. .. .. .. .. .. .
. .

Banány v parížskom kréme ***** - RECEPT 2217

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 594 návštěvníkov)


Banány v parížskom kréme *****


[ recept č. 2217 zo dňa  ]


Banány v parížskom kréme *****


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tento zákusok jednoducho musíte vyskúšať. Chutí fantasticky ako pravá parížska torta, ktorá už v cukrárňach dávno nie je taká, ako bývala. Je úžasná ako šťastie :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Recept je finančne trošku náročnejší, ale raz za čas stojí za to. Deň vopred si uvaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustite v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvarte hustú kašu a nechajte vychladnúť, potom, ako som písala, strčte do druhého dňa do chladničky.
2. Na druhý deň dajte krém do oválnej misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Krém radšej ani neochutnajte, pretože Vám tak zachutí, že sa ledva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý :-))) Ja som mala čo robiť, aby som vysvetlila manželovi, nech na ten krém zabudne a dá mu svätý pokoj.
3. Urobte želatínu podľa návodu. Ja kupujem väčšinou túto želatínu, ktorú robím podľa návodu tak, že do 2-3 dcl teplého mlieka nasypem želatínu, a miešam ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a miešajte, želatína by mala pomaly začať tuhnúť.
4. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou.
5. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.
6. Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.
7. Na krém naukladajte keksy.
8. Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na keksy. Ucapkajte ich, jemne potlačte, nech sa keksíky pricapia na krém.
9. Banány zakryte zvyšným krémom,
10. ... naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň krém vyklopte, nakrájajte a máááááááááte sa na čo tešiť!!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vafľové radosti | Banány v parížskom kréme ***** | Lokše >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Ingrid K. (lacušik) ID 119143 (19.10.2010, 18:13)
vyzerá to fantasticky, čokoládka, banány, piškotky...všetko moje :-$ krém už tuhne v mrazáku, za hodinku to dokončím a dúfam že raňajky budú královské ,-)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katiik) ID 93084 (14.10.2010, 14:47)
mnamky to vyzera (L) (L) (L)bozsky...vyskusam
ODPOVEDAŤ
Vineta G. (Vinet) ID 145648 (3.8.2010, 21:38)
Uz teraz sa mi zbiehaju slinky...
ODPOVEDAŤ
Mgr. Martina Š. (maťula) ID 6172, mimibazar.sk/matula (24.7.2010, 21:14)
Vyskúšam. ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (ssusanahh) ID 114166, mimibazar.sk/ssusanahh (20.6.2010, 14:20)
no super som ho robila, ale som sa zlakla, lebo najprv bol krem husty, ked som pridala zelatinu, sa akoby zrazil a bol riedky, ale nakoniec vsetko dobre dopadlo a moj milovany na den otcov sa oblizoval (jidlo) dokonca aj rocny tomasko papal, keby nas videla pani dr. tak dosteme krik, no ale ked take dobre bolo |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (13.5.2010, 12:55)
Včera sme zožrali ,-) robila som na výročie svadby, chutilo nám ´!!!! Ale mne by tam bodli napr, aj nasekané mandle alebo lieskovce, nabudúce skúsim... to len tak pre inšpiráciu
ďakujeme za ďalší skvelý receptík do našej zbierky !!! |:o) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (25.4.2010, 20:17)
(Y) (Y)vyzera taaak chutne ,urcite vyskusam (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.4.2010, 20:21)
Nielen vyzerá...ono to aj chutí neopísateľne úžasne. Odkedy som ju tu u Emky našla a prvý krát spravila, stala sa Nr. 1 u môjho syna čokoládofila, každé narodky mu ju robievam a vždy je zjedená takmer "bleskovo" (Y)
ODPOVEDAŤ
Zora M. (Romy2) ID 137379 (2.4.2010, 23:18)
Som čokoládová aj banánová, ale želatínu neznášam (ako všetko čo sa trasie). +o( Musí tam byť, nedá sa to nejako oblafnúť. Želám pekné sviatky.
ODPOVEDAŤ
Maria O. (marika166) ID 37854 (24.12.2009, 11:01)
No a ja dnes v den Vianocny som sa na to dala,slahacku mam ale anglicku,zelatinu tiez, takze ako vy pisete ako vam to vsetko pekne vychadzalo,moja bola sice pekne vyslahana ale po pridani zelatiny s mliekom to uz tak huste nebolo,takze sa obavam ze to nezhustne a na zajtrajsie ang.vianoce,sa to bude jest v tekutom nie stuhnutom stave :-(
myslite ze ta zelatina urobi v kreme,,svoju pracu,,???
Stastne a Vesele a tiez Merry Christmas (banky) (stromecek) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (24.12.2009, 11:31)
pokial nemas zele ale naozaj zelatinu tak si myslim ze bude vsetko ok... len to pekne strc do chladnicky a nechaj stuhnut
ODPOVEDAŤ
Martina K. (bubulo) ID 27417 (27.11.2009, 14:24)
Ďakujem za super recept (Y) (Y) (Y)Robím ho vždy,keď potrebujem ukuchtiť niečo pekné s úžasnou chuťou (L) (L).Skvelý nápad, jednoduchá príprava, veĺmi oceňujeme (mamca) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana Gašparíková Gaššová (messue) ID 2417 (21.10.2009, 15:51)
ahojte aj ja chcem tuto dobrotu robiť, len potrebujem radu, ta šlahačka sa musí variť? a ako dlho? nemam dobru skusenost s varenou slahačkou... dakujem
ODPOVEDAŤ
Katarína Z. (kati29) ID 80942 (14.8.2009, 9:14)
ten krém poznám, je to fantázia (pl) (pl) (pl) (pl) vždy sme ho jedli samý, ale toto určite vyškúšam mňam !!!!!
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (8.7.2009, 22:39)
(Y) (Y) (Y) Vdaka za receptík!!! robila som na narodeninovú oslavu! aký jednoduchý!!!!! |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
takto sa mi podaril:
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=544638

a chcem povedať, že ani nebol tak finančne náročný. bola som nakúpiť v kauflande. keksy 250 g som kúpila za 0,56 centov, pričom takmer celý balík mi ešte zostal na maškrtenie. šlahačky 33% som kúpila tiež asi za 0,60 centov/250 ml, čokoládu na varenie (50%) 200 g za 0,66 centov, maslo 250 g za 0,73 centov, banány za polovičnú cenu... ked to spočítam, tak je to asi nejaké 3 eur. bez pečenia! a rýchlo! urobím znovu pri najbližšej príležitosti!!!!!!§§ (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (24.6.2009, 13:22)
Emka ,ale obrovska pochvala.....krem je bozsky (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (24.6.2009, 13:21)
Tak vcera som urobila krem a dnes sa dam do zbytku.

ale, len som chcela podoknut , ze tento recept so si "vygooglila" a ma dostava, ze je minimalne na 20 strankach a kazda ho popisuje ako svoj :-D :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-o a skopčili ho od Emky a este k tomu v tlaci.boze

ale kazdopadne zajtra dam vediet ,ako dopadol? ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.4.2009, 9:31)
tak toto raz urobim,ked budem velka :-p
ODPOVEDAŤ
Veronika B. (zidle) ID 60713 (27.4.2009, 9:28)
děkuji za skvělý receptík měla jsem s ním velký úspěch (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (26.4.2009, 11:51)
ahojte žienky, ja som túto dobrotu zmákla za jeden deň a poobede sa ju už chystám aj zarezať.... ráno som si rýchlo uvarila krém, vychladila v studenom vodnom kúpeli a šupla na hodinku do mrazáka, perfektne to stuhlo, takže mixérom som to veľmi ani nemohla šľahať lebo dáko nevládal chudák, začal smrdieť po zhorenej elektrike... :-D kvalita za rozumnú cenu...... urobila som si želatínku a ja som to celé šupla do tortovej formy a na spodok som dala piškootky namiesto bb keksíkov. navrstvila som to a zas na kus šupla do mrazáku, už teraz je to pekne stuhnuté, takže ked dám spať mojich (X) (Z) dvoch loptošov tak túto už na pohľad super dobrôtku okúsime... mali ste pravdu s tým krémom, muž si to všimol v mise a musela som ho krotiť, vytiahol si piškootky a plnka začala miznúť....
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (upravené 16.8.2009, 22:41)
No neviem, čím to je *-) , ale mne z uvedeného množstva vyšlo nejako veľa krému a musela som do formy urobiť "bočnice" z keksíkov... http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=486691 :-D :-D :-D. Ale inak bol výborný (Y) (Y) (Y) a všetkým chutil (jidlo) (zajic). Ešte bez tej želatíny mi to pripomínalo ani nie parížsky krém, ale skôr tú čokoládovú penu, čo sa predáva v kelímkoch ako jogurt. :-$
ODPOVEDAŤ
Natalia Z. (SofinkaZ) ID 19250, mimibazar.sk/sofinkaz (12.4.2009, 13:19)
Aj ja ho uz mam v chladnicke. Je (Y) (Y). Robila som aj minulu Velku Noc. (zajic)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 127 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu