec nei su makke. som z toho smutna... :'(
ODPOVEDAŤ
Monika M. (3melisa) ID 3712, mimibazar.sk/3melisa (5.12.2008, 9:10)
Jarmilka,perníčky sa na takej vysokej teplote nepečú...som už pekných pár rokov medovnikárka a tak som sa naučila na vlastných chybách...piecť asi na 180 stupňoch 10-12 minút pri menších kusoch aj menej,záleží aj od rúry a od hrúbky vykrajovaných tvarov.Ďalej čo sa nesmie robiť je to,že rúra sa nesmie počas prvých 5-7 minút otvárať.Posledné čo chcem zdôrazniť je to,že ak perníčky začínajú ružovieť,tak ich treba vybrať z rúry,takto budú mäkké a nestvrdnú,lebo dlhým procesom pečenia sa odparujú z perníčka vlhké látky a toto spôsobuje ich tvrdnutie.
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (Katuska) ID 118, mimibazar.sk/katuska (19.12.2006, 22:26)
Ahoj JArmilka, ja mam na medovnicky velmi podobny recept tomuto a mam ho od mojej velmi dobrej kamaratky. A ta ma tak super vzdy napisane recepty, ze mas presne napisane kolko minut a pri akej teplote sa dany mucnik alebo kolacik pecie. Takze my sme s mojim synkom piekli medovnicky dnes a pri hrubke 0,5 cm sa pri teplote 180 stupnov pecu 7-9 minut. Ani viac a ani menej, staci si nastavit minutky a netreba ani kontrolovat v priebehu pecenia, zi uz vybrat alebo este nie. A su naozaj tak akurat-z dvoch upecenych plechov je uz jeden FUČ! :-)
pa a prijemne pecenie.
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (JanaC) ID 8240 (15.12.2006, 20:42)
Jarka, ako som už Evke odpovedala, treba ich mať stále na očiach a dajú sa piecť aj pri 210 stup. Nech sa vám druhýkrát podaria!
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (13.12.2006, 23:19)
Ja som ich piekla asi na 190°C, prva varka sa mi tiez trocha pripalila, lebo som sa venovala malej pomocnicke ;-) Ale potom som si uz davala pozor a boli dobre, aj po 2 tyzdnoch su fajne, mozno troska viac "keksikoidne" :-P, ale nie tvrde ;-)...
Zajtra peciem makke podla ineho receptu, tak ak sa vydaria pridam recept ... 8-|
ODPOVEDAŤ
Veronika K. (verokoll) ID 9361 (12.12.2006, 21:33)
Ked sa pecu medovnicky na kolko stupnov treba nastavit ruru???
ODPOVEDAŤ
ida s. (vlcica) ID 530, mimibazar.sk/vlcica (12.12.2006, 18:08)
ahojte, prosim vas, nemate nejaky zaruceny recept, ako mi medovniky nezmaknu? ja ich mam v krabici a dlho ich tam nezavriem, ale predsa len, nechcem mat prach na nich, ale aj tak su makke za tyzden (peciem ich z kila a pol muky, popri dalsich megapeceniach)....my mame radi tvrde medovniky, ale vzdy ako na potvoru zmaknu!
...dik
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (11.12.2006, 21:11)
Janka dnes sme piekli s Paťkom tieto medovníčky a takto sme si ozdobili.Paťko sa už teší,pretože ich zajtra berie do škôlky.Ďakujeme

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=57624
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (13.12.2006, 23:21)
Deni aky mali uspech medovnicky v skolke? |:o)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (14.12.2006, 6:17)
Evka medovníčky sa nám podarili a boli fakt mäkké.A detičky sa strašne tešili.Takže podvrdzujem,že zostali mäkké a ja som ich piekla pri 180°C. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (Adrienn) ID 6857, mimibazar.sk/adrienn (11.12.2006, 9:41)
Ja som ich piekla v sobotu. Sú perfektné. Ako som ich piekla, tak ubúdalo z misky. Musím upiecť ešte jednu várku. (Y)
Mne kamoška poradila, ak budú tvrdé mám vložiť do chlebníčka a potom zmäknú.
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (9.12.2006, 16:05)
A fakt zostanú mäkké *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-)???
ODPOVEDAŤ
Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (11.12.2006, 12:42)
...ja som zase počula, že stačí vložiť do krabice jablko :-)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (11.12.2006, 13:19)
kazdy pernik zmakne, ak do uzavretej nadoby date kusok jablka alebo kusok chleba, najlepsie tak 12-24 hodin pred podavanim ;-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (9.12.2006, 16:25)
no ja som ich dnes robila, ako margarín som použila ceru, ja som to nechala aj odstáť cez noc a neviem, či sú super mäkké, možno som niekde urobila chybu :-( ale pripadajú mi ako normálne keksy :-( moja mamka má tiež veľa medovníkových receptov, a jeden je super mäkký, len už sa to pomiešalo tak nevie ktorý :-( že vraj tvrdé medovníčky treba dať do fľaše s rozkrojenými jabĺčkami, možno 1-2 a určite zmäknú, svokra to tak robí. ;-)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (11.12.2006, 19:36)
Erika, Cera sa nedava do medovnikov, to nie je margarin, ale stuzeny tuk. Ten je na vysmazanie, do cokoladovej polevy...Do medovnikov je najlepsi Palmarin, kedysi bola Visa, alebo aj maslo. Ale Cera nie.
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (11.12.2006, 19:53)
no ďakujem pekne, tak som tomu teda dala, ale sú jedlé, už sme ich aj vyzdobili...nevadí oni sa aj tak spapajú ;-) no ja som z tých margarínov cvok, tak väčšinou používam obyčajné maslo potom tak mi napíš ak vieš na čo sa používa palmarin, hera, cera, helia a neviem čo ešte, to by ma fakt zaujímalo Dík (L)
ODPOVEDAŤ
Eva L. (EvkaL) ID 158 (12.12.2006, 15:01)
Takze ja používam Heliu na plnky, a Palmarin do cesta. Dnes sa chystam tie medovniky urobit a v obchode mali len Palmelu ale myslim, že je to niečo take ako palmarin. A na každom obale maš napísané na čo je to najlepšie použiť.
ODPOVEDAŤ
Eva L. (EvkaL) ID 158 (7.12.2006, 20:53)
Janka, aký margarín ste použili? A pri koľkých stupňoch ste ich piekla? Môžem použiť aj papier na pečenie alebo je lepšie plech vymastiť?
Medovničky idem robit prvykrát, tak nechcem nič pokaziť. Dakujem.
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (JanaC) ID 8240 (9.12.2006, 14:47)
Evka, prepáčte dostala som sa k počítaču až dnes, ak je to ešte aktuálne, tak pečiem pri maxime a margarín kupujem v METRE "Aro". Na plech aj ja používam papier na pečenie.
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (4.12.2006, 11:56)
Ja som ich piekla v piatok, zatial nestvrdli ;-) (Y), aspon tie co som odlozila do dozicky.
Ale urcite budeme musiet piect aj dalsiu varku este ;-), lebo cast je uz darovana a cast zjedena :-D
ODPOVEDAŤ
Darina Š. (kaizen) ID 1849 (4.12.2006, 13:04)
Dakujem Evka ;-)
ODPOVEDAŤ
Darina Š. (kaizen) ID 1849 (upravené 21.11.2011, 21:33)
Janka prosim Vas tie medovnicky skutocne zostanu makke? Nestvrdnu ani na 2/3 den? Cesto si nechavate aj odlezat? Skusim ich aj ja. Dakujeme za receptik.
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (JanaC) ID 8240 (4.12.2006, 14:56)
Darinka, cesto nieje treba nechať odležať. Hneď sa s ním pracuje. A zostanú zaručene mäkké. Aby boli lesklé, tak ich pred pečením potriem so žľtkom rozmiešaným s troškou mlieka. Po vychladnutí ich zdobím bielk. polevou.
ODPOVEDAŤ
Darina Š. (kaizen) ID 1849 (upravené 4.8.2007, 18:13)
Dakujem za odpoved. Pekny vecer
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (1.12.2006, 12:24)
Janka mas odskusane ako dlho ich treba piect? Ci ich mam mat stale na ociach ? ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (JanaC) ID 8240 (1.12.2006, 17:54)
Evka, takako píšeš, treba ich mať na očiach, lebo každá rúra pečie inak. Ale sú veľmi rýchlo hotové a hneď aj mäkké. Ja ich robím asi dva dni pred Vianocami, skôr nie lebo by mi ich zjedli :-)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (4.12.2006, 13:16)
Ja som medovnicky uz napiekla, zatial z kila muky, ale este budem, lebo u nas idu asi len medovnicky :-)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (3melisa) ID 3712, mimibazar.sk/3melisa (5.12.2008, 9:12)
Tento rok som na medovníky minula už asi 35 kg múky...možno aj viac,vôbec to nepočítam... :-o (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 40 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu