. .. .. .. .. .. .
. .

Paradne karamelove rezy - RECEPT 31762

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 166427 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 179 návštěvníkov)


Paradne karamelove rezy


[ recept č. 31762 zo dňa  ]


Paradne karamelove rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto1: 8 vajec, 8PL cukru , 1PL pdp , 8PL pol. muky , 1PL kakaa a 8PL vlažnej vody . \\r\\nCesto2: 5 bielkov a 250g praskoveho cukru .\\r\\nPlnka : 5 žltky ,300g krystaloveho cukra, 2,5dcl smotany na šlahanie , 3dcl mlieka , 1 zlaty klas , 30dkg masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup cesto 1: Bielky vyslahame s cukrom na sneh a postupne pridame žltky , vodu , muku s pdp a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pecenie a upečieme . \\r\\nPostup cesto 2: Bielky slahame nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastny papier a pomaly sušime v mierne vyhriatej polootvorenej rure .\\r\\nPlnka : kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kym sa nerozpusti . V mlieku rozmiešame zltky , zlaty klas a vylejeme do karamelu a uvarime hustu kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a este kratko vyšlahame .\\r\\nCesto cislo 1 si prerezeme po celej dlzke a vzniknu nam tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dame na to snehove cesto na ktore natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odlozime na vrch kolaca ) a dame druhe cesto ktore sme si rozrezali a natrieme tym zvyskom co sme si nechali . Kto chce moze na vrch postruhat cokoladu . ja som nedavala a samozrejme dat do chladnicky na par hodin .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upečeny korpus pozdlž prerežeme
Cukor si skaramelizujeme
Do skaramelizovaneho cukru vlejeme smotanu a miešame kym sa nerozpusti.
potom tam vlejeme zmiesane mlieko zo zltkami a zlaty klas
vznikne nam takyto husty krem .
do vychladeneho kremu si dame maslo a ešte kratko vyslahame .
tu uz mame tmavy plat rozrezany samozrejme
natrieme si nan polovicu kremu .
potom dame vysuseny snech ktory som sušila na plechu na ktorom bol papier na pečenie a troška som ho potrela s olejom ale naozaj len trošičku a pri 150°C .rura bola nie celkom zatvorena lebo som si tam dala varesku medzi dvierka:-)))
znova natrieme plnku ale trochu si z nej nechame
a dame druhu cast hnedeho cesta
a na ten natrieme ten zvysok plnky co sme si trochu nechali
no a tu uz je hotovy koláčik ktory som dala vychladit este na par hodin do chladničky . dufam ze bude chutit kazdemu kto ho vyskusa :-)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Uplne jednoducha rybka a uplne jednoduchy salatik:) | Paradne karamelove rezy | Kapustove pagaciky - absolutne fantasticke******** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (5.9.2012, 20:42)
To vyzera paradne. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Simona J. (simavema) ID 148268 (5.9.2012, 18:47)
(Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daniela B. (dadalinka15) ID 105415 (5.9.2012, 18:26)
(D) (cigo) (child2) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (zuzka247) ID 223002 (4.9.2012, 20:48)
koláčik vyzerá fantasticky ,,,obávam sa toho karamelu,,,pekne sa ten cukor rozpustí keď sa tam naleje tá smotana?
(Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (13.10.2012, 13:07)
ano rozpusti sa pekne len to treba miesat
ODPOVEDAŤ
Martina B. (M.A.R.T.I.N.A) ID 52081 (27.9.2011, 14:13)
Dneska som si kúpila v Terne tento zákusok a bol tak fantastický, že som ho hneď hľadala na nete. Mám radosť, že som ho našla, hneď na prvý sviatok ho idem urobiť
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (8.3.2011, 19:47)
(C) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (30.12.2010, 16:12)
Tánička,je výborny (zajic) (zajic) (zajic),dakujem za receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (30.12.2010, 11:48)
Tie teda musia chutiť (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) mňam
ODPOVEDAŤ
ingrid k. (inulianka) ID 143374 (30.12.2010, 11:41)
Tánička,dnes pečiem, (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (mamamama7) ID 168665 (28.12.2010, 15:19)
Ahoj tani. chcem sa spytat ci si piekla 2 platy alebo 1 a ten si pozdlžne prerezala.
ODPOVEDAŤ
Veronika M. (rawenah) ID 170175 (16.10.2010, 21:19)
Vyzerajú super... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika O. (moonika119) ID 131954 (16.10.2010, 12:05)
(Y) (Y) (Y) (Y) UUUUUUUUPLNE UŽASNÝ KOLÁČ!!!! FANTÁZIA...len sa tak po ňom zaprášilo, |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
ANDREA G. (adika0108) ID 23370, mimibazar.sk/adika0108 (15.10.2010, 22:02)
Tak toto je naozaj výborný koláčik (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)tiež som ho už piekla (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
martina G. (feedorka) ID 35909 (15.10.2010, 21:34)
no teeeda :-$ tieto aj keby chutili hnusne, vyzerajú nááááááááádherne |:o) |:o) |:o), sú úplne úžasné teda, fakt :-$ (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (13.10.2010, 20:57)
:-o :-oeej tie su teda paradne (Y) (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katka K. (kitykat) ID 166258 (13.10.2010, 20:53)
(flower)
ODPOVEDAŤ
Katka K. (kitykat) ID 166258 (13.10.2010, 20:52)
:-(
ODPOVEDAŤ
Katarína C. (katkazm) ID 116402 (13.10.2010, 14:45)
mnam. vyzera ako z cukrarne. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (10.10.2010, 12:36)
skutocne paradny (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana Urbanova (tanaa) ID 166427 (10.10.2010, 12:09)
Zdenka ja som to piekla na širke 20cm nie 15. a je to jedno cesto prerezane naozaj . uz som to skusala piect aj na dvakrat ale tak mi viac vyhovuje ked som ho piekla na dvakrat to cesto tak bolo velmi tenke a nebola som spokojna , ale pocula som ze niektore to pecu na tom normalnom plechu ktory je vedci a potom to cesto prerezu na polovicu .dufam ze sa ti podari a prosim daj potom vediet budem rada (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu