. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekaná cuketa so syrom a šampiňónmi - RECEPT 15582

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 131 návštěvníkov)


Zapekaná cuketa so syrom a šampiňónmi


[ recept č. 15582 zo dňa  ]


Zapekaná cuketa so syrom a šampiňónmi


POTREBNÉ PRÍSADY

2 menšie cukety, 250 g šampiňónov, pór, 1 rožok, 1 dl mlieka, 2 strúčiky cesnaku, cca 10-15 dkg syra na strúhanie, vegeta, pizza korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Šampiňóny očistíme, umyjeme
a nakrájame ich na menšie kúsky.
Pór – ja som použila takýto kúsok
nakrájame na tenšie kolieska.
Ďalej potrebujeme dve menšie cukety,
ktoré ošúpeme, rozkrojíme na polovicu
a ešte priečne na polovicu.
Lyžičkou vydlabeme vnútro s jadierkami, asi tak 1 cm od kraja (ak použijete mladú cuketu s malými jadierkami, použite ho do plnky, alebo aspoň časť)
Cuketu máme očistenú a môžeme si pripraviť plnku.
Na troche oleja opražíme pór, pridáme nakrájané šampiňóny, aspoň polovicu vydlabanej masy z cukiet /vtedy nemusíte podlievať vodou, ak ju nepoužijete, vtedy to treba podliať troškou vody/,
pridáme vegetu, asi tri štipky pizza korenia a trocha podusíme, kým sa neodparí voda a necháme vychladnúť.
Starší rožok nakrájame, zalejeme asi 1 dl teplého mlieka, premiešame a necháme postáť.
Syr si nastrúhame na široké rezance.
K namočenému rožku pridáme vychladnutú šampiňónovú zmes, pretlačený cesnak, premiešame
a pridáme polovicu nastrúhaného syra. Poriadne premiešame.
Pripravíme si zapekaciu misu, alebo plech, do každého kúska cukety vložíme plnku, aj kopcom, dáme zapiecť na 190° C cca 20-25 min, alebo podľa potreby a vypneme rúru,
Tu ich máme upečené, (ak by sa stalo, že plnka trošku "zlezie" z cukety, potlačte ju späť)
a posypeme ich ešte nahrubo nastrúhaným syrom. Misu vrátime späť do rúry, kým sa neroztečie syr.
Stačí len takto, aby to nebolo potom vysušené a cuketa priveľmi mäkká. Ešte za horúca si môžete na každý kúsok posypať trošku sušenej bazalky.
Výborne sa k tomu hodia nové zemiaky – my sme mali uvarené zemiaky /nakrájané na kolieska/ preliate popraženou cibuľou a petržlenovou vňaťou – petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, zbavíme stoniek a nakrájame nadrobno; na oleji spražíme cibuľu, pridáme petržlenovú vňať, chvíľku prehrejeme a nalejeme na zemiaky. Opatrne premiešať, alebo prehrkať.
A môžeme podávať so zeleninovým šalátom, alebo napr. cesnakovým dresingom; výborne to chutí aj studené. *Dobrú chuť*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracie rezne v solamylovom cestíčku | Zapekaná cuketa so syrom a šampiňónmi | ADAMKOVI NA 2 ROCKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-34)<< predošlé 1, 2
Maria O. (marika166) ID 37854 (2.7.2009, 15:17)
prave som to dojedla YUMMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.7.2009, 21:50)
Ďakujem, tešíííííím sa (radost) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (25.6.2009, 19:29)
Adrika,prave sme dopapali,a bola to straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasna dobrota (Y) (Y) (Y) (Y)s tymto by som sa ladovala aj cely den :-) :-)este raz dakujeme za receptik (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (25.6.2009, 23:05)
možem potvrdiť ja som dnes musela robiť znovu,ale troška som improvizovala.a mala som doma len tekvičku.a možem Vám povedat, ze sa da spravit aj s tekvice ,trosku dlhsie sa pecie!!! a sampionky som mala dnes ,len s konzervy a syr som dala nivu a uplne uzasne (K) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.6.2009, 22:58)
(radost)Ďakujem Martinka (child1) A nie je za čo, rado sa stalo :-) Som veľmi rada, že vám to chutilo (L) (L) (L) (L) (L) (smich)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.6.2009, 23:18)
hmmm tak to vyzera fajnovo (Y) tu su cukety na každodennnom jedalom listku-skoro ;-) tak novy recept mame do zbierky. skusim čim skor diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.6.2009, 23:01)
Ahoj Mariannka (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y) Vy sa teda máte :-) Budem len rada, Majka, daj mi potom vedieť, prosím, či vám chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.6.2009, 19:58)
už aj odkladám receptík a hneď zajtra ho posuniem kolegyni, ktorá cukety pestuje a vždy hľadá nejaké nové inšpirácie (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:52)
Ivetka, rado sa stalo (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (24.6.2009, 18:33)
fííí, aký parádny receptík na cuketku (Y) (Y) aj ja mám zrovna doma cuketu, len ešte treba kúpiť šampiňóny a pórik a jdeme na to ^o) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:51)
Evka, ďakujem krásne (F) (F) (F) Pór môžeš kľudne nahradiť aj cibuľou, ale ja ho mám radšej, je taký ľahší. Budem sa len tešiť, keď to vyskúšaš a hlavne, keď vám bude chutiť (jidlo) Nazdravie (D) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (24.6.2009, 17:29)
Aďka diky mooooooc dne som to vyskusala (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) bozske ,
akurat som piekla dlhsie a trosku som aj prisolila kuk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15588
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:48)
(clamp) (clamp) (clamp) Erika, perfektne sa Ti vydarila, ďakujem krásne (F) (F) (F) Asi som mala tenšiu cuketu, je pravda, tiež dlhšie pečiem, keď je hrubšia (ďakujem za upozornenie, doplním to do receptu) a samozrejme, vždy sa dá dochutiť podľa potreby. Ja cuketu nezvyknem soliť, pustila by zbytočne šťavu a syr tiež nebýva rovnako slaný, tak už len podľa svojej chuti. Ale teším sa, že si to vyskúšala, ja som piekla cez víkend jogurtový koláčik, čo máš v receptoch, o chvíľu ho nahodím. (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (25.6.2009, 8:17)
Aďka presne tak ani ja nezvyknem solit,ale syr som davala emental a ten nie je až taky slany ,musela som trošku prisolit,inak ano mala som hrubsiu cuketu, mozno preto som musela dlhsie (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.6.2009, 14:36)
Perfektné (Y) (Y) ako vždy (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:40)
:-$ Mirka (child1), ďakujem krásne (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (24.6.2009, 13:55)
(clamp) (clamp) skvele a letne jedlo Adka, |:o) |:o) na takyto podobny sposob robievam baklazan, ale akurat mam doma cuketu, uz mi je jasne, co z nej bude :-) :-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:39)
;-) Ďakujem Evka (F) (F) (F) Oprášila som znovu zošit, kde som si zapisovala jedlá, čo ma napadli, keď som odľahčovala s delenou stravou :-) Väčšinou som hľadala inšpiráciu v knihe, ale keď som mala problém niečo si vybrať, tak som si (jidlo) radšej vymyslela a spravila podľa našich chutí , tak dúfam, že si pochutíš aj Ty (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (marjo) ID 54254 (24.6.2009, 13:39)
Vyzerá to úúúúúúžasne. Myslím, že na bielkovinový deň je to OK. To je dobrééééééé.
Adi poprosím Ťa, alebo niekoho z Vás, vkladám tu recepty bez fotiek, aj keď ich mám v mobile a stiahnuté v PC nechce mi ich vložiť k receptu.
Prosím, môžete navigovať neskúsenú????????????????
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:33)
:-)Janka, vyskúšaj, dúfam, že budeš spokojná. Ja som si vymyslela túto plnku do cukety počas delenej stravy, je tomu už asi 10 rokov dozadu a robievala som to v dni, keď som mohla potraviny bohaté na uhľohydráty a neutrálne potraviny. Ja som to nejak striktne nedodržiavala, len tak, na odľahčenie. Akú diétku máš, neviem, ako to funguje v ostatných, ale jedno je isté, vždy je to zdravšie, ako rezeň ;-) A podarilo sa Ti už vložiť aj (P), super (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (24.6.2009, 13:52)
Janulka, klikni si sem a postupuj podľa návodu
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11828
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (marjo) ID 54254 (24.6.2009, 20:34)
Marika ešte raz ďakujem, už som k receptom vložila aj foto....... si šikovná....
ODPOVEDAŤ
Jana M. (marjo) ID 54254 (24.6.2009, 14:13)
Ďakujem veľmi pekne.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (24.6.2009, 13:32)
(zajic), ako stále Adrianka (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:22)
Martinka, ďakujem krásne, vyskúšaj, keď budeš mať chuť (jidlo) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (24.6.2009, 12:58)
Aďka, zasa (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:22)
:-$Heni, ďakujem (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (24.6.2009, 12:35)
Ja takto robím baklažán (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:21)
Marika, aj ja zvyknem zapekať baklažán, ale dosť sa mi stávalo, že bol horkejší aj po tom, čo som ho riadne nasolila a premyla a potom to nikto nechcel jesť, takže na takéto zapekanie volím radšej cuketu a baklažán väčšinou len na plátky, mám istotu ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (24.6.2009, 11:26)
..mnam, mnam... to vyzera velmi jedle (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:17)
Danielka, ďakujem (F) (F) (F) Aj skvele to chutí (jidlo) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (24.6.2009, 11:24)
Mnaaam (clamp) (clamp) (clamp)tak toto robim hned zajtra,kedze na dnes uz mam nachystane masko...dakujem za dalsiu skvelu inspiraciu,Adka |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 22:15)
Martinka, nie je za čo ďakovať (K) Dúfam, že si pochutíte (D) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-34)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu