. .. .. .. .. .. .
. .

Francúzska cibuľová polievka - RECEPT 3772

POLIEVKY

ID 4512 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)


Francúzska cibuľová polievka


[ recept č. 3772 zo dňa  ]


Francúzska cibuľová polievka


POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne cibule, maslo (pripadne olej), 1 polievkova lyzica hladkej muky, 2 cajove lyzicky krystalovy cukor, sol, mlete cierne korenie, tymian, 1 kocka zeleninoveho (alebo hovadzieho bujonu)

Na zapekane bagetky: bagetka (pripadne rozky), olivovy olej, nastruhany tvrdy syr.

Varila som len do mini hrnca, kedze sme s malym sami doma, tak si mnozstvo surovin pre viacerych hladosov primerane upravte.


POSTUP PRÍPRAVY

Pridavam chutnu, casovo a financne nenarocnu polievku, navyse zo surovin ktore zarucene vzdy najdete doma.

Cibulu si rozrezeme napoly a nakrajame na polovicne kolieska. Osmazime ju v hrnci na masle, pridame krystalovy cukor a na strednom plameni opatrne smazime asi 10 min, pekne do zlatohneda, prave sa to podari vdaka pridanemu cukru a tym aj cibula ziska vybornu chut.
Pridame hladku muku, zamiesame aby sa nevytvorili hrudky a zalejeme studenou vodou, rozmiesame a pridame sol, korenie, tymian (moze byt kludne suseny ale nejaky musi byt:-)) a kocku bujonu. V originalnom recepte sa pridava aj deci bieleho vinka, takze ak ho mate otvorene poruke, kludne pridajte. Ja som vsak nedavala, kedze varim aj pre synceka.
Nechame zovriet a v otvorenom hrnci varime este cca 20 min na miernom plameni.

Medzitym si pripravime fajnotky do polievky: rozky alebo bagetu nakrajame na kolieska, potrieme jemne z obidvoch stran olivovym olejom a vlozime asi na 10 min do zohriatej rury cca 200 C, kym nebudu krasne zlate. Potom na ne naukladame kopky nastruhaneho tvrdeho syra a supneme este na minutku do rury, kym sa syr neroztopi. Pokladieme este horuce navrch polievky a mozme servirovat. Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Osupanu a prekrojenu cibulu si nakrajame na polovicne kolieska.
Osmazime na masle, pridame krystalovy cukor a smazime asi 10 min do zlatohneda. Bacha aby vam trochu neprihorela ako mne, ked som odbiehala z kuchyne za mojim malym certom.
Po pridani hladkej muky zamiesame, zalejeme vodou podla toho kolko polievky chceme mat, cize ja som rovno zaliala do vrchu hrnca. Pridame vsetky koreniny a bujon. Nechame zovriet a potom stisime plamen.
Tak to este nechame otvorene varit asi 20 min a bude hotova.
Medzitym co sa nam polievka vari, potrieme nakrajane rozky olivovym olejom, a supneme do rury kym nebudu zlatiste.
Potom naukladame kopky nastruhaneho syra a nechame este v rure minutku roztopit.
A sme vo finale, rozteky podavame naukladane na polievke. Vsetkym dobru chut!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zimný šošovicový šalát | Francúzska cibuľová polievka | Babovka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Petra B. (Petra01) ID 24439 (22.5.2009, 13:06)
práve ju robím :^) tak uvidíme aká bude ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (24.5.2009, 12:08)
Tak aka bola??? (H) (hello)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (27.5.2009, 15:31)
Zuzi tak tomu sa hovorí uvariť z ničoho niečo fantastické (Y) takých receptov by malo byť viac - odporúčam (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (28.5.2009, 21:29)
Diky Petka (L) To ma motivuje aby som zdokumentovala aj ine moje osvedcene receptiky, snad sa zase niekto potesi (dance) (jidlo) (hello)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (17.2.2008, 22:25)
zuzka, dnes som robila tvoju polievocku, lebo sa mi zvysil vyvar od vcera. a bolo to straaaasne dobre (Y) manzel sa jej nevedel dojest ;-) a deti sa najviac tesili "lodkam" , co im plavali v tanieri :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (18.2.2008, 13:29)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Beata A. (neurologia) ID 34700 (14.2.2008, 15:41)
Ahoj kolko si dala tej vody do mini hrnca?
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (15.2.2008, 8:07)
Asi tak liter odhadujem :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (KatkaTa) ID 21107 (14.2.2008, 15:22)
Vyborna, doteraz som robila taku jednoduchsiu - bez cukru a tymianu, ale takto je minimalne o dve triedy lepsia! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (15.2.2008, 8:08)
(L)
ODPOVEDAŤ
Miloslava F. (millla) ID 34376 (3.2.2008, 14:09)
tak naozaj táto polievočka vyzerá že bude super, tiež určite cez týžden vyskušam. Už sa teším (clamp)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (2.2.2008, 17:38)
|:o) fajnota ..len prisla navsteva a ja som nestihla dat na tie rozky postruhany syr..tak sme tak bez syra..ale aj tak bola fajnova..dakujem za novy receptik (L) (clamp) pisem si do receptara (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (2.2.2008, 21:55)
(clamp) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (1.2.2008, 22:35)
tak toto coskoro vyskusam (Y) vyzera a rozvoniava fantasticky..mozno uz zajtra..som zvedavaaa.. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (2.2.2008, 12:38)
Mili, tak daj potom vediet ako to dopadlo :-)
ODPOVEDAŤ
vladimira g. (gottka) ID 2491 (31.1.2008, 20:07)
Zuzka, neda mi nereagovat na tento fantasticky recept...dnes som rozmyslala, co budem varit, v podstate z nicoho a rychlo, nakolko som bola casovo zaneprazdnena, a tu kuk na tento tvoj receptik...do polievky som pouzila BIObujon, moj syncek aj moja mama sa az zalizovali, z coho som tu fantasticku polievocku vykuzlila, ked som nestihala nakup...je naozaj lahodna, skvela...srdecna vdaka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (31.1.2008, 22:17)
Vladka, velmi sa tesim ze vam chutila (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu